15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Keltiske symboler: betydningen av de mystiske tegnene som en tatovering og smykker

Keltiske symboler og knuter har en spesiell sjarm – de mystiske tegnene til de mystiske stammene taler tydelig for en tydelig kultur. Men det høyt utviklede samfunnet la bevisst stor vekt på muntlig overføring og unngikk bevisst skriftlig korrespondanse. Til slutt har svært få vitnesbyrd om keltenes komplekse sosiale struktur overlevd.

keltiske symboler triquerta familieknute

Så det eneste beviset på deres kreativitet og kompliserte sosiale struktur er deres kunstverk og smykker, rikt dekorert med forskjellige symboler. Hva de eneste keltiske symbolene og knutene betyr, ser vi nærmere på i artikkelen.

Keltiske symboler og knuter dekorerer kunstverk og smykker fra stammene

keltiske symboler knute triskele spiral som betyr guddommelig

Dessverre er lite kjent om de mystiske kelterne i disse dager – stammene bodde i Sentral -Europa, hovedsakelig engasjert i jordbruk, handlet med grekerne og romerne og bygde mange byer. Dessverre, med unntak av flere utgravninger, er det knapt noen arkeologiske spor etter deres kultur i disse dager. Men kelternes innflytelse på Europa kan tydelig merkes – kunstverkene deres påvirket Middelhavsregionen sterkt. Og selv om de “modige” (kelterne stammer fra det greske ordet for modige “keltoi”) nesten ikke har etterlatt noen skriftlige poster, dekorerer keltiske symboler og knuter nesten alle smykkene deres. Nedenfor er en oversikt over de viktigste knutemotivene og deres betydning:

Keltiske symboler – knuten til evig kjærlighet

keltiske symboler knytter kjærligheten for alltid

Keltenes kultur la stor vekt på balansen – i dette tilfellet står de fire ytre sirklene for ild, vann, jord og luft i henhold til teorien med fire elementer og balanseres av den indre sirkelen. Mennesket er i den indre kretsen og har et harmonisk forhold til naturen. Han nyter hvert øyeblikk og har allerede funnet sin indre ro. Akkurat den rette tiden i livet for å vie deg til et nytt forhold eller for å konsolidere det eksisterende partnerskapet. De runde formene er tildelt månen og symboliserer evigheten. Knuten er derfor et tegn på tillit til hverandre og til evig kjærlighet.

Hvis symbolet dekorerer smykker – det er gitt som et halskjede til unge par for forlovelse eller bryllup.

Som tatovering: Hvis du har møtt din store kjærlighet, kan du velge symbolet som en tatovering for par. Det sies å bringe forholdet lykke.

Tatoveringsfamilie: Disse symbolene og motivene uttrykker tilhørighet

Kule ideer for en vennskapstatovering – symboler og motiver for evigheten

Gifterings tatovering: 30 romantiske motiver for fingrene

Keltiske symboler – Awen står for balanse mellom mannlig og kvinnelig energi

keltiske symboler knytte awen kjærlighetsforhold harmoni

Awen er nært beslektet med elementet av ild – dens positive kraft representerer selvtillit og bevegelse. Det var derfor kelterne trakk ild som tre flammer. Symbolet dekorerte ansiktene til folk og ble malt mellom øyenbrynene. Den har en annen betydning – høyre stråle representerer den mannlige energien, den venstre – hunnen. De to energiene smelter sammen i den tredje strålen. Så til slutt handler Awen om å jobbe med forholdet og alltid se etter balanse.

Som et smykke blir det gitt til venner som fremdeles ikke har funnet kjærligheten. Den er også egnet som motiv for en tatovering – i dette tilfellet blir den stukket så nær ansiktet som mulig. Egnede deler av kroppen er for eksempel skulderen, på ryggen eller bak øret.

Keltiske symboler og knuter – spiralen representerer liv og personlig utvikling

keltiske symboler spiral uendelig

Det som er spesielt med den keltiske symbolikken er at tegnene ikke representerer en stat, men alltid en bevegelse. Spiralen, som kan finnes igjen og igjen på forskjellige smykker og gjenstander, er et utmerket eksempel på dette. Starten på spiralen i midten står for fødselen, den nye begynnelsen og avkommet. Selve spiralen, designet som en labyrint i mange kulturer, ble oppfattet av kelterne som livsstil. Trinn for trinn, år etter år, utvider folk bevisstheten. Samtidig fortsetter imidlertid hans opprinnelse å spille en stor rolle i livet hans – uansett hvordan han prøver, beveger han seg alltid i en sirkel rundt sentrum. Foreldre og samfunnet fortsetter å påvirke hans voksne liv.

