15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Finn det perfekte koselige teppet: materialet og andre kjøpskriterier

Teppe-stoff-oversikt-sengeteppe-stue

En kald ettermiddag, varm te og en god bok. Hva mangler fremdeles for å gjøre denne drømmen fullstendig? Et varmt teppe, selvfølgelig. Kosete tepper i form av sengetepper på sofaen eller lenestolen bringer hygge inn i dine egne fire vegger og sikrer koselige timer. Når de ikke brukes til kos, brukes de ofte som pyntegjenstander. Så du kan angi spesifikke fargeaksenter i anlegget. Det perfekte teppet skal ikke bare være behagelig mykt og holde deg varm, men også være slitesterk og lett å ta vare på. Du kan finne ut hva du bør vurdere når du kjøper i dagens artikkel.

Teppe-vinter-peis-varm-heklet

Det vakreste stedet i ditt eget hjem på en regnfull høstdag er ditt personlige favorittsted på sofaen. Spesielt når et koselig sengeteppe venter der. Slik at du føler deg komfortabel med ditt koselige teppe, bør det oppfylle dine personlige og individuelle krav. I tillegg til mykhet og utseende spiller også andre viktige beslutningskriterier inn. Materialene er like forskjellige som fargene og mønstrene som tilbys. Men selv den vakreste designen nytter ikke hvis den er ubehagelig å ta på.

Størrelsen på det perfekte teppet

Teppe-stue-lenestol-hvit

Tepper er tilgjengelige i forskjellige størrelser. For kort et teppe kan fort bli et uutholdelig problem. Å trekke i den ene enden vil gjøre føttene eller overkroppen kald. I tillegg anbefales et større teppe, der du kan pakke deg inn ordentlig. I utgangspunktet gjelder følgende formel: lengde eller bredde på teppet = kroppsstørrelse eller kroppsomkrets + ca. 30 cm. XXL kosetepper i store størrelser på 160 x 220 cm og 220 x 240 cm er veldig populære. Det er nå tepper med ermer eller såkalte levende strøk. De holder deg varm og tilbyr ubegrenset bevegelsesfrihet og armer. Takket være de praktiske ermene kan du lese, drikke te eller ringe mens du slapper av.

Selvfølgelig er det populære teppet også tilgjengelig i mindre størrelser. Selvfølgelig, hvis taket bare var ment å brukes til dekorative formål, kunne det være mindre. En bredde på 120 cm er mer enn nok til å varme føttene eller beina mens du ligger komfortabelt på sofaen.

Riktig stoff for det perfekte koselige teppet

Koseteppe-heklet-grovmasket-hvit-kurv-peis

bomull – Et teppe laget av 100 prosent bomull har mange fordeler. Den er myk, varm og også egnet for allergikere, babyer og personer med sensitiv hud. På grunn av pusteevnen er bomullstepper ideelle for kjølige sommerkvelder.

Ull – Så snart vinteren er rett rundt hjørnet, vil et tykt ullteppe gi koselig varme. Tau i ull er ekstremt holdbare og lagrer kroppsvarme veldig godt. Siden saueull er laget av naturlige fibre, oppleves det noen ganger som riper på huden. Kashmir og alpakka er spesielt fine ulltyper av høy kvalitet. De er veldig lette og smidige på huden.

Teppe-fleece-lys-grå-krem-røde striper

Fleece er produsert som et strikket stoff laget av plast og isolerer veldig godt mot kulden. I motsetning til ullstoffer er fleece veldig lett og slitesterk. Den har også en vannavvisende overflate og tørker veldig raskt. Fleece føles ekstremt behagelig og myk på huden. Pilling er typisk for fleece og kan forsinkes, men kan ikke unngås. Imidlertid er denne pillingen et rent visuelt problem og reduserer ikke materialets funksjonalitet.

Teppe-polyester-imitert pels-luftig-luksus-fuskepels

polyester – Det perfekte valget for de som ønsker et slitesterkt stoff til en rimelig pris. Polyester tåler vask og tørking i mange år uten å miste sin vakre farge eller tekstur. Og det koster vanligvis mindre enn naturlige stoffer. Et teppe laget av en blanding av polyester og bomull er også en fin måte å dra fordel av begge stoffene. Robustheten til syntetiske fibre og mykheten og pusten til naturlige fibre.

Imitert pels / fuskepels / fuskepels – Dette stoffet har de samme koselige og varmende egenskapene som ekte pels, men er laget av syntetiske fibre. Kast laget av imitert pels er tilgjengelig i et stort utvalg av farger og mønstre. Så du kan ikke bare ha en praktisk hjelper i hverdagen, men også et stilig boutilbehør på sofaen.

Teppe for hver sesong

Teppe-grå-stue-lys-blå-sofa-hvit-puter

Hvor mye varme teppet gir avhenger naturligvis av stoffet. Bomullstepper eller mikrofibertepper med bomullsinnhold er ideelle for sommeren, mens ull-, fleece- og polyesterteppene er ideelle for de kaldere månedene.

Kan teppet vaskes?

Koseteppe-heklet-lys-hvitt-soverom

Hvis teppet er merket med “Kun for rengjøring”, trenger det ikke vaskes i vaskemaskinen. Andre stoffer derimot kan vaskes i maskin, men kan bare vaskes på 40 grader. Vær oppmerksom på pleieinstruksjonene og anbefalt vasketemperatur. Ellers kan stoffet bli skadet.

Klump- eller loformasjon 

Teppe-varm-grå-ull-vinter

I løpet av tiden utvikler det seg upopulære lo og småstein, spesielt med korte fiberstoffer som fleece. Som et resultat ser tekstiler raskt brukte og eldre ut enn de er. I sterkt brukte områder kan stoffet også tynne ut, noe som senere fører til dannelse av hull. For å nyte det koselige teppet lenger, er det best å unngå å bruke tøymykner og bruke et mildt vaskemiddel. Tepper av høy kvalitet laget av naturlige fibre, derimot, sjelden eller slett ikke.

Pusteevne og fuktighetsbehandling

Teppe-bomull-polyester-syntetisk-skinn-hvitt-svart

En annen viktig egenskap ved teppene er deres pusteevne, som blant annet forbedrer fuktstyringen. Tepper laget av naturlige fibre som bomull, ull, lin osv. Anses å være spesielt pustende og sikre god fjerning av fuktighet. Naturlige fibre absorberer svette og leder det bort slik at fordampningskulden ikke kjøler ned kroppen. Disse vevene varmes opp og gjør det samtidig lettere å svette av. Mikrofiberstoffer derimot, absorberer ikke fuktighet i utgangspunktet, men sprer det direkte ut i luften rundt. Så det er ikke en god idé å sitte ved peisen eller ved bålet med et teppe i polyester.

Hvilket teppe er egnet for allergikere?

Teppe-hvit-fusk-pels-sjeselong-syntetisk fiber

Noen mennesker er følsomme eller allergiske mot saueull. I dette tilfellet er fleece et passende alternativ med sammenlignbar mykhet og varme. Fleecetepper kan vaskes på 40 grader og lufttørke veldig raskt. De blir bare helt bakteriefri ved 60 grader, men mange modeller tåler ikke denne høye temperaturen. Det er best å lese instruksjonene på etiketten.

Teppe-fusk-pels-matchende-gardiner-beige

Teppe-fleece-vattert-sengeteppe-grå-nordisk-mønster

Teppe-fleece-grå-mønstret-mykt lys

Teppe-ull-teppe-grå-varm

Previous Post
35 Halloween-sminketips for hele familien
Next Post
22 ideer til dekorative grønnsakshager – nytelse for øynene og ganen