15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kledde fasaden med sinkplate: en oversikt over de forskjellige typene sinkfasader

Det formidler verdi, er veldig holdbart og beskytter bygningen mot værpåvirkninger: den moderne sinkfasaden har mange forskjellige oppgaver. Fasadebekledningen i titan sink gir designfrihet og kan enkelt tilpasses lokale forhold og kundens ønsker. Hvis du vil kle fasaden din med sinkplate, kan du velge mellom forskjellige fasadesystemer og tilpasse dem. Vi gir deg en oversikt over variantene.

Kled fasaden med sinkplate: en oversikt over de forskjellige variantene

Fasade kledd med titan sink, horisontale forlengelsespaneler

En sinkfasade er for det meste laget av sink av titan. Det er en langvarig legering som ikke bare inneholder sink, men også titan og kobber. Forresten, titan sink kommer ikke bare som Fasadebekledning, men også som materiale for metalltak. Det er et slitesterkt materiale som beskytter bygningen mot vind, regn og snø og som samtidig har et visuelt tiltalende utseende. Hvis du bestemmer deg for å gjøre det og vil omslutte en bygning med den, kan du velge mellom følgende varianter:

Rabattsystemet med vinklet stående søm gir designfrihet for arkitekter og bygningseiere

1. Sammenleggbare systemer tilby en viss designfrihet. Fra fasadedesign med vinklede stående sømmer, som skårer poeng med sin enkle og raske montering, til kompliserte design med store diamanter: det er ingen grenser for arkitektenes fantasi.

Fordeler: Kan brukes både som aksenter og for å markere individuelle arkitektoniske elementer. Detaljene kan legges vertikalt eller horisontalt, bredden og lengden på de enkelte elementene kan individualiseres.

Legg huset med fasaden med et rabattsystem

2. Med begrepet “Panelsystemer” forskjellige typer gardinvegger av metall kalles. Din fordel: panelene kan prefabrikkeres og deretter monteres raskt og enkelt på stedet. Denne billige varianten foretrekkes av mange byggherrer. Du kan velge mellom horisontale, rabatt- og mansjettpaneler. De som ønsker å gi fasaden sin ekstra teft, kan velge et overflatedesign med preging og perforeringer som slipper sollys inn i interiøret og skaper et spennende spill av lys og skygge.

Fordeler: Panelene kan ventileres bakfra, så mugg og fuktighet er ikke et problem. De gir beskyttelse mot elementene og ekstra isolasjon.

Snap-in rabbet-system for eneboliger fremhever individuelle bygningsmengder

3. Profilsystemene er ideelle for bygninger med et naturlig formspråk uten hjørner og kanter. Hvis myke kurver kjennetegner bygningen, kan korrugerte profiler tilby en løsning. Det ser spesielt futuristisk ut når taket også legges med sinkprofiler. Imidlertid kan mange kombinasjoner mellom murverket og sinkelementene også implementeres.

Fordeler: Enkel installasjon og et moderne utseende. Profilene kan installeres horisontalt, vertikalt og til og med diagonalt som du ønsker.

Sinkfasade med kassettsystem med skyggespalte og horisontal legging

4. Kassettsystemene er spesielt godt egnet for større bygninger. Dette gjør at individuelle bygningsvolumer, for eksempel utvidelser, kan settes opp effektivt. I likhet med panel- og profilsystemene krever kassettsystemene en understruktur. I motsetning til de andre variantene har de imidlertid også et skyggegap. Kassettene legges bare horisontalt.

Fordeler: Tilby skreddersydde løsninger og kan krydres med folder og ulike motivutskjæringer.

Sinkfasade med patina, malt eller naturlig?

Sink fasadebehandlinger patina og farger

Hva utseendet på Sinkfasade Når det gjelder det, er det tre varianter å velge mellom. Hvis den ikke behandles, får den en blank overflate de første årene. Etter hvert dannes en matt grå patina. De anerkjente produsentene tilbyr et alternativ og kan gi fasadeelementene en patina i blått eller skifergrått på fabrikken. På forespørsel kan panelene av titan sink også belegges med en farget lakk. På denne måten kan individuelle arkitektoniske elementer fremheves optisk.

Bildekilde: Rheinzink

Previous Post
Halo-øyesminke i sølv og skinnende lepper i et rødt utseende
Next Post
Sunt snacks til skolen – tips og oppskrifter til lunsj