15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Baking av vegansk bananbrød – deilige oppskrifter på en sunn frokost

Bak vegansk bananbrød lett å bruke

Kanskje du allerede har bakt et bananbrød hjemme eller i det minste prøvd det hjemme hos en venn. Hvis ikke, er nå den beste tiden å gjøre det. Det såkalte bananbrødet er et av de mest populære fruktbrødene i USA og er ofte laget til frokost. Med sin litt søte smak kombinerer brødet fantastisk med morgenkaffe eller te. I denne artikkelen vil vi introdusere deg for noen deilige oppskrifter på et vegansk bananbrød som du enkelt kan bake selv hjemme.

bananbrød veganske nøtter brødskiver

Bananbrød betyr ikke et brød toppet med bananer i det hele tatt. Det er heller en slags bokskake som er super deilig og tilfredsstiller den lille sulten med sine næringsrike ingredienser. Hvis du spiser uten animalske produkter, kan du tilberede bananbrødet vegansk. Noen produkter fra den klassiske oppskriften erstattes, men smaken forblir like god.

Ingredienser til et vegansk bananbrød

overmoden banan bananbrød oppskrift

Som navnet antyder, er bananer den viktigste ingrediensen i bananbrød. I dette tilfellet trenger du imidlertid ikke friske bananer fra supermarkedet, men heller modne, til og med overmodne bananer. Hvis bananskallet får brune flekker eller er helt brunfarget, er frukten perfekt for å lage bananbrød. Siden slike bananer nesten ikke er tilgjengelig i supermarkeder, bør du imidlertid vente noen dager til de er klare.

bananbrød-vegansk-uten-egg-ingredienser

Hvis du vil bake bananbrødet vegansk, bør du erstatte eggene i den opprinnelige oppskriften, eller bare velge en oppskrift som er tilberedt uten egg i det hele tatt. Siden eggene regnes som en væske i tilberedningen av deigen, bør du igjen bruke en flytende ingrediens i stedet. En plantebasert melk, som mandelmelk, soyamelk eller rismelk, er best egnet for dette. Hvis du vil, kan du selvfølgelig bruke en ekte eggerstatning, for eksempel linmel med vann.

En annen ingrediens fra den klassiske oppskriften som ikke har plass på ingredienslisten til vegansk bananbrød er smør. Alternativene for smør er like mange. På den ene siden kan en veganer, dvs. plantebasert margarin, brukes i stedet. Oftere brukes imidlertid en smakløs olje i oppskriften, for eksempel solsikkeolje eller kokosolje.

bananbrød-vegansk-uten-sukker

Som regel kan du lage et vegansk bananbrød med nesten hvilket som helst mel. For å gjøre oppskriften sunnere kan du imidlertid velge et spelt- eller fullkornsmel. For at det ikke skal bli for mye mel i deigen, legges maismel eller havregryn ofte i oppskriften. Hvis du har glutenintoleranse, kan du også tilberede bananbrødet glutenfritt. Du finner passende oppskrifter på dette nedenfor.

Enkel oppskrift på vegansk bananbrød

vegansk-banan-brød-deilig-oppskrift

Oppskriftene på et vegansk bananbrød er rett og slett uendelige, og alle kan legge til den ene eller den andre ingrediensen og lage en individuell oppskrift. Du bestemmer selv om det er sjokolade, nøtter eller frukt. For de som ikke vil improvisere, har vi nedenfor samlet noen smakfulle oppskriftsideer for å prøve hjemme.

bananbrød vegansk oppskrift valnøtter

Vi starter med en superenkel oppskrift som selv nybegynnere på kjøkkenet kan lage. Ingrediensene er klassiske og finnes på nesten alle kjøkken. For en brødform trenger du følgende:

 • 3-4 overmodne bananer (ca. 400 g)
 • 80 ml solsikkeolje (eller annen nøytral olje)
 • 100 ml plantemelk
 • 80 g råsukker
 • 250 g mel
 • 2 ts natron
 • 1 klype salt
 • 1 vaniljestang
 • Kanel etter ønske

Forberedelse:

Forvarm først ovnen til 180 grader. Når du baker bananbrød, moses de modne bananene sammen med olje, vegetabilsk melk og sukker. Bananene skal definitivt være modne nok, ellers blir de vanskelige å knuse og smaken blir ikke søt nok. Du kan enten mose bananene med en gaffel eller potetmaskeren. Blandingen er klar når bananene når konsistensen av en grøt. Biter i deigen er også tillatt.

vegansk-banan-brød-uten-egg-oppskrift

Hver for seg blandes resten av de tørre ingrediensene i en bolle og tilsettes deretter til bananene. Bland alt med en slikkepott til alle ingrediensene smelter til en røre. Hvis du liker vaniljesmaken, kan du tilsette massen av vaniljestangen til den. Alternativt kan du bruke vaniljesukker eller vaniljeekstrakt.

Bananbrødet er stort sett bakt i en brødform for å få formen på et brød. Når deigen er klar smører du brødformen eller kler den med bakepapir. Ha deretter deigen i formen og stek på midtre rille i ca 50 minutter til en time.

Uvanlige oppskrifter på vegansk bananbrød for enhver smak

vegansk-banan-brød-havregryn-nutella

Som du kanskje har lagt merke til, er bananbrødet mer som en kake enn et faktisk brød. Av denne grunn blir denne godbiten ofte brukt som en røykerstatning for kaffe og te. Den er spesielt næringsrik og tilbyr det perfekte alternativet til den vanlige kaken.

