15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Er oppvarming med elektrisitet bærekraftig? Et blikk på de nye oppvarmingsteknologiene

Fossilt brensel som olje har hatt sin dag, og om noen år vil gass også treffe merket. De grunnleggende energiverdiene i samfunnet vårt har endret seg. Selv om oppvarming med elektrisitet ble ansett som sløsing med tiår siden, har nye aspekter endret perspektivet. Det er ideelt hvis elektrisiteten til oppvarming genereres fra eget solcelleanlegg eller i det minste oppnås grønn elektrisitet. Dette er den eneste måten å gjøre strømoppvarming bærekraftig, og med varmepumper.

Oppvarming med elektrisitet: nye oppvarmingsteknologier

Oppvarming med ditt eget solcelleanlegg på taket av huset

Professor Norbert Fisch, leder for Institute for Building and Solar Technology ved det tekniske universitetet i Braunschweig, tror at elektrisitet vil være en av de viktigste oppvarmingsteknologiene. Solceller og vindenergi pumper grønn strøm inn i systemene. Elektrisk oppvarming kan bli enda mer effektiv med elektriske varmepumpesystemer. CO2 -prisen forventet fra 2021 vil ytterligere redusere oppvarming med grønn elektrisitet.

Oppvarming med elektrisitet: varmepumpesystemer skaper bærekraftig effektivitet

Bærekraftig oppvarming Elektrisk oppvarmingsoppvarming med kontroller på veggen

Disse systemene bruker varmen som finnes naturlig i luften og i jorden og pumper den inn i varmesystemet via et kjølemedium. Dette fordamper og strømmer deretter inn i en elektrisitetsdrevet kompressor. Kompressoren øker trykk og temperatur. Energien som absorberes på denne måten overføres til varmesystemet av kjølemediet. Denne veletablerte teknologien brukes allerede i 30% av alle nye bygninger. En slik varmepumpe kan redusere strømforbruket til en elektrisk varmeapparat med to tredjedeler. Når du kjøper strøm, er det verdt å gjøre en intensiv sammenligning av leverandørene. Hvis du kan bevise at varmekretsen har en separat strømforsyning med din egen måleenhet, får du spesielt billig varmeeffekt.

Oppvarming med elektrisitet: infrarød oppvarming er hyggelig

Bærekraftig oppvarming med strøm, ulike nye oppvarmingsteknologier

Den infrarøde oppvarmingen er basert på behandling av elektrisitet og genererer behagelig varme. Her varmes store områder på vegger, tak eller gulv opp ved å installere elektrisk ledende plater. Strålingsvarmen fra panelene kommer bokstavelig talt under huden. Disse varmeovnene er veldig hyggelige og effektive, men oppvarmingen fungerer bare direkte på overflatene som er utstyrt på denne måten.

Hva er elektrisk lagringsvarme?

Varme-med-elektrisitet varmepumpesystemer elektronisk styrt via Smart Home-appen

Disse radiatorene samler den genererte varmen og overfører den til rommet som skal varmes opp til forskjellige tidspunkter. Noen strømleverandører tilbyr spesielt billig strøm om natten, som deretter kan brukes til oppvarming på dagtid. Smarte systemer tar hensyn til mengden elektrisitet som skal lagres, værdata og plassbehov, og optimaliserer dermed kostnadene. Uten smarte systemer er det vanskelig å anslå mengden som skal lagres. Øyeblikkelig varmtvannsberedere gir varmt vann. Flotte leverandører levere alle systemer fra en enkelt kilde.

Oppvarming med elektrisitet: gulvvarme

Oppvarming med gulvvarme Fordeler på et øyeblikk Tips

Gulvvarmen gir optimal varmeforsyning. Disse elektriske varmeovnene er installert høyt oppe i gulvet og kan varme opp rommet raskere enn tradisjonelle vannbærende systemer. Strømforbruket er høyt.

Oppvarming med elektrisitet: radiatorer og konvektorer

Oppvarming med elektrisitet Fordeler og ulemper med radiatorer og konvektorer

Disse elektriske radiatorene er plugget direkte inn i kontakten. Effektiviteten er høy, men det er også kostnadene når du bruker den som eneste oppvarming. Varmen som avgis har en gunstig effekt. Vær forsiktig med konvektorer med vifte, da disse viftene kan lage lyder. Vifteovner varmer opp rom veldig raskt og bruker mye strøm.

Statlig finansiering

Bærekraftige varmesystemer på et øyeblikk Tips for oppvarming med strøm

Staten tildeler betydelige midler til innovative teknologier som varmepumper, smarthus og solceller. Dette er ment å støtte energiovergangen med utgangen fra kull og kjernekraft. Disse er fra Rekonstruksjonskredittinstitutt tildelt bedrifter og privatpersoner. Energirelaterte renoveringer i gamle bygninger er også kvalifiserte. Med systemer for kombinert varme og kraft kan huseiere generere strøm når de varmer. Disse små termiske kraftstasjonene av blokktype er også finansiert

Previous Post
Originale og skremmende Halloween-sminketips for menn, kvinner og barn
Next Post
DIY vindusdekorasjon for sommeren – 8 instruksjoner for kreative smykker og personvernskjermer