15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hva er WD40 og hva kan den brukes til? 20 søknader

Det er to ting som ikke bør mangle i noen husholdninger: Gaffa Tape og WD40. I årevis, om ikke tiår, har de vært en uatskillelig del av mange hobbyrom og har alltid funnet nye bruksområder. Det sies at Gaffa Tape holder verden sammen, og for å flytte elementer som uansett grunn ikke kan bevege seg, trenger du WD40. Disse blå og gule sprayboksene er en mirakelkur for hvinende dører, rust, fuktighet og for å løsne fastkjørte ledd. Vi har imidlertid funnet noen overraskende bruksområder for dette.

Hva er WD40?

hva er wd40 applikasjon keichöl flerbruksoljebruk

Hva er egentlig WD40? Det er en penetrerende olje som hovedsakelig består av petroleum. Det dukket først opp på 1950-tallet og har siden utviklet seg som et flerbruksvåpen i husholdningen. Den har flere bruksområder, først og fremst som kontaktspray, smøremiddel og for korrosjonsbeskyttelse. På grunn av sin natur trenger den gjennom de minste sprekker, den løser gjenstridig smuss, fett og limrester og brukes også som rengjøringsmiddel rundt bad og kjøkken. Det er overraskende hvor mye du kan bruke WD40 til, og du må definitivt prøve det!

Hva er WD40 og hva kan den brukes til? 20 WD40 hacks

Rent toalett:

Løsningsmidlene i WD40 er spesielt effektive mot kalk og urinskala og hjelper til med å få toalettet rent på få sekunder. For å gjøre dette må du først spraye toalettet med WD40 og la det virke i noen sekunder, deretter skrubbe med toalettbørsten og skylle av. Det er utrolig hvor raskt smusset er borte.

hva er wd40 applikasjon toalett rengjøring

Vannflekker på glass og rustfritt stål:

 Der WD40 løser kalket, det fjerner også stygge vannflekker på glass og rustfritt stål, for eksempel i vasker i rustfritt stål og på glassdører. Bare spray med WD40, la det virke inn og tørk det av med en myk vaskeklut. Du vil definitivt merke effekten neste gang du dusjer.

hva er wd40 applikasjon tyggegummi teppe

Tørket limrester:

 Problemer med limrester? Gamle klistremerker etterlater stygge flekker på arbeidsflaten og tråkket tyggegummi på klær eller i teppet er et skikkelig mareritt. Med WD40 kan de raskt elimineres. Bare bruk litt penetrerende olje, la det virke litt til det trekker inn og tørk av. Etter sprøyting beveger tyggegummiet seg først, så blir det smuldrende og derfor lett å fjerne. WD40 bør også hjelpe med tyggegummi i håret.

Fjern restene av fargeblyant og kulepenn: 

Spesielt når det er barn i husstanden, vises tegninger på vegger og klær minst én gang. WD40 kan være nyttig her, uansett om det handler om fargeblyanter eller kulepenner. Bare spray området og tørk av med en ren klut. WD40 kan også brukes med andre penner, f.eks. B. Merkere og hjelp med forskjellige overflater på møbler og husholdningsapparater.

Te- og kaffeflekker på lyse benkeplater: 

Te- og kaffeflekker kan få det ellers godt bevarte, lyse kjøkkenet og bordplatene til å se virkelig neglisjert ut. Flekken kan fjernes raskt med WD40. Spray på en svamp, la den virke og tørk deretter av benkeplaten. fullstendig!

Faste fingerringer:

 Sittende ringer er ikke alltid lett å trekke ut av fingeren og kan være et skikkelig mareritt, spesielt om sommeren. Med WD40 kan du enkelt få en fast ring av fingeren.

hva er wd40 applikasjon fast fingerring

Gjøre skinn mykt: 

Kanskje alle har måttet forholde seg til et gammelt skinnstykke som har blitt totalt hardt. Da bør du definitivt prøve WD40. Selvfølgelig er det lurt å teste på et usynlig område først. Spray litt WD40 på en ren klut og gni den deretter på skinnet. Prosessen skal ikke brukes på semsket skinn, men bare på glatt skinn.

hva er wd40 freeze protect

Mot frost og snø:

 For å holde snøen ute, er det en lite kjent metode: sprøyting med WD40. Så du kan beskytte bilvinduet eller hele bilen mot frost om vinteren.

