15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Rengjøring av klær – gode triks for å fjerne vanskelige flekker

rengjøring av klær tips-triks-husholdning-ideer-husmor

Over tid vises forskjellige gjenstridige flekker på klesplaggene som ikke kan fjernes med et enkelt vaskemiddel i vaskemaskinen. Likevel er det synd for deg å kaste dem. Og du trenger ikke! Det er noen få triks du kan prøve å rengjøre klærne dine. Prøv triksene for Rengjøring av klær og bruk dem lenge etterpå.

Rengjøring av klær – svette flekker

rengjøring av klær svette-flekk-fjerning-brus-idé

For å rengjøre klær med svetteflekker, bør du først suge dem i varmt eller kaldt vann. Lag deretter en pasta i en ekstra bolle som består av en del vann og tre deler natron. Bruk en tannbørste til å arbeide denne limen inn i de flekkete områdene. Avhengig av flekkenes sta, bør denne løsningen virke i en time eller over natten.

Rengjøring av klær med natron

rengjøring av klær vask-uten-vaskemiddel-svette-rengjøring

Deretter bør du vaske klærne uten vaskemiddel og med så varmt vann som mulig, men ikke varmere enn angitt. Hvis flekkene ikke har forsvunnet helt etter første forsøk, kan du gjenta rengjøringen av klærne. Dette trikset kan brukes til både hvitt og farget tøy.

Rengjøring av tepper uten kjemikalier – tips og hjemmemedisiner som et alternativ

Fjern flekker – rengjør enkelt klær, møbler og lignende

Teppet – populært som et stilig hjemmetilbehør

Rengjør sminkeflekker

rengjøring av klær sminke-smuss-sta-flekker-barberskum

Sminkeflekker er spesielt sta og er ofte en utfordring for vaskemaskinen. Derfor må du hjelpe en hånd for å rengjøre klærne selv. To produkter kan hjelpe. På den ene siden kan barberskum fungere effektivt, og på den annen side kan enkelt oppvaskmiddel være effektivt. Bruk det du har for hånden.

Fjern flekker med barberskum og oppvaskmiddel

rengjøring av klær barberskum-oppvask-vaskemiddel-idé-nyttig-triks-klesvask

Barberskum er ganske enkelt spredt over flekken til rene klær. Du kan deretter la skummet ligge en stund. Plagget vaskes deretter i vaskemaskinen som vanlig. For varianten med oppvaskmiddel, tilbered en løsning med vann. La plagget trekke seg, vri det ut og tørk bare av flekken.

Fjern deodorant flekker

rengjøring av klær deodorant-flekker-rengjøring-tips-enkle-tøymykner-kluter

Du kan enkelt fjerne friske deodorant flekker med tøymykner. Bare gni flekkene med deres hjelp. Mesteparten av tiden er dette nok til å fjerne slike flekker. Hvis flekkene er mer sta, kan du prøve å rengjøre klærne på følgende måter:

Bruk flekkrens

rengjøring-klær-flekk-ren-ny-dekorasjon-uten flekker

En flekkrens for å rengjøre klær kan gjøre underverker her. Bare gni rengjøringsmiddelet inn fra topp til bunn. Du kan også bruke litt vann for sta flekker. Hvis dette heller ikke hjelper, anbefaler vi å bruke en ny deodorant som er gjennomsiktig. Disse etterlater ingen flekker på klærne.

Flekker av leppestift

rengjøring-klær-leppestift-flekker-sta-trick-alkohol

Leppestift flekker er sjeldne. Likevel kan det skje at du mister leppestiften og flekker på toppen i prosessen. Gni deretter av grov smuss med en klut for å rengjøre klærne. Spray deretter flekken med litt vann. Legg en dråpe oppvaskmiddel på vannflekken og gni den godt inn. La den stå på i 10 til 15 minutter. Fortsett deretter å gni med et frottéhåndkle, start fra ytterkanten og arbeid deg innover. Til slutt tørker du flekken med den tørre siden av frottéhåndkleet.

Rengjøring av klær – alkohol fungerer som en flekkfjerner

rengjøring-klær-oppvask-løsning-vann-spray-rask

Alkohol kan også være veldig nyttig med leppestift. Fordel plagget på et fast underlag for å rengjøre klærne. Flekken skal peke nedover. En bomullspute dynket i alkohol brukes nå til rengjøring. Legg på baksiden av flekken, og skyll den deretter av med kaldt vann. Gni deretter flekken tørr med en klut.

