15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvilke farger passer sammen – 18 design- og stylingtips

Hvilke farger passer sammen -objekter-ting-kreative

Som i kunst, mote, men også innen interiørdesign, står du overfor det avgjørende spørsmålet – ‘hvilke farger som henger sammen?‘Noen fungerer ganske godt sammen, andre’ biter ’seg selv. Fargehjulet er nyttig for å spørre om de harmoniske fargekombinasjonene uten å måtte lære hele teorien om farger. Han viser skjematisk de naturlige fargegraderingene. Primærfargene er gule, blå og røde, alle andre regnes som sekundære – grønn, oransje, fiolett og er resultatet av blandingen av primæren.

Hvilke farger passer sammen – fargehjul og fargekombinasjoner

Hvilke farger passer sammen - fargehjul - fabrikkpalett - gradient

Hvilke farger passer sammen – primære, sekundære og komplementære farger

Hvilke farger passer sammen - fargepalett - varm - kul

Fargehjulet består i utgangspunktet av 12 farger, hvis startfarger er røde, blå og gule. Primærfargene blandet med sekundærfargene resulterer i seks kromatiske fargekombinasjoner-gul-oransje, oransje-rød, rød-fiolett, fiolett-blå, blå-grønn, grønn-gul. Hvis du vil oppnå en sterk kontrast, bruker du farger som er motsatt hverandre i fargehjulet. Blå og oransje, fiolett og glød, grønt og rødt kalles komplementære farger.

Hvilke farger passer sammen – sett en kontrast

Hvilke farger går sammen -kontrast-mot-farger-grønn-rød

Disse motsatte fargene virker skarpe ved siden av hverandre og tiltrekker ubevisst oppmerksomhet. De kontrasterende fargekombinasjonene fremstår som veldig ekstravagante og brukes vanligvis på mote. Ofte fremstår de mer som et lekent tilbehør eller et enkelt stykke som hele utseendet er bygd rundt. I interiøret minner de dristige pop-aksentene om kunstbevegelser som avantgarde, popkunst og ekspresjonisme.

 Hvilke farger går sammen – skape harmoni gjennom primærfarger

Hvilke farger går sammen -blå-grønn-polstrede møbler

Kombinasjonen av primærfarger skaper et harmonisk helhetsbilde. De er sterke, fulle og gir deg et skikkelig godt humør. Disse er fantastisk egnet for barnerom eller områder som skal virke vennlige. Vi anbefaler å bruke bare en eller to hovedfarger og kombinere dem med en av de nøytrale fargene – svart, hvitt og grått.

Hvilke farger går sammen – varme og kule farger

hvilke-farger-går-sammen-rosa-blå-grå

De varme og kule fargene er på hver side av fargehjulet. I utgangspunktet varm – gul, oransje og rød, og kul – blå, grønn og lilla. De harmonerer med hverandre og passer perfekt sammen. I interiøret er aksenter bare tillatt i varme eller utelukkende i kjølige nyanser. Klær i samme fargepalett kan virke prangende og funky hvis de ikke er tilpasset din hudtype. Alle kan tilordnes en varm eller kald fargetype, avhengig av hudfarge og hårfarge. Personer med litt gulaktig hud og gyldenblondt, rødlig eller sjokoladebrunt hår ser bra ut i varme jordfarger. På den annen side passer personer med såkalt porselenhud, med en blåaktig underton, som stort sett har askeblondt, askebrunt eller svart hår, godt med kule farger, som grå, svart, blå toner..

Hvilke farger passer sammen – analoge farger

hvilke-farger-går-sammen-blå-analoge-farger

De analoge fargene tilhører en fargefamilie og fremstår derfor veldig harmoniske ved siden av hverandre. Nyanser av samme farge ser stilige og elegante ut, betrakteren oppfatter dem som hyggelige og rolige. Når du velger de riktige fargene, velger du nyanser fra samme fargefamilie. Resultatet er et monokromatisk utseende som er balansert gjennom følsomhet. Det er det perfekte fargevalget, både når det gjelder garderoben og interiøret, for å fremstå som enkelt, men ikke upersonlig.

Hvilke farger går sammen – pastellfarger

hvilke-farger-går-sammen-pastell-farger-mote-mote

Pasteltoner oppstår når primær- og sekundærfarger lysner eller blandes med hvitt. Vellykkede kombinasjoner er også mulig med pastellfarger og med sterke nyanser. En behagelig effekt oppnås når store områder holdes lyse og aksenter er begrenset til små mellomrom ved hjelp av kontraster. Pastellfarger er rike på nyanser som ser ekstremt edle ut, og dette kan implementeres identisk når du designer et rom så vel som et fasjonabelt utseende.

