15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bytte ut badekar med dusj – tips for transformering av dusjrom

konvertering av badekaret på badet til et dusjområde med to dusjbeslag

Ofte er den eneste måten å gjøre et bad moderne og funksjonelt, å bytte ut det utdaterte badekaret med en dusj. Men hva er den beste måten å gjøre en slik konvertering på? Det første trinnet i å konvertere dusjområdet ditt er å planlegge alt godt først. Så før du begynner å rive ut fliser, bringe hjem salgsvarer eller lete etter den perfekte fugemassen, må du måle, planlegge og undersøke godt. I dette innlegget finner du nyttige tips og ideer i denne forbindelse som kan hjelpe deg med oppussing av bad.

Bytt ut badekaret med dusj i trinn

kombiner moderne og klassisk design og bytt ut badekaret med dusj

Dusjer har en rekke fordeler i forhold til badekar og har en høyere videresalgsverdi hvis leiligheten selges. Hvis du ikke bader ofte, er karets store basseng fullstendig overflødig. Imidlertid kan konvertering mellom badekar og dusj være et vanskelig prosjekt som involverer mange fasetter ved ombygging av bad: riving, rørleggerarbeid, gulv, gips, isolasjon og generelt snekring. Selv om konvertering er en kompleks oppgave, lønner det seg etter at støvet har lagt seg.

Bytt ut badekaret med en dusj med en skillevegg av glass og et vindu på badet

Et element som kalles et prefabrikert dusjsett hjelper til med ettermontering. Dette settet er tilgjengelig på lager eller for bestilling i de fleste maskinvarebutikker, og tilbyr deg et dusjkar (gulv), matchende vegger og en matchende dør. Ferdiglagde dusjer sparer mye tid og jevner læringskurven ved å eliminere det vanskelige delprosjektet med flislegging på vertikale flater. En ulempe med prefabrikkerte sett er imidlertid at de har en tendens til å ha mindre salgsverdi enn tilpassede, flislagte dusjer. Men det positive for gjør-det-selv-folk er at prefabrikkerte dusjer er raske og enkle å implementere.

Mål rommet

frittstående dusjkabinett med svart marmorvegg

Når du fjerner et badekar, kan du velge en dusjkabinett som er omtrent like stor. Bredden kan variere. Dette unngår unødvendige reparasjoner av vegger og gulv ettersom dusjkar og vegger dekker det gamle gulvområdet. De fleste badekar er 150 cm brede, og dette er perfekt for en romslig dusj. Dybden er viktigere her. Det bør være en avstand på minst 85 – 90 cm fra den ferdige flislagte veggen til den fremtidige glassdusjveggen.

Men hvis du velger en firkantet dusjkabinett, må du renovere gulv og vegger. Fordelen i dette tilfellet er at hvis du bytter ut badekaret med dusj, vil badet få gulvplass. Noter også plasseringen av toalettet. En avstand på 40 – 45 cm fra midten av toalettet til glasset til den nye dusjdøren anbefales vanligvis.

skum på gulvet på badet med dusjkar

Hvor vil du sette døren eller skilleveggen i den nye dusjen slik at den ikke forstyrrer toalettet eller forfengelighet? Bruk et stort gipsskrap for å legge ut den mulige svingen av dusjdøren, og sjekk deretter klaringene på gipsveggen til toalettet og forfengelighet. På et renovert bad kan du også bytte ut et lite badekar med en dusj som er tilgjengelig og derfor kantløs. I dette tilfellet kan banen fra vasken til dusjen være for smal for en svingende dusjdør, og derfor kan du velge en slik variant.

Tilstrekkelig plass til deg selv og montering

små fliser i blått med fugemasse i hvite og termostatventiler

Fremfor alt må du sørge for at du fortsatt har nok plass til å bevege deg rundt etter renoveringen. Hvis du bytter ut badekaret med dusj, kan badet se overfylt ut. Så sørg for å designe plassen riktig for dine behov. Prøv å holde en minimumsavstand på 40 cm fra midten av toalettet til det nye dusjglasset eller dusjnisjen. Men hvis dusjrommet ditt blir mindre, kan du forkorte denne målingen litt. Tips: Hold opp et stykke gips for å etterligne et glassark og sett deg på en bøtte for å etterligne toalettets posisjon. Dette kan hjelpe deg å forstå hvor nært du er til glasset og hvor stor du vil at dusjen skal være. Stå på stedet der du skal dusje. En dusjdybde på 80 cm er ganske liten for de fleste, men det kan fungere for deg. Igjen, ikke overbefolk plassen.

Installer en baderom med en dusjbeslag og bruk fliser av porselen

Ta deg tid til å lete etter dusjbeslag. Enhetsshopping kan være veldig gøy. Undersøk alternativene og se etter tilbud og mulige kombinasjoner. Du trenger ikke nødvendigvis å bruke det samme merket til alt, fordi ofte kan enheter fra to forskjellige selskaper fremdeles se bra ut sammen. Hvis du for eksempel installerer en dampdusj, kan du bruke designet på badet ditt for å vurdere å montere dusjbeslag. Vær imidlertid også oppmerksom på at en dampdusj bør bygges av en person som har flere års erfaring på området.

