15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Innredning av en 1-roms leilighet: Med disse tipsene vil hver liten leilighet gjøre det stort!

Som navnet antyder, består en 1-roms leilighet bare av ett rom pluss et bad. Det er også kjent som en studioleilighet. Men hvordan kan du kombinere kjøkken, stue, studie og soverom i ett uten å få rommet til å se rotete ut? Å innrede en ett-roms leilighet på en stilig og plassbesparende måte er en utfordring, men med god planlegging og forberedelse kan du også oppnå den gode stemningen her. Med våre tips kan du få mest mulig ut av hver kvadratmeter!

Start med arealplanlegging

Del 1-roms leilighet i soner

Før du begynner å tenke på hvordan du skal sette opp og dekorere studioleiligheten din, er det en god idé å måle plassen nøye. Dette er veldig viktig når du planlegger små rom, slik at de ikke blir overfylte med møbler og gjenstander. Det faktum at 1-roms leiligheten må oppfylle flere funksjoner samtidig, gjør ikke det hele lettere.

Din hovedoppgave i møblering er å dele leiligheten med 1 soverom i soner. Du trenger ikke nødvendigvis å bruke partisjoner eller skjermer, da disse visuelt reduserer størrelsen på leiligheten. Grensen mellom sonene kan også merkes av selve møblene. For eksempel, hvis sofaen er i midten av rommet, er plassen foran den koblet til avslapningssonen, og bak den til arbeidsområdet. Unngå alt unødvendig, og tenk på måter å visuelt forstørre rommet og gi det dybde. Lyse farger og veggspeil hjelper med dette.

Hvilke møbler du skal velge for 1-roms leiligheten?

lite kjøkken i ett-roms leilighet

Møbler som oppfyller flere funksjoner er spesielt egnet for en liten leilighet. Et innebygd skap med speildører gir for eksempel rikelig med lagringsplass og forstørrer plassen samtidig visuelt. Et kurvbord med avtagbar topp eller krakk med lagringsplass er også smarte 2 i 1 -løsninger.

Vær forsiktig så du ikke overfyller plassen med mange frittstående møbler. I utgangspunktet trenger møbler på gulvet mer plass enn møbler som henger på veggen, f.eks. Veggskap, vegghyller eller veggbord. I prinsippet tilbyr de mye lagringsplass uten å kaste bort den allerede lille gulvplassen.

Hvordan kan du pent innrede en 1-roms leilighet med kjøkken??

innredning av en ett-roms leilighet tips om romoppsett

Uansett om ettromsleiligheten er 20 m² eller 35 m²: I begge tilfeller bør du sørge for å skille stue og kjøkken fra hverandre. I en litt større studioleilighet kan du planlegge en skillevegg eller en kjøkkenøy. Disse får rommet til å se litt mindre ut, men er også veldig funksjonelt. Når du arrangerer en liten ett-roms leilighet med kjøkkenkrok, er det bedre å se etter andre måter å skille de to sonene på, for eksempel å bruke to typer gulv. Unngå imidlertid sterke kontraster, fordi dette vil trekke oppmerksomheten til ett sted og kan til og med virke kaotisk. Det er heller ikke tilrådelig å bruke forskjellige stiler for begge sonene.

Kjøkkenet selv krever også passende planlegging. På grunn av den begrensede plassen er det best å velge et kompakt minikjøkken med innebygde hvitevarer. Når det gjelder designalternativer, er det sikkert i disse dager for enhver smak noe der. Servise og kjøkkenutstyr bør plasseres i skap eller på hyller hvis mulig. For mange ting på benken skaper en forvirrende effekt.

Lag forskjellige belysningssoner

1 -roms leilighet innredning ideer

Å velge riktig belysning er spesielt viktig når du møblerer en studioleilighet. Siden rommet er delt inn i flere soner, bør lyskildene også tilpasses dine behov. For å kunne utføre sine funksjoner optimalt, krever kjøkkenutstyr, stue, arbeids- eller soveområder forskjellig belysning. Ideelt sett bør du kombinere taklamper med vegglamper, gulvlamper og bordlamper slik at rommet er optimalt opplyst. Lys er også en av hovedfaktorene som påvirker inntrykket av romslighet i en studioleilighet. Jo mer lys det er og jo bedre det fordeles i rommet, jo større blir leiligheten.

Atmosfæren i hele rommet avhenger blant annet av vindusdekorasjonen. For eksempel anbefales det ikke å henge tunge lange gardiner i en liten leilighet, da de vil overvelde resten av innredningen og mørke rommet for mye. Rene gardiner, persienner eller rullegardiner er en bedre løsning.

Hvilken seng i en kombinert stue / soverom?

Innred en 1 -roms leilighet med en baby, stor sofa med sovefunksjon

På grunn av det mindre området kan du normalt ikke ha både en seng og en sofa i en 20 m² stor leilighet med 1 soverom. Vanligvis velger du deretter en sofa med sovefunksjon.

Når du møblerer en litt større leilighet, f.eks. 35 m², kan du prøve å skape plass til en vanlig seng. Soveområdet bør selvfølgelig skilles fra stuen, f.eks. Med en skjerm som kan tømmes når som helst, et gardin eller et reolsystem. Stua derimot kan fremheves med et teppe.

Hvis du vil spare mer plass, kan du velge en loftseng eller en sammenleggbar seng. Den første løsningen er best for en 1-roms leilighet med høyt tak og tilbyr et usynlig soveområde med reirsjarm. Den store fordelen med veggsengen er derimot at den ikke tar noen plass i løpet av dagen.

Badet i en studioleilighet

lite bad med speilskap, rund servant og beige veggfliser

I en ett-roms leilighet er badet vanligvis et eget rom. Det kan sies at minimalismen som anbefales ved innredning av en studioleilighet er på topp på badet. På grunn av plassmangel anbefales åpne dusjer og dusjpartisjoner av glass sterkt. Ingen dusjkabinett eller dusjkar er installert der, noe som også skaper en luftig og romslig følelse. Hvis renoveringsarbeid er mulig, er et vegghengt toalett med skjult sistern det beste valget. I denne artikkelen viser vi hvordan nisjen over toalettsetet kan brukes optimalt.

Antallet møbler bør holdes på et minimum for å imøtekomme de viktigste hygieneartiklene. Prøv å bruke kombinasjonsløsninger her også. I stedet for å kjøpe et badspeil og skap separat, er det bedre å velge et ferdig speilskap. Bruk lyse farger for å forstørre rommet visuelt. Inntrykket av raushet påvirkes også positivt av kjølig lys, høyglansede overflater og til og med fototapeter.

Fototapet Bambus glassdusj, hvite fliser og vegghengt toalett med skjult sistern får badet til å se stort ut

Previous Post
Originale og skremmende Halloween-sminketips for menn, kvinner og barn
Next Post
DIY vindusdekorasjon for sommeren – 8 instruksjoner for kreative smykker og personvernskjermer