15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Liming av laminat til veggen – ideer for kreativ veggdesign med gulv

tv på veggen kledning med laminat kleber til veggen rustikk design

Hvis du vil forbedre interiøret på en kreativ måte, kan du lime laminat på veggen. Laminerte planker gjør installasjonen enklere og er for tiden en het trend innen moderne veggdesign. Så det er ingen overraskelse at aksentvegger er et av de heteste DIY -prosjektene der ute. De er stilige og en flott måte å tilføre tekstur og dimensjon til rommet ditt. Nylig har DIY -entusiaster og designere presset denne trenden enda lenger ved å bruke tre og laminat som ser ut som tre for å lage prosjekter som dette.

luksuriøst bad med dobbelt servant badekar og laminatvegg med speil

Selv om vi i denne artikkelen hovedsakelig dekker bruk av laminat som veggbekledning for private husholdninger, liker vi også overføringen av applikasjonen til kommersielle rom. Enten du varmer opp lobbyen eller resepsjonsområdet, legger til litt mer detalj på badet eller skaper en imponerende vegg for selskapets priser, mulighetene er uendelige.

Lim laminat på veggen

Accent veggliming laminat til vegg for moderne veggdesign med gulvbelegg

Aksentvegger med dette gulvet er ikke bare kreative og iøynefallende, men også enkle å installere og vedlikeholde. Du kan oppnå ønsket effekt for en brøkdel av kostnaden for løvtre. Og når vi sier bare installer, mener vi det. Med litt planlegging, noen få verktøy og litt innsats kan du lage din egen flotte aksentvegg på en ettermiddag. Kan du lime vinyllaminat på veggen? Dette er også en mulighet, men når det gjelder optikk tilbyr den ikke den samme homogeniteten som et solid materiale.

Lim mørkebrunt treoptikk på veggen med laminat og møblér fine møbler

Bestem deg først for et utseende du vil ha hjemme. Velg en fargepalett for rommet og tresorten som matcher din stil. Hvis du er interessert i et utseende laget av resirkulert tre, kan du ta en titt på samlingene som er tilgjengelige på markedet. Men hvis du vil ha noe helt spesielt og strukturelt, kan du velge individuell opprettelse og valg.

koselig soverom i lyse farger og en rustikk aksentvegg

Når du har fått det perfekte tre-look-inspirerte designet, er det på tide å komme i gang, og du kan lime laminatet på veggen. Det store utvalget av typer og fargepaletter gjør laminatet perfekt for å skape en elegant atmosfære, et tradisjonelt utseende eller ekstra eleganse. Sofistikerte teksturer og bredere planker sikrer ikke bare et autentisk, rikt treutseende, men gir rommene et sofistikert utseende.

Før du starter prosjektet

trenddesigndekorasjon kan limes på veggen med vinyllaminat

Veggdesign med laminat er best for overgangsapplikasjoner eller for å skape tekstur- eller fargekontrast. Sørg for at veggoverflaten er helt flat. Laminerte planker er perfekt bearbeidet og viser ujevnheter i veggen når de legges. Når du reparerer feil, skru et kryssfinerark (så tynt som mulig) på veggen før du installerer laminatvegger. Før du monterer et fjernsyn eller andre gjenstander, må du først skru et kryssfinerark på veggen og deretter feste laminatplankene til det. Så du har lagt til støtte for skruene som bærer vekten. Les først og fremst instruksjonene for å installere aksentveggen din. Instruksjoner for konvensjonell montering av laminat finnes vanligvis på emballasjen.

minimalistisk baderomsinnredning med laminat på veggen

Det er imidlertid viktig at du følger noen få enkle trinn før du installerer for å sikre at veggen ser bra ut og vil vare i mange år. Sørg for at veggen din er ren, tørr, sikker, rett og at den oppfyller alle lokale byggekoder. For eksempel kan du lime laminat på veggen med silikon. Da bør det imidlertid ikke være tapet eller andre belegg. Ikke installer laminatet på tak, benkeplater eller som byggemateriale ettersom det er uegnet som materiale. Det anbefales heller ikke å feste den på skrå vegger eller overflater som ikke er i en vinkel på 90 grader mot gulvet. Vær oppmerksom på at det er ditt ansvar å overholde alle lokale byggekoder, inkludert å opprettholde nødvendig klaring fra varmekilder som skorsteiner.

