15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Forbered vegansk pizza – oppskrift på deigen og påleggsideer

vegansk pizza familie-baking-idé-uten-animalske produkter

Hvis du er lei av ferdige pizzaer fra supermarkedet, anbefaler vi at du begynner å bake pizzaene dine selv fra nå av. Det er ingenting som hjemmelaget mat, og det er mye sunnere også. Vi har satt sammen noen flotte oppskrifter som du kan bruke til å lage en vegansk pizza kan forberede. Kall familien din sammen og bake sammen! Du deler bare den ferdige deigen på en slik måte at minipizzaer lages og alle kan fylle pizzaen slik de vil ha den.

Vegansk pizza – deilige ideer

veganske pizza ingredienser-pålegg-sopp-paprika-rød

Vi gir deg først en oppskrift på deigen du kan bruke til enhver vegansk pizza. Så har vi noen gode ideer til pizza -pålegg som er så deilige at vi oppfordrer deg til å prøve dem alle. Vi ønsker deg lykke til med elting og baking og mye moro med familien!

Vegansk pizza – oppskrift på deigen

pizza-vegansk-italiensk-tradisjon-tomat-avokado-blanding

– 2 ts tørrgjær

– 500 ml lunkent vann

– 1 ts sukker

– 640 g fullkornsmel

– 1 klype salt

4 oppskrifter på tarte flambée deig og 4 deilige påleggsideer

Glutenfrie pizzaoppskrifter med 11 deilige alternativer til pizzadeig

Historien om Margherita -pizzaen, ledsaget av en deilig oppskrift

Forbered pizzaen

pizza-veganer-mini-idé-barnemiddag

1. Ha vann, sukker og gjær i en liten bolle. Bland alt godt sammen. La deretter blandingen stå i 5 minutter. I løpet av denne tiden oppløses gjæren til den veganske pizzaen i vannet og det dannes skum.

Å lage deig

pizza-vegansk-gjærdeig-oppskrift-enkel-ovn-bake

2. Du trenger nå en større bolle. På dette stedet melet og saltet, som du blander med en skje. Lag en brønn i midten av melet og hell gjærblandingen i den. Bland med skjeen til det blir en jevn røre til vegansk pizza. Dette er fortsatt veldig klebrig på dette tidspunktet.

Elt deigen

pizza-vegansk-sunn-mat-snack-oppskrift-idé

3. Smør nå mel på en benkeplate. Legg den fortsatt klissete deigen på toppen og begynn å elte den. Du bør gjøre dette i omtrent 5 minutter. Målet er en deig som ikke lenger er klissete og lett kan formes til en ball. Du kan alltid tilsette mel eller vann hvis deigen er for klissete eller for tørr for vegansk pizza.

La deigen gjære

Pizza-veganer-familie-oppskrift-deig-eltetips

4. Fordel oljen i den store bollen og legg den sfæriske røren i den. Dekk nå bollen med en fuktig klut eller film og legg den på et varmt sted i ca 45 minutter. Deigen til vegansk pizza skal være omtrent dobbelt så stor i løpet av denne tiden.

Elt deigen igjen

vegansk-pizza-sorte-bønner-ananas-idé-hawaii-original

5. Ha litt mel igjen på benkeplaten, for nå eltes deigen igjen. Men ikke overdriv med melet. Elt i ca 2 minutter til deigen er tilbake til sin tidligere størrelse. Når du er ferdig, skal ikke deigen feste seg til fingrene eller benkeplaten, slik at du enkelt kan rulle den ut for vegansk pizza.

Kjevle ut pizzaen

vegansk-pizza-baking-pålegg-idé-kikerter

6. Røren skal være nok til to pizzaer med en diameter på 30 cm hver. Du er også velkommen til å lage mindre pizzaer. Så del deigen i så mange biter du vil, som du deretter former til kuler. Rull dem deretter ut til en pizza skorpe, som gjøres best med en kakerulle, etter å ha flatet hver ball med hånden på forhånd. Alternativt kan du rulle ut deigen til vegansk pizza med et glass.

Stek den veganske pizzaen

Pizza-vegansk-tofu-inspirasjon-basilikum-krydder-topping-idé

7. Ta to runde bakeformer og legg deigen i dem. Om nødvendig, bruk fingrene til å strekke deigen litt lenger og trykk den inn i kanten av formen. Før du fyller vegansk pizza, stek deigen i en forvarmet ovn på 200 grader i 5 til 10 minutter. Tilsett deretter påleggene og stek i ytterligere 10 minutter.

