15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Rengjøring av vaskemaskinen – utprøvde husholdningsmidler og husholdningstips

Vaskemaskin rengjøring-vaskeri-vask-rengjøring-tips

I noen husholdninger blir klesvasken gjort hver dag, i andre minst en gang i uken. Det er bare en av standardoppgavene i husarbeid. Til tross for hyppig bruk blir vaskemaskinen ikke eller i det minste ufullstendig rengjort. Det kan skje at det nyvasket vasketøyet kommer muggen ut. Dette er imidlertid irriterende, ettersom vanlig vedlikehold er enkelt og ikke tidkrevende i det hele tatt. Som dine Rengjøring av vaskemaskinen I det følgende vil vi informere deg om hva du kan gjøre og hva du må vurdere.

Rengjøring av vaskemaskinen – det som forårsaker den ubehagelige lukten?

Rengjøring av vaskemaskin - vaskerom - tørketrommel - husholdningstips - husarbeid - gjør det lettere

Før du begynner å rengjøre vaskemaskinen, må du finne den eksakte årsaken til den ubehagelige lukten. Eksperter har uttalt at skitt oppstår i vaskemaskinen hvis den har blitt vasket ved lave temperaturer og flytende vaskemiddel har blitt brukt permanent. På sikt samles såperester, lo og fett i usynlige områder, for eksempel under trommelen, på tetninger, i slanger. Etter bruk tørker ikke enkelte deler skikkelig, og dette fører til dannelse av mugg. Som et resultat er det en ubehagelig lukt, selv om tøyet tas ut kort tid etter vaskesyklusen. I tillegg tar husholdningsapparatet ytterligere skade.

Rengjøring av vaskemaskinen – regelmessig grundig rengjøring

vaskemaskin-rengjøring-husarbeid-husmor-husholdning-husholdning-hjemmemedisiner

Rengjøring av vaskemaskinen inkluderer ikke tørking av utsiden av maskinen med en fuktig klut. Selvfølgelig må du fjerne støv eller spor etter vaskemiddel som er sølt, men det handler ikke bare om det. Lofilteret bør rengjøres grundig med jevne mellomrom og jo oftere det gjøres, jo bedre. Ofte finner du tapte ting som forandring, hårklipp eller til og med sokker. Det er en åpning på undersiden av maskinen, som silen du må skru av. Du bør også rengjøre alle tetninger rundt døren til frontlasteren regelmessig med en fuktig klut. Dette samler vanligvis vann og avleiringer som former seg over tid. Fyllbeholderen til vaskemiddelet må heller ikke neglisjeres. Det er her det vaskemiddelrester avsettes, som kan danne mugg på grunn av fuktigheten. Det kan ofte skje at avsetningene stivner og ikke lenger kan fjernes.

Rengjøring av tepper uten kjemikalier – tips og hjemmemedisiner som et alternativ

Rengjøring av fliser uten kjemikalier – 13 husholdningsmidler for rengjøring av bad og kjøkken

Rengjøring av keramisk koketopp – nyttige tips for enkel rengjøring

Forhindre rengjøring av vaskemaskinen – tiltak

vaskemaskin-rengjøring-rom-rengjøring-vaskemiddel-husholdnings-rengjøring-tips

Du kan gjøre det tidkrevende arbeidet med grundig rengjøring av tungt tilsmusset vaskemaskin lettere for deg selv hvis du bare ikke lar det komme så langt.

  • La alltid vaskemaskinens dør stå åpen når den ikke er i gang. Dette betyr at gummipakningen tørker og at gjenværende fuktighet slipper ut.
  • Påfyllingsrommet skal også forbli åpent.
  • Noen ganger vaskes det varmt ved 95 ° C. På denne måten løses alle avleiringer av fett og smuss som har samlet seg inne i maskinen, og bakteriene fjernes også. Ved denne temperaturen kan sengetøy og håndklær vaskes hygienisk rent.

Med hjemmemedisiner Rengjøring av vaskemaskinen

vaskemaskin-rengjøring-husholdningsprodukter-naturlig% cc% 88rlich-gjør-det-selv

Det er mange vaskemidler i supermarkedet for avkalking og rengjøring av vaskemaskinen. Disse er laget med fortynnet sitronsyre og andre er klorbaserte. Du bør bruke begge deler i henhold til bruksanvisningen. I tillegg til de ferdige produktene fra butikken, kan noen hjemmemedisiner brukes til å rengjøre vaskemaskinen.

Rengjør vaskemaskinen med eddiksyre

vaskemaskin-rengjøring-eddik-sitronsyre-fortynning-husholdningstips

Eddiksyre fjerner kalk når den reagerer med den og får den til å brytes ned til stoffer. Hell en kopp eddikessens i trommelen og start et varmt vaskeprogram med maskinen tom – minst 95 ° C. Dermed renner alle forurensninger ut sammen med vannet. Vær oppmerksom på at regelmessig bruk kan skade slanger og gummideler.

Rengjør vaskemaskinen med natron

vaskemaskin-rengjøring-hjemmemedisiner-brus-sitronsyre-brus-preparat

Baking soda er et billig hjemmemedisin som kan hjelpe til med å fjerne alle flekker. Ha 50 gram av det i vaskemiddelrommet for hovedvasken, velg et program med minst 60 ° C og slipp maskinen gjennom uten tøy. For optimal effekt kan du også legge til 50 ml eddik i det andre rommet for tøymykner. Hovedsakelig er de to i forskjellige fag, og de møtes ikke i vaskesyklusen.

Rengjør vaskemaskinen hvis vannet er spesielt hardt

vaskemaskin-rengjøring-program-valg-temperatur-tips

På grunn av det harde tappevannet lider alle husholdningsapparater av kalkavleiringer, noe som reduserer maskinens levetid betydelig. I tillegg, når de har dannet seg, er disse svært vanskelige å fjerne. Det er bare en løsning for dette – vaskemaskinrensere som er spesielt designet for problemet, som er tilgjengelige i alle apotek.

Rengjøring av vaskemaskinen – nyttige tips

vaskemaskin-rengjøring-rom-oppvask-tips-husarbeid

  • Eddik og brus kan virke effektivt mot kalk, men gjentatt bruk kan skade plasten til vaskemaskinen.
  • Ikke bruk ufortynnet eddik
  • Oppvaskfliker kan brukes fordi de først og fremst ødelegger fett og bakterier.
  • I mellom bør du la vaskemaskinen gå i minst 60 ° C. Bare ved en høyere temperatur vil sopp og bakterier dø.
  • En grundig rengjøring av vaskemaskinen tar virkelig ikke mye – 10-15 minutter eksponeringstid og deretter varigheten av vaskesyklusen.
  • Du bør rengjøre vaskemaskinen annenhver måned.

Rengjør vaskemaskinen – ikke glem lo -filteret

vaskemaskin-rengjøring-filter-lo-filter-rengjøring-regelmessig% cc% 88sig

Ved høy temperatur Rengjøring av vaskemaskinen 

vaskemaskin-rengjøring-verktøy-husholdning-rengjøring-tips-husholdning

Previous Post
Et moderne TV -stativ i bjørketre ligner en blomstervase
Next Post
Gjør-det-selv veggdekorasjoner av tre-8 kreative ideer