15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Airbus Beluga XL – Det nye lasteflyet har fullført sin jomfrutur

stort fraktfly airbus beluga xl wal jomfruflyging på himmelen

Det nye Airbus-transportflyet fullførte allerede den vellykkede jomfruturen fra Toulouse-Blagnac lufthavn i Sør-Frankrike 19. juli 2018. Den enorme, hvalformede Airbus Beluga XL fascinerer i utgangspunktet med sin unike silhuett, noe som gjør den til et av de mest slående flyene på himmelen. I 4 år jobbet ingeniører med flyets imponerende utseende. Den merkelig formede, imponerende gigantiske flygeren skylder navnet sitt på sin likhet med en hval. Flykaptein Christophe Cail, co-pilot Bernardo Saez-Benito og flytestingeniørene Jean Michel Pin, Philippe Foucault og Laurent Lapierre var om bord. Takket være en spektakulær sky av blå røyk fra de splitter nye motorene og åpningen og lukkingen av de enorme baugluker, var den første flytur en uforglemmelig opplevelse for mange tilskuere.

airbus beluga xl hvalformet fly super transportør

Airbus Beluga XL transporterer store flydeler som flykroker eller vinger mellom sine europeiske lokasjoner. Den smilende hvalens første flytur tok litt over fire timer. Belug XL er den første av de planlagte fem ekstra XL -modellene som Airbus forventes å bygge innen 2023. I følge Airbus bør Beluga XL fullføre rundt 600 flytimer for testformål da. Først da kan den nye Beluga XL motta godkjenning fra den europeiske flygesikkerhetsmyndigheten EASA og starte tjenesten. Mange komponenter ble overtatt fra fraktefartvarianten av A330-bredformede fly.

airbus beluga xl fly hvalformet gigantisk modell

Den store godsmaskinen er 63 meter lang, 19 meter høy og 60,3 meter bred. Takket være de større dimensjonene kan det nye lasteplanet transportere to vinger av en A350, det vil si dobbelt så mye som den forrige modellen. Flyet kan transportere mer enn 50 tonn last over mer enn 2500 miles og er med sine stolte dimensjoner seks meter lengre og en meter bredere enn standardversjonen. Et av de største flyene i verden har en stor, luftgjennomtrengelig flyramme med en 8 meter lang, 2,1 tonn flykropp og et romslig rom.

airbus beluga xl gigantiske fly test flytur lasterom

airbus beluga xl jomfrufly gigantisk flyger silhuett hvalformet

airbus beluga xl jomfru flytransportfly

Previous Post
Peis i midten av rommet – design din stue med en sentral plassert peis
Next Post
Sosial avstand på stranden – Et designprosjekt for å holde avstand mens du er på ferie