15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Koronavirus påvirker moteverdenen – Slik håndterer designere og motemerker krisen.

Koronaviruset har nå spredt seg til over 100 land rundt om i verden, og Verdens helseorganisasjon klassifiserte det som en pandemi 12. mars 2020. Mange museer, teatre og butikker må forbli stengt, folk blir hjemme og mange arrangementer som “Met Gala” og “Coachella” er utsatt. Nedlagte fabrikker, stengte butikker og avlyste moteshow og messer – det er ingen overraskelse at moteindustrien også er påvirket av COVID -19. Alt om moteverdenens innvirkning på koronaviruset og hvordan verdensberømte designere håndterer krisen finner du i vår artikkel!

Ansiktsmaske koronavirus påvirker moteindustrien

Moteverdenen er en global, økonomisk drivkraft, og som en bransje med milliarder kan den dessverre ikke forbli upåvirket av sosiale arrangementer og kriser som Corona -viruset. Ifølge en studie av Bain and Company, er rundt 40% av globale kjøp av luksusmerker gjort i Kina eller av kinesiske turister. Mange motedesignere som Chanel, Burberry og Versace eller Nike, Adidas, Ikea og Apple har allerede stengt mer enn halvparten av butikkene sine i Kina eller jobber med kortere åpningstider. Men ikke bare det – i tillegg til moteshow, har mange moteukene også blitt kansellert, blant annet i Moskva, Beijing, Shanghai, Tokyo og Melbourne. 

Impact Coronavirus moteverden – slik reagerte kjente designere rundt om i verden

Hendelser Avlysning Coronavirus Stor depresjon pandemi

  • ARMANI – Designer Giorgio Armani kunngjorde 22. februar at han ikke ville være vert for et offentlig rullebaneshow i Milano for høsten 2020 -kolleksjonen. I stedet ble showet skutt i et tomt teater og lagt ut på merkevarens offisielle nettsted og sosiale medier. I tillegg til disse tiltakene stengte selskapet sine fabrikker og kontorer i Nord -Italia på ubestemt tid. 5. mars ble det kunngjort at cruiseshowet i Dubai i 2021, som skal finne sted 19. og 20. april, blir utsatt. Arrangementet ville ha falt sammen med gjenåpningen av “Armani” -butikken i “Dubai Mall” og det første tiåret av “Armani Hotel” i Dubai. Showet er nå planlagt til november. For å hjelpe ofrene for koronaviruset har motehuset donert 1,25 millioner euro til en rekke italienske sykehus og institusjoner.
  • BURBERRY – Burberry har også utsatt lanseringen av Fall Collection, som skulle finne sted 23. april på ubestemt tid. Samlingen består av eksklusive modeller som ble tematisk laget for den kinesiske regionen.

De fleste luksusmerker påvirkes av koronaviruset

Coronavirus påvirker moteverdenen motedesigner Armani

  • CARTIER – “Cartier Creations” -samlingen skulle ha blitt lansert 3. mars. Dessverre har den også blitt kansellert og ingen ny dato er valgt for øyeblikket.
  • CHANEL – 17. februar kunngjorde motegiganten at det planlagte “Métiers d’Art” -showet i Beijing ville bli utsatt. Samlingen ble opprinnelig presentert 4. desember i Paris. I tillegg er cruiseshowet som skulle finne sted 7. mai på Cappri også blitt kansellert. Paris motehus kunngjorde at det for øyeblikket blir undersøkt hvordan samlingen kan vises “på et annet tidspunkt eller i et annet format”.
  • GUCCI –  Gucci ble også påvirket av koronaviruspåvirkningen på moteverdenen og har utsatt moteutstillingen “Cruise 2021” planlagt 18. mai i San Francisco. “En avgjørelse om det nye stedet og datoen for showet vil kun bli kunngjort på et senere tidspunkt, så snart situasjonen og situasjonen roer seg,” sa Guccis representant til “The Hollywood Reporter”.
  • LVMH – Verdens ledende luksusgruppe hjelper også i kampen mot koronaviruset. Selskapet bruker for tiden tre av sine parfyme- og kosmetiske produksjonsanlegg (Christian Dior, Givenchy og Guerlain) for å produsere hydroalkoholisk gel. Gelene distribueres gratis til mange sykehus fra 16. mars.

Hvilke salgstap forventer motebransjen??

Koronavirus påvirker moteindustriens butikker i Italia stengt

Mange mote- og kosmetikkfirmaer står overfor store tap i salget på grunn av den negative koronaviruspåvirkningen på moteverdenen. 

  • CAPRI HOLDINGS – Motegiganten, som eier Versace, Jimmy Choo og Michael Kors, har allerede stengt mer enn 150 av totalt 225 butikker i Kina. Følgelig forventer selskapet salgstap på rundt 100 millioner amerikanske dollar i neste kvartal.
  • TAPISSERIE INC – Selskapet, som eier Kate Spade og Stuart Weizmann, kunngjorde at det regner med om lag 250 millioner dollar mindre i salg i andre halvår.
  • UNDER ARMOUR INC – Sportsklærmerket forventer at salget i første kvartal vil lide skade på 50 til 60 millioner amerikanske dollar.

Coronavirus påvirker verdensøkonomien moteindustri 2020

Og mens motemerker og designere blir konfrontert med moteverdenens koronaviruspåvirkning, har flere og flere kjendiser og moteinnflyttere blitt sett på med ansiktsmasker som motetilbehør. Billy Aylish var en av de første som dukket opp på den årlige Grammy Awards med Gucci -ansiktsmaske i år.

Ansiktsmaske coronavirus hendelser kansellering pandemi

Previous Post
Badstue på badet – et velværeunivers hjemme
Next Post
Lag papirposer og dekorér med farger – DIY -ideer med instruksjoner