15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Behov for omsorg: utstyrsfeller i hjemmemiljøet

Behovet for omsorg utgjør store utfordringer for de som rammes. Hverdagen endres og dermed kravene til bomiljøet. Bare over tid finner mennesker med fysiske eller psykiske funksjonshemninger ut hvilke barrierer det er. Imidlertid er det også klassiske møbleringsfeller i hjemmemiljøet som bør unngås. Vi vil fortelle deg i dag hvilke fallgruver som ligger i dvale hjemme og når en barrierefri renovering er verdt.

Innredning av feller i hjemmemiljøet: Hvorfor er det så viktig å stille spørsmål ved bomiljøet

Spørsmål om innredning av feller i hjemmemiljøet

Folk som bor i huset eller leiligheten deres lenge, ser ikke alltid problemene som oppstår ved et økende behov for omsorg. Dette er fordi det var mulig å ha en bekymringsløs tid i mange år i dette boligmiljøet. Fysiske begrensninger kryper inn eller en grad av omsorg eksisterer allerede, for eksempel en anerkjent grad av omsorg 3 eller mer, er effektene vanligvis mye mer merkbare. Nå er det viktig å ikke falle inn i gamle mønstre, men aktivt stille spørsmål ved bomiljøet. Dette har flere fordeler. Først og fremst er dette en måte å bryte barrierer på. Det er lettere å navigere gjennom lokalene med noen få justeringer. I tillegg kan hjelpemidler som rollatorer brukes på en mer optimalisert måte. Hvis pleietrengende bestemmer seg for konverteringstiltak, kan dette også minimere risikoen for å falle. I mange tilfeller konfronteres pleietrengende med vandrende ustabilitet i hverdagen. Sist men ikke minst er det selvfølgelig det gode argumentet at med noen få justeringer kan uavhengigheten delvis beholdes. Dette er også viktig for selvfølelse og selvstendighet i hverdagen.

Hvilke møbleringsfeller er det i hjemmemiljøet?

Unngå å innrede feller hjemme med teppekanter

De virker ufarlige, men kan øke risikoen for skader betydelig: feller for anlegg. De kan elimineres i bare noen få enkle trinn.

1. Teppekanter

Teppekanter inviterer deg til å snuble. Det blir spesielt kritisk når pleietrengende ikke lenger kan løfte føttene helt. Dette er for eksempel tilfellet når det er lammelse. Bruk av ganghjelpemidler kan øke risikoen for å falle ytterligere når du ser på tepper. I beste fall blir tepper fullstendig fjernet fra boarealet.

2. Kabel

Elektroniske enheter finnes hovedsakelig i oppholdsrom. Lamper, fjernsyn og lignende kan føre til et virvar av kabler. De skal stuves i en kabelkanal eller i det minste settes sammen og legges godt til siden.

3. Høye dørstokker

Unngå å innrede feller i huset med høye dørstokker

Høye dørterskler har den ulempen at de kan være en snublefare og gjøre det vanskelig å passere med ganghjelpemidler. Hvis de er i overgangen til hvert rom, kan dette resultere i en forvirrende risiko for å falle.

4. Utenksomt livskonsept

Innredning av feller i hjemmemiljøet, dårlig gjennomtenkt livskonsept

Spesielt i alderdommen og med fysiske begrensninger er det viktig å implementere et gjennomtenkt livskonsept. Dette betyr at ting er lett tilgjengelig for daglig bruk. På kjøkkenet bør for eksempel ofte brukte tallerkener ikke oppbevares i overskapet. Hvis du har problemer med å gå, er det nødvendig å la gangveiene være klare. Sidebord, vaser og lignende gjør navigasjonen vanskelig.

5. Utilstrekkelige lyskilder

Lamper og lysbrytere belyser mørke stuer og soverom. De kan opereres om natten for å gjøre en trygg tur på toalettet. Om nødvendig må du kanskje oppgradere på dette tidspunktet. Bevegelsesdetektorer koblet til en lyskilde anbefales spesielt. Disse slås på og av automatisk.

Konverteringstiltak som hjelpemiddel

Renoveringsarbeid hjemme for pleietrengende

Når behovet for omsorg øker, er enkle tiltak ikke lenger nok til å takle hverdagen godt. I dette tilfellet er renoveringsarbeid et alternativ. Du kan gi et avgjørende bidrag til å bryte barrierer og opprettholde uavhengighet.

● Renoveringsarbeid på trapper: Å takle trapper er en stor utfordring for mennesker som trenger pleie. Utvendige håndtak hjelper til med å overvinne ustabil gangart. Hvis det ikke lenger er mulig å gå trapper, kan ramper brukes utendørs. Dette betyr at du trygt kan komme inn og ut av huset ditt med rullatoren. Trappheiser kan installeres innendørs.

Konverteringstiltak for å hjelpe de som trenger pleie

● Renoveringsarbeid på badet: Spesiell forsiktighet er nødvendig her, tross alt skjer det mange ulykker på badet. Ikke rart, for fuktighet er også en faktor her. Et hevet toalett, en dusjkabinett, håndtak i badekaret og på toalettet og muligens en badheis forenkler hygienetiltak.

● Renoveringsarbeid i oppholdsrom: En stor del av livet foregår i oppholdsrom. I tillegg til å eliminere snublefare, kan det være nyttig å utvide dørene og utjevne dørtersklene her.

Hvordan søke om tilskudd til oppussingsarbeid

Søk om tilskudd til oppussingsarbeid som f.eks

Personer som trenger pleie må ofte grave dypt ned i lommene for oppussingsarbeid. Det er forståelig nok stor bekymring når det gjelder å betale kostnadene. Heldigvis er det flere steder du kan henvende deg til. Hvis du oppfyller kravene, får du et tilskudd som kan brukes til å finansiere oppussingsarbeidet. For eksempel Omsorgsfond 4000 euro for oppussingsarbeid klar slik at du kan tilpasse bomiljøet ditt til den nye omsorgssituasjonen. For å gjøre dette, sender du inn en søknad, som deretter kontrolleres for sannsynlighet. Hvis du kan beholde jobben din selv etter at du trenger pleie, kan integreringskontoret kanskje hjelpe deg. Med tanke på “ledsagende hjelp i arbeid og yrkesliv”, går det inn for å sikre jobben din til tross for behovet for omsorg. Sosialorganisasjoner i mange føderale stater og kommuner har et budsjett for finansieringsprogrammer. Det beste du kan gjøre er å finne ut på stedet om det er midler til å støtte barrierefritt liv. Spesiell oppmerksomhet rettes imidlertid mot eiendelene dine her. Tross alt er det bare de som virkelig er i nød som skal motta fordelene. Et annet alternativ er Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW Bank). De kan også godkjenne et tilskudd til den barrierefrie renoveringen.

La deg bli best anbefalt

Beslutningen om å renovere hjemmet ditt er ikke alltid lett. Mange byer og kommuner tilbyr boligerådgivningssentre. Seniorkontorene har også informasjon om det viktige spørsmålet.

Previous Post
Hvilke gardiner på badet? Disse løsningene er best for baderomsvinduet!
Next Post
Trendy grønn sofa: 18 interiørdesign ideer og tips om hva som følger med!