15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Maling med silikatmaling – sunn mineralmaling for innvendig og utvendig bruk

Maling silikatmaling stue-aksent vegg-lysekrone-bord-lenestol-kommode-tak-beige-grå

Strever du etter en høyere kvalitet på trivsel og ønsker å skape et sunt inneklima i leiligheten din og leve bærekraftig? Hvis du allerede gjør en renovering og leter etter en passende veggmaling, er du velkommen til å bruke den såkalte silikatmaling, som lover et sunt liv og er en naturlig forebygging mot mugg. Med Mal silikatmaling har mange fordeler med seg, som vi gjerne vil presentere deg for nedenfor.

Maling med silikatmaling – hva er silikatmaling

Silikatmaling underlaget-kalk-naturstein-oppholdsområde-naturlige-brune-nyanser-sofa-lenestol-bord-tre-bjelke-bord-økologisk resized

Silikatmalingen er en mineralmaling med spesielle, produkttypiske egenskaper. Silikatmaling er alkaliske malinger basert på kaliumsilikat. Kaliumsilikatet er hentet fra kvartssand og kaliumkarbonat ved høye temperaturer. Som et resultat er silikatmalingen preget av høy styrke og motstand.

Maling med silikatmaling – mineralkomponenter med lang levetid

Maling silikatmaling grunnleggende-fordeler-stue-lys-koselig-vegg-maling-mørk-grå-bord-teppe-sofa-vindu-front

Noen fasader som ble malt med silikatmaling for 20 år siden ser fortsatt bra ut i dag. Silikatmaling er fremdeles kjent som vannglassmaling. Det blir også ofte referert til som mineralmaling, ettersom det opprinnelig ble produsert med naturlige, mineralpigmenter.

Maling med silikatmaling – spesielle egenskaper og fordeler

male silikatmaling inne-barn-barnerom-maling-friskt-lys-teppe-leker

Silikatmalingen er preget av høy dampdiffusibilitet og kan vaskes. Siden den er alkalisk, har den en naturlig desinfiserende effekt og skaper et sunt inneklima. Denne mineralmaling er egnet for underlag av kalk, naturstein og kunststein. Silikatmalingen fester seg ikke til disse underlagene, men binder seg kjemisk til dem. I teknisk terminologi er denne kjemiske prosessen kjent som silisifisering.

Naturlig muggforebygging

Mal silikatmaling hus-hage-gårdsplass-blå-aksenter-fasade-fontene-planting-trær

Uegnede underlag for den rene silikatmaling er tapet, metall- og treoverflater, lakkmaling, limmaling, kalk- og oljemaling, gipsplater og emulsjonsmaling. Malingen lar veggene puste og gir en trygg, naturlig beskyttelse mot mugg.

Spesielt godt tolerert av allergikere

Silikatmaling-maling-mugg-forebygging-allergi-kvinne-brunette-sofa-lommetørkle

Allergikere kan også dra nytte av dette og tåle silikatmaling bedre enn vanlig veggmaling. Silikatmaling har egenskapen til å absorbere fuktigheten i rommet og samtidig slippe den igjen når luften er tørr. På denne måten mangler den fuktige overflaten der det dannes mugg. Muggvekst forhindres også av den økte pH -verdien.

Økologisk og lysfast mineralmaling

maling-silikat-maling-økologisk-bærekraftig-natur-park-kvinne-tre-blader

Takket være bindemidlet i silikatmaling, brukes ikke konserveringsmidler, myknere og løsemidler i produksjonen, noe som gjør det til en økologisk maling. Mineralfargen er ekstremt lysfast takket være de uorganiske fargepigmentene den inneholder. På denne måten forblir fargen uendret i lang tid. Fargen dekker veldig godt og er luktfri.

Ulemper med silikatmaling

silikat-maling-maling-malere-yttervegg-design-vegg-maling-rød-grønn-pensel-mann

Hvis du allerede har bestemt deg for å bruke silikatmaling, må du først rengjøre underlaget ordentlig og grovt tilstrekkelig før du påfører maling. Dessverre kan ikke silikatmaling lagres og må derfor brukes innen 1 til 2 dager. Hvis du vil fjerne silikatmaling på et senere tidspunkt, må du være forberedt på at det øverste laget av gips også fjernes.

Maling med ren silikatmaling – oppnå resultater uten striper

silikat-maling-maleri-par-mann-kvinne-vegg-dekorasjon-prøve-maleri-pensel-malerulle

Før du begynner å male et stort område, er det lurt å utføre et teststrøk for første gang, spesielt hvis du bruker silikatmaling for første gang. Som verktøy for maling trenger du en korthåret malerpensel slik at du kan påføre malingen tynt og jevnt. Dekk til alle overflater som ikke skal males godt, da silikatmaling er noe tynn. For større områder er det fornuftig å jobbe med flere personer slik at du får et strøkfritt malingsstrøk

Bruk av silikatmaling til fasaderenovering og innvendige områder

silikatmaling-maling-hus-to-etasjers-utvendig-fasade-lys-blå-gul-garasje-hage-bil

Silikatmaling brukes både innendørs og utendørs. På grunn av mineralbinderglasset er denne malingen veldig slitesterk, værbestandig og langvarig, og brukes derfor også til monumentbeskyttelse og fasadrenovering. Bindemidlet er en viktig del av hver maling og bestemmer også kvaliteten. Det sikrer at silikatmalingen fester seg til underlaget. Siden silikatmalingen har en høy pH -verdi, anbefales det å bruke vernebriller og verneklær når du bruker malingen.

Bruksområder for silikatmaling 

silikatmaling-maleri-monument-vern-bygning-interiør-vegg-design-lysestaker-reppen-vegg-maling-brun

Skulle malingen komme i kontakt med huden din eller andre overflater, må du rengjøre den umiddelbart. På grunn av sin vanndampgjennomtrengelighet og naturlige alkalitet, brukes silikatmaling som veggmaling i stuer, arbeidsrom og soverom, samt i barnerom, barnehager, skoler og aldershjem.

Farge silikatmaling

silikatmaling-maling-renovering-renovering-farget-bokser-blanding-kvinne-vegg-maling-interiør-lilla-bøtte

Ikke alle fargepastaer er egnet for silikatmaling, og derfor er de fargerike silikatmalingene ikke tilgjengelige i alle nyanser. Hvis du vil farge en silikatmaling, vil du mest sannsynlig ikke finne den i de vanlige maskinvarebutikkene.

Stort utvalg av farger

silikatmaling-maling-pigmenter-farget-pulver-lilla-blå-oransje-rosa-grønn-haug

I en mindre spesialbutikk finner du imidlertid de riktige fargepigmentene. Hvis du vil ha spesielle og mer intense fargenyanser, la produsenten blande fargen for deg. Hvis du er usikker på bruken av denne innovative malingen, er det best å søke råd fra spesialistpersonalet.

Previous Post
Sammenleggbare servietter – 15 instruksjoner som er enkle og effektive
Next Post
Lag din egen lykt – 26 kreative og enkle håndverksprosjekter for barn