15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sunn høytid: Sunnere og hyggeligere gjennom juletiden

Så snart julen er rett rundt hjørnet, lokker søte fristelser overalt: Cookies og dominoer finner veien inn i supermarkeder og spisestuer. I tillegg er de andre rettene også hjerteligere om vinteren. På samme tid inviterer kalde vinterdager ikke nødvendigvis for mye trening. Likevel trenger ikke juletiden være usunn og ta med ekstra kilo på vekten. Med enkle triks kan du komme deg frisk og frisk gjennom julen uten å måtte klare deg uten.

Jul – nytelsens tid

Julegodter Stollen vinduskaker med syltetøy

Juletiden handler ikke bare om å lage gavekort og dekorere leiligheten i trendy julefarger. Dette er også en del av festdagene. For de fleste kommer den virkelige julestemningen bare gjennom hygge og kjente julegodter. Lokk til å matche festivalen Lidl, Kaufland eller Aldi sør derfor med julespesialiteter og rabattkampanjer.

Det er ingen overraskelse at mange går opp noen kilo i juleferien. Tross alt foretrekker vi ikke bare å spise i løpet av høytiden og i førjulstiden, men trener også ofte mindre. Hvis du tenker på at et klassisk julemåltid har rundt 1500 kalorier, er ikke den ekstra julevekten overraskende.

Det er imidlertid noen kraftige triks du kan bruke for å holde deg frisk og i form i juleperioden. Selvfølgelig trenger du ikke klare deg uten julestemning – bare den frekke oppvåkningen på vekten kommer ikke etter ferien.

Smart julebakst

sunne julekaker med havregryn

Deilige kaker er rett og slett en del av juletiden. Mange julekaker inneholder imidlertid mye fett og sukker. Selvfølgelig kan du fortsatt unne deg delikatessene med måte. Det skader imidlertid ikke å innlemme sunnere alternativer når du baker informasjonskapsler.

De populære kokosmakronene er blant de sunnere kakene. Du kan klare deg uten fett. Kanelstjerner eller pepperkaker er imidlertid heller ikke å forakte. De inneholder sunne nøtter og metabolisme-stimulerende krydder som f.eks om kanel. De kan derfor regnes blant de sunnere typer informasjonskapsler uten problemer.

På den annen side bør du bare nyte småkaker i moderate mengder der fyll av alkohol, marsipan, sjokolade eller krem ​​er brukt. Ofte er disse informasjonskapslene ikke bare kaloribomber, men inneholder også knapt noen sunne ingredienser.

Også nyttig: Du kan enkelt endre mange kjente informasjonskapsler på en sunn måte. Du kan for eksempel gjøre dette ved å bruke hele hvete i stedet for hvetemel til baking. I motsetning til hvetemel, inneholder hele hvetemel mye sunt fiber og vitaminer. I tillegg kan sukkerinnholdet i mange kjeksoppskrifter reduseres uten at det går ut over smak. Vanligvis er informasjonskapslene fortsatt søte nok med litt mindre sukker.

Når kakene er klare, kan du også klare deg uten å dekorere dem med glasur eller sjokolade. Smaksmessig gjør frafallet ingen stor forskjell, men det sparer mange kalorier.

Reduser julefristelser

Nyt bakte epler med kanel og honning til jul

Juletiden er alltid forbundet med nytelse, noe du selvfølgelig ikke bør nekte deg selv. Imidlertid taler ingenting mot å nyte julespesialiteter bevisst og med måte. Det betyr: kakefatet fylt til randen av fristende søtsaker trenger ikke å ligge på bordet hele dagen. Til syvende og sist frister det deg til å få tilgang til det ubevisst hele dagen.

Det er bedre å bevisst nyte pepperkaker, kaker og sjokolade, for eksempel etter middag eller med kaffe. Dette reduserer ikke gleden, men forhindrer ukontrollert snacking.

Forresten: Småkaker og sjokolade er ikke det eneste som er godt til julemat. Sunne nøtter, bakt epler, mandariner og tørkede aprikoser smaker også jul.

Gjør julemiddagen sunnere

Gjør julemiddagen sunnere

En ekte julemeny bør ikke mangle for de fleste i ferien. Selvfølgelig trenger du ikke klare deg uten det for å komme sunnere gjennom julen. Det er imidlertid verdt å vurdere om julemenyen også kan gjøres sunnere og enklere.

I stedet for en fettrik gås, kan du for eksempel velge en ovnstekt kalkunstek på høytider. I tillegg er kaldtvannsfisk som sand, laks eller ørret et skikkelig feriealternativ.

Når det gjelder en lettere høytidsmeny, spiller timing også en stor rolle: Før du starter de tyngre kalorirettene, server en lett salat eller en

Suppe. Disse forretter stiller allerede den første sulten og forhindrer at hovedretten går for langt.

Siden metthetsfølelsen først setter seg inn etter rundt 15 minutter, er det imidlertid også verdt å vente litt mellom de enkelte kursene. I løpet av denne tiden kan du unne deg et stort glass vann. Dette er en annen måte å unngå å spise mer enn det som er bra for deg.

Bevegelse i julesesongen

Tren utendørs - en ekte glede selv om vinteren.

Du kan vanligvis forhindre irriterende julepund på en enkel, men effektiv måte: Sørg for å trene regelmessig i juleferien. Selvfølgelig trenger det ikke være en daglig maraton. Bare sørg for å bevege deg mens du tar en tur etter at du har spist. På denne måten kan økte energiforbruk oppnås enkelt og på en hyggelig måte.

De som ikke liker å gå en tur kan selvfølgelig også inkludere en kanetur, skøyter med familien eller en snøballkamp i hverdagen.

Nyt alkoholholdige drikker med måte

Nyt alkoholholdige drikker i moderate mengder i juletiden

Mousserende vin, gløgg eller et glass vin – akkurat som kaker – er rett og slett en del av julen. Av hensyn til helsen bør alkohol bare konsumeres i moderate mengder før jul og jul.

Hvis du av og til smaker for god gløgg eller musserende vin, må du huske å drikke et glass vann med hver alkoholholdige drink. Med dette enkle trikset vil du vanligvis drikke mindre alkohol totalt sett. På samme tid hjelper den ekstra væsken kroppen med å bryte ned alkohol. Det er også en god idé å unngå alkohol rett før et måltid. Tross alt stimulerer også vin og lignende appetitten.

unngå stress

Unngå stress om gjøremål i juletiden

Ikke bare for mange søtsaker eller for lite mosjon i juletider er usunt. Stress kan også gjøre deg syk, og det ødelegger også julestemningen. Sørg derfor for å ikke la deg presses av avtaler og antatte forpliktelser i juletiden. Tross alt handler julen om å være sammen med familien – et perfekt tre og superlativer i julepynten er bare mindre saker.

Previous Post
Høstborddekorasjonsideer – enkle å pusle med
Next Post
Kan kosttilskudd hjelpe mot fett?