15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Design og innredning av et 6 kvm bad – muligheter for renovering av en liten planløsning

bad 6 qm design møbleringsmuligheter renovering sorte fliser fliser toalettskål skap hall gulv

Hovedideen som du begynner å planlegge en renovering av bad på 6 kvm på er design og innredning. Materialene og baderomsmøblene som brukes må ha en rekke egenskaper, men fremfor alt være fuktresistente. Men det anbefales ikke å tette hver kvadratmeter på et slikt bad helt med designelementer. Det ville være mye bedre å innrede rommet etter prinsippet “hvis det er mer”. Vurder også de populære modifikasjonene av finishene når det gjelder økonomiske kostnader.

Størrelse er ikke alt for et bad på 6 kvadratmeter

bad 6 kvm designmøbler muligheter renovering retro kran firkantet badekar vaskemaskin hyller

For eksempel definerer du først tre hovedområder på badet – dusj, vask og toalett. Du kan deretter utstyre disse med sanitærutstyr og møbler av høy kvalitet. Hvis du trenger å lagre flere ting på det 6 kvadratmeter store badet, for eksempel vaskemaskin, skap eller bidet, er det bedre å bytte ut de store elementene med kompakte løsninger, for eksempel en dusjkabinett eller skillevegg. Slik ville de følgende eksemplene på vellykket planlegging se ut i forskjellige former og plantegninger, for eksempel firkantet, rektangulært eller smalt.

bad 6 qm design møbleringsmuligheter renovering vaskemaskin badekar massasjefunksjon speil blå fliser

Minimalismens prinsipp er hjertelig velkommen i interiøret på et lite bad, og det er bedre hvis det berører alle aspekter, fra rørleggerarbeid til innredning. Hver kvadratmeter plass bør inkluderes. Det er flere velprøvde løsninger for dette, som du kan la nok plass til for komfortabel bruk. For ikke å ødelegge enhetens stil, er det mulig å integrere enheter i skap. Det er nå også så kompakte servanter at en vanlig vaskemaskin enkelt kan installeres under dem. Du trenger ikke å kjøpe en enhet med loddrett vask, selv om dette alternativet også vil være parkbord av hensyn til plass når du åpner.

bad 6 kvm designmøbleringsmuligheter renovering sjakkbrett overflatebelegg flislagt skillevegg glass

Et kombinert bad med toalett ser like pent og plassbesparende ut. Denne tilnærmingen kan også gjøre kjedelig rengjøring enklere ved å designe en hengslet toalettskål. Du kan skjerme gulvområdet på badet med ekstra skap. Disse kan også tjene som lagringsmøbler for husholdningskjemikalier. For å spare enda mer plass, velg miniatyr VVS og møbler. Du bør også holde mengden dekorasjon til et minimum. Det er derfor nok å legge igjen detaljer som effektivt kan understreke og markere din individualitet.

Velg riktig fargespekter

bad 6 kvm design fargespekter mørk blå beige hvit dusjkabinett krakk teppe lampe vindu utsikt

Uansett hvor dagligdags det virker for deg, er de riktige fargene på et lite bad av stor betydning. Et slikt design godtar stort sett lyse nyanser. Fansen av skrikende farger har stort sett å gjøre med aksenter på en myk, luftig bakgrunn. Dette lar deg oppnå en bedre visuell effekt i et lite rom. Du kan også lage en tilpasset stil ved hjelp av fengende inneslutninger. Bruken av små detaljer som mosaikk kan gjøre interiøret veldig uttrykksfullt.

bad 6 kvm design orientalsk flislagt skyvevegg svart underskap tre takbelysning

Det er best å velge en fuktsikker maling til å begynne med, selv om matte teksturer vanligvis er bedre for små mellomrom. Mange merker tilbyr ferdige fargekombinasjoner som utfyller hverandre perfekt. Gipsvegg er også et mulig alternativ hvis du vil bruke det 6 kvm store badet fleksibelt og eventuelt dekke det med fliser. For eksempel har de keramiske flisene en lav absorpsjonskoeffisient, holdbarhet, elegant utseende og andre fordeler. For utformingen av et 6 kvm bad kombinert med et toalett, er disse ideelle, ettersom du enkelt kan eksperimentere med dem når du skal dekorere. For eksempel kan en flis til og med etterligne et tre med tekstilstrukturer.