Liming av laminat på veggen – instruksjoner

ideer og tips for liming av laminat på veggen med en gummiklubbe og andre materialer

Totalt sett er installasjonen ganske grei. Du trenger en enkel vegg som er fri for tapet eller panel. Imidlertid må veggen din ikke være lengre enn 12 meter og ikke høyere enn 4 meter. Og før du begynner, må du venne laminatplankene til rommet i 48 timer ved ganske enkelt å la dem ligge der. Så planlegg de to dagene når du limer laminatet du vil ha på veggen. Du må plassere disse i det aktuelle rommet der de skal installeres. Rommets klima bør også være mellom 15 og 27 grader Celsius for optimal installasjon. Så det ligner ganske på å installere laminatgulv på gulvene dine. Du trenger også noen få verktøy for å få jobben gjort skikkelig. Du finner disse på din lokale jernvarehandel eller i nesten alle større supermarkeder:

 • hammer
 • Tappekloss og festestang
 • Elektrisk skrutrekker eller bor å skru på
 • Trinnstige, brekkjern (for fjerning av kledning)
 • Spikerpistol eller spikerpistol
 • Hodeløse negler
 • Gipsskruer
 • Silikonlim
 • Kvartstangslister

Legge laminat på veggen

mann med spikerpistol boltpistol legger laminatplank på veggen

 • For å feste plankene horisontalt på veggen, velg først nok av dem slik at den første raden er nederst på veggen. Legg hver laminatplank på gulvet med den dekorerte siden opp og sporet mot veggen. Når du gjør dette, måler du lengden det tar å fullføre raden horisontalt. Nå må du lappe dem opp.
 • Sørg først for at det er et gap på minst 6 mm fra veggen i begge ender. Når den er installert, kan du legge til matchende kvartstenger for å dekke hullet.
 • Når du har koblet panelene, snur du dem slik at dekorsiden vender ned. Det er på tide å legge til limet. Bare påfør en liten mengde silikon i en “S” -form på hvert laminatbrett.
 • Trykk deretter forsiktig plankene mot veggen. Bruk imidlertid et vater for å sikre at den første raden er helt i vater og at alle endeforbindelser forblir firkantede og tette. Trekk en spiker gjennom sporet i hver veggpost. Sett bare gipsskruene inn i veggboltene langs den nederste kanten av denne første raden. Du har nettopp installert den første raden i aksentveggen din.

Gjenta prosessen

ung mann limer laminatgulv på veggen

 • Start deretter den andre og alle påfølgende radene til høyre. Det er best å beholde en felles gradering på 20 til 30 centimeter for hver nye rad. Du bør sørge for at veggen din ser naturlig ut, slik at ikke alle planker er perfekt justert. Det andre brettet i den andre raden og annenhver etter det må endres for dette før installasjonen. Fjern den korte enden ved å stikke den tre til fire ganger med en kniv. Påfør lim i en S-form på det ufestede brettet og sett det inn i brettet i den første raden.
 • Bruk tappeklossen for å sette planken på plass, og kjør deretter en spiker gjennom den forlengede utskjæringen i hver veggpost for å feste den til veggen. Fortsett å gjøre dette til du når taket.
 • Klipp først alle plankene i den siste raden til ønsket bredde for å fullføre installasjonen. Fullfør prosessen på samme måte som i alle tidligere rader.
 • Til slutt bruker du kvartstengene til de indre hjørnene og langs taket for å dekke til forlengelsesgapene for et ferdig utseende.
 • Nå er det bare å støve det av med en mikrofiberklut, og aksentveggen med tre-utseende kan komme til sin rett. Sett opp noen bilder, noen hyller, så det er opp til deg. Du kan lime laminatet på veggen ved også å plassere posisjoneringen vertikalt for et klassisk trepanel.

Andre nyttige tips

Design stuer med aksentvegger og installer LED -belysning

Så den mest populære trenden innen laminatgulv har faktisk ingenting å gjøre med selve gulvene. Flere og flere mennesker, fra gjør-det-selv-brukere til avanserte designere, legger laminat på vegger. Hvis du nå tenker på bestemors gammeldags trepanel fra fortiden, vil vi påpeke at mye har endret seg i gulvbransjen siden bestemors tid. For det første ser dette materialet mer realistisk ut enn noensinne. Det er så mange design på markedet som passer alle trender og stiler – tradisjonelt, forvitret tre, planker med flere bredder, kontrastvarianter og dempede nøytrale, for å nevne noen.

kommode med frakk kroker og laminat sete

Fra et stilistisk synspunkt har det aldri vært så mange muligheter med laminat som det er nå. Det ser ut og føles til og med ekte. Så velg et vintage -utseende med en strukturert planke eller det slanke, moderne utseendet med en glatt overflate. Laminatgulv har kommet så langt. Materialet er enkelt å installere, rimelig, solid, holdbart og lett å rengjøre. Dette er eiendommer du ønsker, uavhengig av om det såkalte kunstige treet er på gulvet ditt eller på veggene. Oppdag mange kreative måter hvordan du kan komme med en stor uttalelse i hjemmet ditt med litt innsats og noen materialer.

gang med laminatgulv og laminatgulv på vegg se innredning

Så med litt dyktighet kan du med hell lage horisontale eller vertikale DIY -laminatvegger. Det tar bare en ettermiddag, og det er så mange forskjellige alternativer å velge mellom. Du kan prøve noe koselig som de frodige gulvbordene, så vel som noe lett og polert. Med så mange farger og teksturalternativer, er du sikker på å lage en aksentvegg som er like unik og stilbevisst som du er.

Previous Post
Kombiner belter – slik skal vi bruke motetilbehøret neste år!
Next Post
Lag dine egne hamburgerboller: 2 oppskrifter på luftige burgerboller