15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å overvinne flyskrekk – pålitelige råd om å bli kvitt fobier

Overvinn frykten for å fly tips råd flyturfobi hjelpe til med å bekjempe panikkanfall over skyene

Ideen om å reise med fly kan være skremmende for noen mennesker, men noen få enkle teknikker kan hjelpe deg med å overvinne flyskrekken. Temaet fortjener en viss oppmerksomhet, ettersom mange ferierende må håndtere det mens de reiser med fly. Så det kan være på tide å ta situasjonen i hånden, slik at du endelig kan overvinne flyskrekken. I denne guiden har vi satt sammen noen praktiske tips som du enkelt kan prøve.

Hvordan kan jeg overvinne flyskrekken? – Effektive metoder

Å overvinne frykten for å fly tips. Råd med flyreiserfobi hjelper til med å bekjempe panikkanfall over skyene i flyet

Hvis du tror flyskrekken bare er en kjepphest, så har du sannsynligvis fått liten oppmerksomhet de siste årene. Ifølge statistikk lammer denne fobien rundt 20% av verdens befolkning. Det er derfor mye mer utbredt enn vi kanskje tror. Men hvorfor er det sånn? Noen ganger er det ikke noe mer skremmende enn frykten for det ukjente, som kan øke flere ganger over noen få hundre meter over overflaten av jorden.

Overvinn frykten for å fly tips. Råd flyturfobi hjelper til med å bekjempe panikkanfall over skyene

I tillegg kan dette bli en skikkelig utfordring for noen av dere og til og med hindre deg i å gjøre drømmeferien din til virkelighet. Derfor kan du overvinne flyskrekken ved å følge disse nyttige rådene før eller mens du flyr. Men før du får alle svarene på dette spørsmålet, må du først spørre deg selv om du virkelig er klar til å bekjempe skrekken din. Følgelig er det første du må gjøre å endre holdning.

Hvor kommer flyskrekken fra??

Overvinn flyskrekken tips råd flyreiser nederlag fobi flyvende hjelp

For å løse problemet er det viktig å gå inn på det i detalj. Så, før vi gir deg de praktiske løsningene på hvordan du kan overvinne flyskrekken, la oss finne ut hvor denne fobien kommer fra. Som regel er slik frykt nært beslektet med temperament. Dette får oss til å oppleve et sterkt panikkanfall i visse situasjoner, for eksempel under en flytur. En annen god grunn til angsten din kan være traumer eller overbeskyttende foreldre.

Å overvinne flyskrekken – komme til bunns i årsakene

Å overvinne frykten for å fly tips. Råd om flyreiserfobi hjelper til med å bekjempe panikkanfall i flyet

For mange reisende starter denne fobien lenge før du setter deg på et fly. Som nevnt ovenfor kommer det i stor grad fra en tidligere erfaring, for eksempel en ungdomsulykke eller noe sjokkerende som du kan ha sett på TV eller andre steder. I dette tilfellet kan det å diskutere emnet med en spesialist være en idé som ikke kan neglisjeres. Så hvorfor ikke velge tjenester fra en psykolog. På den måten vil du grave dypere inn i problemet og kanskje oppdage rotkilden til panikken.

Overvinn frykten for å fly med hypnose

overvinne frykten for å fly tips råd flyreiser fobi hjelpe hypnose terapi anti stress aviophobes

En annen måte å forsvare deg mot denne ubehagelige tilstanden kan være en velkjent psykologisk metode. Bortsett fra øktene med psykologen, er det fortsatt noen pålitelige løsninger som sannsynligvis vil få deg til å glemme frykten for start og landing. I denne sammenhengen har du sikkert hørt om hypnose før. Denne varianten brukes som et terapeutisk verktøy for å mestre stress og blir stadig mer populært. Å vite at flyskrekk bare er en skremmende forestilling som stadig kommer tilbake, slik hypnose vil muligens kunne stoppe denne prosessen.

