15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sette opp spanske bad: 50 ideer for baderomsdesign med middelhavsglamour

Terrakottafliser, baderomsinnredning i vintage -utseende og baderomsskap i kolonistil: spanske bad bringer middelhavsglamour inn i dine fire egne vegger. Innredningsstilen til landet i hjertet av Sør -Europa er eklektisk og er preget av mange påvirkninger av forskjellige arkitektoniske stiler. Fokuset for designkonseptet er forholdet til naturen, som er typisk for Middelhavsregionen. Vi forklarer hva de viktigste innredningsprinsippene er, hva du må ta hensyn til når du planlegger rommet ditt og hvordan du kan bringe spansk teft inn på badet.

Spanske bad: eklektisk estetikk i jordfarger

Marokkansk bad i spansk stil med tre-aksenter og vintage-speil og et frittstående badekar

Sjenerøst skåret, praktisk, stilfullt innredet og designet i naturlige nyanser: Badet i spansk stil har mye å tilby. Det er kanskje derfor spanske bad er mer populære enn noensinne i disse dager. De tar med seg et romantisk preg fra andre epoker, kombinerer stil med funksjonalitet og sikrer sensuell estetikk ved bruk av edle materialer. Men hva er det som gjør sjarmen ved middelhavsbadene? Alt avhenger av den vellykkede blandingen av materialer og stiler. Siden de spanske kolonistene erobret store deler av Nord- og Sør -Amerika på 1500- og 1600 -tallet, har innvandrerne satt mange dype spor i koloniene. Men kolonilandene hadde også stor innflytelse på spansk arkitektur. Dette gjenspeiles i interiøret i haciendas.

Dekorer badet ditt i spansk kolonistil med et marokkansk preg

I dag er det ikke uvanlig at badene i Spania kombinerer det praktfulle marokkanske utseendet med de puristiske middelhavsdesignprinsippene. Den nøytrale fargepaletten begrunner anlegget og lar det spanske badet skinne i krem, kamel, sandfarge, samt mange brune og terrakottanuanser og skape visuell ro. Aksenter i kobberfarge forfiner fargeensemblet optisk og detaljerte treelementer og dekorasjoner avrunder det overdådige boarealet.

Det spanske badet: interiøret

moderne baderomsdesignideer i spansk stil

Det klassiske spanske badet er sjenerøst størrelse og visuelt delt inn i flere områder, som det ikke er noen direkte forbindelse mellom ved første øyekast. Det er en eller to servanter ved inngangen, og ved siden av er det vanligvis dusjområdet, som er plassert i en nisje som er spesielt bygget for dette formålet. Midt på badet er det store frittstående badekaret, som gir den ultimate spaopplevelsen og forvandler badet til en oase av velvære. Det spanske badet er et rom oversvømmet med lys, fordi vinduene er et absolutt must for spansk interiørdesign. Blyglassvinduer setter aksenter og gir samtidig personvern.

  • Taket har enten en gavltakform, et skråtak eller en litt buet form.
  • Baderomsveggen er delt i to halvdeler: den nedre halvdelen er flislagt, den øvre halvdelen er pusset. Det er en annen variant: Alle vegger er pusset, bare dusjområdet er kledd med mosaikk eller lappetepper.
  • Gulvet er lagt med terrakottafliser. Flerfargede mønstrede fliser med middelhavsmotiver krydder interiøret.

Bad i spansk stil: en oversikt over designelementene

Spanske baderomsoppsett for baderomsskap med treskjæring og frittstående badekar og kilim- og mosaikkfliser og marokkansk speil

Det er fem designelementer som setter tonen på det spanske badet. Først og fremst er dette flisene som gir rommet karakter og fremhever viktige detaljer i interiøret. Videre er baderomsskapene, som er rikt dekorert med tre, en viktig del av innredningen på det typiske spanske badet. På tredjeplass er baderomsinnredningene i det gamle utseendet, som skårer med et tiltalende kobber- eller messingutseende. Deretter kommer belysningen, som er veldig spesifikk på det spanske badet. På det siste stedet er dekorative elementer som speil, statuer, tepper og vaser, som effektivt fullfører designet.

Sette opp badet i spansk stil: fargepaletten

Bad med gipsvegger og et frittstående badekar i spansk stil

Det spanske badet skinner i lyse og varme farger som gul, oker, brunrød, oransje og sand. En gul maling skaper en koselig atmosfære som er typisk for bad i spansk stil. I motsetning til andre middelhavsmøbler er tremøblene mørke. I tillegg til lokale klassikere som kirsebær, rød og kjernebøk og valnøtt, brukes også eksotiske arter som sheesham, palisander eller mahogni. Ikke bare baderomsskap, men også vinduskarmer er laget av dette.

