15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sparer energi i husholdningen med tørketrommel – tips for kjøp og bruk

Spar energi tørketrommel-tørketrommel-varmepumpetørker-kjøp

Badet er et attraktivt designet sted for avslapning og hvile i flere og flere husholdninger. Mange tyskere vil ha moderne materialer av høy kvalitet i dette rommet og verdsetter bærekraftige baderomsmøbler. Dette gjelder også de elektroniske enhetene. En investering i produkter av høy kvalitet lønner seg. Miljøvennlige og innovative vaskemaskiner og tørketromler sparer penger og mye trøbbel på lang sikt. De er også mer holdbare enn billige enheter. De sikrer at vann brukes bærekraftig uten at brukerne trenger å lide av dårlig vaskekvalitet. I fremtiden vil vaskeanordningene til og med sikre at badet tilpasser seg brukerens personlige behov og at maskinene kan fjernstyres. I dagens artikkel finner du ut hvordan du kan spare energi med tørketrommel.

Spar mye energi med riktig tørketrommel

Spar energi tørketrommel-vaskemaskin-bad-stabel-skjul

I tillegg til moderne høyteknologiske vaskemaskiner, er det først og fremst tørketrommel som sparer energi. Ovenfor en tredjedel av tyskerne har en tørketrommel hjemme. Imidlertid bruker mange av dem en enhet som bruker for mye strøm. Tørketromler kan bruke opptil 10 prosent av den totale energien. Konvertert til strømkostnader på rundt 70 euro per år.

Den riktige tørketrommelen, for eksempel varmepumpetørkeren, kan hjelpe. Selv om det er litt dyrere enn kondens- eller avtrekkslufttørkeren, er det lønnsomt på lang sikt, ettersom det har et lavt strømforbruk og reduserer det totale forbruket i husholdningen betydelig. Den har en forbruksverdi på rundt 1,5 til 2 kWh per tørkesyklus.

Det er en liste over de beste tørketrommelene på en uavhengig nettportal. de var grundig testet av dette forbrukerbladet og vurdert. Der kan kjøpere sammenligne forskjellige tilbud og modeller med hverandre og finne ut om brukervennligheten og de forskjellige vaskeprogrammene.

Hva er en varmepumpetørker?

Spar energi tørketrommel-vaskemaskin-bad-stablet

Varmepumpetørketrommelen er en enhet som er koblet til en varmepumpe og snur tøyet rundt inne. Den varme luften fra pumpen renner gjennom mange små hull i trommelen og tørker tøyet. Tørketrommelen absorberer fuktigheten som tøyet mister i prosessen og sender det videre til varmepumpen. Der kondenserer, samler og avkjøles vanndampen. Den termiske energien lagres i prosessen. I løpet av neste tørkesyklus bruker maskinen den innsamlede energien til å varme den avkjølte luften i varmepumpen. Så hun kan tilføre varm luft til tøyet igjen. Tørketrommelen mister bare lite energi, og det er ikke behov for et elektronisk varmeelement.

Energieffektiviteten til varmepumpetørkeren er god. De har effektivitetsklasser A + til A +++ og gir årlige besparelser på opptil 50 prosent. På Stiftung Warentest var testresultatene for enhetene som er tilgjengelige på markedet positive.

Hva du skal se etter når du kjøper en tørketrommel?

Sparer energi vask-tørketrommel-kjøp-tips-utvalg

Når du kjøper, bør forbrukerne først ta hensyn til energieffektivitetsklassen og velge en enhet som har minst klasse A +. Energiforbruket per tørkesyklus er også en viktig parameter. Til tross for samme energieffektivitetsklasse, kan de enkelte modellene ha forskjellig strømforbruk. Med riktig tørketrommel betaler brukerne imidlertid opptil 100 euro mindre i strøm per år.

Fuktighetsstyrte varmepumpetørkere med tidskontroll er mer økonomiske enn enheter som tørker for lenge. Videre er kapasiteten et viktig poeng. Tørketrommelen skal ha samme kapasitet som vaskemaskinen i husholdningen, slik at alt tøyet får plass i det.

Kombinasjonsapparater som kan vaskes og tørkes, anbefales ikke. De bruker betydelig mer strøm enn begge enhetene, brukt hver for seg, sammen. I tillegg til varmepumpetørkere er gassoppvarmede avtrekkslufttørkere et økonomisk alternativ, de koster også mindre penger.

Informasjon: Siden juni 2013 må nye tørketromler være merket med energimerket og angi det årlige strømforbruket, kapasiteten, volumet og varigheten av standardprogrammet.

Spar penger og energi når du tørker tøy

Spar energi med kondensat-tørketrommel-lastet-tørr-klær

Fire kilo tøy er nødvendig i tyske husholdninger per person og vasket og tørket ukentlig. Opptil 330 millioner kubikkmeter vann og over 6 milliarder kilowattimer strøm går tapt i prosessen.

Bærekraftig orienterte brukere kan spare enda mer penger og energi med en varmepumpetørker hvis de legger tøy med lav restfuktighet i det, dvs. hvis vaskemaskinen har spunnet skikkelig på forhånd. Klesvask som må strykes etterpå, kan tørkes med et økonomiprogram. Tross alt trenger det ikke være skaptørt. Det er viktig at tørketrommelen er fullastet. Energibehovet øker når enheten bare er halvfull.

Ved regelmessig bruk bør forbrukerne rengjøre lofilter og luftfilter. Hvis de er for skitne, blir tørketiden lengre. Hvis du setter tørketrommelen på badet, kan du bruke spillvarmen og spare oppvarmingskostnader. Om sommeren og på dager hvor tøyet kan lufttørke, bør enheten ikke være i gang. Hvis tørketrommelen er ødelagt, kan den kastes på riktig måte på gjenvinningssenteret.

vaskemaskin-tørketrommel-vaskemaskin-på toppen av hverandre-innebygd skap-bad-dusj

Previous Post
Skjærebrett i marmor, plast eller tre for et sunt liv
Next Post
Arbeide med barn: 14 trebearbeidingsideer og enkle instruksjoner