15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kjøttetende planter mot mygg: hvilke arter hjelper mot mygg og soppnugg og hvilke gjør det ikke?

Kjøttetende planter er vakre å se på, men hvordan kan de egentlig hjelpe mot mygg? Vi ser nærmere på spørsmålet og finner ut om de virkelig er et effektivt middel for insekter for hjemmet og hagen.

Hvorfor kjøttetende planter bare kan brukes i begrenset omfang i kampen mot mygg

kjøttetende planter gjør det bra med å fange insekter eller ikke

Sommersesongen er også åpen for mygg senest fra midten av juli. Myggene i huset og i hagen er mye mer enn irriterende insekter. De kan også overføre farlige sykdommer. Derfor prøver de fleste å drepe eller drive bort blodsukkerne med hjemmemedisiner. For at vi virkelig skal kunne vurdere effektiviteten av visse hjemmemedisiner, er det imidlertid nødvendig med forkunnskaper om insektene.

Hvilke kjøttetende stueplanter hjelper mot mygg Cephalotus follicularis

 • Bare hunnmyggen biter. Takket være et spesielt organ kan de lukte karbondioksid som mennesker og dyr puster ut.
 • Hunnemyggen biter før de legger eggene sine. Ellers spiser de på nektar og saft.
 • Mørke farger tiltrekker seg insektene.
 • Mygg er spesielt aktive tidlig på morgenen og sent på kvelden når luften er kjølig. Fullmånen fører også til økt myggaktivitet.
 • Det er ikke sant at mygg bare legger eggene sine i dammer. Du trenger veldig lite stille vann for dette (ca. 1 ss er tilstrekkelig). Selv veldig fuktig jord er perfekt for dette formålet.
 • Mygglarvene lever i vannet.
 • Myggen overfører sykdommer som Zika eller Denga og kan gjøre mennesker og dyr syke.

Hvor flinke er kjøttetende planter til å fange insekter

Hva du skal plante mot mygg og maur Kjøttetende planter med fellefeller

De kjøttetende plantene kan hjelpe til med å kontrollere mygg og fluer hvis de brukes riktig. For dette er forkunnskaper og god planlegging nødvendig. Så for en kjøttetende plante for å lykkes med å drepe myggene, bør den:

 • Myggene kan tiltrekke seg. Problemet: Mygg kommer bare nærmere mennesker og kjæledyr når de vil suge blod. Og de tiltrekkes av lukten av CO2. De kjøttetende plantene lokker imidlertid sine ofre med nektar. Så det er mye mer sannsynlig at de fanger sommerfugler, bier og andre pollinerende insekter i hagen og rundt huset enn mygg.

kjøttetende planter for hjemmetjenestetipsene

 • Den kjøttetende planten sies å kunne drepe et stort antall mygg slik at den effektivt fjerner myggangrep. Problemet: De fleste fluespisere henter næringsstoffer fra jorda og utfører fotosyntese. I naturen fanger du bare insekter når jorden er dårlig og ikke kan gi de nødvendige næringsstoffene. For dem er dette imidlertid en ekstra matkilde. Som å gå på en restaurant i helgen.
 • Plantene bruker mye energi på dannelsen av fangstblader. Derfor er det bare verdt å fange byttedyr for dem hvis insektene er store nok. Mygg er veldig små. Så man kan anta at de fleste kjøttetende plantene ikke vil lukke fellen for mygg i det hele tatt.
 • Fangebladene kan brukes opptil 10 ganger og deretter tørke ut. Dette gjør dem mer utsatt for skadedyr og sykdommer.

Kjøttetende planter mot mygg i leiligheten: konklusjon

Kjøttetende planter for hagearbeid mot mygg Darlingtonia californica

Du spør deg selv: “Hva hjelper mot mygg i rommet?” Og “Hjelper kjøttetende planter virkelig mot mygg i leiligheten?” Svaret er ja. Kjøttetende planter kan hjelpe til med å bekjempe mygg rundt huset. Spesielt når det gjelder individuelle eksemplarer som har kommet gjennom vinduet eller inngangsdøren. Men hvis du mistenker at myggen hekker et sted i huset, bør du definitivt finne vannkilden. Du kan ikke eliminere en slik myggangrep med kjøttetende planter, men du kan til en viss grad inneholde den. Sammen med forebyggende tiltak og andre midler kan du få myggene helt ut av huset.

Ikke alle kjøttetende planter hjelper mot mygg i rommet

kjøttetende planter holdning i glass ideer

Hvis du vil bruke kjøttetende planter for å bekjempe mygg hjemme, er det noen ting du bør vurdere. Plantetypen spiller en avgjørende rolle for suksess. Fordi noen fluefangere foretrekker store insekter og ikke er effektive mot mygg.

Hvilke kjøttetende stueplanter hjelper mot mygg og som ikke gjør det?

Kjøttetende planter som hjelper mot mygg

De forskjellige kjøttetende planteartene er delt inn i følgende kategorier avhengig av type felle: planter med klebrig feller, med hengslede feller, med sugefeller og med feller..

Kjøttetende husplanter med klebrig feller

Plant kjøttetende planter med klebrig feller for hjemmet

De er kanskje de mest effektive mot mygg. Fangebladene deres produserer et klebrig stoff som tiltrekker seg insektene med en behagelig duft. Myggene holder seg deretter til det. Alle solduggvarianter har samme fangstmønster.

Hva du skal plante mot mygg?

1. Soldegen spesialiserer seg på små insekter. Den har veldig hårete fangstblader som tiltrekker seg ikke bare mygg, men også fruktfluer.

Den trives best på en varm, solrik beliggenhet, trenger mye vann og høy luftfuktighet om sommeren. Planten trenger ikke gjødsel så lenge du planter den i et spesielt underlag for kjøttetere.