Antistresskurs for aviophobes

Å overvinne frykten for å fly tips råd om flyreiser fobi hjelper hypnoseterapi

En annen løsning som du sannsynligvis ikke har tenkt på, men som allerede er testet, er antistressbehandling. Du finner denne typen behandling i flere profesjonelle opplæringsplaner. Først vil du igjen bli tilbudt en avtale med psykologen for å diskutere problemet ditt med ham. Da har du sjansen til å møte en tilstrekkelig erfaren pilot. De kan svare på alle spørsmålene dine om emnet “Overvinn flyskrekk”. Når det gjelder den siste delen, består terapi i å få deg inn i et delikat, til og med risikabelt problem, der du vil bli overbevist og verdsatt i pilotens yrkeserfaring.

Bekjemp panikkanfall mens du er på flukt

overvinne frykten for å fly tips råd flyreiser fobi hjelpe panikkanfall over skyene opplever piloter spørsmål

Nå som du har funnet ut hvordan du kan overvinne forventet flyskrekk, er det på tide å lære hvilke triks du skal bruke mot det ombord på flyet. Det er skummelt å vente foran ombordstigningsportene, men det er mange andre effektive avslapningsteknikker du kan bruke mens du reiser med fly for å redusere angst. En av disse teknikkene er selvfølgelig pust i magen. For å gjøre dette må du først plassere deg selv i setet så komfortabelt som mulig. Prøv å forberede deg mentalt ved å fjerne støyen rundt deg og gjøre flyreisen til et hyggelig øyeblikk som bare er ditt.

Ta tak i stress med pust i magen

Overvinn frykten for å fly tips råd flyturfobi hjelpe panikkanfall over skyene behandle magepust

For å levere abdominal pust, legg hendene på magen og prøv å finne din egen pusteteknikk. Pust dypt mens du blåser opp magen og puster ut sakte gjennom munnen. Tell sekundene det tar å inhalere og puste ut. Ta en pause ved å gjenvinne din naturlige rytme og gjenta øvelsen så ofte du vil, med fokus på mageområdet. Etter bare noen få repetisjoner vil du merke en langsom puls, dyp pusting og en relativt roligere sinnstilstand. Avslutt med et dypt pust mens du slapper av haken og skuldrene. Ved å bruke denne metoden, bør du kunne overvinne eller i det minste redusere frykten for å fly. Vær oppmerksom på at denne guiden ikke vil eliminere fobien din fullstendig, men den kan fortsatt være nyttig for din generelle tilstand.

Å overvinne flyskrekk – distraherer oppmerksomheten din

Å overvinne frykten for å fly tips råd flyreiser fobi hjelp over skyene behandle distraksjon lytte til musikk lese en bok

Hvis du blir distrahert før du flyr, er sannsynligvis et av de beste alternativene å kontrollere flyskrekken. For å gjøre dette, rett før du går ombord, gjør du en liten plan over hva du skal gjøre under flyet. Dette handler ikke om å forestille seg alle slags skremmende scenarier, men heller å lytte til musikk eller bare lese noen sider fra en bok eller et blad. Faktisk, hvis flyreisen tar mellom to eller tre timer, har du i utgangspunktet nok tid til å gjøre begge deler. I mellomtiden kan du for eksempel bruke en liten pose lavendel til å lukte eller et par tyggegodterier du liker.

Å overvinne frykten for å fly tips råd flyreiser fobi hjelp over skyene behandle distraksjon se filmskjerm

Du kan også bruke en konvensjonell metode for å hjelpe med flyskrekk. Avhengig av flyets varighet har mange fly individuelle TV -skjermer på hvert sete. Dette er en veldig populær distraksjon eller tidsfordriv, spesielt for lange flyreiser. Denne standardvarianten fungerer veldig bra i de fleste tilfeller. Det er av denne grunn at vi anbefaler at du drar full nytte av den aktuelle luksusen, siden den snart vil bli kansellert av økonomiske årsaker. Mellom tretthet, angst og spising, som vi vil diskutere i de følgende linjene, er filmer en annen pålitelig måte å roe ned og til slutt sovne på.

