15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sminkebørster: hvilken sminkebørste skal du bruke til hva?

sminkebørste-sminke, hvilket sett anbefales

Enten rødme, foundation, concealer eller leppestift må hvert produkt påføres riktig for at den skal oppnå ønsket effekt. Det fungerer ikke uten en passende sminkebørste. Sminkebørster kommer i mange størrelser og former, og hver er designet for en bestemt bruk. Man stiller ofte spørsmålet: hvilken pensel er egnet til hva og hvordan brukes den riktig for å oppnå det perfekte utseendet? I denne artikkelen avslører vi i en kort penselkunnskap hvilke 12 børster som tilhører grunnutstyret og hvordan de brukes og rengjøres riktig.

Litt penselkunnskap: hvilken sminkebørste for hva?

makeup børster sminke typer bruker tips skjønnhet

Sminkebørster brukes hver dag, enten det er daglig sminke eller for å prøve nye skjønnhetsprodukter. Designene av høy kvalitet koster vanligvis en liten formue, så du må kunne bruke dem riktig og også vedlikeholde og rengjøre dem regelmessig. Ofte vet du ikke helt hva hver sminkebørste er beregnet på og hvilke krav den skal oppfylle. Først og fremst bør en børste være myk slik at skjønnhetsproduktet kan spre seg godt på huden. Du kan velge mellom ekte og syntetisk hår. Et langt håndtak er et godt krav.

Sminkebørste for pulver 

sminkebørste sminkepudder tips skjønnhet

Løst pulver påføres feilfritt med en stor, myk børste med en avrundet form og langt hår. Med pulverbørsten jobber du med en lett hånd og stryker ansiktet ditt veldig forsiktig. Det er viktig å ikke bruke for mye produkt samtidig, så det er lurt å slå ut børsten kort på forhånd.

Kabuki børste

sminkebørste sminke kabuki tips skjønnhet

Kabukibørsten kommer opprinnelig fra japansk teaterkunst og brukes til jevn bruk av tung sminke av skuespillerne. I dag er denne store børsten med et kort håndtak og en avrundet form oftest brukt for påføring av mineralsk sminke og alle typer pulver. På grunn av sin form og størrelse oppnår Kabuki -børsten en jevn dekning og dermed et naturlig utseende.

Sminkebørste for påføring og blanding av rødme 

sminkebørster utgjør rouge -tips

Denne myke kjegleformede børsten er ideell for påføring og blanding av rødme, bronzere og highlighter under eller over kinnbeina. Den ligner veldig på pulverbørsten, men litt mindre og har en litt skrå eller spiss ende.

Stiftende børste

sminkebørste sminke stippende skjønnhetstips

En stiftende børste, også kjent som en duofiberbørste, har to forskjellige hårlengder. Det lengre håret er tynnere og det kortere håret er veldig tett. Den kan brukes på mange måter, men fremfor alt for påføring av mineralsk sminke. Selv et flytende produkt som foundation kan fordeles veldig enkelt og jevnt på ansiktet.

Grunnbørste for flytende sminke

make-up børste make-up foundation bruke skjønnhetstips

En foundationbørste er best for flytende sminke. Han skal ikke bindes løst med hår som ikke er for langt, ellers vil han svelge for mye produkt. For et naturlig utseende kan produktet påføres i sirkulære bevegelser fra innsiden og ut og deretter blandes godt. For en perfekt finish kan du også bruke en Beauytblender etterpå og fordele foundation perfekt på ansiktet ditt.

Makeup børster for øyenskygge

sminke børste sminke øyenskygge bruke tips

Med øyenskygge børstene varierer formen og hårtettheten og lengden, avhengig av ønsket effekt. En myk børste med relativt langt hår brukes til å blande øyenskygger. For uttrykksfull øyesminke med intense farger jobber du med en øyenskygge børste, som er litt fastere og har relativt kort hår. Det er en annen liten børste for eyeliner som er veldig tynn og avfaset og lar produktet påføres presist.

Makeup børste for concealer

makeup børste smink concealer skjønnhetstips

En concealer -børste har relativt korte, kompakte og tett hår. Med dette påføres concealeren veldig presist og jevnt fordelt, spesielt i øye- og øyenvippeområdet, uten å flekke ut sminken. Det anbefales å arbeide produktet inn i huden med duppebevegelser.

Viftebørste 

anbefaling for sminkebørste sminkevifte

Den flate, vifteformede børsten er spesielt egnet for å børste bort overflødige produkter som øyenskygge eller pulver med letthet. Dette betyr at highlighteren kan brukes veldig presist og plasseres der du vil ha den. Børsten trenger imidlertid ikke å være for stor.

Leppebørste

sminke pensel sminke lepper bruke leppestift tips

Leppebørsten er en uunnværlig hjelper for å lage den perfekte leppesminke. Du kan bruke den til å blande forskjellige farger på leppestift eller bruke en leppeglans for den perfekte finishen. Leppebørsten er flat, fast og lett spiss. En mindre versjon brukes til presise kanter og leppekonturer, og en litt større børste med samme form brukes til å påføre leppestift over et stort område.

Sminkebørster for bryn: en øyenbrynbørste og en fin børste 

makeup børste sminke øyenbryn sett tips skjønnhet

For brynene trenger du faktisk to verktøy: en børste for forming og en børste for presis design. Først blir øyenbrynene gredd med en fin børste og de fastklemte hårene skilles. Deretter tar du øyenbrynsbørsten, som er avfaset og veldig fast, og bruker den til å påføre det valgte produktet – pannepulver eller pannegel.

Skjønnhetsblender

makeup børste make up blender svamp tips

Blenderen er en myk svamp som er preget av sin kjegleform og myke struktur. Den er spesielt egnet for uskarpe gradienter og overganger mellom farger når du bruker sminke. Det kan også brukes til å fordele fundamentet jevnt. Den funksjonelle formen gjør at du kan jobbe på både et veldig lite og et litt større område – det er bare å snu blenderen. Du kan flekke øyenskygge eller eyeliner eller primere et helt område av ansiktet ditt.

Sminkebørste for konturering

sminkebørster som viser skjønnhetstips

Konturering er et hett tema i sminkekunsten. Børstene for konturering kommer vanligvis som et helt sett. Denne inneholder små og store børster som minner litt om bryst til babyhår. Håret ditt er relativt kort, ganske flatt og ikke bundet for mykt eller for stramt. Med konturbørstene blir harde linjer i en mørk tone først definert i de ønskede områdene i ansiktet og deretter godt blandet. Kontur krever imidlertid litt øvelse.

Ren makeup børste

anbefaling for sminkebørste rengjøring av hjemmemedisiner

Sminkebørster bør rengjøres regelmessig for ikke bare å forlenge levetiden, men også for å forhindre mulige hudflekker. En mild såpe eller babysjampo er ideell for dette. Etter vask, skyll under rennende vann og tørk forsiktig med et håndkle. Rengjøringsspray er ideelle når du er på farten. Det anbefales å rengjøre sminkebørstene minst en gang i uken. Foundation, concealer og leppestift børster bør rengjøres etter hver bruk. Dette er den beste måten å sminke på. I tillegg er det lurt å beholde sminkebørstene og tilbehøret støvfritt.

Previous Post
Moderne lysekrone belysning
Next Post
Tinkervindubilder for høsten – 20 ideer og maler