15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Mørk veggfarge som romdesign – tips for en perfekt atmosfære

mørk vegg-farge grå-grønn-fargerik-teppe-orientalsk-teppe-skodder

Det er mulig du allerede har tenkt på en mørk veggfarge, men da turte du ikke. Mange oppfatter mørke farger som en risiko for interiørdesign og foretrekker å ikke eksperimentere for ikke å angre på det etterpå. Men du har sikkert allerede sett mange attraktive fasiliteter som ser så spesielle ut på grunn av de mørke veggene.

mørk veggfarge interiør-bær-sidebord-dekorere-vintage-speil-ornamenter

Men hvordan ble den perfekte atmosfæren oppnådd der? Vi vil gjerne forklare deg dette i denne artikkelen med noen tips. Lær hvordan du kan unngå en deprimert følelse av å leve og i stedet skape et elegant og stilig interiør. Og det avhenger av detaljene. Med noen få triks kan du sikre at selv små rom ser koselige og koselige ut.

mørk-vegg-farge-stue-blå-vegg-tre-vegg kledning-peis

Mørke veggfarger er trendy. Og det spiller ingen rolle hvor i huset. De brukes ikke bare i stuen, men også på soverommet, kjøkkenet, badet og gangen. Fargenyansene spenner fra mørkegrå, lilla og blå til svart. Bensin og ametyst er også spesielt populære.

Den mørke veggfargen og dens ulemper

mørk veggfarge bensin-svart-parkett-kilim-stol

Så vågal som denne typen veggdesign er, kan det utvilsomt også lønne seg. Vi ønsker imidlertid ikke å holde tilbake fra deg ulempene som kan være forbundet med det. På den ene siden sikrer de ofte at rommet ser mindre, smalere og så å si grotteaktig ut, selv om den mørke veggfargen i seg selv er ganske varm og koselig.

mørk vegg-farge rund-spisebord-grønn-vegger-spisestue-okseskinn

I tillegg varmer vegger som blir direkte opplyst av solen også raskere. Dette kan være veldig ubehagelig, spesielt på varme sommer, og får malingen eller tapetet til å falme raskere. Derfor må det i mange tilfeller vurderes egnet solbeskyttelse.

mørk veggfarge grønn-vegg design-deco-klokke-sølv-hylle

En perfekt utførelse er heller ikke bare ønsket, men rett og slett obligatorisk, og det er et annet punkt som forhindrer mange fra denne veggdesignen. Hver lille bump, hver feil på veggene blir synlig med mørke veggfarger. Og skulle du en dag bestemme deg for å male veglyset igjen, vil disse støtene forbli synlige.

Tips for en vellykket ombygging

mørk veggfarge khaki-grønn-møblerende idé-sidebord-skrivebord

Nå bør du imidlertid ikke sette disse tingene av med en gang. Fordi det også er mange fordeler knyttet til designet. Til syvende og sist er det bare en veggmaling som stort sett er forbundet med relativt liten risiko, og som også kan reverseres når som helst. Men hvis du følger følgende tips, er det lite sannsynlig at du kommer til det.

Størrelsen på rommet spiller ingen rolle

mørk-vegg-farge-bær-syrin-lilla-vintage-kommode-vegg-bilder-dekorasjon

Størrelsen på et rom skal på ingen måte være grunnen til at du viker unna dristige veggfarger. Fordi den mørke veggfargen uskarper hjørner og kanter på et rom, da det ikke er flere skygger å se. Resultatet er at rommet ser uendelig ut og derfor til og med romslig.

mørk-vegg-farge-vintage-stue-hvit-møbler-blå-vegg

Men slik at følelsen av å leve også kan virke koselig i et lite rom, må en balanse skapes. Den beste måten å oppnå dette på er med lyse møbler og tekstiler. Møblene kommer også til sin rett mot den nye, mørkere bakgrunnen. Da trenger du ikke lenger bekymre deg for en ubehagelig atmosfære.

Aksenter skaper dimensjoner

mørk veggfarge bensin-retro kommode-gul-stol-kontrast

Lag en optisk illusjon som støtter de mørke veggene. I tillegg til lyse møbler, kan du også bruke andre lyse aksenter til dette formålet. Sett for eksempel en farget lakkert stol i rommet som et blikkfang. En spesiell pute eller teppe, teppe eller andre dekorasjoner er også egnet for dette tipset.

mørk-vegg-farge-gang-idé-mørk-blå-hvit-aksenter-lys-gulv

Slike aksenter tiltrekker seg da oppmerksomhet og blir så å si til midten av rommet. Den mørke veggfargen faller i bakgrunnen ikke bare metaforisk, men bokstavelig talt og er ikke lenger et for stort blikkfang. Dette er hva aksentene tar på seg. Vegger og møbler, eller dekorasjoner, utfyller hverandre perfekt!

