15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag vegansk sushi selv: Instruksjoner med bilder og oppskrifter for alle sushi -elskere!

Sushi er en av de mest populære oppskriftene i asiatisk mat. De små rundstykkene laget av ris og algeblad er en skikkelig godbit for mange og kan fylles med mange forskjellige ingredienser. Du er veganer, men elsker sushi? Da har du kommet til rett sted. Vi viser deg hvordan du kan lage vegansk sushi selv trinn for trinn og gir deg mange gode ideer for fyllingen.

Er sushi vegansk?

Er Hoso-Maki Sushi vegansk med agurk

For å finne svaret på dette spørsmålet må man først spørre: Hva er sushi egentlig laget av? For tilberedning av klassisk japansk sushi trenger du vanligvis ris, grønnsaker og rå fisk. Ordet “sushi”, derimot, refererer ikke til ingrediensene i det hele tatt. Det betyr noe som “sur smak” og har mer å gjøre med smaken av den velkjente oppskriften. Så sushi er ikke vegansk i klassisk forstand. Men hvis du ikke spiser kjøtt, fisk og andre animalske produkter, kan du også tilberede det vegansk.

Hvilke varianter er det for vegansk sushifylling??

Veganer for sushifylling

Selv om den klassiske oppskriften på sushi er laget med fisk, blir veganske varianter stadig mer populære. I tillegg til rå eller kokte grønnsaker, kan du også bruke forskjellige kjøttalternativer for å tilberede den japanske retten vegansk.

Hvis sushifyllet er vegansk, er følgende ingredienser egnet, for eksempel:

  • rå grønnsaker
  • Marinerte grønnsaker
  • tofu
  • stekt grønnsakstempura
  • stekte eller bakte grønnsaker
  • Kjøtterstatninger, for eksempel tempeh, seitan, etc..

Lag sushi selv – du bør ta hensyn til dette

vegansk sushi servert i tallerkener med soyasaus

Hvis du liker sushi, har du kanskje lagt merke til at du kan spise ganske mye av det og ikke føle deg for mett etterpå. Men det som virkelig kan veie sushi er lommeboken din. Fordi sushi er veldig dyrt i forhold til populære alternativer som pizza eller burgere. Av denne grunn vil vi vise deg i dag at det ikke er så vanskelig i det hele tatt å lage sushi selv. Alt du trenger og hva du må ta hensyn til under forberedelsen er oppsummert nedenfor.

Hva trenger jeg for å lage vegansk sushi selv?

hva trenger du for å lage sushi selv ris nori eddikmatte

Uansett om du er veganer eller ikke, er det noen få ting som er viktige for å lage sushi. Den viktigste av disse er sushi ris. Dette er kortkornet ris, som er spesielt egnet for sushi. Rispudding og risottoris, for eksempel, regnes også som rundkornige risvarianter, men er ikke egnet for den japanske retten. Den perfekte sushirisen skal være klissete for å binde sushirullen godt.

For det andre trenger du nori -ark. De fungerer som et deksel for Maki-Sushi og kan være på utsiden (med Hoso-Maki og Futo-Maki) så vel som inne (med Ura-Maki). For andre populære sushi -typer, for eksempel sashimi eller nigiri, trenger du ikke nødvendigvis nori. Men disse kan uansett ikke tilberedes veganer.

En sushimatte, også kalt en bambusmatte, brukes vanligvis til å rulle sushi. Ingrediensene til sushien fordeles på toppen og deretter formes til en rulle. I prinsippet kan du rulle sushi for hånd uten en bambusmatte, hvis du bruker riktig ris og ikke overfyller rullen. Men med matten er det raskere og enklere.

Hvordan lage sushi ris?

Tips til den perfekte sushi -risen

Alle som noen gang har prøvd å lage sushi selv vet at suksess i stor grad avhenger av risets konsistens og smak. Den enkleste måten å lage sushi ris er med en riskoker. Imidlertid, hvis du sjelden lager ris og egentlig ikke trenger en enhet som dette, ikke bekymre deg. Fordi du også kan tilberede den perfekte risen i en gryte.

som tips om sushirisvask

Først må du få riktig ris. Deretter må den vaskes med kaldt vann. Dette vil fjerne overflødig stivelse. Du kan enten bruke en sil og legge risen under rennende kaldt vann til vannet som renner under blir klart. Eller du legger risen i en beholder og fyller den med vann. Du heller deretter ut det grumsede vannet og fyller på nytt. Gjenta denne prosessen til vannet forblir klart og ikke lenger viser turbiditet. Mesteparten av tiden skjer dette etter vask 6-7 ganger.

