15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag en tropisk oase av velvære med disse plantene på badet

Planter til badet ficus-sverd bregne-pil blad-badekar-frittstående baderomsutstyr-tre-grønn vegg

Hvis du vil bygge om badet ditt og skape en frisk og innbydende atmosfære, kan du kanskje gjøre det med grønne planter. Ganske Planter til badet få rommet til å skinne, forvandle badet ditt til en oase av avslapning og forbedre mikroklimaet. I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvilke planter som trives spesielt godt på badet ditt og samtidig øke ditt velvære.

 Planter til badet – hvilke som passer til badeklimaet?

Planter til badet kokosnøttpalme-prest palm-eksotisk-stueplanter-frittstående badekar-hengende lampe-bord

Klimaet på badet kan i utgangspunktet beskrives som tropisk. Regelmessig bading og dusjing betyr at det er høy luftfuktighet der, og temperaturen er vanligvis litt høyere enn i de andre rommene i leiligheten.

Planter til badet fra tropene og subtropene

Planter til badet yucca-palme-blomsterpotte-badekar-frittstående-bilde-takvinduer-beige

Planter som kommer fra de subtropiske og tropiske områdene og vokser i skogens nedre område, er ideelle for slike forhold. Det er mange planter du kan bruke til å skape et grønt paradis på badet ditt.

Vær oppmerksom på lysforholdene på badet

Planter til badet grønne lilje-potteplanter-vask-pedalbøttehylle-tregulv-baderomsutstyr

For at baderomsplantene dine skal overleve og forskjønne badet ditt, må du ta hensyn til de riktige lysforholdene. Se først om badet ditt er oversvømmet av lys eller er mer skyggefullt, og velg planter som har tilstrekkelig lys på badet ditt.

Planter på badet krever forskjellige mengder lys

Planter til badet hengende servant-sløyfe hamp-krevende-badekar-vask-håndklær-vegg

Planter trenger sollys som energikilde for fotosyntese, noen av dem foretrekker mye dagslys, mens andre prøver klarer seg med lite lys.

Planter til badet uten vinduer

planter-bad-lys-kunstig-mørk-servant-rustikk-tre-speil-lys-håndkle

I dag har dessverre ikke alle moderne leiligheter bad med vindu. Selv om ingen planter kan klare seg uten lys, er det mulig å dekorere med ekte planter, selv på et bad uten dagslys. For innendørs planter som vokser under dårlige lysforhold, kan en spesiell vegetasjonslampe eller en godt reflekterende lampeskjerm med en energisparende lampe være tilstrekkelig. Lyskilden bør ikke være lenger enn 30-40 cm fra badeverket og ha en effekt på 20 watt eller mer.

Innendørs planter som trenger lite lys

planter-bad-flaks-vår-blomster-potte-hvite-blader-mørkegrønne-lettstelt-lite-lys

Planter som føles behagelige selv med svært lite dagslys og er egnet som en vakker dekorasjon på badet ditt, er aspidistra, også kjent som skomakerpalmen, og zamioculcas, fremdeles kalt lykkehester. Skomakerens håndflate bidrar til å skape et bedre inneklima. Den heldige fjæren er lett å ta vare på og liker fuktighet, selv om den tåler lenge uten vann.

Vakre planter på badet – enkeltbladet

planter-bad-enkeltblad-mørk-grønt-bladblad-hvit-blomsterpotte-ufølsom

Det er viktig for pleie av disse plantene at du unngår vannlogging og at du fjerner det akkumulerte vannet fra potten etter vanning. Det perfekte valget for det mørke badet er Spathiphyllum, også kjent som et enkelt blad. Det enkelte arket liker høy luftfuktighet og trenger neppe noe lys. Denne planten foredler badet ditt med sine vakre, hvite bladblad med lyse kolber.

Lag et grønt hjørne på det mørke badet også

plante-bad-vindu-veggholder-efeutute-vinduskarmen-hamp hamp-enkeltark-badekar-dekorasjon

Bregner som gevirbregne og sverdbregne føler seg hjemme på badet med lite dagslys. Efeutute, som er ekstremt dekorativ og absolutt krevende, er også ideell for mørke hjørner. Filodendroner og grønne liljer trives også på steder borte fra vinduet.

Planter for lyse bad

planter-bad-guzmania-blomsterstand-rød-vinduskarmen-vindu-rundt-bad-fliser-hvit-håndkleholder

Hvis badet ditt er lyst nok, er det et stort utvalg av planter å velge mellom. Tropiske orkideer eller bromeliader, som Guzmania for eksempel, liker mye vann og varme, og er ekte iøynefallende med sine lyse farger. Bromeliaden har ikke noe imot trekket når badet ventileres, det er et ekstremt attraktivt og lettstelt stueplante.

