15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Maling eller tapetsering av vegger? – ideer og tips

Vegger maler ideer-kjøkken-maleri-teknikker-effekter

Både når man bygger nye bygninger og ved renovering eller modernisering av vegger, står man ofte overfor spørsmålet: Hvordan skal veggene se ut? Maling eller tapetsering av vegger? Mange muligheter i dag tilbyr det kreative sinnet ubegrenset frihet, men det er nettopp det som gjør det vanskelig å ta en endelig beslutning. Vanligvis limes tapeter med et farget mønster, men også forskjellige nøytrale teksturerte bakgrunnsbilder som fungerer som en base for et malingsstrøk. Uavhengig av hvilken variant du velger: Følgende tips er ment å gi en grunnleggende oversikt over emnet, slik at et vakkert interiør ikke blir “bortskjemt for valg”.

Papirvegg gjort enkelt

vegg-tapetsering-instruksjoner-riktig-tips-ikke-vevde bakgrunnsbilder

Etter at du har bestemt deg for tapetet du ønsker, er det på tide å forberede overflaten. Det er generelt tilrådelig å fjerne gamle tapeter. Den enkleste måten å gjøre dette på er å fukte det gamle tapetet med vann (for eksempel med en dampmaskin). Det er også tapetfjernere som kan brukes. Noen bakgrunnsbilder kan imidlertid også skrelles tørre. Her må du prøve hva som fungerer. Når det gjelder tapetsering, er ikke-vevde tapeter de mest brukervennlige fordi de ikke trenger å suge: limet spres direkte på veggen og tapetet påføres fra rullen til veggen og presses på uten bobler. Resten blir deretter kuttet av på linjalen eller spatelen – det er det!

vegg-tapet-fiberduk-tapet-soverom-pastellfarget-blomstermotiv

Andre tapeter, derimot, må kuttes i størrelse på forhånd og belegges med lim slik at de absorberer det og ekspanderer. Her er det spesielt viktig å sikre at verken trekk eller varme fra varmen får tapetet til å tørke før limet og trekker seg sammen igjen på veggen: Dette resulterer i stygge hull mellom stripene. Hvis tapetet ikke får nok tid til å suge, kan det “vokse” på veggen, noe som igjen fører til rynker. Papirbakgrunnsbilder er derfor ganske vanskelige og heller noe for den erfarne gjør-det-selv.

Maling av vegger – hvordan du gjør det riktig?

maling av vegger instruksjoner-tips-malerulle

Å male vegger er en kunst i seg selv. Uten tapet bør overflaten sjekkes nøye: Skal den gamle malingen av når den males på nytt? Hvis dette er tilfellet, må veggen vaskes av og forbehandles med en dyp grunning. Gammel kalkmaling kan også være problematisk fordi den ikke kan males over med emulsjonsmaling. Du kan gjenkjenne dette ved å gni godt mot veggoverflaten: Kalkmaling etterlater en hvit dis på huden. I dette tilfellet må veggen også vaskes av og behandles med en dyp primer.

Vegger maler over-tapet-farge rullegardiner

Hvis det er et tapet som bakgrunn, er det ganske enkelt, med unntak av noen få bilder og teksturerte bakgrunnsbilder. Masker alt som skal holde seg rent med maskeringstape, rør godt rundt malingen, og valsen kan gjøre jobben sin, ideelt sett med våt-på-våt-metoden.

Hvis du allerede har bestemt deg …

wande-correct-male-tips-paint-roller-brush

… hvordan de nye veggene dine skal se ut, så la oss gå til handlelisten. Du kan finne de manglende verktøyene mye raskere og få dem levert direkte på døren din: www. Contorion.de er hjemmet til børster, lim, malertape og co., slik at ingenting står i veien for den nye feel-good-designen!

Vegger maler ideer-soverom-loft-salvie-grønt

vegg-riktig-tapetsering-ikke-vevd tapet-soverom-taupe-gul

vegg-tapet-stue-idé-oransje-taupe-kremfarger

Previous Post
Høstborddekorasjonsideer – enkle å pusle med
Next Post
Kan kosttilskudd hjelpe mot fett?