15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bad gulv til tak eller fliser bare delvis? Dette skal observeres her

Fliser er klassikeren for bad og kjøkken. Men det ser ut til at en ny trend fanger opp: Badet er bare delvis flislagt. Flere og flere legger fliser bare i våte områder, dvs. på steder som er utsatt for direkte kontakt med vann, og maler de resterende overflatene med maling. Denne flisdesignen har mange fordeler: den er rask, billig og praktisk. Du må imidlertid vite høyden som flisene skal legges til og hvilken farge på badet du skal velge.

Bad gulv til tak eller halvhøyde fliser?

Fliser i dusjområdet er et must

bad kun halvhøyde fliser - fargevalg i syrin og kremhvit

I våte områder, det vil si på veggen i dusjen og ved siden av badekaret, er det best å bruke keramiske fliser. Standard dusjkabinett tilbys vanligvis i høyder mellom 185 og 200 cm. På denne måten kan høyden tilpasses optimalt til installasjonssituasjonen eller brukerens høyde. Selv med dusjkabinetter, som er atskilt fra resten av badet med en elegant glassrute, er dusjhodet vanligvis omtrent 200 cm over gulvet. Flisene på veggene i dusjområdet må legges minst opp til denne høyden.

Og hvilken høyde er et badekar?

bad bare halvhøyde fliser moderne og billig

De fleste badekar er 45 til 50 cm høye, slik at de lett kan komme inn. Det kommer selvfølgelig også an på om badekaret er frittstående, innebygd eller kombinert med dusj. For frittstående badekar er en veggflishøyde på 120 cm ideell. Med en kombinasjon av dusj-badekar bør du legge flisene enten romhøye eller tilbake til 200 cm.

Veiledende verdi for installasjonshøyden på hoveddusjen: kroppshøyde + 20 til 30 cm

halvhøyde baderomsfliser i grått og hvitt med vakkert mønstrede gulvfliser

Fliser i vaskeområdet

bad bare halv flislagt

Hvis du bare vil flislegge badet delvis, kan du tilpasse høyden på servanten. Som regel er den øvre kanten av servanten installert i en høyde på 82 – 86 cm. For at fliser effektivt skal kunne beskytte veggen bak vasken mot vannsprut, bør de normalt settes opp til en høyde på 120 cm over gulvet. Dette er den optimale høyden på flisene for et hengende toalett og et frittstående badekar. På denne måten kan du visuelt lage en vakker ramme for hele badet.

Høydeforskjeller ser interessante ut

bad gulv til tak eller halvhøyde fliser

Hvis du har bestemt deg for en dusj på badet, er det ikke noe problem hvis høyden på flisene bak vasken og i dusjområdet er forskjellig. Du kan til og med fremheve dusjområdet med en annen farge eller et annet mønster på flisene. Forskjellen i høyde vil bringe en følelse av dynamikk inn på badet og kan også visuelt forstørre rommet.

Legg merke til høyden på de andre elementene på badet:

Vindu, dør, skråtak

bad bare fliser i halv høyde beige metrofliser

Beslutningen om høyden på flisene kan også tas på grunnlag av andre elementer i interiøret eller innredningen på badet. Velg et element som referansepunkt. Svært ofte bestemmer dørhøyden utformingen av flisene. Toppkanten deres kan også være halvveis opp vinduet eller en fjerdedel av speilets høyde over vasken. Hvis du planlegger et bad på loftet, kan du også bruke høyden på veggen under skråningen som en guide.

Velg riktig våtromsfarge

baderomsdesign i kombinasjon med veggmaling

Badet har et bestemt mikroklima. Vegger og tak på badet er konstant utsatt for fuktighet, temperatursvingninger og vann. Alt dette gjør dem til et ideelt grobunn for mugg og bakterier. Vanlige akrylmaling er ikke egnet for slike forhold. Hvis du bare vil flislegge badet delvis, bør du beskytte resten av veggene tilstrekkelig og bruke en spesiell fuktig rummaling.

Badet er bare delvis flislagt - marmorfliser, tre og greige veggmaling

En god bademaling er preget av høy slitestyrke. Dette betyr at veggene kan vaskes og skrubbes uten å skade belegget. Produsenter annonserer ofte denne typen produkter som vaskbare eller flekkbestandige. Selvfølgelig er det verdt å se på det tekniske kortet og sjekke malingens våte skrubbemotstand. Disse kriteriene er regulert av den europeiske standarden DIN EN 13 300.

bad kun våte fliser - hvite metrofliser kombinert med blå veggfarge

Vannavvisende og skrubbestandig maling er best på badet. Veggen som er malt med dem frastøter vann og smuss, noe som gjør rengjøringen enklere. Du kan bare tørke av med en tørr klut eller fuktig svamp for å fjerne flekker.

Hva mer bør du passe på når du ser etter baderomsfarge? Det er bra hvis produktet har biocidegenskaper og dermed gir effektiv beskyttelse mot mugg, sopp og bakterier. Fagfolk anbefaler også å velge dampgjennomtrengelige emulsjonsmaling slik at veggene kan puste.

halvhøyde baderomsfliser designet i grått og mørkeblått

Du er da helt fri til å bestemme farge og finish. Matt, halvmatt, satinert og halvblank fuktig romfarge er tilgjengelig på markedet. Bare sørg for at lyse vegger definitivt er mer praktiske og skrubbebestandige enn mørkmalte vegger.

Se nå på disse vakre eksemplene og få inspirasjon til ditt eget badprosjekt!

Svarte elementer på badet skaper en flott kontrast

baderomsfliser halvhøyde moderne bad i grått og hvitt med svarte aksenter

Fliser bare halvveis i 120 cm høyde

Badet er bare delvis flislagt der de våte områdene er

Gulv til tak i dusjområdet, halvhøyde flislagt bak servant

baderomsfliser halvveis opp bak servanten, hvite stropper og sekskantede gulvfliser

Lag en interessant ramme med fliser

bad fliser i halv høyde hva du skal passe på

Flisene skal tilby god vannbeskyttelse

bad i vintage stil bare halvhøyde flislagt grå veggmaling

Previous Post
Hvilke gardiner på badet? Disse løsningene er best for baderomsvinduet!
Next Post
Trendy grønn sofa: 18 interiørdesign ideer og tips om hva som følger med!