Vegansk pizza med kikerter og gresskar

pizza-veganer-kikerter-løk-krydder-uten kjøtt

Til vegansk pizza, mos gresskaret til en puré og smak til med litt salt og pepper. Bruk puréen i stedet for tomatpuré for å belegge pizzabunnen. Du kan også krydre kikertene før du sprer dem på pizzaen. Du er velkommen til å legge til andre ingredienser som løk.

Toskansk pizza pålegg

Tilbered pizza-vegansk-toskansk-inspirasjon-tomanten-svart-oliven-saus

Til denne veganske pizzaen, kok finhakket hvitløk og cannellini bønner, som du smaker til med salt og pepper, i olivenolje. Mos alt til en puré, rør inn basilikum og pensle pizzabunnen med den. Fordel ferske tomatskiver, oliven og noen friske basilikumblader på toppen.

Idee med krydret squashsaus

pizza-vegansk-courgette-marinert-ost-deilige-ingredienser-baking-idé

Bland en hvilken som helst varm saus med 2 ts tamari (soyasaus) og 2 ts balsamicoeddik. Skjær to courgetter i tynne skiver og tilsett dem i sausen. Bland alt godt og la det trekke inn mens du forbereder røren. Pensle først med tomatsaus, fordel de marinerte squashskivene og deretter en vegansk ost for å avslutte den veganske pizzaen.

Vegansk fetaost

pizza-vegansk-mandel-feta-gul-kirsebær-tomat-sopp

Du trenger gule cherrytomater, sopp, oliven og mandelfeta, som er soya og glutenfri, for å forberede dette pålegget til vegansk pizza. Fordel alt jevnt på bunnen og smak til med krydder fra Middelhavet.

Jalapeno chilipepper

pizza-vegansk-japaleno-meksikansk-vegetabilsk-ost

Skjær jalapeno chilipepper, sopp og kål i små biter. Pensle bunnen med hvitløkssaus, fordel chili, sopp og kål og smak til med litt salt om nødvendig. Revet cheddar er den siste ingrediensen i denne deilige veganske pizzaen. Den er glutenfri og inneholder ingen nøtter.

Stek ratatouille pizza

pizza-veganer-ratatouille-grønnsaker-courgette-aubergine-paprika-ingrediens-løk

Som du sikkert kan gjette ut fra navnet, trenger du mange grønnsaker til denne veganske pizzaen. Fordel courgette, grønn og gul aubergine, hvitløk, rødløk, tomater, timian, gul, grønn og rød paprika på pizzabunnen, på forhånd belagt med tomatsaus. Smak til med fersk persille og basilikum.

Pizza med spinatsaus

pizza-vegansk-spinat-kirsebær-tomat-avokado-spinatsaus

Til denne veganske pizzaen bruker du en stavmikser til å blande en kopp spinat, 1/2 kopp basilikum, 1/2 kopp olivenolje, 1/4 kopp cashew, saften av en halv sitron og 1/4 ts. salt til en puré. Fordel denne sausen jevnt på pizzaskorpen, dekk den deretter med tomat- og avokadoskiver. Topp med basilikum og paprikaflak.

Vegetabilsk pizza med salsasaus

pizza-vegansk-salsa-saus-eksotisk-smak-oliven-mais

Pensle bunnen med salsasaus. Riv eventuell vegansk ost og fordel den over sausen. Tilsett deretter fersk spinat, courgette, sopp, paprika, oliven og fersk basilikum. Så er det vårløken og krydderne til vegansk pizza. Disse er en blanding av en klype spidskommen, gul ingefær, cayenne, sitron pepper og rosa havsalt.

Pizza pålegg med brokkoli

vegansk pizza brokkoli-gul-paprika-spinat-vegetarianer

Alle som er fan av brokkoli kan vurdere denne oppskriften. Bruk tomatsaus, rødløkringer, paprika i alle tre fargene, brokkoli, soltørkede tomater, mais og fersk spinat og basilikum. Om ønskelig kan du drysse vegansk pizza med vegansk ost.

Vegansk margherita

pizza-vegansk-margherita-klassisk-oppskrift-enkel

Pizza Margherita er klassikeren blant pizzaene. Det er den første typen pizza noensinne som er bakt og også den enkleste, og derfor fortjener den en plass i våre oppskrifter på vegansk pizza. Alt du trenger for dette er en tomatsaus, tomatsnitt og en vegansk ost. Det er alt som trengs for å dekke en margherita. Som et alternativ til ost er du også velkommen til å lage en vegansk saus fra cashewnøtter og ost og smøre noen klatter på pizzaen.

Previous Post
Sammenleggbare servietter – 15 instruksjoner som er enkle og effektive
Next Post
Lag din egen lykt – 26 kreative og enkle håndverksprosjekter for barn