15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dusj på gulv på badet – Åpen design og våte celler

Dusj på gulvnivå åpen naturstein-utseende-grå-grønne aksenter

Dusjkabinetten er uten tvil en av de mest populære trendene for badet. Og det er ikke rart heller. Du har mye mer plass i denne typen dusj og dermed også komfort, og det er lettere å gå inn. Og ikke bare det. Hele badet ser mye mer romslig ut med et slikt design. Tenk på en også dusjkabinett så vil vi gjerne tilby deg litt inspirasjon med galleriet vårt som du kan tenke på når du designer badet ditt.

Hva er en dusjkabinett

Dusj på gulvnivå, lys design-konsoll-servant-dekorativ grus-hvit

Med en dusj på gulvnivå er gulvet på samme nivå som resten av badet. Det er ingen støt, barrierer eller dusjkar. Selvfølgelig har dusjfrie dusjer også sine fordeler og ulemper. Selv om dusjkar er mye lettere å rengjøre, må gulvet i dusjkabinetten rengjøres litt grundigere. Siden dette må flislegges, har det mange ledd der smuss og bakterier spesielt liker å sette seg. Dette kan være veldig ubehagelig, spesielt med mosaikkfliser til dusjen på gulvnivå.

Rengjør dusjen på gulvnivå

gulv-nivå dusjinspirasjon-enkel-svart-bad-hvit-våt celle

For å unngå dette kan du selvfølgelig også ha et såkalt gulvelement installert, som har en glatt overflate som dusjkaret. Dette elementet for dusjen på gulvnivå er enkelt innebygd i gulvet og inneholder både en kanal og ønsket skrånende overflate, som kan velges i alle retninger.

Praktisk rengjøring

dusj på gulvnivå rustikk-tre-moderne-badekar-elegant

Selv om dusjen på gulvnivå blir skitten raskere og derfor må rengjøres grundigere oftere, er fordelen at du i det minste har mye plass igjen. Du kan komfortabelt gå inn i dusjen og bevege deg fritt mens du rengjør, ikke føle deg innsnevret og ikke støte konstant på kranen, dusjpartisjonen eller veggene.

Dusj på gulvnivå med skråning

gulv-nivå dusj underjordisk-fliser-lappeteppe-sekskant-monokrom

Spesielt på det lille badet sørger en dusj på gulvnivå for at rommet er visuelt større. Derfor er det det bedre alternativet for en liten dusj og et ekstra badekar. Veggnisjer kan brukes veldig bra, eller du kan bruke det bakerste området av rommet. Avhengig av plass kan du velge en glassdør som du kan skyve eller skyve og trekke.

De riktige flisene

Skyll med gulvdusj i skandinavisk stil-åpent-design-svart-gulv fliser-laminat

Hvis du vil flislegge din dusj på gulvnivå, anbefaler vi fliser som er så store som mulig. Jo mindre disse er, jo flere ledd vil våtrommet ha, som vi allerede har nevnt. Og før eller siden må disse leddene skrubbes grundig. Hvis dusjen er litt mindre, er store fliser ikke spesielt egnet, fordi de må kuttes, noe som kan være visuelt lite attraktivt.

Kvartsplater som gulv

gulv-nivå dusj-lite-bad-servant-innebygd-i-hyller-toalett

Det beste du kan gjøre er å la flisleggeren måle dusjområdet og bestemme hvilken flisestørrelse som er best. Han kan best estimere størrelsen som minst må kuttes. Som et alternativ anbefaler vi også såkalte kvartsplater for dusjer på gulvnivå, som fås i forskjellige størrelser. Du velger størrelsen på dusjen tilsvarende.

Avløp for dusj på gulvnivå

Skyll-gulv-dusj-skuffer-glass-dusj-partisjon-stein-fliser

Prosessen kan velges i forskjellige varianter. Det kan være både skjult og synlig i form av en bar. Uansett vil dusjen på gulvnivå se mer elegant ut på denne måten enn med det klassiske avløpet til dusjkaret, fordi det er noe annet. Vi vil raskt presentere deg for noen av variantene.

Sluk i veggen

Gulv-dusj-grå-fliser-svart-radiatorer-lite-bad-idé

Et veggavløp er praktisk fordi det, som navnet antyder, befinner seg i veggen. På denne måten forblir gulvet i dusjen plant og uavbrutt. Denne typen avløp har en åpning som absorberer vannet raskt og pålitelig. Designene for dusjen på gulvnivå varierer avhengig av produsent.

Dusjavløpet 

gulv-nivå-dusj-moderne-soverom-tre-vegg-tak-tak

Dusjkanalen for dusjer på gulvnivå er veldig populær. Det er imidlertid betydelig dyrere enn de vanlige dusjavløpene. Kanalen som lineær drenering for dusjen på gulvnivå er en lang stang som er installert på den ene siden av dusjen. Flisene skråner deretter i samme retning. Når du velger, er det best å sikre at det er en smussfelle og at kanalen er lett å rengjøre.