Hvis du ønsker det, kan du aldre oppskriften på vegansk bananbrød til din egen smak og legge til for eksempel sjokolade, nøtter eller tørr frukt. Bananbrød med vegansk sjokolade, som gir en søt start på dagen, er spesielt populær. Du kan legge sjokoladen i deigen i biter eller først smelte den og deretter røre den inn i deigen. Begge variantene smaker deilig og vil garantert bli elsket av hele familien.

bananbrød vegansk valnøtter oppskrift

Hvis du liker smaken av nøtter, kan du bake et godt, vegansk bananbrød med valnøtter. Valnøttene hakkes grovt og tilsettes i røren. For å forbedre smaken kan du drysse deigen i brødformen med noen flere hakkede valnøtter. Siden de står over deigen, ristes de under baking og gir bananbrødet en herlig aroma og fin smak.

vegan-banan-brød-eple-valnøtter

Hvis du liker å eksperimentere med baking, kan du lage et vegansk bananbrød med epler og eplemos og lage en spesiell dessert. Denne oppskriften er lav i kalorier og trenger ikke noen eggerstatninger i det hele tatt. Her er ingrediensene:

 • 2 modne bananer
 • 1 eple, skrelt og terninger
 • 100 g sukker
 • 250 g fullkornsmel
 • 1/2 kopp eplemos
 • 1 ts natron
 • klype salt
 • 1 ts kanel
 • Valnøtter etter ønske

Forberedelse: Følg de samme trinnene som for den enkle veganske bananbrødsoppskriften ved å tilsette alle de andre ingrediensene (bortsett fra valnøtter) til bananmosen. Bland med en slikkepott, hell deigen i den smurte formen, dryss med hakkede valnøtter og stek ved 180 grader i 40-50 minutter.

Tilbered vegansk bananbrød uten sukker

sunt-bananbrød-vegansk-supermat

Vil du spise sunt, men ikke gå glipp av deilige desserter? I så fall har vi en flott vegansk bananbrødsoppskrift for deg som er veldig forskjellig fra de vanlige oppskriftene. Det brukes ikke sukker i det hele tatt, fordi det erstattes av det naturlige sukkeret i supermatene som brukes. Dette sukkerfrie bananbrødet er vegansk, glutenfritt og perfekt for en sunn frokost eller bare for mellom måltider. Ingrediensene til dette supermat bananbrødet er følgende:

 • 5 store bananer
 • 300 g havregryn
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ss vaniljeekstrakt
 • 100 g tørkede dadler
 • 50 g pistasjnøtter
 • 50 g gojibær
 • 100 g sultanas
 • 50 g valnøtter
 • 50 g mandler som er skrelt og 120 ml mandelmelk
 • 1 ts kanel
 • 1/2 sitron
 • Kokosolje

vegansk-banan-brød-sunn-supermat-oppskrift

Forberedelse:

Mal først havregryn og bland det med kanel, sultanas, gojibær og bakepulver i en bolle. Bland deretter pitted dadler, vaniljeekstrakt, mandler og mandelmelk i en blender til det er jevnt. Mos nå fire av bananene, ha de tre blandingene i en bolle og rør med en treskje. Dette er røren. Mal deretter pistasjkjernene og valnøttene i en morter og ha i røren sammen med litt revet sitronskall. Legg imidlertid til side en liten bit av nøttene. Smør deretter brødformen med kokosolje og ha deigen i formen. Dryss resten av nøttene og noen goji bær, fordel noen bananskiver på toppen og stek bananbrødet i ca en time på 180 grader.

vegansk-banan-brød-uten-sukker-lønnesirup

La bananbrødet avkjøles før du skjærer det i skiver. Nyt denne sunne snacken med honning, lønnesirup eller hjemmelaget syltetøy. Dette er en flott oppskrift på vegansk sukkerfritt bananbrød med mye frukt og nøtter. Enda enklere oppskrifter kan lages uten sukker ved å erstatte den med honning eller lønnesirup.

Stek vegansk bananbrød for en sunn start på dagen

vegansk-banan-brød-glutenfritt-uten egg

Et vegansk bananbrød har mange viktige ingredienser som er viktige for et sunt kosthold. Selve bananen er rik på magnesium, kalium og vitamin B og gir oss mye energi. Derfor er oppskrifter med bananer fulle av verdifulle ingredienser og er perfekte for dagens første måltid. Du kan tilberede bananbrødet som en dessert eller smakfull matbit mellom og finpusse det med en passende pålegg.

bananbrød-vegansk-lett-oppskrift-havregryn

Oppskriftene på vegansk bananbrød er mange og kan finpusses etter ønske for enhver smak. Havregryn, sesam og chiafrø legges ofte til frokostoppskriftene slik at brødet har andre viktige ingredienser for en sunn start på dagen. Nyt denne veganske godbiten med en kopp kaffe eller varm te.

Et interessant faktum: Selv om bananbrødet kommer fra Asia, er det spesielt populært i USA. Det er til og med en bananbrødsdag, som feires 23. februar hvert år. På denne dagen kan alle vise sin kjærlighet til dette populære brødet ved å lage en deilig oppskrift og nyte det sammen med familie og venner.

Previous Post
Gjør-det-selv Halloween hagedekorasjoner-enkle ideer
Next Post
Håndverk med ballonger – 11 fargerike dekorasjonsideer å lage selv