15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gjør utskårne gresskar holdbare: tips for dekorasjon til Halloween!

Bevare gresskar tips triks lantern trapper

Enten som en høstborddekorasjon eller som en dekorasjon for Halloween – det utskårne gresskaret gir huset og hagen karakter fra september og gir hvert rom med sin naturlige sjarm et hjemmekoselig preg. Men mugg og sterke solstråler kan skade det raskt – slik at du kan beundre mesterverket ditt lenge, må du gjøre gresskaret holdbart. Vi hjelper deg med noen tips – prøv triksene selv og spar tid og nerver neste gang du lager høstdekorasjoner med naturskatter.

Bevare gresskar – Korrekt lagring spiller en avgjørende rolle

Bevare gresskar hvite diorama papir flaggermus

Hvorvidt og hvor lenge dekorasjonen din med utskåret gresskar varer, avhenger nøye av gresskaret. Her er noen tips om hvordan du holder den frisk lenger:

 • Så vær forsiktig når du kjøper, slik at du velger det best mulige gresskaret. Den skal ha en tykk stilk og et fast skall. Ferske gresskar kan gjenkjennes på sin ensartede farge. Et skadet skall er den beste forutsetningen for muggvekst, ettersom bakteriene kan trenge gjennom gresskaret.
 • Oppbevar gresskarene i et kjølig, mørkt og godt ventilert rom. Jo mindre et gresskar utsettes for sterkt sollys, jo mer holdbar er det.
 • Snu gresskarene hver dag slik at det ikke blir blåmerker.
 • Varme og kunstig lys bidrar til forfallet.
 • Vent før du skjærer – et skåret gresskar holder seg friskt i 2-3 uker. Spar deg selv for bryet og duplikatet, og i stedet for å skjære det, kan du male det først og skryte av det i 2 uker. Etter det kan du forsiktig tørke fargene og hule ut det samme gresskaret og flagre det som en lykt til Halloween.

Få det utskårne gresskaret til å vare lenger

Gresskar bevare halloween innredning skjære romvesener

Og når du er klar og vil skjære gresskaret, vil disse tipsene bidra til å få det til å vare lenger:

 • Vask alle fruktene grundig og la dem tørke helt. Dette forhindrer dannelse av bakterier under utskjæringen.
 • Ikke kutt ut et lokk – jo lengre stammen holder seg, jo lenger holder gresskaret seg friskt. Hvis du vil lage en lykt, kan du hule ut et hull i ryggen.
 • Holde gresskaret forsiktig ut med en skje, vær forsiktig. Vær ekstra forsiktig så det ikke er revne hjørner.
 • Fortynn 15 ml blekemiddel i 1 liter vann og dypp det uthulede gresskaret i løsningen. Eventuelt kan du blande sitronsaft og vann 1: 1 og drysse med det. Blekemiddelet eller sitronsaften forhindrer dannelse av bakterier og følgelig mugg og gresskaret ser ikke lenger så vakkert ut på få dager.

Gresskar konserver ansiktet kutt ut tips

 • La gresskaret tørke helt ut i et kjølig rom i noen dager før du skjærer det. For dette formålet kan du tørke av vanndråpene med en myk klut og om nødvendig slå på en vifte.
 • Gni de avskårne kantene med vaselin eller pensel kantene med olivenolje. Du kan også forsegle fuktigheten med andre hjemmemedisiner: neglelakk, fargespray, hvitt lim på gresskarkanten.
 • Lag ditt eget gresskarkonserveringsmiddel av peppermynte fra 6 dråper peppermynteolje, en hette med peppermynte såpe, en tom 250 ml flaske. Fyll flasken med lunkent vann, tilsett såpen først og deretter peppermynteoljen. Bland godt, rist flasken kraftig og bruk den til å spraye gresskaret innvendig og utvendig. Alternativt kan du kjøpe et beskyttende produkt for gresskar og bruke det til å behandle overflaten av frukten.

Hul ut gresskar skære plass dyrekretsen lykt

Skulle gresskaret uansett begynne å forfalle, kan iskaldt vann hjelpe. Bare fyll en gryte (eller dyp kar) med kaldt vann og senk gresskaret i 1-2 timer. Du kan deretter påføre vaselin på de avskårne kantene igjen.

Hvordan bevare det utskårne gresskaret og lagre det riktig

Bevare gresskarutskjæringslyktemotiver

Planlegger du en temafest til Halloween og ønsker å lage flere lykter selv? Et tips – for å gjøre det utskårne gresskaret mer holdbart, kan du pakke det inn i film og lagre det i kjøleskapet eller i lysthuset ved temperaturer mellom 2-5 grader. Oppbevar gresskarene i kjøleskapet maksimalt 2-3 dager, ellers kan du bidra til dannelse av mugg.

Katter kutter ut gresskar tips tips triks

Lykten i hagen, derimot, bør vises på et sted beskyttet mot vind og regn. Vanligvis pryder et arrangement med et gresskar inngangen til huset, utvendig trapp eller vinterhagen.

Bevare Pumpkin Lantern Carving Konserveringstips

Det finnes mange verktøy for gresskar som selges på markedet – disse bør rengjøres grundig før og etter hver bruk, slik at det ikke kommer noen rester av gresskarkjøtt. Slik at du kan skjære gresskaret så rent som mulig, kan du først klippe ut en mal og overføre ønsket motiv til gresskaret. Først da bør du begynne å skjære. Nybegynnere vil synes det er mye lettere å bruke kakeskærer for å kutte ut et bestemt mønster. Det er i hvert fall mulig med mindre gresskar. Middels store og store gresskar kan derimot formes perfekt med en skarp kutter. Et Jack O’Lantern -ansikt blir opprettet på kort tid.

gresskar bevare bygge diorama halloween

Hvis du vil bevare et gresskar, kan du hule det ut og skjære et stort hull foran. Gresskardioramaer varer lengst fordi gresskaret er godt ventilert inne også. Samtidig er alt mulig med designet – la kreativiteten gå fri og dekorere gresskaret med selvlagde spøkelsessilhuetter, flaggermus og lignende. laget av papir!

Lag et gresskar holdbare diorama -byggetips

Å skjære et gresskar er ikke en enkel oppgave i seg selv – hvis du vil spare deg selv for bryet, kan du bruke flere triks for å bevare gresskaret som allerede er skåret til Halloween. Først av alt, når du kjøper det, bør du sørge for at gresskaret har en tykk hud og at ingen trykkmerker kan sees. Etter det blir gresskaret grundig rengjort og tørket i et kjølig rom. Ved utskjæring gjelder følgende tommelfingerregel: bruk alltid skarpe verktøy, behandle kantene med vaselin eller malingsspray og gresskar forsiktig ut med en skje.

Gresskar bevar bein hodeskalle lykt

Skjær ut gresskarbevaringen

Gresskar konservere kuttehodet tips

Previous Post
14 gode ideer til en rask og sofistikert dessert til nyttårsaften
Next Post
Svømmebassengideer – 50 drømmeaktige svømmebassengferiebilder