Sett aksenter med intense farger og former

planter-bad-pil-blad-stort-badekar-gardiner-krakk-teppemønstret lampe

Planter som pilblader, varices eller stromanthe fortryller med sine muntre farger og interessante former. De store, flekkete bladene til Dieffenbachia og de stripete bladene på dragetreet gir badet en spesiell sjarm.

Stort utvalg av planter til badet med vindu

planter-bad-sverd bregne-kypros-gress-philodendron-eføy-benjamin-plante-pil-blad

For et bad som er oversvømmet med lys, er planter med smale blader også egnet, for eksempel kyprosgresset, fjellpalmen eller den grønne liljen, som ser fine og edle ut. Hvis du har et romslig bad med høyt loft, vil trelignende planter som mirakelbusken, kølleliljen, kokospalmen eller det smalbladede dragetreet utvilsomt føle seg hjemme der.

Sørvinduet er det optimale stedet for noen eksemplarer

planter-bad-aloe-sidebord-blomsterpotte-rosa-lys-vindu-håndkle-flis-vask

Noen planter, for eksempel den populære yuccapalmen, den eksotiske elefantfoten eller aloe vera, har rett til et fullt solfylt sted, for eksempel sørvinduet. Med den rette plantemaskinen kan du lage en farget dekorasjon i rommet på kort tid og øke badegleden.

Planter på det varme badet

planter-bad-vindus-blad-badekar-grønt-frittstående-dusj-gardin-speil-håndkle

Monstera Deliciosa, også kalt vindusblad, er veldig lett å ta vare på og elsker også mye lys, men ingen direkte sol. Hvis du liker å ha varme på badet ditt, så er denne planten det riktige grønne tillegget, fordi vindusbladet liker temperaturer mellom 20 og 30 grader.

Grønnere opp et lite bad

planter-bad-orkide-hvit-vask-dusj-skap-speil-håndkle-dusj

Valget av planter avhenger også av størrelsen på badet ditt. Hvis badet ditt ikke har mye plass, er det best å velge mindre planter. Plasser de grønne vennene dine slik at du ikke mister lagringsplass. Sett en blomstrende orkide ved vasken og gi ditt lille bad et elegant og eksotisk utseende.

Tropisk oase på romslige bad

plante-bad-vindu-blad-stort-gulv-aloe-kypros-gress-bad-badekar-vaskeri-kurv-bilde

Med større bad kan du selvfølgelig også få tilgang til større eksemplarer, for eksempel gråtfiken, kokos- eller yuccapalmen. Med de riktige blomsterkrukkene kan du få en flott feriefølelse inn på badet ditt.

 Planter på badet gjør rommet mye koseligere

plante-bad-dracaena-badekar-hvit-dusj-vindu-håndkle-holder-håndkle

Et enkelt anlegg er nok til at ditt store bad ser koseligere ut. Plasser ønsket badeplante, for eksempel i nærheten av badekaret, og nyt den avslappende atmosfæren.

Gode ​​steder for plantene på badet

plante-bad-grønt-lilje-rom eføy-yucca palme-grønt-lilje-badekar-lys-rotting lenestol-vindu-badehåndkle

Hvis badet ditt har et vindu, tilbyr vinduskarmen den ideelle lagringsplassen for potteplanter, hvor du virkelig kan nyte og bruke lyset. Plasser plantene dine rundt badekaret og slapp av i det grønne. Du kan også henge baderomsplanter i taket, for eksempel ved å bruke en hengende kurv.

Hengekurv – plassbesparende og dekorativ

planter-bad-efeutute-hengende kurver-tak-hengende-vegg-fliser-hvitt-vindu

Hengende lys er ikke bare plassbesparende, men også en praktisk måte å sette aksenter på badet og skape effekter. Velegnet innbyggere for en hengende kurv er eføyen og buehampen. Bogenhaft er en ukomplisert plante som er tilgjengelig i forskjellige størrelser.

Planter på veggen sørger for friskhet

plante-bad-gevir-bregne-efeutute-veggholder-keramikk-hvitt-bad-mørkt-vask-speil

Hvis det ikke er nok plass på vinduskarmen eller på gulvet, kan du også feste planter på veggen med passende holder. Dette sparer plass og skaper en moderne veggdekorasjon.

Previous Post
Ifølge en ny studie bør sykling i byen være fremtiden for transport
Next Post
Husflid med sjøglass – DIY -ideer for smykker, dekorasjon og tilbehør med en sommerfeil