Rengjør misfargede klær

rengjøring-klær-misfarget-ting-vaskemaskin-vask-bleking-hvitt

Så mye som du tar hensyn, kan det alltid skje at et farget klesplagg ved et uhell kommer inn i de hvite og misfarger dem. Irriterende som det er, kan du fortsatt spare klærne ved å vaske dem igjen og derved rense fargen i klærne. Fyll vaskemaskinen med varmt vann, tilsett blekemiddel og vask det som en gang var hvitt. Sørg for å fjerne det fargede plagget på forhånd! Denne rengjøringen av klærne må kanskje gjentas.

Vedlikehold og rengjør semsket skinn

rengjøring-klær-semsket-omsorg-sko-støvler-plagg

For å unngå flekker så mye som mulig, anbefales det å behandle klærne med en beskyttende spray. Dette gjelder spesielt for sko. Sprayen er smussavvisende og forhindrer misfarging. I tillegg skal skoene ikke være hermetisk forseglet. I stedet for plastposer kan du bruke bomullsposer som garanterer tilstrekkelig luftsirkulasjon. Sko bør oppbevares på et kjølig, tørt sted og ikke utsettes for direkte sollys.

Triks med mel

rengjøring-klær-fjerning-flekker-semsket-damer-sko-tørr

Følgende gjelder for rengjøring av klær som allerede er flekkete: Umiddelbart etter flekker må flekken tørkes med en tørr klut og drysses med mel eller talkum. Slik holder plagget seg over natten. Neste morgen fjerner du det tørkede pulveret med en nærende børste for semsket skinn.

Rengjøring uten vann

rengjøring-klær-uten-vann-rengjøring-sensitiv-tekstil

Tørkede flekker fjernes ikke med vann. Generelt bør vann unngås for rengjøring av semsket skinn, da væsker kan skade både fargen og overflaten på materialet. Bruk litt eddik og en tørr klut i stedet.

Vannflekker på skinn

rengjøring-klær-lær-vann-flekker-tørr-klut-rengjøring-omsorg

For å rengjøre klærne, tørk først skinnet med en myk, ren klut. Dypp en ren klut i en løsning av vann og flytende såpe. Bruk den til å tørke skinnet grundig til flekkene forsvinner. Fjern deretter gjenværende fuktighet med en tørr klut. La deretter skoene tørke av seg selv i en halv time. Ikke bruk varm luft til tørking!

Rengjør gulnede klær

rengjøring-klær-bleking-misfarget-vaskeri-blekemiddel-brus-brus

Hvite klær vil gulne over tid, noe som selvfølgelig er irriterende. Men du kan gjenvinne sin opprinnelige hvithet med riktig rengjøring av klær. Bland en løsning på 4 liter lunkent vann og 250 ml natron som skal oppløses godt i vannet. La de hvite klærne trekke i det i åtte timer. Deretter må klærne trekke i en annen løsning i åtte timer, som består av 325 mg aspirintabletter og åtte liter varmt vann. Til slutt vaskes klærne i vaskemaskinen som vanlig, gjerne på 50 grader. Du kan også rengjøre klærne dine med eddik for et bedre resultat. Bare legg 250 ml i vaskemaskinen.

Andre tips for klær – uregerlige glidelåser

rengjøring-klær-glidelås-såpe-fargestift-gni-lett

En voks blyant kan hjelpe hvis glidelåsen ikke lenger vil gli godt. Bare gni hele glidelåsen eller bare det fastklemte området med pennen. Etter det åpner og lukker du glidelåsen et par ganger for å fordele grafitten godt. En annen variant er såpe. Dypp litt bomullsull i såpe og deretter i vann. Trekk nå glidelåsen. Åpne og lukk deretter glidelåsen vekselvis til den ikke lenger sitter fast.

Lo på klær

rengjøring-klær-lo-knute-skjæring-barberblad-borrelås-tape-kam

For å bli kvitt de irriterende klumpene og lo på klærne, kan du prøve tre andre varianter i tillegg til en lo -barbermaskin. På den ene siden kan de enkelt kuttes vekk med et barberblad. Du kan også feste lim eller isolasjonstape til de uklare områdene og trekke lo. Borrelås er også veldig effektivt. Det er best å bruke borrelås som du ikke lenger bruker. Imidlertid må du ikke bruke denne metoden for ofte, da borrelåsen kan skade tekstilet. Og kammen er også et flott verktøy. Bare gre plagget, eller mer presist lo, i vevretningen. På den måten løsner de.

Previous Post
Originale og skremmende Halloween-sminketips for menn, kvinner og barn
Next Post
DIY vindusdekorasjon for sommeren – 8 instruksjoner for kreative smykker og personvernskjermer