Spanske bad: flisene

Moderne bad i spansk stil med mosaikkfliser og fargerike vasker

Fliser er ikke skapt like. På det spanske badet legges det mye vekt ikke bare på utseendet, men fremfor alt på den høye kvaliteten. Keramisk mosaikk i mørkeblå, oransje eller grønn og mosaikkbilder gir rommet et eksotisk preg. Den keramiske mosaikken brukes overalt: som en aksentvegg bak dusjen eller som en kant rundt servanten. De sterkt stiliserte mønstrene er inspirert av naturen. Blomster og planter gir sjarm fra svunne epoker til badet.

Spansk bad med teraccottafliser på gulvet og mørke baderomsskap av massivt tre og hvit forfengelighet

Takket være deres varme farge og behagelige følelse (de er varme til føttene), er terrakottafliser en ekte middelhavsklassiker. Mange antar at de populære gulvflisene kom fra Italia. Men det er faktisk ikke sant, fordi mange av leirtypene som brukes til å lage terrakottafliser kommer fra Spania. Sjarmen til flisene er ubestridt, men den som velger dem bør forvente en høyere gjennomsnittspris enn keramiske fliser og mer tidkrevende vedlikehold. Hvis flisene er forseglet med et spesielt voksbelegg, er de egnet for bruk i våte områder. Imidlertid er det en risiko for at flekker vil dannes på den over tid, som bare kan fjernes med store vanskeligheter. Derfor brukes de bare på tørre områder på badet.

Moderne bad i spansk stil med naturstein på gulvet og frittstående badekar

Natursteinfliser er ideelle for våte områder, for eksempel i dusjkabinettet eller rundt badekaret. De er mye lettere å ta vare på enn terrakotta, holdbare, vanntette og ser bare flotte ut både som gulvbelegg og som veggdekke på et bad i Middelhavet. De populære natursteinflisene tilbys i forskjellige størrelser og former, slik at alle kan finne noe som passer dem. Uansett er de et rimelig alternativ, spesielt for det romslige spanske badet.

Innredning av spanske bad: baderomsskap og baderomsinnredning

Bad i spansk stil med gjenvunnede tremøbler og teracottafliser og vasker i messing og baderomsinnredning

Vintage baderomsskap er typiske for det spanske badet. De har et slitt utseende, er rikt dekorert med treskjæring og har håndtak i et gammelt utseende. En stor del av møblene på det klassiske spanske badet er enten arvet eller funnet og restaurert på loppemarkedet. Utseendet fullføres av servanter av metall som er innebygd i servanten i naturstein, samt baderomsinnredning med tverrgående håndtak i den trendy antikke stilen.

Bad i spansk stil: håndmalte vasker og annen dekorasjon

Spansk bad med gipsvegger og håndmalte vasker

På det spanske badet brukes hovedsakelig verdifulle dekorasjoner som er håndlaget. Håndmalte vasker er typiske for meksikanske bad, men med tiden har de vokst i popularitet også i Europa. De er den perfekte varianten for alle som ønsker å legge et eksotisk preg på badet, men likevel ikke vil klare seg uten den funksjonelle, puristiske badedesignen. Speil med forseggjort bearbeidede metallrammer kan også utfylle badets utseende fra midten av århundret. Hvis du velger et speil med antikt raffinert speilglass, vil du også spre et snev av romantikk på badet. Og det trenger ikke nødvendigvis å være unikt, for heldigvis er speil med et antikt utseende tilgjengelig i mange shabby chic nettbutikker.

Sette opp et spansk bad: belysningen

Bad i spansk stil med gullfliser og LED-lys og et frittstående badekar

Antikke lysekroner med LED -lys over badekaret og en metallvegglykt rundt veggspeilet sprer mykt lys og skaper en romantisk atmosfære og en avslappet atmosfære på det spanske badet. Når du kjøper LED -lamper, bør du sørge for at de ikke er for kraftige. På det spanske badet er lyset dempet og komplimenterer så effektivt designet. Du kan også sette aksenter med lanterner.

Tolke det spanske badet på en moderne måte

Bad i spansk stil med mosaikkfliser på veggen

Det trenger ikke nødvendigvis å være dyrt engangsarbeid laget av sensitive materialer: Med litt kreativitet kan du etterligne det spanske “utseendet” med moderne materialer. Vi gir deg tips som kan hjelpe deg med oppgaven:

1. Velg baseenheter laget av mørkt tre og kombiner dem med en lett servant av naturstein. Wenge og hvit marmor, for eksempel, passer spesielt godt sammen. Eller du kan velge Jura gul marmor og kombinere den med or, lind eller furu.

2. Du kan enten male badet i en populær farge eller legge det med enfargede fliser. Sett aksenter ved å dekorere området rundt speilet med keramisk mosaikk, mønstrede eller lappetepper. Dette vil spare deg for penger og samtidig skape et ekte blikkfang i spansk stil.

3. Kombiner antikke baderomsinnredning med et speil i antikk utseende. Du kan også velge et moderne speil med en enkel ramme hvis den har samme farge som baderomsinnredningen. For eksempel ser metalliske nyanser som kobber eller gammelt gull super elegant ut.

