15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Fjerne hårfarge fra klær: Hvordan få flekker av klær!

Å farge håret selv hjemme har utvilsomt mange fordeler: Det er billigere, raskere og mer praktisk enn et besøk i frisørsalongen. Spesielt de siste månedene på grunn av COVID-19-pandemien, har mange av oss vendt oss til hårfarging. Dessverre kan hårfarging også gi noen problemer, og fargen havner ofte på steder der den ikke egentlig hører hjemme. Så hva kan vi gjøre med malerester på vår nye T-skjorte? Den beste måten er selvfølgelig å være oppmerksom så det ikke kommer så langt. Men ulykker skjer, og da må du handle raskt! Den gode nyheten er at med de riktige hjemmemedisinene og tipsene kan du fjerne hårfarge fra klærne! Vi vil fortelle deg nedenfor hva som virkelig hjelper!

Sjekk etiketten først

Fjerne rød hårfarge fra klær Hjemmemedisiner For å få flekker ut av klærne

Omsorgsetiketten sydd i plaggene, som vi ofte kutter av, inneholder alltid spesifikke instruksjoner om hvilke kjemikalier vi ikke skal behandle klærne med. Våre strikkede gensere krever alltid spesiell omsorg, og vi har vanligvis ikke lov til å bruke klorblekemiddel til fargede klær. Så før du prøver noen av metodene nedenfor, må du sjekke etiketten først – tross alt vil du ikke ødelegge den nye skjorten din, gjør du? Hvis du er i tvil, vil vi ganske enkelt anbefale deg å gå til det pålitelige renseriet ditt.

Kan du fjerne blond hårfarge fra klærne??

hvordan du fjerner hårfarge fra klær får tørket flekker av klær

Blondt hår i alle tenkelige nyanser er bare vakkert – det er helt sikkert. Du ønsket å farge håret selv hjemme, men glemte å ta på deg en gammel klut og nå kan du se den stygge flekken på skjorten din? Blekemidlene i blekingen trekker faktisk fargen ut av stoffet, og det du ser på klærne dine er faktisk ikke en flekk. Fargen er heller trukket ut, og du kan dessverre ikke angre det. For et hvitt plagg kan du kanskje bruke klorblekemiddel for å motvirke flekken. Eller hva med å farge den helt, for eksempel ved å farge T-skjorten i rosa eller lyseblå til sommeren?

Fjerne mørk hårfarge fra klærne: Slik kan du gjøre det!

Fjern tørket hårfarge fra klærne. Hjemmemedisiner for flekker på klær

Ulike hårfarger krever vanligvis forskjellige metoder. Men uansett om du vil at svart, brun eller rød hårfarge skal gå ut av klærne, må du alltid behandle flekken så snart som mulig. Slik får du mørk hårfarge ut av klærne:

 • Skyll flekken umiddelbart med kaldt vann eller alkohol for å fjerne overflødig malingsrester.
 • Påfør deretter litt flytende vaskemiddel på det flekkete området og skrubb med en tannbørste i 5-6 minutter.
 • Bløtlegg deretter plagget i en blanding av vann og vaskemiddel i minst 8 timer.
 • Slik at du kan fjerne tørket hårfarge fra klærne, bør du gjenta trinnet ovenfor kanskje 2-3 ganger totalt.

Slik kan du fjerne rød hårfarge fra klærne

Fjerne svart hårfarge fra klær Flekker fra klær får hjemmemedisiner

Rødt hår har en spesiell plass i våre hjerter – og også på klærne våre. Selv om det er vanskeligere å få rød hårfarge fra klær, er det ikke umulig! Og slik gjør du det:

Hva du trenger for dette:

 • Oppvaskmiddel
 • ammoniakk
 • Destillert hvit eddik eller eddikessens
 • vann

Fjern hårfarge fra ting som å få flekker fra klær ved hjelp av hjemmemedisiner

Slik fjerner du rød hårfarge fra klærne:

 • Mørkere hårfarger, som rødt, brunt og svart, har en tendens til å mørke litt over tid. Derfor er det tilrådelig å tørke flekken bort med lunkent vann så snart som mulig.
 • Deretter forbereder du en løsning på 1 liter vann, 1 teskje oppvaskmiddel og 1 ss ammoniakk og suger det fargede området i det i 15-20 minutter.
 • Skrubbe flekken lett med en tannbørste og suge igjen i 10 minutter.
 • Bland 1 liter lunkent vann og 50 ml eddik i en separat bøtte og suge det flekkete området i det i 30 minutter.
 • Til slutt vasker du plagget i vaskemaskinen som vanlig og gjentar prosessen ovenfor om nødvendig om nødvendig.

Få hårfarge fra klær med hårspray

Fjern hårfarge fra tøyet, hvordan fjerner jeg flekker fra tekstiler

Det høres kanskje rart ut i begynnelsen, men stol på oss! Hårspray er faktisk en av de mest effektive og rimelige måtene å fjerne hårfarge fra klær. Imidlertid fungerer dette trikset bare på veldig friske flekker. Bare spray det flekkete området med rikelig med hårspray, la det stå på i 2-3 minutter og tørk det deretter av med en klut. Gjenta om nødvendig 1-2 ganger til.

Natron eller vaskebrus

Fjerne brun hårfarge fra klær Hjemmemedisiner for flekker på klær

Vil du fjerne tørket hårfarge fra klærne? Da ville du vært i gode hender med bakepulver eller vaskebrus. For å gjøre dette, bløtlegg plagget i lunkent vann og dryss deretter med rikelig med bakepulver. La virke i minst 30 minutter og vask deretter i vaskemaskinen som vanlig. Noen forsiktighet bør imidlertid utvises med denne metoden. Siden bakepulver og vaskemiddel blekemiddel, er de uegnet for sensitive stoffer.

Få hårfarge fra klær med neglelakkfjerner

Fjerner hårfargeflekker fra klær Tøymykner mot tørkede flekker

Neglelakkfjerner er et annet effektivt hjemmemedisin som du kan bruke til å fjerne hårfarge fra klærne. Men du bør være litt mer forsiktig her, fordi noen stoffer ikke tåler neglelakkfjerner og oppløses. Så det er best å bruke det når du trenger å fjerne hårfarge fra jeans, for eksempel. Siden neglelakkfjerner også har blekeegenskaper, vil det være tilrådelig å teste det på et lite synlig område før du bruker det. Besto han testen? Påfør deretter mye av det på en bomullspute og tørk flekken forsiktig med den. Ikke gni det skjønt! Malingen skal skrelle av etter noen minutter og fjerne den med en klut.

Hjemmemedisiner for flekker på klær som fjerner hårfarge fra buksetips

Previous Post
Kombiner belter – slik skal vi bruke motetilbehøret neste år!
Next Post
Lag dine egne hamburgerboller: 2 oppskrifter på luftige burgerboller