15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Planlegg budsjettet – Praktiske tips og formler for enkel økonomisk planlegging i hverdagen

Hvis du ikke har prøvd å spore utgiftene dine før, men vil planlegge budsjettet ditt, gjør denne unnlatelsen deg ekstremt sårbar for de mange uforutsette situasjonene som kan påvirke din økonomiske sikkerhet. Et personlig eller familiebudsjett kan hjelpe deg med å spare penger, begrense urimelige utgifter og oppfylle dine fremtidige mål, for eksempel å kjøpe bolig eller renovere. Av denne grunn har vi oppsummert en rekke viktige regler for deg som kan bidra til å forbedre din økonomiske status i fremtiden.

Planlegg ditt eget budsjett

legg din egen budsjettering under taket

Selvfølgelig er det ferdige formler for hvordan du kan håndtere pengene dine intelligent og rasjonelt. Som på nesten alle andre områder av livet, er vår holdning til penger et resultat av vaner utviklet og etablert over tid. Problemet er at svært få av disse vanene blir til virkelighet. De fleste av dem er derfor formet av en rekke eksterne påvirkninger. Disse reagerer ikke bare dårlig, men motsier ofte våre indre verdier og intensjoner. I slike tilfeller kan det være viktig å holde et budsjett, og ha kontroll over vårt å ta dine egne økonomiske beslutninger.

Budsjettering i henhold til formelen “20-30-50”

planbudsjettet satte penger og husholdningskostnader på vekta

Kjenner du 50/30/20 -regelen? Det viktigste er hvordan du kan dekke dine levekostnader med din inntekt. Dine levekostnader kan dekkes med din inntekt. Denne formelen brukes oftest av finansfolk. Så her er hvordan du bør bruke pengene dine i henhold til formuleringen:

  • 50% av salget ditt bør dekke de grunnleggende behovene.
  • Maksimalt 30% av inntekten kan brukes til ting du ønsker, men ikke trenger.
  • Minst 20% av inntekten må spares.

For å opprettholde din økonomiske status, bør utgifter som bare gjøres på forespørsel og for din egen glede ikke overstige 30% av inntekten din. I tillegg, hvis du er forpliktet til å betale ned gjelden din eller ikke har noen besparelser, kan det hende du må kutte denne typen mat betydelig også. 50/30/20 -forholdet er selvfølgelig en retningslinje og bør ikke brukes med absolutt nøyaktighet. De økonomiske behovene til hver enkelt av oss er strengt individuelle, men i enhver situasjon er det viktig å vite hva slags utgifter vi skal prioritere. Bestem proporsjonene du vil ha, og følg med på hvor godt du justerer dem.

Månedlige utgifter ganget med 6

stablet mynter som et sparepant presentert i et glass og en voksende plante

Har du et sparepanto for uforutsette utgifter? Eksperter hevder at en bør være seks ganger månedlige utgifter. Noen av dem anser det til og med nødvendig å sette opp en reserve som tilsvarer utgiftsbeløpet i 12 måneder, mens andre snakker om tre måneder. Uansett påpeker alle i feltet finansiell planlegging at et slikt trinn er nødvendig når du planlegger budsjettet.

Det er også et faktum at du aldri vet nøyaktig hva som vil skje med deg. Folk mister midlertidig arbeidsevnen, får sparken eller har helseproblemer. Så dette er alle situasjoner som krever alvorlige økonomiske reserver. I hvert av disse tilfellene trenger du hvite penger for regnfulle dager som gjør at du kan overleve vanskelige faser i livet ditt uten smerte.

Beløpet på boliglånet

gylne mynter i gjennomsiktig sparegris

Dette er en annen vellykket formel for økonomisk planlegging som lar deg betale opptil 30% av boliglånsinntekten. Når det er sagt, hvis du ganger din årlige inntekt med 2,5, er dette det optimale beløpet du kan ta som boliglån.

120 minus alderen din – investeringsformen

internettanalyse på jakt etter de beste økonomiske mulighetene og forsker på budsjettplanlegging

Når du oppretter en investeringsportefølje, kan det være vanskelig å velge eiendeler for den. Dette er virkelig et tøft spørsmål, og det koster ofte penger å sette av for bedre tider. Heldigvis har ekspertene kommet frem til den perfekte formelen som kan optimalisere posisjonene dine. Ifølge henne er prosentandelen av midler investert i aksjer anslått til 120 minus din alder. For eksempel, hvis du er 40 år, må du sette 80% av investeringen din i aksjer og 20% ​​i obligasjoner. Når du blir eldre, må du investere mer i obligasjoner og mindre i aksjer. Dette er en relativt enkel regel, men den fjerner unødvendig tvil når du velger en investeringsstrategi.

Inntekt ganget med 25 for pensjonssparing

aldersbestemmelse hvite penger sparer pensjon

Hvor mye penger vil du spare til pensjon? Noen finanseksperter anser det nødvendig å gi 4% av inntekten til dette formålet. Dette gjør at du kan spare et tilstrekkelig beløp ved pensjonisttilværelsen. Hvis du følger denne anbefalingen, er sjansene for å redde et anstendig liv til slutten store. Dette er imidlertid en mer konservativ tilnærming, ettersom det å være i en aktiv stilling sannsynligvis vil gjøre inntekten mye høyere enn utgiftene dine. I tillegg kan ingen forutsi hvor høye disse blir etter at du blir pensjonist.

Årslønnen din multiplisert med 10 – Livsforsikringsbeløpet

Holder sparegris i hendene og planlegger budsjett

Noen ganger er det vanskelig å bestemme hvor mye livet ditt vil være forsikret. Mange anser dette imidlertid som berettiget fordi livssituasjoner er veldig forskjellige og ikke alltid gunstige. Spesielt hvis du har en familie med barn, er dette en god grunn til å tenke på hvordan du kan sikre livet ditt. På denne måten kan du tilby deg selv og dine nærmeste bedre økonomisk sikkerhet.

Previous Post
Moderne lysekrone belysning
Next Post
Tinkervindubilder for høsten – 20 ideer og maler