15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hygge living – Ta med deg den danske levende trenden hjem og lev lykkelig

hуgge living trend bok komfort varm drikke

Ifølge den siste FN -undersøkelsen “Worlds Happiness Report 2017”, som årlig utføres for å identifisere landene med de lykkeligste befolkningene, tar Norge førsteplassen i 2017 og klarer akkurat å overhale Danmark. Faktum er at de to landenes resultater er veldig nære. Hvordan gjør danskene det? Faktisk er forklaringen ganske enkel: det er det danske konseptet for lykke, “hygge”. Hvis du er nysgjerrig på å lære prinsippene i den danske livsfilosofien og for å avdekke hemmeligheten med velvære, så hold deg til den og finn ut nedenfor hvordan du også kan leve hygge.

Hva betyr “hygge”?

huggelig levende peis brannfrodig bord

Ordet “hygge” eller “hyggelig” på dansk står for komfort, varme, kos og bekvemmelighet. Dette ordet er vanskelig å uttale og høres ut som “hühge” med et mykt “g”. Hygge living er faktisk konseptet som danskernes liv dreier seg om. Dessverre er det ingen eksakt tysk oversettelse av ordet for å beskrive dette begrepet i all sin kompleksitet. Det skulle selvfølgelig ikke forhindre oss i å forfølge den danske lykken og teste dette konseptet.

lys bok time out nyte å være glad cover hot drink

Hygge skal forstås som en helhetlig livsstil. Dette handler om trivsel, velvære og nytelse. For danskene betyr å leve hyggelig gleden ved å være omgitt av mennesker som ligger oss nært, lykken av å nippe til varm sjokolade foran peisen og ha varme, luftige sokker på. Danskene har integrert denne holdningen i deres liv for å unnslippe depresjonen og ha det bra under den lange, kalde, mørke vinteren.

Lev hygge og vær glad

ung kvinne drikke bok hygge leve varme kos

Ønsket om å føle seg trygg og å leve lykkelig er selvfølgelig ikke bare forbeholdt danskene. Les en bok foran den knitrende peisen, nipp til et glass vin ved levende lys, nyt en kopp varm sjokolade med barna dine eller ta katten på fanget og skjem dem bort. Hygge -eksperter mener at slike vanlige ritualer utgjør lykken.

cat hygge book stearinlys komfort dansk levende

Danskens oppskrift på et lykkelig liv er basert på prinsippet om å finne glede i de små tingene i hverdagen, ha det gøy og fokusere på det vi har og ikke det vi mangler. Reglene, grunnprinsippene og mange tips om det danske hygge -konseptet er oppsummert i den berømte “Hygge Book” av Mike Wiking, direktør for Institute for Happiness Research i København.

Hvordan kan du gjøre deg selv “hyggelig” hjemme?

dekor hygge levende peis pels pute bok

Selv om hygge er en livsstil, betyr det ikke at du ikke kan gjøre noe for å gjøre dine egne vegger fine og koselige. Du trenger ikke bruke mye penger for å bringe den hygge -følelsen hjem. Du kan påvirke atmosfæren ved hjelp av noen få boligtilbehør, slik at hjemmet ditt blir mer koselig og trygt og det skapes en glad, positiv atmosfære.

hjemmetilbehør søylelys pynter lysestaker

En rask og tilgjengelig måte å legge til et snev av hygge til interiøret er med lys. Spred flere lys rundt hjemmet eller, hvorfor ikke, på jobben, og nyt det varme stearinlyset. Ekte terapi til en lav pris, ikke sant? De blinkende lysene i Danmark kan sees overalt på vinduene, ikke bare i hus, men også i banker, butikker og barnehager.

voksne hyggelig levende peis teppe varme drikker

De små gledene i hverdagen og dermed hygge -holdningen til livet inkluderer også varme drikker. Enten kaffe, te eller sjokolade, de lykkeligste menneskene i verden nøler ikke med å nyte en deilig og fordelaktig drink. Det handler ikke bare om innholdet i koppen, men om øyeblikket for avslapning og nytelse du unner deg.

