15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan du kan bruke oljeklut til mat – praktiske tips og ideer

Bruke oljeklut til mat hver dag og beskytte miljøet - tips og ideer

Oljekluter er praktiske og fremfor alt miljøvennlige, men det vet du sikkert allerede. Og uansett om du lager oljeklut selv eller foretrekker å kjøpe en ferdig oljeklut og arbeider med den, er måten den kan brukes på sannsynligvis mer allsidig enn du kanskje tror. Fordi håndklærne kan brettes fantastisk og også er litt klissete, er de virkelig praktiske hjelpere for husholdningen og på farten. I dag vil vi vise deg hva du kan bruke den nyttige oljekluten til mat. Og hvis du ikke har fått nok oljekluter ennå, vil du absolutt gjøre det senest etterpå.

Oljeklut til mat som erstatning for lokk

Tips og ideer om hvordan du kan bruke oljeklut til mat i hverdagen

Du samler sannsynligvis murer krukker med jevne mellomrom fordi de ganske enkelt er praktiske og fremfor alt miljø- og helsevennlige. Men akkurat som det ikke er uvanlig at sokkene forsvinner i vaskemaskinen, ser det ut til at lokkene noen ganger forsvinner ut i luften. I stedet for å kaste de glassløse glassene, kan du bare forsegle dem med en oljeklut til mat. Det fungerer veldig bra og er på ingen måte dårligere enn det vanlige lokket.

Dekk boller med matrester med oljeklut til dagligvarer

Det samme gjelder for øvrig boller, boller og flasker. De kan alle dekkes med matolje for å holde produktene ferske inni. Kom du ikke til middag? Dekk bollen eller tallerkenen med en klut og sett den i kjøleskapet for å fullføre dagen etter. Eller smuldrte korken da du dro i korken? Selv da kan du bruke en liten oljeklut til hjelp.

Forsegl åpne flasker med oljeklut for mat når du er utendørs

Selv om du tilbringer tid utendørs og vil dekke flasker eller andre kar midlertidig, får du raske og praktiske lokk med oljekluter. Hvis kluten ikke klistrer godt nok, kan du også vikle en gummi rundt den.

Hold halvert frukt frisk

Bruk oljeklut til mat praktisk talt med disse ideene for husholdningen og på farten

Oppskriften du prøver akkurat nå krever en halv sitron eller lime. Men hva skal du gjøre med den andre halvdelen? Oljeduken til mat kommer deg til hjelp igjen, fordi du kan lagre frukt og grønnsaker i den. Mindre oljekluter er best for dette formålet. Bare legg frukten på kluten og krøll den opp. Dette beviser nok en gang at det er fordelaktig å utstyre deg med flere oljekluter i forskjellige størrelser. Fordelen i forhold til film er på den ene siden at duken er bedre for miljøet og på den andre siden at den fester seg bedre.

Wrapigami for en liten eske

Brett en eske med oljekluter raskt og enkelt for å lagre frukt og nøtter

Ordet “wrapigami” er en kombinasjon av “bivoksinnpakninger” og “origami” og betyr at oljeklutene kan brettes til hvilken som helst form og kropp som du deretter kan bruke i praksis. For eksempel er en god idé å brette en liten eske med oljeklut for dagligvarer som du kan bruke til å lagre dagligvarer. Dette er spesielt nyttig når du er ute og reiser, når du raskt vil lagre frukt, kjeks eller andre småting, men ikke har en eske med deg eller vil spare plass og vekt i bagasjen.

En slik boks er også veldig praktisk for kjøleskapet. Du kan enten lage en ekte eske som vist i instruksjonene, eller du kan grovt forme en slags bolle for å unngå at rundmat ruller bort. Begge varianter av oljeklut til mat er laget relativt raskt og vil garantert tjene deg godt.

Brett en oljeklutpose for dagligvarer

Lag eller kjøp oljeklut til mat selv og brett en pose

Like praktisk som en eske er en slik pose, som du kan lage enda raskere av en oljeklut til dagligvarer. Avhengig av størrelsen kan nøtter, bær og andre snacks lagres i den. Det er også spesielt praktisk at en slik pose kan lukkes på kort tid, slik at ingenting søles i håndvesken eller sekken.

