15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Rengjøring av leiligheten etter renovering – 7 tips for de beste rengjøringsresultatene

rengjøring etter renovering leilighet tips system suksess

Har du lenge ønsket å endre landskapet på soverommet? Kan spisestuen din bruke et nytt strøk med maling? Mange huseiere bruker sommerferien og de varme dagene til å gi de fire veggene en frisk glans. Sommeren er den beste tiden å renovere hjemmet ditt fordi det tilbyr perfekte værforhold: det er varmt, ikke for vind og dagene er lengre. Men så snart de siste håndverkerne slipper rommene, må leiligheten rengjøres og føres opp på nytt. Rengjøring av en leilighet etter renovering kan også oppnås uten stress hvis du har et system på plass. Med de følgende tipsene vil du oppnå profesjonelle rengjøringsresultater.

Rengjøring av leiligheten etter renovering – 1. Alltid fra topp til bunn

rengjøring etter renovering leilighet-tips-opp-ned-barriere-tørk

I utgangspunktet bør du jobbe fra topp til bunn når du rengjør, fordi støvet som faller ned kan fjernes ved støvsuging. Dette sparer deg for tid og trenger ikke støvsuge to ganger. Først støv skap, hyller, lamper og benkeplater med en fuktig mikrofiberklut (tørk alltid i én retning), deretter støvsug polstrede møbler og gulv og tørk av. Som en tommelfingerregel må du ikke pusse frem og tilbake, ellers blir smuss bare fordelt.

2. Hvilke rengjøringsmidler for hvilke overflater?

rengjøring etter renovering leilighet-tips-rengjøringsprodukter-som-hjelper

Å vite hvilke agenter som er best for hvilket formål vil spare deg for tid og krefter. Det finnes rengjøringsmidler med forskjellig rengjøringsevne – for lett til tung tilsmussing, mens andre ikke kan brukes på visse overflater, da de kan skade dem betydelig. Bland aldri blekemiddel med ammoniakk fordi denne kjemiske forbindelsen kan være dødelig. Undersøk de beste rengjøringsproduktene og deres effekter, og prøv flere for å finne en favoritt.

3. Rengjør vinduer etter renovering

vindusrens-etter-renovering-tips

Under renoveringsarbeid kan vinduene bli sterkt tilsmusset av sement, maling, støv fra murmørtel og gips, så de må rengjøres grundig og med stor forsiktighet. Vindusrensing hører sammen med rengjøringsrepresentant ifølge studier et av de mest upopulære husarbeidene for tyskerne. For å spare tid og mange problemer kan du ganske enkelt leie inn et selskap som skal vaske vinduer. Spesialister på rengjøring av bygninger ha riktig rengjøringsutstyr og vet best hvordan du fjerner grov smuss fra glassoverflater etter anleggsarbeid uten å skrape dem.

4. Rengjør fra det lengste hjørnet av rommet til døren

rengjøring etter renovering-flat-tips-tørk-parkettgulv

Hvis et rom må rengjøres som en helhet, bør man starte på den ene siden og deretter jobbe systematisk til neste side. Når du støvsuger eller tørker rommet, starter du fra det lengste hjørnet av rommet og jobber mot døren. Så du vil ikke bevege deg gjennom det allerede rengjorte området og bære smuss med deg.

5. Rengjør rom for rom

rengjøring-etter-renovering-leilighet-tips-system-rom

Mange husmødre rengjør alltid etter jobb: støvsug først alt, deretter tørkes støv … Etter en renovering er det mer fornuftig å rengjøre rom for rom, slik at smuss ikke bæres fra rom til rom. Rengjør det første rommet, og fortsett deretter med grunnleggende rengjøring i det neste. Hvis du bare konsentrerer deg om en oppgave, ville det være lettere å fullføre den og deretter gå videre med motivasjon og tilfredshet. Selv om du ville ta en pause før finalen, ville kaoset bare være begrenset i det siste rommet.

6. Rengjøring av badet etter renovering

bad-rengjøring-etter-renovering-leilighet-fliser-sement-slør

For å fjerne sementsløret etter fuging av nylagte fliser, er det viktigste å velge riktig rengjøringsmiddel. Dette avhenger alltid av flisetypen. For eksempel skal saltsyre aldri brukes på naturstein, mens fosforsyre løser kalk i de fleste steiner uten problemer. Før du bruker noen form for sementfilmfjerner, vanner du de berørte områdene for å forhindre at syrene siver inn i steinen.

Når du rengjør badet, må du ikke spare på vann, for gulvet bør tørkes skikkelig vått, ellers vil skitt legge seg i leddene. I stedet for de gulgrønne svampene er det best å bruke mikrofiberkluter for å unngå å skrape overflatene på beslagene. Tørk alt godt slik at det ikke er vannflekker på fliser og dusjvegger.

7. Nøytraliser lukten av maling etter renovering 

rengjøring-etter-renovering-leilighet-tips-nøytraliser farge-lukt

Etter en renovering, er det noen ganger en ubehagelig lukt i rommene lenge. I tillegg til lufting, kan du sette opp en bolle med salt eller bakepulver for å få lukten av farge vekk fra et nyrenovert rom.

Det kan ta flere uker før du kan fjerne byggestøvet. Vær tålmodig og tørk hver dag hvis det er mulig for å bringe leiligheten tilbake i form!

Previous Post
35 Halloween-sminketips for hele familien
Next Post
22 ideer til dekorative grønnsakshager – nytelse for øynene og ganen