15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Husholdningsinnboforsikring ved innbrudd – dette bør du ta hensyn til

boligforsikring mot innbruddssikker

Antall innbrudd i Tyskland har fortsatt å øke. Det går fra Innbruddsrapport 2016 fra den tyske forsikringsforeningen (GDV). Innbruddstyver bruker svake punkter i et hus eller en leilighet og trenger inn i bygningen gjennom inngangsdører, franske dører og normale vinduer. I de fleste tilfeller brukes brutal fysisk kraft. Disse faktaene er en god grunn til å tegne innboforsikring på forhånd, som regulerer skaden forårsaket av innbruddet. I dagens artikkel vil vi prøve å svare på noen viktige spørsmål om dekning, betingelser og kravrapportering og gi deg noen tips.

Har husholdningsinnboforsikring mening i tilfelle et innbrudd?

innbruddsstatistikk øker husholdningsforsikringen regulerer skader

Antall innbrudd har økt betydelig siden 2010 fra godt 120 000 til over 160 000 i 2015. Det betyr at de siste fem årene har antallet innbrudd økt med over 30 prosent. Ikke bare øker det absolutte antallet innbrudd i Tyskland, mengden forsikringsskader øker også. I 2015 betalte husholdningsinnholdsforsikringene 530 millioner euro til kundene sine. Det representerer en økning på over 50 prosent sammenlignet med 2010. Som en Statista infografikk viser, var gjennomsnittlig tapbeløp i fjor 3.250 euro. I følge tysk husholdningsinnholdsforsikringsselskap er smykker, klokker og kontanter det som oftest blir stjålet. Små elektroniske enheter, bærbare datamaskiner, nettbrett samt fjernsyn og musikksystemer er også attraktive for innbruddstyver fordi de lett kan selges videre.

Bare 18,6 prosent av husstandene i utvalget hadde ingen hjemmeforsikring på tidspunktet for innbruddet. Følgende konklusjon kan trekkes av dette: 81,4 prosent av de berørte husholdningene hadde generelt vurdert å tegne husforsikring som fornuftig. Ikke rart, for hvis du ikke har husforsikring, må du kjøpe alt selv igjen ved skade. Forsikringen er derfor verdt for alle som ikke kan erstatte løsøre ved skade uten økonomiske problemer. Denne beskyttelsen er spesielt nyttig i et dyrt anlegg. God husholdningsinnboforsikring kan variere i detalj, og derfor har tariffsammenligningsportaler på Internett etablert seg som det mest praktiske stedet å gå hvis du vil finne rimelige og pålitelige husforsikringer. Der kan du beregne premien for din individuelle forsikring og sammenligne husholdningsinnholdstakster. Forsikringen dekker også farene ved brann, tappevann, storm og hagl. Du kan gjøre det som er dekket på nettstedet til det respektive forsikringsselskapet Les. For de fleste tariffer kan du også bestille tilleggstjenester mot sykkeltyveri, glassbrudd, naturfarer forårsaket av naturkreftene og overspenningsskader forårsaket av lynnedslag..

Hva er forsikret og hva betaler husforsikringen for?

innbrudd-inngangsdør-innbruddstyv-falsk nøkkel

Hele husholdningsinnholdet dekkes av husholdningsinnboforsikringen. Dette inkluderer alle bevegelige gjenstander som brukes i innredningen i hjemmet (f.eks. Møbler, tepper, bilder, gardiner, etc.), til bruk (husholdningsapparater, klær, bøker), til forbruk eller installasjon. Gjenstander i garasjer, loft, tilbygg, kjellerrom og på terrasser dekkes også av innboforsikringen. Husholdningsartikler er vanligvis forsikret til erstatningsverdi, dvs. beløpet som måtte brukes på erstatning når de var så gode som nye. Som regel er verdisaker som kontanter og smykker bare forsikret opp til en viss grense. Gjennomsnittlig erstatningsbeløp for kontanter er 1000 – 2000 euro.

Når er det innbrudd??

innbrudd-vold-terrasse-dør-svart-hvit

Som nevnt tidligere vil forsikringsselskapet bare bytte ut stjålne gjenstander ved ran eller innbrudd. Men hva er forskjellen mellom enkelt tyveri og innbrudd? Et innbrudd skjer alltid når gjerningsmenn bruker makt for å bryte seg inn i en bygning eller et rom og etterlate synlige spor i prosessen. Hvis noe blir stjålet uten bruk av makt, regnes det som enkelt tyveri.

Hvis lommeboken din og 500 euro i kontanter blir stjålet, for eksempel ved innbrudd, må innboforsikringen erstatte de stjålne kontantene og verdien av lommeboken som ny. Men hvis tyven sniker seg inn i huset uten tegn på vold eller tegn på innbrudd, så er det såkalt enkelt tyveri og kontanter er ikke forsikret. Innbrudd med riktig nøkkel og uten spor er bare enkelt tyveri. Hvis grov uaktsomhet bestemmes, for eksempel et innbrudd gjennom et vippet vindu eller en dør som ikke er låst, betaler forsikringen vanligvis heller ikke.

Skadeforsikringen for innbrudd gjelder for eksempel:

  • Når innbruddstyven kutter myggnettet eller skader leilighetsdøren for å få tilgang til den låste leiligheten din.
  • Hvis gjerningsmannen kom kraftig inn gjennom balkongdøren eller et vindu
  • Ved hærverk etter innbrudd, dvs. ødeleggelse eller skade på de forsikrede gjenstandene utført av gjerningsmannen, etc..

Melding om skade på innbrudd

innbrudd-skade-bolig-innbo-forsikring-vindu

Etter at du har lagt merke til innbruddet, må politiet og forsikringsselskapet ditt varsles umiddelbart. Du må under ingen omstendigheter starte opprydningsarbeidet eller endre noe på forbrytelsesstedet. Du må fortsatt lage en liste over de stjålne og ødelagte gjenstandene. For å bekrefte verdisakene bør kjøpskvitteringer og kvitteringer generelt oppbevares. Når du går tom for regninger, er det en stor fordel å ha bilder eller videoer av de stjålne gjenstandene. Noen ting kan også bekreftes med kontosaldoer og uten originale fakturaer. Hvis du har bestilt noen av de stjålne varene på nettet, kan du skrive ut betalingsbekreftelsen og legge den ved. Hvis du har mistet pengene dine ved et innbrudd, bør du også kunne forklare hvor pengene kom fra. For eksempel er det nyttig å oppgi et kontoutskrift eller en salgskontrakt som bevis.

Bildekilder:

Thorben Wengert / pixelio.de

Rike / pixelio.de

Bernd Kasper / pixelio.de

Susanne Schmich / pixelio.de

Previous Post
12 vitenskapelige eksperimenter for barn – enkle og interessante DIY -spill med vann og fysikk
Next Post
Lag ditt eget teppe for et elegant interiør – 4 instruksjoner