Hvordan lage sushi ris på riktig måte

Ha risen i en kjele med vann i forholdet 1: 1,2 (f.eks. 1 kopp ris med 1,2 kopper vann) og kok opp uten lokk. Kok i et halvt minutt, dekk til med lokket og legg i bløt eller la det småkoke på svak varme (nivå 2 av 9). Ikke fjern lokket under tilberedningen. Etter omtrent 15 minutter skal risen ha absorbert alt vannet. Legg den ferdige risen forsiktig i en stor, flat bolle, og prøv å ikke knuse riskornene.

Smak til sushiris med riseddik

Etter at den er kokt, må sushirisen også krydres. Den klassiske krydderblandingen består av riseddik, sukker og salt, som kokes sammen slik at sukkeret kan løses helt opp. Blandingen dryppes over kokt ris og brettes forsiktig inn. Nå skal risen avkjøles. Legg et fuktig husholdningshåndkle på toppen for å forhindre at det tørker ut. Etter omtrent en time kan du rulle sushi.

Slik ruller du sushi?

Slik ruller du sushi trinnvise instruksjoner

Rolling sushi er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Selvfølgelig krever det litt øvelse for å få gode resultater, men etter noen få forsøk vil det definitivt fungere. Slik ruller du den klassiske sushien trinn for trinn:

1. Legg et nori -ark på bambusmatten.

2. Trykk risen på algebladet med våte fingre, og la en halv centimeter være fri i kanten.

3. Valgfritt: bruk fingerb til å spre litt wasabi i midten.

4. Legg fyllet i midten.

Sushi -rulleinstruksjoner trinn for trinn

5. Nå under sushimatten og rull nori -arket til en rulle til matten omslutter den.

6. Trykk godt på alle sider og rull opp bambusmatten igjen.

7. Skjær rullen i like store biter med en fuktig, skarp kniv. fullstendig!

Rulle sushi makirulle med bambusmatte

Oppskrift på vegansk sushi med shiitakesopp og søte poteter

Lag Maki Sushi vegansk selv med grønnsaker

Du kan lage vegansk sushi i mange varianter selv. I vår første oppskrift er Futo-Maki Sushi fylt med søte poteter og shiitakesopp. En agurk og gulrot gir oppskriften litt friskhet. Her er ingrediensene og trinnene for å tilberede denne veganske sushi.

Ingredienser til 4 porsjoner:

Utgangspunkt:

4 ark nori

700 gram kokt sushi ris

2 ss riseddik

1 ss sukker

1 ts havsalt

Fylling:

100 gram shiitakesopp

2 ss Tamari soyasaus

1 søtpotet, skåret i tynne strimler

6 skiver avokado

1/2 agurk, kuttet i tynne strimler / staver

1 gulrot, skåret i strimler

2 stilker av vårløk, kvartet på langs

Å servere:

Tamari soyasaus

Wasabi

syltet ingefær (gari)

kremet peanøttsaus

Slik ruller du Sushi -instruksjoner

Forberedelse:

1. Bland riseddik, sukker og salt i en bolle og varm til sukkeret er oppløst.

2. Tilsett blandingen til den kokte risen og bland godt.

3. La søtpotetene og soppen marinere kort i tamari. Stek deretter i ovnen ved 200 ° C i ca 20-25 minutter.

4. Legg et nori -ark med grov side opp på sushimatten. Fordel en håndfull sushi ris jevnt på toppen, og la det være ca 1 cm fritt i bunnen.

5. Ordne ingrediensene i en tynn linje i den ene enden og trykk lett. To til fire stykker av hver ingrediens er tilstrekkelig.

6. Rull godt sammen med sushimatten, fukt det resterende stykke nori og rull sammen. Skjær sushirullen i åtte ca 2 cm tykke biter med en fuktig, skarp kniv.

