15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å dele et stort rom – på hvilken måte er dette mulig?

stort rom-del-stein-vegg-peis-stue-bjelke

Stuer med åpen planløsning vokser i popularitet og er førstevalget når det gjelder å bygge ditt eget hjem. Ikke rart! Dette skaper et stort og romslig område som også er veldig fordelaktig fra et sosialt synspunkt. Mens du lager mat, kan du chatte med de andre, som slapper av i sofaen, og når du er på besøk, trenger du ikke å avbryte samtaler hele tiden for å få noe fra neste rom. Men hvis du fortsatt vil ha en visuell inndeling av boområdene, kan dette oppnås på en rekke måter. Noen kan implementeres uten større byggearbeid, men andre er egnet hvis du planlegger et nytt hus. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du bruker forskjellige elementer og ideer til å lage en dele ut stor plass kan. Enten det er romdelere, takdesign eller forskjellige gulvbelegg – variantene er forskjellige.

Å dele et stort rom – hvorfor er det åpne boarealet så populært?

store rom deler inn åpen stue-ideer-design-tips

Vi har allerede nevnt noen få grunner til dette: Du blir ikke revet ut av samtaler hele tiden fordi du må gå raskt til det andre rommet. Spesielt små leiligheter og hus ser mye mer romslige ut på denne måten. Hvis kjøkkenet var atskilt med vegger, ville resultatet trolig bli ett og upraktisk og trangt rom. Så hvis du må spare på boareal totalt sett, er det best å velge en åpen stue med stue, kjøkken og spiseplass. I det følgende vil du finne ut hvordan du kan dele opp dette store rommet:

Del et stort rom i en ny bygning

stort rom dele piedestal-trinn-kjøkken-hvitt-minimalistisk

Det er visuelt veldig interessante varianter du kan dele et stort rom med, men som er vanskeligere eller umulig å implementere i et ferdig hus eller leilighet og derfor er bedre egnet for nye bygninger. Dette inkluderer blant annet denne varianten, der forskjellige gulvhøyder enkelt er designet. Ikke mer enn to nivåer av forskjell bør velges. Ellers blir det mer ubehagelig å komme seg av og på, og du må tenke på et rekkverk, som bare ville være irriterende midt i et åpent rom.

Forhøyet kjøkken

stort rom deler minimalistisk-kjøkken-spisestue-brun-veggmaling

Det høyere området du deler det store rommet med bør best planlegges for kjøkkenet, fordi sittegrupper som er lavere ser veldig koselige og innbydende ut. For kjøkkenet, som du kan se ovenfor, er det bare valgt to nivåer, som er helt tilstrekkelige. På de to åpne sidene er det spisestue og sittegruppe med sofa.

Rominddeling med tak

stor-rom-del-høy-tak-stue-vegg-panel-oransje-høyglans

Denne varianten er også egnet for nye bygninger. Ulike takhøyder brukes ganske enkelt for de forskjellige områdene. Selvfølgelig kan du også optisk dele rommet på denne måten i et ferdig hus eller leilighet ved å designe undertak. Imidlertid bør du ikke glemme at du vil miste romhøyde i prosessen. Derfor er det best å planlegge dette før du bygger. Det høye taket skaper et spesielt romslig, åpent oppholdsrom og er veldig egnet hvis du vil dele et stort rom optisk. Rommet ser veldig attraktivt ut, spesielt i kombinasjon med store vindusfronter.

Stor takhøyde for stua

store rom-dele-tak-design-stue-vegg-grå-oransje

Det er best å kombinere ideen med taket med andre etasje. Derfor er det best for et nytt hjem hvor du vil dele et stort rom. Se et godt eksempel ovenfor. Kjøkkenet ligger i andre etasje. Stuen strekker seg i sin tur til taket, ser vennlig og moderne ut. Store vinduer fordeler tilstrekkelig lys både i sittegruppen og på kjøkkenet. Kjøkkenet ser koseligere ut på grunn av nedre tak, mens sittegruppen er innbydende, moderne og elegant.

Halvhøyde vegger som underavdeling

Stor-rom-deler-idé-halv-høyde-vegg-integrert-peis-lyse-møbler

Et alternativ til hele vegger er vegger i halv høyde, som er perfekte hvis du vil dele et stort rom. De deler rommet visuelt og kan også være veldig nyttige. På den ene siden tilbyr de muligheten til å innkvartere ulike møbler som sofaer, skjenker, sidebord, lavbrett og lignende. På den annen side kan hyller eller til og med en peis, som kan utformes på to sider, også integreres i den.

