15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Trygg netthandel: 7 tips for trygg netthandel

Online shopping sikkerhet laptop kvinner

Online handel blir stadig mer populært, og hverdagen vår kan ikke lenger forestilles uten den. Og ikke rart, for det er raskt, praktisk og i mange tilfeller også billigere enn å handle på stedet. Det er faktisk mange fordeler med å handle online, men sikkerhetseksperter advarer om at det er mange risikoer involvert. Tusenvis av falske butikker dukker opp rundt om i verden hver dag for å tjene raske penger og deretter forsvinne igjen uten spor. For at du ikke skal bli offer for svindel eller datamisbruk på Internett, har vi satt sammen noen viktige tips for trygg netthandel her.

Identifiser trygge nettbutikker og anerkjente leverandører

Trygge shoppingtips på nettet ved kjøp av damesko

Bare kjøp fra pålitelige og anerkjente nettbutikker eller i det minste de som virkelig tilbyr en rimelig beskrivelse av varene sine og leverer dem i tide og i god kvalitet. For å beskytte deg mot svindlere er det viktig å sjekke påliteligheten til nettstedet før du kjøper. Det er flere muligheter for det. “Federal Office for Information Security” har noen anbefalinger er listet opp her. Sørg for at velkjente godkjenningsforseglinger og symboler lett kan smides.

Ikke svar på mistenkelige e -posttilbud

E-post Spam tilbyr sikkerhet online shopping

Vær forsiktig med spam -e -post med store rabatter og spesialtilbud. Vær spesielt forsiktig hvis meldingen er på ødelagt tysk eller hvis noe bare er galt – for eksempel en uventet leveringsbekreftelse med filer vedlagt.

IKKE stol på mistenkelige lenker, da det er mange falske butikker der ute som ser ut som en kopi av en ellers pålitelig nettbutikk. Når du har skrevet inn ditt virkelige brukernavn og passord, kan disse mest sannsynlig selges til det blomstrende svarte markedet.

Vær kritisk og sjekk gode tilbud

Tips for trygg netthandel Identifiser pålitelige forhandlere

Hvis et tilbud er for godt til å være sant, er det sannsynligvis ikke sant. Spesielt når det inviterer deg til å kjøpe et av sesongens mest populære produkter, for eksempel “billige Ray Ban solbriller”. Slike tilbud er veldig fristende, men tror ikke på umulig lave priser. Selvfølgelig er ikke alle selgere som tilbyr store rabatter svindlere, men spør deg selv om besparelsene er verdt innsatsen. Risikoen for å aldri motta de bestilte produktene eller av dårlig kvalitet er høy. Prøv i det minste å søke etter det spesifikke tilbudet eller forhandleren på Google og lære mer om det.

Utfør sikre transaksjoner over Internett

Tryg online shoppingtips Hva du skal se etter

Uavhengig av ønsket betalingsmetode gjelder følgende: Vær oppmerksom på sikkerhetsfunksjonene i nettleseren din under betalingsprosessen. Kontroller at nettstedet bruker SSL -kryptering. Med en kryptert datatilkobling vises forkortelsen “https: //” i adresselinjen i nettleseren. Du kan også se en liten hengelås eller nøkkelikon nederst eller i adresselinjen.

SSL -sertifikatet krypterer informasjonen som overføres av deg over Internett, f.eks. B. Ditt kredittkortnummer og CCV, og sikrer mer sikkerhet ved utveksling av data. Hvis du er i tvil, søk etter nettstedet på google kombinert med et søkeord som “svindel”. Hvis noe er galt, vil du finne ut.

Bruk et kredittkort, ikke et debetkort

Hvis du betaler med debetkort, blir pengene trukket direkte fra kontoen din. Hvis du betaler med kredittkort, har du muligheten til å få ulovlig trukket beløp tilbake. Så sjansen for å få pengene tilbake er mye større enn om du handlet med debetkort. La oss også informere deg om hvilke ytterligere fordeler gratis brukskonto inkludert kredittkort for shopping og for så vidt kortholder er ansvarlig for misbruk.

Sjekk kontosaldoen din jevnlig

Tips for trygg netthandel

Spor alle kjøp til du mottar produktet du bestilte, slik at du kan være forberedt hvis du ser noe mistenkelig. Fortsett å overvåke bankkontiene og kredittkortoppgavene nøye for å sikre at det ikke utføres uautoriserte transaksjoner. For eksempel, hvis du aldri har vært i Russland eller du ikke kjenner noen fra Moskva eller regionen, er det umulig å foreta transaksjoner i den regionen. Jo før du oppdager dette problemet, jo mer sannsynlig er det at pengene kan gjenvinnes. Det er også en god idé å bruke SMS -varsler om transaksjoner med kortet ditt.

Online shoppingtips Sikkerhet på Internett

Metodene som brukes av cyberkriminelle er mangfoldige og ikke alltid gjenkjennelige ved første øyekast. Noen virus kan for eksempel legge til flere felt i de elektroniske skjemaene som kan fylles ut. Så hvis nettbutikken prøver å samle for mye informasjon om deg (som ID -nummer for å kjøpe blomster), kansellerer du transaksjonen og skanner datamaskinen din umiddelbart etter virus. Forbli kritisk og unngå å handle feller på nettet!

Bildekilde: rawpixel.com CCO -lisens

Previous Post
Høstfrisyrer 2016 – de mest populære trendene og hårfargene
Next Post
Åpen når du lager bokstaver selv – 22 kreative emner og ideer