15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Den glamorøse fløyelssofaen – ideer og tips om rengjøring og stell

fløyelssofa gul farge liten stue innredning retro stil

Fløyel er kjent for sitt attraktive utseende som utstråler eleganse og stil. Så det er ikke rart at stoffet nå er utrolig populært igjen for sofaen. I de vakre trendfargene rødt, blått, grønt og grått, erobrer materialet stua vår og forvandler fløyelssofaen raskt til hjertet av rommet. Men selv om sofaene er så populære og utvilsomt blir vurdert av mange for innredning, er mange også bekymret for om dette relativt følsomme materialet til og med er egnet for sofaen i stuen. Hvis du også er fanget i konflikten mellom fornuft og lyst, kan du bare lese gjennom følgende artikkel. Her finner du ikke bare tips for rengjøring av fløyelssofaen, men også noen fine dekorasjonsideer og tips som du kan bruke til fløyelssofaen i hjemmet ditt.

Hva er fløyel?

fløyelssofa grønn farge idé sofaputer blå gul

Vi vil berolige deg med en gang ved å fortelle deg at fløyelssofaen ikke trenger å være delikat og vanskelig å vedlikeholde. For å gjøre dette tydeligere for deg, vil vi forklare hva fløyel faktisk representerer. Både silke og ull eller syntetiske fibre kan brukes til produksjonen. Det spesielle med behandlingen er at små sløyfer lages, som deretter skjæres opp. På denne måten skapes den relativt myke overflaten, men den kan også variere, ettersom fibrene kan stikke oppover i forskjellige høyder.

sofa inkludert pleie rengjøring husholdningstips turkise dekorasjonsvinduer

Jo lengre løkkene som er kuttet, desto mer komplisert er det å ta vare på stoffet. Av denne grunn tenkes møbler også fremover, og en mer robust finish velges. Dette betyr at møbelstoffene er kortere og har tettvevde syntetiske fibre. Så du trenger ikke å være redd for slitasje over tid, for fløyelssofaen er herdet opp i forhold til dette. Likevel kan det oppstå trykkpunkter. Disse er vanligvis forårsaket av varmen kombinert med fuktighet når du sitter.

Forskjellen mellom fløyel, velour og plysj

sofa fløyel rosa korall metall møbler ideer trend

Kanskje du allerede har spurt deg selv hva forskjellen mellom disse tre navnene er. Fremfor alt er velour og fløyel veldig like. Forskjellen er ikke i materialet som brukes, men bare i lengden. Hvis fibrene er opptil 2 mm lange, er det snakk om fløyel. Velour har en lengde mellom 2 og 4 millimeter, mens lengre haughøyder (fibre) omtales som plysj.

Rengjør og vedlikeholder fløyelssofaen

sofa fløyel mørkeblå bilder collage veggdesign inspirasjon art deco

Fløyelssofaen er følsom, og slik at den forblir like vakker som den var den første dagen, er det et par ting du bør vurdere når du tar vare på den. Du bør ikke bli redd for det, for hvilken sofa trenger ikke tilstrekkelig og regelmessig vedlikehold? Grunnleggende rengjøring inkluderer vanlig støvsuging med støvsuger. Bruk det spesielle trekkfestet til dette, ettersom det er mykere og mykere.

fløyelssofa grønn turkis grå vegg moderne møbler stein

Noe mer gjenstridig smuss som støv eller tørkede gjenstander kan fjernes lettere enn forventet. Mesteparten av tiden er det tilstrekkelig hvis du børster dem ut av stoffet ved hjelp av en klesbørste. Arbeid alltid i retning av linjen for ikke å skade strukturen. Siden det samler seg smuss på stoffet over tid, bør materialet tørkes regelmessig av med et fuktig lærstykke. Også her jobber du i retning slag.

sofa fløyel sennep gul blå teppe parkett rustikk moderne innredning

Uansett hvor forsiktig du er, før eller siden kommer det første stedet utilsiktet, og det vil definitivt ikke være det siste. Men ikke få panikk! Det er viktig at du fjerner dette så snart som mulig. Da trenger du ikke være redd for rester. For å gjøre dette tørkes flekken først av med en absorberende klut eller papir, og kan deretter rengjøres med en møbeltrekk eller teppesjampo som du fortynner litt. Du påfører rengjøringsmiddelet på en klut og arbeider det forsiktig inn i trekket og ikke omvendt. Hvis sjampoen kommer direkte på stoffet, kan dette i noen tilfeller føre til misfarging. Gni agenten først inn i kantene og gradvis innover, vær forsiktig når du gjør det. Tross alt vil du ikke skade fibrene når du gnir dem. Deretter fjernes den ganske enkelt igjen med en ren og fuktig klut og suges opp. Det er alt du bør være oppmerksom på når du vasker fløyel.

sofa fløyel ekstravagant rosa bar veggbekledning treplater

Før du rekker etter en sjampo eller et annet rengjøringsmiddel, er det et annet triks du kan prøve. En enkel limstrimmel kan ofte gjøre underverker! Ja du har lest riktig. Hvis du vil fjerne flekker, kan du prøve det først. Bare ta et stykke tape, lim det på forurensningen og skrell det sakte av. Det hele må gjentas flere ganger slik at flekken kan forsvinne. Hvis dette trikset ikke fungerer for husholdningen, kan du prøve varianten ovenfor.

Sett opp med en fløyelssofa

sofa fløyel grønn hjørnesofa rund salongbord bjelker moderne interiørdesign

Det flotte med fløyelssofaen er at den kan brukes til enhver interiørstil. Ved å gjøre det, blir det imidlertid automatisk til et blikkfang og skaper en elegant og samtidig koselig atmosfære. Dette gjelder ikke bare de mer enkle og nøytrale fargevarianter, men selvfølgelig også fargede modeller og så enda flere! Om det er en stue som sofa eller kanapé i inngangspartiet eller soverommet, spiller ingen rolle.

sofa fløyel rosa mørk rosa antikke glamourpleie tips

Hvis du vil sette en vakker sofa i rommet, har du også valget mellom et stort utvalg farger. I tillegg til trendfargene som allerede er nevnt, er en fløyelsofa i svart også veldig attraktiv. Med en farget modell kan du bruke sofaen som kontrast eller tilpasse den til resten av interiøret. For eksempel ser en grønn fløyelssofa veldig bra ut foran en veggfarge med forskjellige farger og høy kontrast, men kan også kombineres med annet grønt hjemmetilbehør. En rød fløyelsofa ser spesielt ekstravagant og lidenskapelig ut.

fløyel sofa pastellfarge rosa mørk blå veggfarge petrol moderne

Men ikke alle liker iøynefallende møbler. Heldigvis er det mange andre fargevalg for dem, for eksempel nøytrale grå eller beige toner. Hvis du er i humør for farge, men ikke vil overdrive det, kan du velge hvilken som helst pastellfarge. Enten støvrosa, mynte, babyblå eller turkis – utvalget er uendelig og finnes for de mest varierte sofastiler. Og nå som du har lært mye om pleie av fløyelsofaen, vil du sikkert ta en mer modig tilnærming og glede deg til å lete etter den perfekte modellen for interiøret ditt.

Previous Post
Et TV -tavle skaper en moderne teft i stua
Next Post
Gravplanting om høsten – ideer for passende dekorasjon med blomster