15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvilke gardiner på badet? Disse løsningene er best for baderomsvinduet!

Enten for kroppspleie eller for å slappe av etter en hard dag – vi tilbringer mye tid på badet. Her skjemme vi bort kroppen om kvelden med et varmt bad. Så det er også viktig å beskytte personvernet ditt når du har et vindu på badet. Matchende gardiner vil ikke bare beskytte deg mot uønsket utseende, de vil også skape en hyggelig atmosfære i rommet. Men hvilke gardiner går egentlig best på et bad, hvor miljøet ofte er fuktig? Heldigvis finnes det smarte gardinløsninger, slik at du fortsatt kan nyte solstrålene. Her gir vi deg våre beste tips for valg av badegardiner.

Velge gardiner: hvor lyst er badet ditt?

hvilke gardiner for bad

Gardiner er kanskje ikke det første du tenker på når du skal dekorere et bad, men faktum er at de kan skape en helt spesiell atmosfære i rommet. Imidlertid er det noen faktorer du bør vurdere når du velger gardiner på badet.

rullegardiner for bad vanntette for vinduet

Før du kjøper nye gardiner, er det viktig å sjekke hvor sterk belysningen er på badet ditt. Hvis det er en veldig sterk lyskilde i taket og vindusruten er gjennomsiktig, vil skyggene og silhuettene være godt synlige utenfra, selv med et gardin. Hvis badet ditt er veldig sterkt opplyst, vil det være en god idé å velge gardiner laget av et litt tykkere materiale eller mørklagt stoff. Mørklægningsgardiner har sorte tråder i snittet og er 100 prosent ugjennomsiktige.

bad med badekar og persienner i aluminium

Hvilken retning vender badet ditt? Hvis badet ditt er sørvendt, trenger du solbeskyttelse til bestemte tider på dagen for å forhindre at rommet blir for varmt. Alle gardinstoffer har forskjellige tettheter og tilbyr også forskjellige varmebeskyttelsesnivåer. Hvis badet ditt er nordvendt og personvernet ikke er en viktig faktor, ville et lysgardin være ideelt.

Velg de beste gardinene for dine spesifikke behov

hvitt gardin for baderomsvindu

I mange husholdninger er ikke baderomsvinduet veldig stort. Derfor er det en god idé å velge en type gardin som vil ta så lite plass som mulig når du ruller gardinet. Persienner og rullegardiner er det beste valget her.

foldede persienner i blått for moderne bad

Plisségardiner er også en god løsning hvis du vil beskytte deg mot nysgjerrige øyne, men likevel ønsker å få rikelig med lys utenfra. Dette litt mer moderne og fleksible alternativet til persienner er flott for bad.

Det er mange plisségardiner på markedet som kan betjenes i begge retninger. På denne måten kan du regulere forekomsten av lys i rommet, for eksempel ved å skjerme toppen av vinduet og la det være åpent for lys nederst. Plisségardiner er tilgjengelige i mange forskjellige tettheter, men de fleste av dem er gjennomskinnelige, noe som betyr at de fremdeles skaper en hyggelig lysinnfall på badet.

persienner i aluminium sørger for optimal lysregulering på badet

Designere anbefaler nå også det såkalte doble rullegardinet, som er relativt nytt på markedet. I motsetning til de klassiske rullegardinmodellene, er disse laget av to stoffstrimler som ligger bak hverandre. De vekslende transparente og ugjennomsiktige stripene sikrer optimal lysregulering.

Gardiner på badet må tåle fuktighet

gardin rullegardin på badet

Den viktigste faktoren ved valg av gardin på badet er at materialet tåler fuktighet. Hvis du dusjer hver dag, samler det seg naturlig mye fuktighet i rommet og legger seg i tekstiler. Tilstrekkelig ventilasjon er derfor også veldig viktig.

aluminiumsgardiner på badet

Du bør imidlertid unngå jerntilbehør, da de kan ruste. Noen rullegardiner har jernbeslag på toppen av kassetten, som en klemmebærer eller i bunnen som en vekt. Når du har bestemt deg for en modell med vektstang, sjekk materialet. Bruk plast eller bare metallelementer av aluminium og rustfritt stål for å unngå rustflekker forårsaket av fuktighet.

Vær oppmerksom på tre og naturlige materialer

bad rullegardiner tre

Hvis du velger persienner av tre til baderomsvinduet, må de være av god kvalitet. Trepersienner må ha et ekstra lag med lakk, ellers vil tre absorbere fuktigheten. Hvis lamellene vrir seg, kan de ikke lukkes.

bad gardiner country house lin gardiner

Naturlige materialer som lin og bomull bør helst unngås hvis badekaret eller dusjkabinettet er nær vinduet. Materialene absorberer fuktighet og blir raskt muggne.

Fokuser på farge og velvære

Gardiner ideer bad folding gardin

Valget av gardin har en betydelig innvirkning på atmosfæren i rommet. Hvis baderomsvinduet er beskyttet mot nysgjerrige naboer, kan dekorasjon av vinduet gjøre badet innbydende og gi det en følelse av luksus.

Det rosa foldbare gardinet gir mer hygge

Bad i landlig stil med persienner i rosa lin

Fremfor alt skaper naturlige farger en rolig atmosfære. Hvite, blå, grå og sandfarger er typiske. Vær oppmerksom på at lyse og kule farger får rommet til å se større ut, mens mørke og varme farger får det til å se mindre ut. Dette er veldig viktig, spesielt for små bad.

Det er også lurt å koordinere gardinfargene med utvalgte elementer på badet slik at de ikke skiller seg for mye ut i rommet, men danner en harmonisk helhet.

Vinduer fra gulv til tak er typiske for de nye bygningene

takhøye aluminiumsgardiner på badet

Et rullegardin i nærheten av badekaret må være vannavvisende

gardin gardin rullegardin gjennomsiktig

Hvis du har fin utsikt, er et halvgjennomsiktig gardin tilstrekkelig

rullegardin på badet gjennomskinnelig

Hvite rullegardiner får badet til å virke romslig

Rullgardin bad vannavvisende for vindu ved siden av dusj

Rullegardiner er også ekstremt plassbesparende

rullgardin bad vannavvisende ved siden av badekar

Hvite rullegardiner passer til enhver stil

gardiner rullegardiner bad

Når det gjelder lingardiner, bør du unngå muggdannelse gjennom god ventilasjon

gardinstoff i bad

Previous Post
Kombiner belter – slik skal vi bruke motetilbehøret neste år!
Next Post
Lag dine egne hamburgerboller: 2 oppskrifter på luftige burgerboller