Hvilke farger som henger sammen – fargekonseptet

hvilke-farger-går-sammen-pastell-farger-blå-grønn

Et fargekonsept bør bestemmes enten i hverdagsklær eller i valg av møbler og møbler. I interiørdesign er den avgjørende faktoren funksjonen som rommet fyller, så vel som livsstilen som kjennetegner møblene. Når det gjelder klær, er det viktig om det er et formelt møte eller et antrekk for hverdagen. Som allerede nevnt er ikke den enkelte hudtype den siste som skal vurderes.

Hvilke farger passer sammen – tips for et vellykket fargekonsept

hvilke-farger-passer-sammen-farge-konsept-farge-kombinasjon-plan

Når du lager, designer & Mote, farge spiller en stor rolle, det påvirker oppfatningen og formidler til og med meldinger. Dette avhenger av intensiteten, mengden nyanser og fremfor alt hvordan den implementeres. Hovedfargen er midten av helhetsbildet. Det dekker ikke nødvendigvis det største området og stikker ikke alltid øyet.

Hvilke farger går sammen og hvilke som går med grønt

hvilke-farger-går-sammen-grønn-sofa-rosa-møbeltrekk

Grønt kan ikke definitivt bedømmes som en varm eller kul farge. Det er i midten og avhengig av blandetonen – blå eller gul, ser varm eller ganske kald ut. Avhengig av intensitet og nyanse, går grønt godt med nesten alle andre farger og gir en balanse mellom varme eller kalde toner.

Hvilke farger går sammen og hvilke som går med gult

hvilke-farger-går-sammen-gul-brun-hvit

Gul formidler sol, varme, livslyst, har en forfriskende og frisk effekt. Det er stort sett populært i sin intense form som maisgult eller sitrongult, og blir ofte plassert ved siden av brun, ekspressiv antrasitt. Med variasjoner av grønt og blått oppnås en kontrast som fremstår mye mildere i pastellnyanser.

Hvilke farger passer godt med blått, Mørke blå, turkis

hvilke-farger-går-sammen-turkis-bensin-blå-eklaktisk

Blått hører til hovedfargene og også til den grunnleggende garderoben. Fargen er så mangefasettert og variasjonene er utallige. En gang som jeans, deretter som uniform eller ditt favoritt babyantrekk, vises blått igjen og igjen. Det kan fantastisk kombineres i interiøret med jordfarger, men også med grått eller grønt.

Hvilke farger passer godt til rødt, vinrødt, bordeaux

hvilke-farger-går-sammen-rød-skap-kommode-antikk

Rødt er ild, styrke og intensitet. Det setter aksenter og ekstravagante blikkfang i interiørdesign. I klær regnes det som en tidløs klassiker, et symbol på femininitet. Ingen annen kjole enn den røde ser så feminin og forførende ut. På grunn av intensiteten kommer rødt til sin rett ved siden av ikke-farger, som også balanserer den sterke effekten. Raffinerte pastellnyanser som vinrød og bordeaux er etterspurt blant kvinner om høsten.

Hvilke farger passer med Lilla og fiolett

hvilke-farger-passer-sammen-ikke-farger-svart-hvit

Lilla og fiolett er blandede farger av blått og rødt, der den ene eller den andre fargen dominerer. Fiolett er en av de kule nyansene, lilla er en av de varme nyansene og kan derfor kombineres med de fra samme fargefamilie. Likevel er disse primærgårdene relativt vanskelige å kombinere, og de fleste av dem fremstår som et vellykket tone-i-ton-ensemble.

Hvilke farger passer sammen – fargedesign i Brun beige

hvilke-farger-går-sammen-beige-soverom-moderne

Brunt og beige er mer eller mindre nøytrale nyanser som praktisk talt er integrert i interiøret eller mote. Populær farge på gulv og møbler laget av tre, varianter av den tilhører hvert hjem. Når det gjelder klær, brukes skinnprodukter som skinn og er derfor godt egnet for hverdagen.

Hvilke farger passer sammen – ikke -fargene: Hvit, grå, svart

hvilke-farger-går-sammen-grå-monokrom-polstring

Hvitt, svart og grått i garderoben er fortsatt betegnet som ikke-farger, i likhet med ganske enkelt allroundere i interiørdesign. Multifunksjonelle og mangfoldige, disse passer for alle områder og regnes som tidløs chic for enhver anledning.

Previous Post
Gjør-det-selv Halloween hagedekorasjoner-enkle ideer
Next Post
Håndverk med ballonger – 11 fargerike dekorasjonsideer å lage selv