Belegg

bad 6 qm design møbleringsmuligheter renovering håndkleholder badekar reflekterende fliser lys grønn blomst

Agglomeratet er også et egnet overflatebelegg som er enda bedre enn keramisk når det gjelder slitasje og holdbarhet. Den er laget i paneler i forskjellige fargepaletter, med separate samlinger som inneholder inneslutninger av mosaikk og aventurin. Dette kan øke kostnadene noe, men utvide designalternativene. Den klassiske marmoren får badet til å se luksuriøst og representativt ut og kan brukes til å dekorere individuelle elementer delvis. Så moderne designalternativer lar deg kombinere forskjellige typer overflater og spare penger i prosessen. Det viktigste er imidlertid sikkerheten du kan gi med sklisikre gulv.

bad 6 kvm designmøbler muligheter renovering vask tre sandfarget asurblå fliser kombinasjon

En mosaikkvegg som skiller vaskeområdet og toalettet er et skikkelig blikkfang. Den kompetente utvalgte fargekombinasjonen vil hjelpe deg til å føle deg mer komfortabel på badet. Selv om prioriteten er klassisk hvit, blå eller beige, kan du bruke kombinasjoner av lilla, lilla, rosa, lysegrønn, samt neon- eller sjokoladefarger for å forbedre tonene. Den asurblå tonen, kombinert med lilla eller sandfarget glans, er for tiden veldig på moten.

belysning

bad 6 kvm designmøbleringsmuligheter renovering badekar retro stil trestol sjakkbrett gulv hvelvet tak

Badet på 6 kvadratmeter tvinger deg til å gi opp den eneste lyskilden i midten, ellers vil hjørnene forbli i skyggen. I tillegg til å forbedre visualiseringen, er det også verdt å vurdere behovene til familiemedlemmer. Etter å ha diversifisert det mulige scenariet, er det også en mulighet til å skape en passende atmosfære i rommet. Et mykt, dempet lys skaper en beroligende følelse om kvelden når du slapper av i badekaret. Dette området krever alternativ belysning og ikke blendende lys. Du kan plassere lysene symmetrisk på hver side av speilet for å oppnå en optimal belysningssone. Det anbefales ikke å installere kalde glødelamper. I tillegg kan alle lamper deles inn i grupper ved å slå på og av enhetene bekvemt og rimelig etter behov.

bad 6 kvm designmøbler muligheter renovering badekar brune fliser gulvlister belysning

Du kan derfor lykkes med å implementere kompetent belysning ved å legge til speil. Men hvis du ikke vil belaste plassen, er en speilvegg eller tak den mest effektive og moderne måten å oppgradere plassen på. Det er skreddersydde, reflekterende fliser som designere liker å bruke for å forbedre belysningen. Imidlertid er ulempen deres skjørhet og ekstremt vanskelig å ta vare på. En annen interessant, ikke-standardisert versjon er utskifting av en vanlig dør med en skyvevegg med en innvendig speilflate. Et dristig, men veldig effektivt skritt kan være bruk av dekorative lys. Belysning av gulvlister og møbler ble mulig takket være utseendet på LED -strimler. Bruken deres påvirker ikke budsjettet vesentlig.

