15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Vaskhøyde på badet – den optimale høyden avhenger av disse faktorene!

På badet – akkurat som på kjøkkenet – er ergonomi spesielt viktig. De enkelte sanitæranleggene må være i riktig høyde for å sikre komfortable og trygge forhold for daglig hygiene. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot vasken, som vi bruker flere ganger om dagen. I hvilken høyde skal vasken installeres? Hva er den anbefalte installasjonshøyden for en servant på benken? Er det en standard størrelse for montering? Du vil lære dette i de følgende avsnittene.

Vaskehøyde i henhold til DIN

Anbefalt vaskeinstallasjonshøyde for voksne

Standard høyde på servanter er basert på DIN standard 68935, som gir en høyde på 85 til 95 centimeter. Her måles det alltid fra det ferdige gulvet til toppen av vasken. Denne DIN -standarden er praktisk for de fleste og brukes ofte som en guide for servantskap i offentlige rom og utleieleiligheter.

Juster høyden på servanten til din høyde

Juster høyden på servanten til din høyde

Ved innredning av eget bad eller gjestetoalett bør ikke bare generelle anbefalinger, men også høyden på personene i husstanden tas i betraktning. Det er best å plassere vasken i en høyde der voksne kan vaske hendene i oppreist stilling – uten å måtte bøye seg over vasken. Samtidig må servanten ikke sitte for høyt. Ellers vil hver hånd- eller ansiktsvask være ubehagelig.

servanthøyde for servanter på benken

Når du velger riktig vaskehøyde for høyden din, bør du vurdere følgende retningslinjer:

Anbefalt installasjonshøyde for servanten
160 cm 80 cm
175 cm 85 cm
180 cm 90 cm
190 cm 95 cm

Hvis alle medlemmer av husstanden er like store, ville valget være enkelt. Men hva om veldig store og veldig små mennesker med svært forskjellige behov bor under ett tak? Som et kompromiss bør vasken deretter henges i en standard høyde på 85 til 90 cm, slik at den kan brukes av alle voksne familiemedlemmer uten problemer. For barn er klatrehjelpemidler for normale servanthøyder den beste løsningen.

Ideell høyde for servanter på benken

standardisert vaskhøyde på badet

Parametrene ovenfor gjelder for alle typer servanter. De veggmonterte, innebygde og innebygde servantene er enkle å montere. Situasjonen med servantene på benken er sannsynligvis litt mer komplisert. Tross alt har vasker som er montert på en benkeplate ekstremt forskjellige høyder. Hvis det er en ekstra dyp servant, er det fare for at benkeplaten blir plassert for dypt under servanten med en standard installasjonshøyde.

Og hvordan finner du den ideelle høyden? Hvis servantens høyde er 85 cm (målt fra gulv til overkant), trekker du høyden på servanten og tykkelsen på servantet. Resultatet er avstanden mellom platens nedre kant og gulvet. Hvis du planlegger en servantskap med en underdel eller skuffer, bør du montere servanten noen få centimeter høyere.

Vanntilkobling og avløp

vask installasjonshøyde på badet

I hvilken høyde skal jeg plassere vasken? Høyden på vasken krever et spesielt arrangement av varme og kalde vannforbindelser og dreneringsåpningen. Forutsatt at vasken installeres i en standardhøyde på 85 til 90 cm, bør avløpet være omtrent 55 cm over gulvet. Vanntilkoblinger med ventiler bør plasseres litt høyere – i en høyde på ca. 55 – 65 cm. Dette arrangementet av elementene gjør at kranens slanger kan kobles fritt til ventilene og vasken til avløpet kan kobles til kloakkhullet med sifonen..

Den optimale servanthøyden for barn

vaskehøyde for barn

På grunn av det svimlende tempoet som barna vokser, er det definitivt ingen vits i å designe et bad for de yngste. I stedet for å montere vasken like over gulvet, er det bedre å plassere den i en standardhøyde og kjøpe en spesiell skrittfri skritt eller læringstårn som gjør det lettere for små barn å ta vare på sin egen hygiene.

vaskehøyde barnehage

Situasjonen er veldig annerledes for barnehager, barnehager og barneskoler.I skoler og offentlige institusjoner må hver utdanningsinstitusjon sikre at elevene har tilgang til passende hygieniske og sanitære forhold. Retningslinjene angir imidlertid ikke høyden som VVS skal installeres for hver aldersgruppe. Når det gjelder servanter, brukes følgende standarder:

Alder Høyde Anbefalt installasjonshøyde på servant
opptil 3 år <90 cm 50 cm
3-6 år 90-120 cm 55-65 cm
7-11 år 120-150 cm 65-75 cm
12-15 år 150-170 cm 75-85 cm

Vaskehøyde for funksjonshemmede

servanthøyde for bad tilpasset funksjonshemmede

Det gjeldende regelverket for bad som er tilgjengelig for funksjonshemmede er DIN 18024 del 2 og DIN 18025. I privat sektor må det tas hensyn til DIN 18025. Dokumentet inneholder svært generelle retningslinjer for valg og arrangement av VVS. Når det gjelder servanter betyr det ganske enkelt at enheten må tilpasses behovene til mennesker med nedsatt funksjonsevne.

servant høyde handikappvennlig handikappetoalett

Den europeiske standarden DIN 18024-2 gir detaljerte retningslinjer for høyden på en handikappvennlig servant. I henhold til anbefalingene skal vaskens overkant være maksimalt 80 cm over gulvet. Samtidig må det være tilstrekkelig med kne- og fotplass under vasken – med en minimumsdybde på 30 cm og en høyde på 67 cm. I praksis betyr dette at du bør unngå sokkler og baderomsskap når du designer servantområdet.

servanthøyde for servanter på benken

Previous Post
Topp sminke trender for 2021 inspirert av filmfestivalen i Cannes 2021!
Next Post
Husflid med 2 år gamle barn: Sommer -DIY -prosjekter som oppmuntrer kreativiteten til barnehagen