For en annen type pose, se instruksjonene nedenfor. For denne varianten, brett først ut oljeduken for mat helt. Brett deretter undersiden opp, og la en margin på omtrent en tomme være øverst. Brett de to sidene innover to ganger og oljedukposen er klar. Den lengre oversiden kan brettes ned når du vil lukke posen.

Raske instruksjoner for en forseglet pose laget av oljeklut

Hvis du har lyst, kan du også legge til en knapp og snor i posen for å gjøre den enda tryggere å lukke. Deretter kan matpakken bindes, som er den ideelle varianten for smørbrød til skole eller jobb. Siden kluten også er vanntett, kan ingenting lekke i løpet av dagen. Likevel bør oljedukposen stå så oppreist som mulig eller oppbevares i en matboks.

Holde bakverk ferske

Oppbevar brød og andre bakverk i en miljøvennlig oljeklut og ha dem ferske

De fleste bakerier bruker papir til å pakke brød og andre godbiter, noe som er mye bedre enn plastemballasje. Men du kan helt unngå sløsing hvis du bare tar med deg oljekluter og ber selgeren om å bare pakke de kjøpte bakverkene inn i dem. Også hjemme kan du pakke brødet inn i oljeduken til mat etter hver bruk og dermed holde det friskt lenge. Og det tar mye mindre plass enn en brødbinge.

Vikle såper rundt mens du reiser

Idee for på farten og når du reiser - pakk såper og spar plass

Oljeduken er ikke bare super egnet for mat, den kan også brukes til andre formål. Såpe kan for eksempel pakkes fantastisk inn i en slik klut, som også tar mindre plass enn en såpekasse og er mer miljøvennlig enn plastposer. Det flotte er at selv fuktige såper kan pakkes på denne måten, og takket være den selvklebende oljekluten er fullstendig isolert og ikke kan flekke posen din. Det samme gjelder forresten sjampoflasker, som ofte åpnes og lekker i lommen.

Bruk oljekluter for å spille kort

Fortsett å spille kort i en matoljeklut i stedet for en eske

Kartonghylsene som spillkortene vanligvis selges i begynner raskt å rive og smuldre. Du kan imidlertid fortsatt holde kortene sammen og lagre dem på riktig måte ved å bare pakke dem inn med en matolje. Håndklærne er mye mer holdbare enn papirkassene, kan brukes igjen og igjen og tåler til og med ville barneleker.

Pakk buketten

Fin gaveidé med fargerike oljekluter - pakk en bukett blomster

Uansett om du lager oljeklut eller kjøper den ferdig, er faktum at den finnes i et stort utvalg av design med flotte mønstre og farger. Kunne du tenkt deg å gi bort en bukett blomster i en oljeklut i stedet for folie til mat? Flott idé, ikke sant? Bare ta oljeduken du har valgt til dagligvarer til blomsterhandleren hvis du vil kjøpe en bukett blomster til noen (eller sette sammen en fra hagen selv) og be dem bruke kluten i stedet for folie. Buketten ser garantert enda bedre ut med skjerfet. På denne måten blir du ikke bare fornøyd med buketten. Oljeduken fungerer også som en gave og kan brukes på nytt av mottakeren.

Brukes til å åpne glass

Den klissete bivoksduken kan hjelpe deg med å skru på lokk

Så langt har du alltid brukt et kjøkkenhåndkle for å åpne et tett lukket glass eller spurt din sterke mann om hjelp. De klebrig egenskapene til oljeduken er perfekte når lokket stjeler den siste nerven. Prøv det neste gang! Du vil bli overrasket over hvor enkelt det er å åpne glasset.

