15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Capsule Wardrobe: Det er så enkelt å lage den perfekte minimalistiske garderoben!

Står du alltid foran garderoben uten en plan og har følelsen av at vi ikke har noe passende å bære – høres dette scenariet kjent ut for deg? Hvis du også har klesplagg som har hengt urørt i skapet ditt i noen sesonger eller for tiden er veldig i trend, men du ikke kan kombinere dem med noe, så er tiden inne for en liten forandring! Konmari -metoden for å rydde opp i henhold til Marie Kondo er et tydelig bevis på at minimalisme er hip og også finner veien inn i garderobene våre. Et håndterbart og enkelt utvalg av favorittartikler som gjenspeiler din stil og perfekt kan kombineres med hverandre – alt dette kan enkelt oppnås med en kapselgarderobe. Aldri hørt om det? Da har du kommet til rett sted! Hva det er, hvordan du lager din egen Capsule Garderobe, hovedprinsippene og mye mer, forklarer vi deg i vår artikkel!

Closet Organizing Tips Kapsel Garderobeinstruksjoner

Selv om garderobene våre er bokstavelig talt stappfulle, bruker vi 80% av tiden bare omtrent 20% av klærne våre. Fordi jo flere alternativer vi har, jo mer komplisert og forvirrende kan det noen ganger være å sette sammen det perfekte antrekket. Ideen bak Capsule Wardrobe er at vi konsentrerer oss om det viktigste og reduserer klærne våre til et visst antall i 3-4 måneder. Dette bør være plagg som vi liker å ha på og elsker, og som gjenspeiler vår smak og karakter. Selv om en minimalistisk garderobe kan spare oss for mye tid og nerver, er det faktisk lettere å si det enn gjort.

Capsule Wardrobe: Hva er det egentlig og hvor kommer trenden mot en minimalistisk garderobe fra?

hva er en kapsel garderobe Capsule Wardrobe Instruksjoner

Hvis du foretrekker minimalistisk og enkel styling, eller hvis du bare ikke har lyst til å tilbringe tid i kompliserte antrekk om morgenen, så er en kapselgarderobe akkurat noe for deg! Prinsippet ble oppfunnet på 1970 -tallet av britiske Susie Faux, som eide en motebutikk i London. Eieren la merke til at mange foretrekker å kjøpe billige masseproduserte varer på impuls i stedet for å legge mer vekt på kvalitet. For å motvirke denne tendensen solgte hun bare grunnleggende klassikere i boutiquen sin, for eksempel bukser, skjørt og skjortebluser i grunnfarger som aldri går av moten og enkelt kan styles med mange tilbehør og sesongbaserte stykker. Kapselgarderoben ble virkelig populær i 2014, da moteinfluencer Caroiline Rector hadde nok av kaoset i skapet og reduserte garderoben til bare 37 stykker. Hun laget til og med en dokumentar om det under navnet “Unfancy”. Siden den gang sverger mange stjerner og kjendiser til den minimalistiske garderoben.

Mucking Out Closet Tips Capsule Warderobe Forklaring og tips

Slik at du har flere antrekkalternativer å velge mellom og ikke føler at du bor i en “uniform”, bør alle delene til din Capsule Garderobe være godt gjennomtenkte og enkle å kombinere med hverandre. Selv om tallet 35 har vist seg i det siste tallet, kan du selv bestemme hvor mange klesplagg du faktisk vil beholde. Vanligvis er omtrent 20 til 40 deler greit. 35 høres mye ut, vil du si akkurat nå. Vel, egentlig ikke, for det tallet inkluderer alt fra øredobber og halskjeder til sko og jakker. En kapselgarderobe skal lære oss å leve mer bærekraftig og bevisst. Det er derfor veldig viktig at du ikke handler på disse 3-4 månedene. Prøv heller å bli kreativ ved å eksperimentere med utseende og antrekk igjen og igjen.

Lag din kapselgarderobe for ditt virkelige liv, ikke for ditt ideelle liv

Kapsel garderobe guide, ryddige tips i skapet

Selv om det kan være fristende å fylle skapet vårt med nydelige, glamorøse kjoler, skjørt og høye hæler, må du være realistisk og praktisk når du skal lage din kapselgarderobe. Du bør når som helst kunne trekke ut noe som er perfekt for hverdagen din og uten å se inn. Så enkelt er det. Jobber du i et selskap som har en bestemt kleskode, eller vil du demonstrere profesjonalitet og pålitelighet med forretningsantrekket ditt? Velg deretter skreddersydde blazere, elegante bluser og bukser i klassiske trykk og dempede farger. Elegante hæler og klassisk tilbehør som perlekjede, øredobber og lærvesker av høy kvalitet bør heller ikke mangle. Eller er du mor og husmor av yrke? Da vil du inkludere mer komfortable ting som jeans, leggings, T-skjorter og joggesko i kapselgarderoben. I tilfelle en offisiell begivenhet eller et bryllup er nært forestående, må du ha noe mer elegant som passer for anledningen. Når du har opprettet strukturen, velger du elementene du vil ha i hver kategori. For eksempel kan en liste se slik ut:

  • 2 par jeans, en mørk og en lysere
  • 2-3 skjørt i forskjellige lengder
  • 3 skjortebluser i forskjellige farger og mønstre
  • 2-3 blazere
  • 1 par høye hæler og støvler

Vær realistisk om været i området du bor i

Kapsel garderobe Instruksjoner hva er en kapsel garderobe

Å ignorere været er en av de verste feilene du kan gjøre når du lager en kapselgarderobe. Og tro oss – å gjøre feilen er mye enklere enn du tror! Når vi tenker på våren, forestiller vi oss vanligvis fantastisk vær og vakre, solfylte dager. Men dessverre er virkeligheten en annen, og vårsesongen i Tyskland fører vanligvis med seg mye regn og tordenvær. Så det ville ikke være en dårlig idé å legge til plagg som passer for et antrekk i regnet i kapselgarderoben.