Hva skal jeg gjøre med lavt tak??

mørk-vegg-farge-levende-ideer-stort-vindu-lær-rød-brun-rustikk

Hvis du vil male et rom med et ganske lavt tak, trenger det ikke å avskrekke deg fra den mørke fargen. Alt du bør huske på her er at du ikke skal male støpeformen i samme farge som taket, som du vanligvis ville gjort. Bruk heller den samme fargen som du brukte på veggene. Så mal dem, for eksempel i en nyanse av brunt, og gjør det samme med listene.

mørk-vegg-farge-mørk grønn-tips-ideer-eleganse

Dette trikset for mørke vegger og lavt tak sørger for at du visuelt forlenger veggene ved mer eller mindre å gjemme listene. Taket ser da ikke lenger så lavt ut. Du kan øke denne effekten ved å plassere et speil motsatt veggen. Speilbildet får rommet til å virke mer romslig.

Start med små mellomrom

mørk veggfarge lilla-trapp-lys-trapp-gang-inspirasjon

Små rom er ikke bare perfekte for den mørke veggfargen. Faktisk er det best å begynne med, spesielt hvis du fremdeles er usikker. Design et lite rom med den valgte fargen, det være seg badet eller et annet lite rom. Selvfølgelig kan du også male gangen. Dette rommet blir deretter juvelen i hjemmet ditt.

mørk-vegg-farge-brun-varm-atmosfære-innredning-sofa-hvit-farge-lysekrone

Mørke veggfarger kan enten være en interessant fargetone eller en dyp, nøytral bakgrunn. Dette avhenger hovedsakelig av lysmengden som er tilgjengelig i rommet. Alternativt kan du bare designe en aksentvegg i en mørkere nyanse. Hvis du liker det, har du fortsatt muligheten til å utvide det til de andre veggene.

Flere ideer til veggfarger og interiørdesign

mørk-vegg-farge-ideer-moderne-parkett-vegg-dekorasjon-spisestue

En blågrå vegg ble designet i denne spisestuen. De maritime møblene er en kombinasjon av lyse og mørke møbler, og skaper en harmonisk atmosfære. Den mørke veggfargen er også en fantastisk bakgrunn for drivvedveggdekorasjonen. Resultatet er stilig, elegant og hjemmekoselig på samme tid.

mørk veggfarge kjøkken-grønt-skap-skråtak-marmor

Den mørkegrønne ble brukt på dette kjøkkenet på en original måte. Den pryder området over spissbeskyttelsen, der overskapene vanligvis er plassert. I stedet fungerer fargen som bakgrunn for bilder. Kjøkkenskapene ble designet i samme farge. Den grønne tonen ble kombinert med hvit marmor til benkeplaten og kjøkkenets bakvegg.

mørk-vegg-farge-møbler-lys-teppe-aksent vegg-gardiner

Hvis du vil sette opp et rom i svart -hvitt, kan du gjøre dette som i eksemplet ovenfor. Stuen er også et godt eksempel på hvordan du kan bruke mørkere fargetoner til en aksentvegg. Møblene, samt tilbehør og dekorasjoner som lamper, tepper eller gardiner, er derimot valgt i hvitt.

mørk-vegg-farge-soverom-turkis-himmelseng-gull-aksenter-dekorasjon

Uansett hvilke veggfarger du velger, trenger de ikke nødvendigvis å nå taket. Spesielt i rom med høyt tak kan veggen bare farges opp til en viss høyde, mens resten ganske enkelt forblir hvit. Dette får rommet til å se lavere og mer behagelig ut. Dette ble gjort på soverommet oppe.

mørk-vegg-farge-svart-farge-design-beige-seng-møbeltrekk-hodegjerde

I dette soverommet skiller en bjelke igjen taket fra veggen og tar så å si rollen som en dekorativ stripe. Svart fungerer her som bakgrunn for lyse møbler i beige og hvitt. Alle farger utfyller hverandre fantastisk og skaper et koselig soverom som også imponerer med sin eleganse. Du kan kombinere mørkere vegger fantastisk med nøytrale farger.