Den perfekte beliggenheten: i terrarier, ved vinduet, rundt hagedammen.

2. Duebladet er en robust og lettstelt kjøttetende plante. I hagen når busken en maksimal høyde på 1,60 m, stueplanten forblir betydelig lavere. Duebladet har fangblad som er 20 til 30 cm lange og har to forskjellige typer dyser. Sekretet har en sterk duft og tiltrekker seg ofte ikke bare mygg og små fluer, men også bier.

 Kjøttetende planter for hjemmet med brettefeller

Plant kjøttetende planter med klebrig feller for hjemmet

De kjøttetende plantene i hengslet felle spesialiserer seg på å fange større insekter som veps og store fluer. Fangebladene har små børstehår som fungerer som bevegelsesdetektorer. De kan gjenkjenne stimuliene fra miljøet (regn, vind) og lukker seg bare når byttedyr berører dem.

1. Venus Flytrap er mot mygg ikke effektivt. Fellen er for stor og energiforbruket for høyt for en liten mygg.

Hva du skal plante mot mygg?

2.  I motsetning til Venus flytrap, er dette Vannlås en myggetende vannplante. Mygglarver, vannlopper og andre små insekter er blant byttedyrene.

Den perfekte beliggenheten: I terrarier, akvarier og i hagedammen.

Kjøttetende planter mot insekter: Myggetende vannplanter med sugefeller

Rovdyr med sugefeller mot mygglarver Vannplanter

De kjøttetende plantene som fanger insekter med en sugefelle lever under vann. Denne sugefellen har små kjørebørster på utsiden. Den åpner seg for å suge i byttet (inkludert mygglarver, små mygg, rundorm og vannlopper).

Hva du skal plante mot mygg?

Vannslangen er en rotløs undersjøisk plante for hagedammen. Planten trives best på skyggefulle steder, omtrent 50 cm under vannstanden. Bare blomstene vises over overflaten av vannet. I tillegg til mygglarver inkluderer byttet deres også rotifre.

Rovdyrplanter med fellefeller

vannplante mot mygg kjøttetende

Den siste gruppen er kjøttetende planter med fellefeller. Du har en felle som er full av væsker og enzymer. Insektene tiltrekkes av en behagelig duft, faller ned i “magen” til planten og brytes ned der. Gropfellen, krukkeplanten og muggen tilhører denne gruppen. Krukkeplantene – enorme kjøttetende planter – er først og fremst tilgjengelige i spesialiserte hagesentre og nettbutikker. Men krukkeplanter kan også bli veldig høye.

Det er de imidlertid ikke effektivt mot mygg. Dette er fordi visse mygg er immun mot plantens enzymer og bruker det stille vannet i magen til å legge egg. Mygglarvene lever deretter av restene av andre byttedyr og flyr som unge mygg.

Kjøttetende planter mot mygg i hjemmet

Sammendrag:

Alle frittspiser planter med klebrig feller fanger mange små insekter, inkludert mygg. Duggbladet og soldugg er de perfekte stueplantene for vinduskarmen. Planter med hengslet felle kan bare brukes i begrenset grad mot mygg. Venus Flytrap spesialiserer seg på å fange større insekter. Vannlåsen er egnet for utendørs bruk, i hagedammen, men den finnes sjelden i hagesentrene. Vannplanter med sugefelle er derimot perfekte for bruk i hagedammen. Planter med fellefeller kan ikke hjelpe i kampen mot myggen. Insektene legger ofte eggene sine i fellen.

Kjøttetende planter: å holde i glasset

kjøttetende planter i krukken plante ideer

Alle kjøttetende planter er eksotiske. Derfor trives de best i full sol, trenger mye varme selv i vintermånedene og viktigst: høy luftfuktighet. Det bør være mellom 60% og 80%. De fleste fluespisere trives nær vinduet om sommeren uten problemer. Den kalde årstiden kan være en skikkelig utfordring. Å holde dem i et glass, terrarium eller akvarium er et alternativ, spesielt om vinteren. En tåke kan brukes der for å øke luftfuktigheten. Direkte sollys er også veldig viktig. Et vindu mot sør eller vest gir optimale lysforhold for plantene. Hvis det ikke er nok lys, stoppes produksjonen av de spesifikke insektfellene. De fleste kjøttetende planter har ikke store krav til jorda. I naturen eller i potter trenger de ikke gjødsel og kan takle dårlig jord. Dette er fordi de fanger insekter og byttet gir de nødvendige næringsstoffene. Når den dyrkes i et glass, er Carno -jorden, som inneholder alt som er nødvendig for plantene, ideelt. Når det gjelder vanning, er plantene veldig krevende. De tåler ikke kalkvann godt og kan til og med dø hvis du heller det med det, eller hvis du putter vann fra springen i tåkebeholderen.

Er kjøttetende planter effektive mot soppknuter også?

Tips for omsorg for rovdyrplanter med fellefeller

Kjøttetende planter er også effektive mot soppknuter. Men de kan ikke bekjempe larvene i jorda. Derfor kan du bare bruke planter som butterwort, krukkeplante eller Venus flytrap som et hjelpemiddel. Vi har allerede gitt deg flere ideer om hvordan du kan bli kvitt de sciarid fluelarvene.

store kjøttetende planter for hageideer

De kjøttetende plantene er ikke bare et ekte blikkfang, men også et nyttig tillegg til innendørshagen. Med god forsiktighet viser de seg å være et nyttig verktøy for å bekjempe mygg, fluer og myggnugg.

Previous Post
Topp sminke trender for 2021 inspirert av filmfestivalen i Cannes 2021!
Next Post
Husflid med 2 år gamle barn: Sommer -DIY -prosjekter som oppmuntrer kreativiteten til barnehagen