15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

7 kule tips og ideer for veggedesign

veggdesign steinvegg-kjøkken-spisestue-moderne-rustikk

Hvite vegger, uforsiktig og kjedelig malt eller tapeter som kanskje har vist seg i bestemors stue, men som for lengst ikke har hatt noen plass i det moderne livet? Slike scenarier trenger ikke lenger å finne sted innenfor dine egne vegger – tross alt, hvorfor er det uendelige muligheter for veggdesign? Mange ideer krever ikke en usedvanlig dyktig hånd, ikke engang en profesjonell må bestilles med designet – med mindre tatoveringer, lerret eller fototapeter med dine egne motiver er ønsket. Denne artikkelen viser hva som lett kan trekkes ut av en karrig vegg.

Tips 1: mot til å bruke farge

veggdesign farge-mønster-svart-rød-hvit

Det er rart. Spesielt kvinner bekymrer seg uendelig om hvilken hårfarge de bruker, men de gjør det Vegger i hjemmet forblir helt blotte. Veggen trenger ikke engang å være helt malt, for det er også den veggrelaterte strekteknikken. Ulike vertikale områder er markert på veggen med maskeringstape, mellom hvilke en annen farge til slutt males. Stengene som skal males trenger ikke engang å ha samme bredde. Det er ingen grenser for fantasien, og hvis du liker den litt mer fargerik, kan du ganske enkelt male hver stripe i sin egen farge. Hvis du har problemer med å male, kan du også konsultere en spesialist. på homemarket.de Det vises mange komposisjoner for en interessant veggdesign, som kan bestilles.

Tips 2: design hjørner og nisjer

veggdesign-nisje-bruk-belysning

Enten det er spisestue eller leseområde – med riktig farge eller tapet skapes en spesiell atmosfære her. Hjørnet er malt i en annen farge, men selvfølgelig på en slik måte at fargene ikke kolliderer med hverandre. En mørkerød i spisestuen gjør deg sulten, og forresten, den røde gir en romantisk teft til rommet. Jordtoner er ideelle for å lese hjørner, og en vakker grå bak TV -hyllen. Soverommet kan også utformes veldig annerledes på denne måten. En firkant er tapet på veggen bak sengen, som strekker seg litt utover sengens bredde. Mal nå inne på torget med en brun nyanse. Hvis brunt ikke matcher møblene, er selvfølgelig en annen farge mulig. Et tips: Hvis du vil male resten av veggene eller ønsker en spesiell effekt, stikker du to strimler ved siden av hverandre med et mellomrom på omtrent tre centimeter. Avstanden skaper en bilderammeeffekt.

Tips 3: Bruk fototapeter

veggdesign-fototapet-graffiti-utseende

Ingenting inviterer deg til å drømme mer enn et attraktivt fototapet. De er tilgjengelige i dag i et stort utvalg av former, farger og mønstre, slik at en kan bli funnet for hvert hjem. Bakgrunnsbilder med murstein er spesielt attraktive og perfekte for alle rom med peis. Dette betyr ikke tapetene av røde murstein som fortsatt minner om bestefars tid. Moderne bakgrunnsbilder skildrer ofte rustikke vegger som raskt skaper en middelhavsstil. Fototapeter med skog, innsjøer eller til og med romantiske bukter, derimot, inviterer deg til å drømme – og ser ofte ut som om du kunne gå rett gjennom veggen inn i skogen eller inn i bukten. Forresten: den tredimensjonale effekten får rommet til å virke større. Alle som synes at tapetsering er fryktelig komplisert eller som allerede har hatt tålelige erfaringer med limbelagte tapetstrimler, bør stole på ikke-vevde tapeter. Her er tapetet ikke lenger malt, men veggen direkte.

Tips 4: en stjernehimmel på barnerommet

Barnerommet skal selvfølgelig være spesialdesignet. Og det er dusinvis av måter som hvert barn vil bli fengslet på. Liker datteren stjernene? Deretter kan du bruke et tapet med en stjernehimmel. Her er det til og med tilrådelig å utstyre skråningen eller en del av taket med mørkeblått tapet. Hvis du holder deg til selvlysende stjerner i forskjellige størrelser, gjør du alt riktig. Det er selvfølgelig like mange alternativer for gutter. Med det riktige tapetet reiser sønnen til en annen galakse hver dag. Litt modifisert, veggene kan selvfølgelig også dekoreres med feer, dinosaurer og mange andre ting.

Tips 5: for rask dekorasjon

veggdesign-klistremerker-veggdekaler-dyr-stikkontakt-barnerom

Nei, ikke alle ønsker å bruke en malingsbøtte, pensel eller tapetrulle. Må du klare deg uten et vakkert veggdesign? Selvfølgelig ikke, for med tatoveringer på veggen i de mest varierte variantene er detaljene på veggen i løpet av få minutter. En fordel: Tatoveringene kan fjernes uten å etterlate rester, så ikke legg oppussingsarbeid på huskelisten når du flytter. Uten tatoveringer, men med mange minner, venter spesialtrykte lerret. Mange butikker tilbyr tjenesten med å lage dine egne lerreter basert på bilder sendt inn. Enten bildet viser solnedgangen fra din siste ferie, hele familien foran et idyllisk bakteppe eller et glimt inn i det siste eventyret – igjen er det bare din egen fantasi som setter grensen.

veggdesign-glasspaneler-fotoutskrift-bakgrunnsbelysning

Tips 6: gjør-det-selv-selgeren gjør det

Det er ikke uvanlig at multimediehjørnet i en stue er et blikkfang. Men hvorfor må det være et hjørne og ikke hele veggen? Hvis en treramme er skrudd på veggen og trepaneler eller restene av laminatet fra den siste renoveringen er plassert på konstruksjonen ved hjelp av et sterkt borrelås, skinner veggen i den vakreste tretonen: En fordel: Hvis du tar dimensjoner riktig eller små ledige stykker i kledningen bortsett fra at TV -apparatet og alt utstyr kan festes til veggen. Selv de irriterende kablene forsvinner usynlig bak den vedlagte veggen. Bør det være litt mer uvanlig? Deretter kan LED -strips festes til kanten av konstruksjonen og brukes til belysning.

Tips 7: uvanlige hyller

En hylle trenger ikke å komme fra varehuset. Alt som trengs er en idé, et stikksag, solid treverk og maling, og det skapes en uvanlig hylle. Bokstaver, sirkler eller trekanter kan sages ut – bare størrelsen skal være passende. Litt farge spiller inn ved å male hyllene spesielt. Avhengig av treverket er spraymaling nok – nå kan de også rengjøres med en fuktig klut.

Konklusjon – bare prøv

Med litt tålmodighet og fantasi blir den kjedelige veggen et lite høydepunkt. Hvis du har litt dyktighet og noen få ideer, kan du lage et kunstverk som ikke finnes i alle hjem.

Bildekilder:

Figur 1: @ La-Belle-Galerie (CC0-lisens) / Pixabay.com

Figur 2: @ Pexels (CC0 -lisens) / Pixabay.com

Figur 3: @ PIRO4D (CC0 -lisens) / Pixabay.com

Figur 4: @ Alexas_Fotos (CC0 -lisens) / Pixabay.com

Figur 5: @ 3dman_eu (CC0 -lisens) / Pixabay.com

Figur 6: @ buffetcrush (CC0 -lisens) / Pixabay.com

Previous Post
Sammenleggbare servietter – 15 instruksjoner som er enkle og effektive
Next Post
Lag din egen lykt – 26 kreative og enkle håndverksprosjekter for barn