Designmuligheter på bad 6 kvm

bad 6 kvm designmøbleringsmuligheter renovering første plan

Fordelene med det første utkastet, til tross for at rommet er innredet med mange gjenstander, er romsligheten og funksjonaliteten. For å spare plass kan du ordne apparater og baderomsmøbler langs veggene. For eksempel kan hyller bygges inn over et stort badekar, som kan strekke seg til toalettskål og bidet. Hyllene fungerer også som lagringsplass for kosmetikk, husholdningsmidler og andre baderomsartikler.

bad 6 kvm designmøbler muligheter renovering fiolett syrin lilla hvit bidet håndkle detaljer

Imidlertid må det tas hensyn til mulig vaskemaskin eller ekstra oppbevaringsskap. Med denne planleggingen kunne vi ikke finne noen store ulemper. I tillegg kan du også installere en statisk skillevegg eller dusjforheng på badet. I dette tilfellet er det imidlertid bedre å ikke montere håndklestativ, ettersom tekstilet konstant vil absorbere fuktighet.

Planleggingsnummer 2

bad 6 kvm designmøbleringsmuligheter renovering plan i andre etasje

En annen fordel er når et badekar påtar seg funksjonen som et dusjkabinett i den ene enden av en kort vegg. I dette tilfellet kan området brukes av to personer, noe som automatisk muliggjør et plassbesparende oppsett. Legg til en praktisk plassert holder for håndklær og et bredt stativ i hjørnet. Dermed er badet 6 kvadratmeter romslig og funksjonelt.

bad 6 kvm designmøbleringsmuligheter renovering grå håndklevask radiator speilskap hengslet

En mulig ulempe med dette oppsettet vil være den tvilsomme plasseringen av toalettskålen. Kanskje det ville være bedre å installere disse i skapets område ved å plassere det mellom vasken og badekaret. Vær også oppmerksom på at på grunn av den langstrakte formen kan det bli litt mørkt på badet uten riktig belysning. Av denne grunn er installasjon av minst to lyskilder som takbelysning et must her.

Planleggingsnummer 3

bad 6 kvm designmøbleringsmuligheter renovering tredje planløsning

Som du kan se i dette forslaget, er formen på rommet i denne planløsningen på badet veldig lik en firkant. På grunn av dimensjonene er den beste måten å planlegge området å vurdere å installere et fullt badekar og dusjkabinett samtidig. Disse kan deretter danne en enkelt, separat sone. Det er også en stor vask med en bred arbeidsflate langs motsatt side av veggen. Det smale baderomsskapet skiller dette området fra toalettet.

bad 6 kvm designmøbleringsmuligheter renovering dusjkabinett dobbel vask

En slik utforming av rommet etterlater imidlertid ikke plass til vaskemaskinen eller for eksempel et bidet. Hvis du skulle installere en forfengelighet halvparten så stor som den som er vist på bildet, ville det være mulig å plassere en kompakt vaskemaskin i hjørnet ved siden av inngangsdøren.

Planleggingsnummer 4

bad 6 kvm designmøbleringsmuligheter renovering fjerde plan plan rosa

Denne planløsningen har også en firkantet form, og rommet har også badekar og dusjkabinett samtidig. Denne varianten passer for et ektepar eller to flatkamerater som kan utnytte den mulige tilstedeværelsen av to servanter optimalt. Håndklestativet har også en god beliggenhet, mens det er mulig å oppbevare en rekke badetilbehør i et underskap.

bad 6 kvm designmøbleringsmuligheter renovering badekar speil veggfliser dusjkabinett

Det er ingen vaskemaskin i planen, men selv å installere dette i stedet for skapet ville få plassen til å se overfylt ut. Vær oppmerksom på at i dette tilfellet er hele badet på 6 kvadratmeter utstyrt med store sanitærløsninger og møbler. Av denne grunn er det tilrådelig å bruke lyse farger på belegningsmaterialene for å visuelt forstørre rommet. Et stort, uinnrammet speil som du kan henge på en av veggene er også egnet for dette formålet. Jo større badet er, desto flere møbler har du. Vi anbefaler at du bruker den tilgjengelige plassen så kompetent som mulig, slik at den kan være overraskende harmonisk. jeg ønsker deg suksess!

Previous Post
Originale og skremmende Halloween-sminketips for menn, kvinner og barn
Next Post
DIY vindusdekorasjon for sommeren – 8 instruksjoner for kreative smykker og personvernskjermer