Lag vegansk sushi selv med tofu

vegansk sushi med tofu og grønnsaker

Liker du å spise tofu? I så fall er denne veganske sushi -oppskriften perfekt for deg. Her stekes tofuen kort i en panne og krydres med en saus for å foredle sushien. Du kan også rulle tofuen i oppskriften rå til sushi eller erstatte den med tempeh. Siden fyllet består av flere ingredienser, kalles det futo-maki sushi. (Til sammenligning er Hoso-Maki Sushi bare fylt med en eller to ingredienser og rullet til et halvt ark nori.)

Ingredienser:

700 gram kokt sushi ris

60 milliliter soyasaus

2 ss lønnesirup

1 ss maisstivelse

1/2 ss revet ingefær

1 hakket hvitløksfedd

2 ss vann

1 ss olje, f.eks. B. Ristet sesamolje

200 gram fast tofu, presset og kuttet i 1 cm lange strimler

1 stor gulrot, skåret i tynne skiver

1/2 agurk, skåret i tynne skiver

1 avokado, skåret i tynne skiver

2 ss riseddik

2 ss hvitvineddik

5-6 nori-ark

Lag vegansk sushi selv stek tofu

Forberedelse:

1. Visp soyasausen, lønnesirup, maisstivelse, ingefær, hvitløk og vann i en bolle og sett til side. Dette er sausen til tofuen.

2. I en stor non-stick panne, varm 1 ss olje over middels varme. Tilsett tofu og surr i 5 minutter. Når en fin skorpe har dannet seg, snur du og steker noen minutter til på hver side, ca 12 minutter totalt. Tilsett sausen og kok i noen minutter, og rør den frem og tilbake ofte slik at sausen tykner. Rør, ta av varmen og sett til side.

3. Bland den kokte risen forsiktig med riseddik og hvitvineddik.

4. Rull nå sushi. For å gjøre dette, legg et nori -ark på sushimatten, fordel litt av risen på toppen, og la den ene enden være fri. Legg agurk, gulrot, 2 stykker tofu og 2 skiver avokado på risen og trykk lett. Rull nori -arket tett over fyllene, fukt den frie enden og fortsett til alt er helt rullet opp.

5. Skjær i 2 cm biter og server med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

Vegansk sushi-oppskrift: rundstykker på utsiden med grønnsaker

Lag veganske sushi -oppskrifter selv

Nå tilbyr vi en oppskrift for Ura-Maki Sushi-fans. De såkalte inside-out eller California-rullene skiller seg fra den klassiske varianten ved at risen er på utsiden av rullen i stedet for på innsiden. Til oppskriften brukes imidlertid de samme ingrediensene som for de andre Maki Sushi -variantene, selv om du også kan bruke litt sesam som garnityr. Den klassiske California -rullen er ikke vegansk fordi den er laget med krabbekjøtt eller surimi, men hvis du bare ruller grønnsaker i sushi, blir den vegansk.

Ingredienser:

500 gram kokt sushi ris, krydret

6 nori -ark

2 ss sesamfrø

Grønnsaker du ønsker, f.eks. B. gulrot, agurk, asparges (blanchert), avokado, gresskar, paprika, etc..

Lag vegansk sushi selv California Roll Ura-Maki

Forberedelse:

1. Legg et stykke nori med grov side opp på sushimatten og fordel en håndfull ris på nori -arket. Hvis du fukter fingrene med vann, vil ikke risen feste seg.

2. Dryss litt sesamfrø over risen. Fukt hendene litt med vann og dupp forsiktig risen slik at den ikke fester seg til matten når du ruller den. Alternativt kan du beklede bambusmatten med film.

3. Snu nori -arket slik at rivsiden berører matten og tang -siden vender opp. Legg en linje av hver grønnsak i en haug langs den nederste tredjedelen av nori (se bildeinstruksjoner).

4. Rull sushien tett med bambusmatten. Skjær i biter med en fuktet skarp kniv og server.

Tips: For å lage en Dragon Roll Sushi, kutt en moden avokado i tynne strimler og legg dem på toppen av Ura-Maki-rullen før du skjærer dem.

Previous Post
Kombiner belter – slik skal vi bruke motetilbehøret neste år!
Next Post
Lag dine egne hamburgerboller: 2 oppskrifter på luftige burgerboller