Et oljeklutstrå til mat

Vend rullene ut av oljedukene og bruk dem som et sugerør

Kanskje det ikke ville være den beste ideen for hjemme, siden det nå finnes flotte gjenbrukbare sugerør av metall eller bambus. Men hvis du trenger en spontant og ikke har den hjemme, eller du er på farten, kan du ganske enkelt rulle opp en veldig liten oljeklut til mat og bruke den. Dette er også veldig nyttig for en piknik. Så det er best å alltid pakke en klut i vesken din før du forlater huset.

Oljeklut til mat som trakt

Improvisert trakt for kjøkkenet laget av oljeklut i stedet for papir

Du har ikke en trakt, men trenger du bare en? Eller har din forsvunnet igjen, og nå må du finne på noe annet? Som du kan forestille deg, kan en oljeklut igjen brukes til mat, som du bare ruller opp som du ville gjort med et ark. På denne måten kan du enkelt legge tørr mat som nøtter, mel, sukker eller lignende i en beholder uten å sølle noe. Du bør først nøye prøve om dette også fungerer med væsker.

Legg ut kjøleskapet

Legg ut hyllene og glassplatene i kjøleskapet og hold dem rene

Kjøleskapet bør rengjøres regelmessig, som du vet. Men mellom de grunnleggende rengjøringene blir glassplatene skitne hele tiden og må tørkes deretter i mellomtiden. Men ikke hvis du strekker dem med oljekluter. Bortsett fra at innsiden av kjøleskapet blir vakkert fargerikt på denne måten, beskytter de glassplatene mot tilsmussing, ettersom klutene fester seg godt til overflaten og er vanntette. I tillegg kan klutene fjernes raskt og rengjøres lettere enn de store glassplatene.

En rask bolle

Oljekluter kan bare vaskes med kaldt vann

Som en eske kan du også lage en raskere beholder når du er på farten ved å bruke den buede hånden til å forme en bolle. Bare finn ut selv hva den bedre teknikken er for deg. Du kan lagre alt du vil hvis du har glemt boller og boller for campingturen eller bruke oljeklut til mat som en improvisert vannskål for å gi hunden din vann på lengre turer. Og alt uten å kaste bort verdifull plass i sekken.

Bruk oljeklut til mat – tips

Bruk oljeklut til mat og fold med disse ideene

Avhengig av hvordan du vil bruke oljeklut til mat, er det forskjellige måter å gjøre det hele lettere på:

  • Til Innpakning av mat, legg kluten foran deg med baksiden opp. Sett produktet i midten. Hvis du vil, kan du brette hjørnene innover og over produktet, danne en ball eller trykke alle hjørnene oppover i et hjørne, slik at det oppstår en slags dråpeform.
  • Til Dekker beholdere for eksempel boller, flasker eller glass, legg ganske enkelt oljeduken til mat over beholderen. Duken skal være større enn beholderens diameter. Brett nå de utstående kantene ned og trykk dem på siden av beholderen. Ta deg tid, for varmen i hendene dine må først myke opp kluten. Hvis du vil gå raskere, bare bind et gummibånd rundt det.

Merk følgende! Oljeklutene er ikke egnet for lagring av rått kjøtt.

Bivoksinnpakningen kan brukes til å pakke inn smørbrød og mat til skolen

  • Å vaske Bruk bare oljeklut til mat med kaldt vann og en mild biooppvaskmaskin. Så lenge oljeduken til mat ikke har blitt tilsmusset med olje eller fett, er det heller ikke nødvendig med oppvaskmaskin.
  • Hold oljeklutene borte fra varme og alkohol, da begge oppløser eller smelter voksen.
  • Oljekluter er antibakterielle og kan brukes om og om igjen i en periode på ett til to år. Det er imidlertid bare nødvendig å bytte det hvis du merker at kluten ikke lenger er så vanntett som den var før, eller at voksen har flaket av noen steder. Deretter kan du enten kjøpe nye oljekluter eller friske dem opp med ny bivoks som forklart i instruksjonene.

Previous Post
Høstfrisyrer 2016 – de mest populære trendene og hårfargene
Next Post
Åpen når du lager bokstaver selv – 22 kreative emner og ideer