Det klassiske runde avløpet for dusjen på gulvnivå

gulv-nivå-dusj-minimalistisk-marmor-design-badekar-tre-vask vask

Det runde avløpet er installert midt i dusjen og kan ta opp vannet fra alle sider. Denne varianten for gulvdusj er den billigste av alle. Hvis du nå tror at denne varianten også er kjedelig, så tar du feil. Det er også interessante design for det runde avløpet, som like fint kan pryde gulvet i dusjkabinetten.

Åpen, halvåpen eller låst dusj

Gulv-dusj-hvit-lys-grå-design-stein-fliser-avrundet-dusjpartisjon

Hvis du installerer en dusj på gulvnivå, er du bortskjemt med valget: Vil du ha en åpen dusjdesign, et halvåpent eller et våtrom? Dette avhenger i stor grad av badets størrelse og hvor mye du vil investere i dusjen på gulvnivå. Den låste versjonen ovenfor, der glassdusjpartisjonen er buet, er også veldig pen.

Regndusjhode

gulv-nivå-dusj-bad-innredning-grå-fliser-glass-vegg

Hvis du velger en åpen dusj på gulvnivå, anbefales et regndusjhode definitivt. I vanlige dusjer faller vannet på skrå, slik at du kan fukte badet utenfor dusjen når du dusjer. Regndusjhodet lar vannet renne vertikalt nedover og sprut reduseres.

Moderne dusj

Gulvnivå-dusj-brun-fliser-glass-partisjon-smal-vindu

Bare en dusjveggvegg for gulvdusjen ble valgt for denne designen. Skilleveggen er laget av glass og er parallell med veggen. Den tredje siden har et vindu, mens den fjerde siden er designet for å være åpen og brukes derfor for oppføring. De brune veggflisene er også veldig attraktive. En kvartsplate fungerer som gulvbelegg.

Glassskillevegg til dusjen

gulv-nivå-dusj-minimalistisk-våt-celle-tre-grill-avløp-betong-utseende

Glasspartisjonen til dusjen på gulvnivå er utvilsomt utrolig attraktiv. Imidlertid må det tas i betraktning at kalk raskt samler seg der på grunn av vanndråpene. Så du må enten tørke glassveggen etter hver bruk av dusjen for å unngå dryppende flekker, eller så må du avkalke glasspartisjonen ofte. Frostede glasspartisjoner er et alternativ.

Romslig baderomsinnredning

Dusjfliser på gulv-nivå-mosaikk-svart-hvitt-regndusjhode

Store våtrom er også veldig romslige. Avhengig av størrelsen kan du også plassere et badekar der og konsentrere fuktigheten på et mindre område på badet. En bred dusjkanal som har samme farge som flisene ble brukt til dusjen på gulvnivå ovenfor. Dusjen er visuelt atskilt fra resten av badet med en kontrastfarge.

Stort våtrom

Gulv-dusj-turkis-fliser-små-firkanter-våt celle-på bakkenivå

Badet blir spesielt elegant hvis du bruker en annen flisefarge til våtrommet. På denne måten sikrer du tekstur og en visuell inndeling av områdene på badet. Den attraktive dusjen på gulvnivå kommer til sin rett og får badet ditt til å se enda mer stilig ut. I eksemplet ovenfor ble turkise fliser kombinert med hvit marmor.

Et marmorbad med dusjkabinett

Dusj på gulvnivå-vintage-glamour-retro-badekar-marmorvegger

Ingen glass ble brukt som dusjpartisjon for denne åpne dusjen på gulvnivå. I stedet ble det bygget en skillevegg, med en av de fire sidene som var åpne. Den langstrakte formen på dusjen og festet av dusjhodet til den bakerste hindrer sprut fra å komme ut av dusjen. En lang dusjkanal fungerer som avløp.

Oppvarming i dusjen

Gulv-dusj-svart-marmor-tre-gulv-indirekte-belysning

Nivågulvet og mangelen på dusjkar som gir isolasjon gjør dusjkabinetten perfekt for oppvarming nedenfra. Gulvvarme for gulvdusj øker komforten og sørger for en behagelig følelse under føttene selv om vinteren. Så installer gulvvarme på badet og la det løpe under dusjen.

Dusj på gulvnivå med tregitter

Dusj på gulvnivå-enkel-møblering-lampe-radiator-hvit vaskekabinett

Tre sørger også for en behagelig følelse under føttene. I form av et rutenett kan du bruke det til å designe gulvet for gulvdusj. Hvis treet blir uattraktivt og går i stykker, byttes grillen rett og slett ut. Vannet kan igjen strømme gjennom grillen direkte i avløpet. Siden det ikke er noen flat overflate, spruter ikke vannet så mye tilbake. Det er færre dråper på glasset og veggene.

Previous Post
35 Halloween-sminketips for hele familien
Next Post
22 ideer til dekorative grønnsakshager – nytelse for øynene og ganen