mørk-vegg-farge-svart-lenestol-fløyel-gulv-lampe-skjenk

De store vinduene i dette rommet tillater et helt mørkt interiør, med svart og mørkeblått som er valgt for vegger og møbler. Den edle gylne fargen, som er representert i dørhåndtakene til kommoden, lampestativet og i gardinene, fungerer som aksenter. Bare sokkelen under vinduet er hvit. Gulvet er laget av lyst tre.

mørk-vegg-farge-levende-ideer-bad-tre-grå-badekar-vask-skap

Hvis du lurer på hvordan en mørk veggfarge kan se ut på badet, kan du kanskje bruke dette eksemplet som en veiledning. Veggene er laget av tre og malt i mørkegrå. De kompletteres med karet og vaskeskapet i samme farge. I motsetning til dette er den hvite marmoren og dekorasjonene og håndklærne i hvitt.

mørk-vegg-farge-leilighet-farger-design-vegger-dekorere-stilig

Denne stuen ble også designet i svart og hvitt. Hvis du bruker en blank overflate til veggen, kan du også bruke vårt tips for den lave veggen eller små rom, der speilrefleksjonen brukes til å skape plass optisk, bare i dette tilfellet bruker du ikke et speil til dette formålet trenger, men veggen gjør jobben.

mørk-vegg-farge-stue-blå-hvit-maritim-atmosfære-elegant-elegant

En fin kombinasjon av blått og hvitt er også designet i denne stuen. De blå veggene er komplementert og dekorert med hvite aksenter overalt. I tillegg er det hvite sitteplasser, som ikke bare settes perfekt av den mørke veggen, men også av det svarte parkettgulvet, noe som til og med understreker elegansen.

mørk-vegg-farge-stue-idé-tre-tak-veggmaleri-grå-skinnsofa

Den mørkegrå designen i denne stuen fungerer som et bakteppe for et moderne interiør. Den suppleres av en grå skinnsofa, en krakk av skinn og forskjellige metaller som finnes i stolene, lamper og noen dekorasjoner. Veggen brukes også til å understreke et lett veggmaleri.

mørk-vegg-farge-støping-hvit-svart-vegg-salongbord-tregulv-sittegruppe

Kombiner kalde og mørkere nyanser med varme jordfarger som du ønsker. Stuen ovenfor viser hvordan dette kan gjøres. Lysebrune skinnstoler og forskjellige tretoner til møblene gjør rommet enda mer koselig. Overgangen skapes av den hvite sofaen med mørke puter som matcher gulvet og veggen og en brun sofapute som igjen tilpasser seg de andre møblene.

mørk-vegg-farge-blå-hvit-tre-dekorasjon-kontrast-farger-levende

Denne veggen ble også bare gjort mørk opp til en viss høyde. Konklusjonen er en ganske dekorativ stripe i hvit farge. En annen er under taket. Så du kan se at flere strimler kan kombineres fantastisk uten problemer. Peiser laget av tre eller i hvit farge vil skille seg veldig godt ut på en mørk vegg.

mørk-vegg-farge-fargerik-møbler-rød-blå-turkis-gul-grønn

Hvis du vil ha en spesielt ekstravagant innredning, kan du bruke forskjellige farger for innredning og design av rommet og lage et interessant lappeteppeopplegg. En turkis vegg ble designet for stuen og kombinert med en rød lenestol, en mørkeblå sofa, forskjellige gule aksenter og et teppe i grønt og blått.

mørk-vegg-farge-mørk-rød-soverom-møbler-himmelseng-romantisk-metall-tre

Hvis du vil ha det mørkt, men også varmt samtidig, så velg en mørk rød farge. Dette kan kombineres med forskjellige trefarger, men også med metall i hvilken som helst farge, og er derfor egnet for en rekke forskjellige møbler. Selv dører kan være en interessant dekorasjon midt på veggen.

mørk veggfarge spisestue-blå-grå-stoler-hvit-speil-peis

Du kan se en stilig og elegant spisestue her. Bensingrønt fungerer som en farget bakgrunn for stolene i hvitt og grått. Det er også speilflater og glass kombinert med metall. Ved å bruke møbelfargene kan du når som helst skape en individuell atmosfære og velge hvilken som helst stil for dette formålet. Vegg og gulv trenger ikke nødvendigvis å ha samme farge for å matche.

Previous Post
Sammenleggbare servietter – 15 instruksjoner som er enkle og effektive
Next Post
Lag din egen lykt – 26 kreative og enkle håndverksprosjekter for barn