Design av åpent boareal

store rom-del-halv-høyde-vegg-peis-sittegruppe-rustikke bjelker

Slike halvhøyde vegger kan planlegges for et nytt bygg eller legges til senere uten å kreve kompliserte og forseggjorte byggearbeider. Boområdet ovenfor bruker slike designelementer. En av veggene fungerer som en bakvegg for sofaen og har et rom for veden. En annen halvhøy vegg inneholder en peis. Veggene innrammer sittegruppen og skiller den visuelt fra resten av rommet. Den åpne karakteren er ikke forstyrret, men snarere understreket.

Del et stort rom med forskjellige gulvbelegg

store rom-deling-gulv-idé-fliser-laminat-kjøkken

Visuelt mindre iøynefallende, men det er også veldig imponerende å designe de forskjellige oppholdsområdene med forskjellige gulvbelegg. Denne ideen, som du kan dele et stort rom med, kan også brukes retrospektivt. Du har to alternativer her: Enten legger du to eller flere helt forskjellige belegg som laminat og fliser eller fliser og tepper, eller du velger ett og samme type gulv i forskjellige farger. Mens kjøkkenet er best flislagt, ser teppet i sittegruppen best ut.

Inndelingsteppe

stort-rom-del-laminat-gulv-teppe-stue-moderne

Et teppe kan også brukes hvis hele stuen har samme gulvbelegg og du fremdeles vil visuelt avgrense sittegruppen uten å endre gulvbelegget. Du kan se et godt eksempel på dette ovenfor. Mens hele stua var utstyrt med laminat, har salongen sitt eget område ved hjelp av et teppe. Du kan også dele opp alle tre områdene (sitte- og spisestue og kjøkken) med forskjellige gulvbelegg. På denne måten kan du dele et stort rom etter din egen smak.

Mal vegger annerledes

Stor-rom-del-lime-grønn-kjøkken-vegg-inspirasjon

Prinsippet med veggmaling er det samme som med gulvbelegg. Men her bruker du bare veggene til å dele opp boarealet i forskjellige områder. Dette er et godt alternativ hvis du synes hvite vegger er for sterile og vil male dem på en eller annen måte. Denne ideen kan også brukes bærekraftig hvis du vil dele et stort rom i en leilighet eller kjøpe et ferdig hus. Det er viktig at alle farger går godt med hverandre. Det er derfor fordelaktig å bruke forskjellige nyanser av en farge. Dette skaper harmoni og en koselig atmosfære.

Del boområder etter farge

Stor-rom-del-vegg-design-maling-blå-grå

Dette fargevalget er veldig interessant. Fargene hvitt og grått ble kombinert, og spesielt overgangen ser veldig attraktiv ut. En slik idé kan implementeres med litt renovering og dermed dele et stort rom. Gipsplater brukes mest. På denne måten kan du også designe interessante former og praktiske, innebygde hyller som kommer til sin rett med en annen veggfarge.

Bruk møbler

stor-rom-deling-rom-skillelinje-hylle-klassisk-monokrom

Svært ofte brukes forskjellige møbler ganske enkelt når man vil dele et stort rom. Hyller brukes veldig ofte til dette formålet, ettersom de tilbyr lagringsplass på den ene siden, men på den annen side, takket være deres åpne design, begrenser de ikke plassen visuelt. Men sofaen kan også brukes til dette formålet. Hvis du er en plantefan, er disse også et godt alternativ, som du kan bringe naturen inn i huset og få boområdet til å virke livligere samtidig.

Sofa som romdeler

stor-rom-deling-åpen-stue-møbler-sofa-rom divider

Over kan du se en stue hvor sofaen fungerer som en romdeler. Det er en hjørnesofa som står fritt i sittegruppen og på denne måten skiller stuen fra spisestuen og kjøkkenet samtidig. Sofaen har en integrert hylle på ryggen, som også kan settes opp separat. Du bestemmer selv om hyllen skal være like høy som sofaen eller, som ovenfor, så høy som taket.

Previous Post
Halloween festdekorasjoner vil glede barna dine
Next Post
Bor med pastellveggfarger – fargetrend i stua