Design et moderne spansk bad med innfelt servant og servantskap av tre

4. Velg en rund vask av metall eller naturstein, innfelt i forfengelighet, for å fullføre utseendet i spansk stil. Du kan få frem baderomsdesignen bedre med riktig belysning. Lamper av metall og frostet glass, samt nesten alle lys i industriell stil, vil se bra ut på det moderne spanske badet. Vegglamper med to flammer i messing med champagnefarget glass ser spesielt attraktive ut. Hvis du vil henge en lysekrone over badekaret, må den matche lys- og interiørkonseptet når det gjelder stil.

Moderne bad i spansk stil med terrakottafliser

5. Det typiske spanske badet er veldig romslig. Selvfølgelig vil alle ha et 15 m² stort bad, men i disse dager er dette ønsket dessverre sjelden mulig. Med et enkelt triks kan du imidlertid få ditt eget bad til å virke mer romslig. Mal veggene i en veldig lys eller til og med hvit farge og sett aksenter med mørkere terrakottagulv og mørkt baderomsinnredning.

Stilig, romantisk og edelt: slik ser et bad i spansk stil ut. Du kan også finne flere eksempler på baderomsdesign i fotogalleriet nedenfor. La deg inspirere og lag din egen badeoase med et middelhavsoppslag.

Bad i spansk stil med vintage baderomsskap

Bad i spansk stil med fliser i naturstein og vintage baderomsskap

Sett opp et bad i spansk stil: et frittstående badekar, mosaikkfliser på veggen og natursteinfliser på gulvet

Bad i spansk stil med mosaikkfliser på vegg og gulv og lysekrone med LED -lys

Bad med nisje for badekar og peis

Bad i spansk stil med rundt badekar med natursteinbekledning og peis

Spansk bad med et romslig dusjkabinett med mosaikkfliser og terrakottagulv for tørkeområdet foran forfengelighet 

Moderne bad i spansk stil med dusjkabinett med fliser

Romslig bad med frittstående keramisk badekar og dusjkabinett i en alkove

Spansk bad i hvitt og blått skaper ideer for baderomsdesign i Middelhavet

Baderomsdesign i hvitt og blått

Bad med høyt tak med vinduer og frittstående badekar

Keramisk mosaikk som aksenter på veggen

Innred badet i blått og hvitt i spansk stil

Design et bad i spansk stil: et badekar med kobberlook

Oppsett av bad med fliser i grønt og badekar

Bad med antikke badekar, badekar og peis 

Bad med peis og badekar i messing og forfengelighet i naturstein

Bad med forseggjort keramikkmosaikk med naturlige motiver på gulvet og på speilrammen

Bad i spansk stil med mosaikkfliser på gulvet

Design bad i spansk stil med gipsvegger og naturstein og tre

Spanske badideer for innredning i jordfarger

Lappetepper på veggen

Bad med lappetepper på veggen og teraccotta på gulvet

Design et bad i spansk stil med mosaikkfliser og et frittstående badekar og baderomsskap i mahogny

Bad i spansk stil designer ideer for planlegging og innredning og farger

Spansk bad med dekorasjon i marokkansk stil

Keramisk badekar og natursteingulv og veggfliser på det spanske badet

Spansk bad i gult og oker 

Baderomsinnredning i spansk stil i beige og sandfarge med pussede vegger

Spansk bad med takvindu og badekar med utsikt over hagen

Baderomsdesign i spansk stil Tips og ideer for innredning

Ideer for baderomsdesign i spansk stil med et frittstående badekar

Spansk bad med badekar og vegger av kobber uten fliser og kolonialt trekabinett og lysekroner

En moderne tolkning: bad i spansk stil med mønstrede fliser 

Innred moderne bad i spansk kolonistil

Svart -hvitt design med industriell teft

Design et bad i spansk stil med dusjkabinett og frittstående badekar og svart-hvite fliser med mønstre i midten av århundret

Separat dusj og badekar midt på badet

Design bad i svart og hvitt med mahognitre

Bad med mønstrede fliser

Moderne bad i spansk stil med dusjesone og frittstående badekar og speil og fliser

Bad med mønstrede fliser i svart og hvitt

moderne bad i spansk stil med fliser på gulvet og flislagt badekar

Baderomsdesign med lappeteppe mosaikkfliser

Lappefliser på moderne bad i spansk stil

Hvitt bad med vintage lysekroner og speil

Spansk-bad-moderne design flisgulv, hvite baderom og flislagt badekar

Design av bad i spansk stil: servantskap laget av wenge

Spansk bad dekorerer mosaikkfliser på badekaret og terrakottagulv og treskap

Spansk bad med et romslig dusjområde 

Spansk bad med fliser på gulv og tremøbler og dusjkabinett

Previous Post
Originale og skremmende Halloween-sminketips for menn, kvinner og barn
Next Post
DIY vindusdekorasjon for sommeren – 8 instruksjoner for kreative smykker og personvernskjermer