Vurder lysforholdene

renovere lite bad med skråtak og dusjkar

Dette er nøkkelen til et skinnende dusjområde. Sørg for at dusjen din har riktig belysning når det ikke er nok dagslys. Avhengig av dusjstørrelse og design, ser to eller fire lys best ut. Hvis du fjerner det gamle badekaret og veggdekket for å få plass til den nye dusjen, er dette det perfekte tidspunktet for å sjekke at du kan installere belysningssystemet som planlagt. Rammen i taket over et badekar kan ofte enkelt justeres for å imøtekomme indirekte belysning, for eksempel.

flislagt vegg på bad med toalett og dusjdør ved siden av forfengelighet med badespeil og skuffer

Ikke flis overflatene uten først å ha de ferdige lyskildene. Uten lyskilde er det vanskelig å vite om veggene eller gulvene dine vil se rette ut. I en dusj er lysene ofte ganske nær veggen, noe som viser enhver liten feil i flislegging. Planlegg plantegningen din tidlig med takhøyden som referanse. Å tegne oppsettet på papir vil hjelpe, og når du har fullført dette kan du bruke dine solide fugemasser til å stille opp dusjnisjer og andre inventar.

Handlingsplan ved bytte av badekar med dusj

enkelt spak og knapper for vanntemperatur og strømningshastighet ved dusjing

Når du bytter ut ditt gamle badekar med en elegant ny dusj, bør neste trinn være å bestemme dine personlige krav og kjøpe dusjbeslag av høy kvalitet. Før du gjør det, er det imidlertid også viktig å forstå det grunnleggende om dusjkontroll. Hva er mulighetene? Hva passer best til din plass og budsjett? Det er tre grunnleggende systemer for å kontrollere vanntemperatur og mengde:

  • Enkle enkle spaker eller knapper som styrer både vanntemperatur og strømning.
  • Temperaturkontrollere i kombinasjon, som kan inneholde to eller til og med tre ekstra enheter.
  • En separat termostatventil, bare for temperatur og en for vann.

Uansett hvilket system du velger, består festet av to deler. Innskruingsbeslaget er innsiden av dusjbeslaget og er vanligvis laget av messing. Beslaget er koblet til vannrørene. Den andre delen er trimming av flisene. Gjør det selv eller la rørleggeren gjøre kledningen før du bestemmer dybden på festet. På den måten kan du se det ferdige utseendet. Mange spaker eller knapper stikker for langt ut i dusjen, men du kan finne ut av det ved å justere på forhånd.

Velg riktig kledning

marmor veggbekledning til bad uten badekar

Velg først flisene eller kledningen du vil ha, og test dem på badet ditt. Deretter kan du også bestemme fargen og typen på fugemassen din deretter. Emnet fliser kommer raskt opp med hver dusjkonstruksjon. Hva slags flis bør du velge? Hvor skal du kunne få modellen du vil ha? Hvilken størrelse trenger du og hvilken type fugemasse bør du bruke? Informasjonsflyten kan være litt overveldende, og det kan være vanskelig å dekke et kort møte med en potensiell gjenoppretter. Så gjør noen undersøkelser på forhånd. Å vite hvordan du erstatter et badekar med en dusj, samt riktig bygging, vanntetting og flislegging av det, kan hjelpe deg med å stille de riktige spørsmålene når du intervjuer entreprenørene dine.

Naturstein mot fliser i porselen

edelt baderomsdesign med gylne elementer og marmorveggbekledning i dusjkabinettet

Dette valget er alltid vanskelig når det gjelder nye trender innen baderomsdesign, men de fleste foretrekker porselen steintøy. Dusjområdet er logisk sett det våteste stedet på badet, og fliser i porselen er nesten ugjennomtrengelig for fuktighet. Men hvis du bestemmer deg for å bruke naturstein, er det fornuftig å undersøke dette materialet for defekter og deretter utføre en test. En enkel sugetest er det beste alternativet i dette tilfellet. For eksempel, hvis du planlegger å bruke hvit marmor i dusjen din, kan du kjøpe den fra en leverandør som har brukt den samme kilden i flere år. Sørg også for at du vet hvor lenge butikken har kjøpt stein fra denne kilden, og om det har vært problemer med tidligere bestillinger. Kjøp flere stykker og legg dem i en bøtte med vann i to dager. Ta deretter ut materialet og la det stå i noen dager til. Hvis steinen ser annerledes ut, kan de samme endringene skje når du bruker den til å erstatte badekaret med en dusj.

bruk en glassdør eller skillevegg for dusjområdet

Det er tonnevis med flotte fliser og naturstein der ute, men unngå varer av dårlig kvalitet. Når du har funnet den perfekte flisen eller bygningsmaterialet, må du fortsatt bestemme deg for fugemasse. Skal du bruke sementmørtel, slipt eller uslipt mørtel, og til og med epoksy for dette? Det er mye å vurdere. Noen ganger inkluderer flisleggere fugemassen i prisen, men prøv å lære mer om byggeprosjektet ditt før du velger en fugemasse. Fliser og fugemasse er vanskelig å få tak i. Altfor mye dusjrester kan bli skadet fordi mørtelen er dårlig installert. Så ta en titt på noen fine dusjer og lær mer om hvordan du får de riktige detaljene.

Previous Post
Originale og skremmende Halloween-sminketips for menn, kvinner og barn
Next Post
DIY vindusdekorasjon for sommeren – 8 instruksjoner for kreative smykker og personvernskjermer