Reserver et strategisk sete

Overvinn flyskrekken tips råd flyreiser nederlag fobi som flyr interiørfly

I motsetning til hva du tror, ​​er det ikke ubetydelig å velge sete. Så hvis du er en av de som stadig forestiller deg det verste, vet du at det er spesielle steder i maskinen du kan føle deg bedre om. Sammenlignet med baksiden av flyet er setene i midten og nær vingene perfekte for dere som ikke tåler turbulens. Baksetene er imidlertid faktisk litt tryggere i tilfelle en flyulykke. Med andre ord er det mer sannsynlig at du overlever ved siden av halehjulet enn i den midterste delen av flyet.

Mat som hjelper deg med å overvinne flyskrekken

Å overvinne frykten for å fly tips råd om flyreiser fobi hjelpe mat mat drikke mot stress

Er det en sammenheng mellom nervøsiteten din og maten du spiser mens du flyr? Vi kan svare umiddelbart på dette spørsmålet med “Ja”. Som på bakken, så også i flukt, kan stress i stor grad påvirkes av dårlig kosthold. Mellom kaffe, sukker, brus, søppelmat og endringer i trykket vil din følsomhet for stress bare øke. Som et resultat kan sistnevnte forårsake uønskede fordøyelsesproblemer, for eksempel flatulens. Det er derfor du bør unngå all mat som har en sterk innvirkning på nervesystemet. Men hva kan du da konsumere før eller under flyturen? I utgangspunktet er målet her ikke å overbelaste fordøyelsessystemet. For å gjøre dette bør du foretrekke lette, sukkerfrie måltider, samt varme drikker med urter.

Erobrende frykt for å fly med akupunktur

Å overvinne frykten for å fly tips råd flyreiser fobi hjelp over skyene behandle akupunktur

Visste du at en effektiv håndmassasje på visse områder hjelper mot angst og stress? Hvis du bruker akupunktur alene eller i kombinasjon med andre deler av kroppen, kan denne behandlingsmetoden gjenopprette roen ved søvnforstyrrelser og visse fobier. Som det kan sees på bildet ovenfor, er det nevnte punktet mellom pekefingeren og tommelen. Dette kan stimuleres med en liten massasje i 4-5 minutter. Du kan tilsette litt eterisk olje for best resultat.

Alkohol bidrar til å redusere stress på flyet?

Overvinn flyskrekken tips råd flyturfobi hjelpe alkohol lindre stress roe ned slappe av

Hvordan kan du bruke alkohol for å overvinne flyskrekken? Mange passasjerer er vant til å drikke noe alkoholholdig under turen for å roe seg ned. Men har alkohol på flyet virkelig en avslappende effekt på kropp og sinn? Lite analysert, men faktisk utbredt, bør dette fenomenet unngås, spesielt på langdistansefly. Når det er spaltet i blodet, blir alkohol til en opphisset følelse og blir ofte ledsaget av hodepine. Det er derfor lite sannsynlig at ett eller flere glass champagne vil ha en positiv effekt på tilstanden din.

Å overvinne flyskrekken tips råd flyreiser fobi hjelpe barn mobiltelefon skjermen distraherende sete

Alle balanserer livet sitt på forskjellige måter, og denne guiden er ment å bare avsløre de forskjellige mulighetene. Resten må du gjøre selv. Dessverre er det ingen magisk formel eller oppskrift som du kan overvinne frykten for å fly eller bekjempe dine andre fobier. Når det er sagt, kontrollerte distraksjoner og, viktigst av alt, mental forberedelse er gode profylaktiske tiltak for å ta din neste flytur.

Previous Post
Kjøp vinterfrakk for menn – velg riktig frakk for menn
Next Post
Stretching – eller hvordan du kan oppnå drømmekroppen din ved å strekke deg