deilig mat bakverk søtsaker varme drikker familie

Hyggelige samtaler om livets solside, samt å spise og drikke sammen, er like viktige komponenter i hygge -liv. Dansken er kjent som “nordmannen”, og i likhet med sør -europeerne er gjester alltid velkomne. Gjestfrihet, matlaging sammen med familie og venner uten å haste er bare en del av hygge -kulturen. De kjærlig tilberedte rettene er like hyggelig. Som store forbrukere av søtsaker og bakverk, nøler nordlendingene ikke med å nyte et sjokoladebit.

ung familie pels fritid tilbringe sammen hygge levende

Leiligheten din skal skape rom for å være sammen med familie, venner og mennesker du er glad i og liker å være i nærheten. Et stort spisebord og matchende stoler gir deg muligheten til å underholde mange gjester. Et overdådig dekket bord med vakre dekorasjoner, treplater og rustikt servise passer også perfekt inn i dansk hygge. Alt trenger ikke å være perfekt, og du trenger ikke å polere vinglassene, for hygge er uformell.

hyggelig levende bakverk varmt teppe lese bok

Hvis du vil leve hyggelig, bør du bevisst ta deg tid til deg selv. Bruk behagelige klær, ta på myke bukser og en behagelig genser, og ikke glem å fullføre ditt koselige antrekk med myke og varme ullsokker. Spred store puter på gulvet nær peisen, lene deg komfortabelt inn og dekk deg til med et mykt, grovmasket teppe. Nå står ingenting i veien for deg å konsentrere deg om deg selv og nyte følelsen av ro og varme til fulle.

komfortabel sittegruppe i skandinavisk stil teppe bok peis hygge

Som allerede nevnt, spiller dekorasjon en viktig rolle i hygge -trenden. I de kalde og mørke månedene tilbringer danskene mesteparten av tiden hjemme. Et upersonlig, grått og kjedelig interiør rundt dem ville være ganske ugunstig. Ved å sette inn forskjellige dekorative gjenstander kan du gjøre deg veldig hygge, med andre ord behagelig. Selvfølgelig er det ikke nødvendig å redesigne hele rommet med en gang.

hygge furnishing dansk levende teppe puff

Et lite, pent innredet hjørne er helt tilstrekkelig til å finne livsglede igjen og for å drive vonde tanker i hverdagen. Ideelt sett bør dette koselige hjørnet og stedet å slappe av være nær peisen eller vinduet. En behagelig lenestol eller en benk inviterer deg til å somle, men er ikke et must. Det viktigste er at du føler deg komfortabel der. Mange myke puter, pelsverk, fletter og puffer er tilbehør som inviterer nordisk kos inn i hjemmet ditt.

dansk living hygge living trend koselig teppe komfortpels

Unngå lyse farger og prangende mønstre når du pynter, og eliminer tegn på rot. Med hygge living holder du ting enkelt. Når det gjelder farge, er hygge -livsstilen basert på Scandi chic. Den nøytrale fargepaletten foretrekkes her. Beroligende toner som grå, hvit, beige og brun må dominere innredningen. Aksenter i delikate pastellfarger kutter også en fin figur. Grønt og blått brukes også her.

bredmasket teppe katt serveringsbrett stearinlys glass hygge

For å skape en god stemning rundt deg kan du henge bilder av uforglemmelige øyeblikk i livet ditt på veggen og la deg bli smittet av de positive følelsene hver dag. Enten det er XXL veggkunst, veggplakat eller en attraktiv, selvlaget collage, vil disse bildene gjenspeile dine spesielle øyeblikk og matche tankene dine.

Previous Post
Crossfit -trening – Tren fornuftig og forbedre din generelle kondisjon
Next Post
Lag bokmerker selv med gode ideer og instruksjoner