Veps beskyttelse:

 Veps hekker ofte i nisjer og åpninger som er vanskelig for mennesker å få tilgang til og som ofte kan forårsake ubehagelige situasjoner og til og med være helsefarlige. Som et forebyggende tiltak kan stedene der veps kan hekke sprøytes med WD40.

hva er wd40 applikasjon gjør sko vanntette

Beskytt skoene mot vann:

Spesielt i vinterhalvåret og i regntiden trenger du beskyttelse for skoene dine mot vann og saltflekker. En vanntett spray vil definitivt hjelpe. Men hvis ingen er tilgjengelig, kan du spraye skoene med WD40 i stedet og deretter tørke dem med en klut.

Smør saks:

For å sikre et jevnt kutt hver gang, selv med gammel saks, må du smøre dem nå og da. WD40 finner også en interessant bruk her: Bare spray skruen på saksene, og den blir mye mer fleksibel enn før. Det er også beskyttet mot korrosjon.

hva er wd40 applikasjon golfkøller som rengjør polering

Polering av golfkøller: 

Hvis du bruker golfkøllene regelmessig, har du sannsynligvis lagt merke til at det oppstår vannflekker og skitt på dem. Golfkøller er hovedsakelig laget av metall, plast eller malt tre. Smuss kan fjernes raskt med litt WD40 og en fuktig klut.

For hagespaden:

Spesielt med leirete eller leiraktig jord kan det være vanskelig å skyve den utgravde jorden på spaden. Da kan WD40 kanskje hjelpe. Bare spray hagespaden med den, og det tunge hagearbeidet blir mye lettere.

hva er wd40 -applikasjonen som gjør rustmetall mer mobil

Gjør metallet rent:

Lisensplater, hagebord og andre metallplater kan enkelt rengjøres med WD40. Dette fjerner små spor av rust og sikrer at metallet ikke ruster lenger.

Slik skiller du deler som sitter fast: 

Hvis to eller flere deler er veldig godt forbundet med hverandre og du ikke lenger kan trekke dem fra hverandre, kan de slippes igjen med noen dråper WD40. Det fungerer fantastisk med legoklosser eller blomsterpotter som henger sammen.

hva er wd40 applikasjon fjerne riper fra bilens lakk

Fargeriper på bilens lakk: 

Hvis det er litt maling på lakken, men ingen bulker eller dype riper fra en annen bil, kan du enkelt fjerne lakkstrimlene med WD40 og en klut.

Rengjøring av blanke overflater: 

WD40 er et universelt løsningsmiddel som fjerner flekker av forskjellig opprinnelse. Mascara, neglelakk, malingsrester, fliseledd kan rengjøres med den.

hva er wd40 -applikasjonen, gjør glidelåsen mer fleksibel

Gjør glidelåser mer fleksible: 

Glidelåsen er rusten eller vanskelig å flytte? Problemet kan løses med en dråpe WD40, så vent på at det skal flytte inn og det er det!

Gjør tre splintfritt: 

Spesielt med verktøy med trehåndtak, hender det ofte at du tar en splint første gang. For å gjøre trehåndtakene splintfrie kan du gni dem med WD40. Når det flytter inn, er verktøyet klart til arbeid. Du trenger imidlertid ikke glemme å vaske hendene godt etter jobb.

hva er wd40 søknad knutet fiskesnøre

Knytt fiskelinje: 

Hvis en fiskesnøre har blitt sammenfiltret og floket, kan tusenvis av små knuter løsnes lettere ved hjelp av litt WD40. Det forlenger også levetiden til båndet.

Previous Post
Høstfrisyrer 2016 – de mest populære trendene og hårfargene
Next Post
Åpen når du lager bokstaver selv – 22 kreative emner og ideer