Bare velg favorittene dine til din Capsule Garderobe

Kapsel Garderobe Forklaring Garderobe Clearing Tips

Og nå er det på tide å rydde opp! For å ha alt trenger du ikke å eie alt – det er tanken på en kapselgarderobe. Ta alt ut av skapet ditt og legg det på sengen. Stol på oss – du vil bli sjokkert over hvor mange klesplagg du faktisk eier! Se på hele bunken nå og spør deg selv hvilken av dem du ikke har brukt på lenge eller som du ikke ville ha på deg i nær fremtid? Eller kanskje du mangler noe vesentlig for den perfekte minimalistiske garderoben? Her er et lite tips fra oss – henge alle kleshengene bakover og hvis noen av dem fortsatt henger slik etter 2 måneder, trenger du ikke disse delene. Jeansene som ikke lenger passer, eller den offisielle kjolen du fant vakker på et tidspunkt og kjøpte spontant men ikke har noe sted å ha, har ingen plass i en kapselgarderobe. Men i stedet for bare å kaste alt, gjør noe godt og doner tingene til en veldedig organisasjon eller gi dem bort til vennene dine. Planlegging og bærekraftig tenkning er nøkkelen til en vellykket kapselgarderobe.

minimalistiske garderobe tips kapsel garderobe instruksjoner

Skriv ned en liste over typer og antall varer du virkelig trenger, men ikke eier, og gå på shopping. Men forsiktighet tilrådes her – formålet med en kapselgarderobe er ikke å skynde oss inn i neste shoppingtur, men heller at vi handler mer bevisst og sjeldnere. Ideelt sett eier du allerede de fleste delene du trenger, og kan spare noen få euro eller bruke på noe annet. Det anbefales å kjøpe ofte brukte varer i flere mønstre og farger – på denne måten kan du tilby mer variasjon og holde utseendet ditt alltid interessant. Så vær kreativ og prøv å jobbe med det du allerede har.

Sørg for at alle deler kan kombineres med hverandre

Slik rengjør du garderoben Instruksjoner for hva som er Capsule Wardrobe

For at en kapselgarderobe skal fungere, bør den bestå av smart utvalgte klesplagg. Du bør alltid kunne kombinere alt med nesten alt og få delene til å fungere sammen. En av de største fordelene med kapselgarderoben er at vi kan sette sammen antrekkene våre med liten innsats og på veldig kort tid. Når du tror du har implementert ideen, kan du prøve å lage noen utseende de neste dagene eller ukene. Så du vil se om og hvordan du faktisk klarte det. For eksempel vet du ikke hvordan du skal style disse rutete buksene for å lage mer interessante antrekk? La deg inspirere av de mange moteinfluensorene og sosiale medier. Du vil bli overrasket over hvor kreativ du kan bli med et begrenset antall klær!

Vær tro mot din stil og smak

Rengjøringsinstruksjoner for garderobe Capsule Garderobe eksempler

Selv om det er noen få grunnleggende regler for å lage en kapselgarderobe, er det viktig at du holder deg tro mot deg selv og tilpasser disse til dine egne behov. Det er tross alt skapet ditt! For eksempel, hvis du liker lagdelt utseende for høst og vinter, trenger du flere stykker enn noen som foretrekker å holde det enkelt og enkelt. Motetrender er noe vakkert – det er ikke noe galt i det. Virkeligheten er imidlertid at de forsvinner like raskt som de kom. Så ikke kast bort pengene dine på noe som er gjemt bak i skapet etter noen måneder, men invester i tidløse klassikere av høy kvalitet som du kan ha på deg i flere sesonger.

Stol på klassiske farger for basedelene

Kapsel garderobe Instruksjoner Tips for å rydde opp i skapet ditt

Nøytrale, klassiske farger som hvit, grå, svart eller mørk mote vil aldri gå av moten og er derfor ideelt egnet for en kapselgarderobe. De matcher stort sett alle andre farger og ser alltid elegante og stilige ut. En annen fordel er at ingen på kontoret vil legge merke til om du har brukt den samme svarte skjorteblusen to ganger i uken. For å livne opp antrekkene litt, kan du velge en eller to aksentfarger. Enten rød, gull, gul, pastell eller neon nyanser – valget avhenger av din egen smak og preferanser.

Capsel Garderobe Eksempler Garderobe Clearing Tips

Previous Post
Originale og skremmende Halloween-sminketips for menn, kvinner og barn
Next Post
DIY vindusdekorasjon for sommeren – 8 instruksjoner for kreative smykker og personvernskjermer