Spiralen som et smykke – ideelt for alle som for tiden er på vei til selvoppdagelse.

Spiralen som et dekorativt motiv i huset – de som pynter sine møbler og tekstiler med spiraler ser frem til en ny begynnelse og mange profesjonelle suksesser ligger foran dem. Spiralen bringer flaks i babyrommet.

Keltisk symbolikk – dobbeltspiralen som en evig syklus

keltiske symboler knytter dobbeltspiral

Dobbeltspiralen blir i dag forstått av forskere innen keltisk mytologi som en evig syklus – den handler om gjensidige forhold mellom forskjellige motsetninger. Venstre og høyre, dag og natt, liv og død, sol og måne, godt og ondt er i konstant bevegelse og begrenser hverandre. Endringsprosessen forklart på denne måten skulle bringe håp til folk den gang – etter regn kommer solskinn. I tillegg er dobbeltspiralen et symbol på gudinnen Epona, som styrte årstidskiftet.

Dobbeltspiralen som et smykke – gir eieren styrke, mot og positiv energi. Spesielt egnet for studenter som nettopp har fullført videregående skole eller som er i ferd med å fullføre videregående. Også som en gave til eksamen. Som en tatovering symboliserer spiralen den evige syklusen.

 Keltiske symboler – Triskele presenterer forholdet mellom fortid, nåtid og fremtid

keltiske symboler triskele spiral tre

Tre symmetrisk arrangerte spiraler danner symbolet Triskele (fremdeles kjent som det keltiske solhjulet). Forresten, tallet “tre” spilte en stor rolle i keltisk mytologi og ble ansett som hellig – kulturen deres handlet om gudstreenighet. Denne troen var sterkt påvirket av livssyklusen. Stammene har delt livene sine i tre: fortid, nåtid og fremtid. De keltiske stammene har alltid verdsatt nåtiden – dette støttes også av det faktum at de bevisst ikke etterlot noen skriftlige poster. Forskjellen med andre keltiske symboler bør understrekes – triskelen består av tre spiraler som går med klokken til høyre. Dette er ekstremt viktig for deres tolkning.

Triskelionen på smykker donerer kreativ energi og driver bort tretthet. I tillegg skal symbolet bidra til bedre konsentrasjon. Ideell som gave til kunstnere eller til selvstendig næringsdrivende som jobber med flere prosjekter samtidig.

Som en tatovering har den da betydningen: “Nyt øyeblikket, for øyeblikket er ditt liv”.

Keltiske symboler – Triskelion representerer familieenhet

keltiske symboler enhet spiraler

Det neste keltiske symbolet kan knapt skilles fra det forrige – Triskele. Selv historikere synes det er vanskelig å bestemme den eksakte betydningen av de keltiske motivene. Dette skyldes det faktum at så få historiske kilder rapporterer om livsstilen til stammene fra Sentral -Europa. Men i dette tilfellet er forskjellen tydelig – tegnet Triskelion refererer til familieenhet. Det er ubestridt at det spilte en stor rolle i folks liv den gang. Men det som kanskje ikke alle vet – spesielt kelterne æret kvinner. Selv da fikk de styre, de fikk velge mann selv og var også ansatt – de laget musikk, skrev tekster, fortalte historier og deltok til og med i kriger som soldater. Kvinners stilling i familien var ikke lik menn – han hadde det siste ordet – men koner hadde fortsatt stor innflytelse på alle beslutninger. Triskelion bør støtte paret i oppgaven med å opprettholde enhet i familien.

Triskelion på smykker – skal bringe familiens lykke.

Triskelion er også ofte valgt som motiv for tatoveringer for par.

Triquetra mening – symbol på gudstreenigheten

keltiske symboler knute triquetra mening

Triaden – en treenighet av guder som hører sammen – er tilstede i mange religioner. Nummer tre ble også ansett som hellig for kelterne og ble tilbedt deretter. Ikke rart at den er tilstede i symbolene. Trekanten Triquetra betyr bokstavelig talt “tre hjørner” og refererer til forholdet mellom sinn, kropp og ånd. I midten krysser trekantene og danner den fjerde, guddommelige trekanten. Det er harmoni mellom de forskjellige elementene.

Triquetra står derfor for guddommelig harmoni.

Keltiske symboler for søsken

keltiske symboler søskenmotiv

Hvis det er harmoni i forholdet mellom søsken, så er symbolet Triquetra med et hjerte et passende tatoveringsmotiv. Og hvis ikke alle i familien er interessert i tatoveringer, kan du enkelt kjøpe matchende skap.

Keltisk knute sies å bringe flaks og lang levetid

keltisk knute som betyr flaks

Ikke bare keltiske symboler har en stor attraksjon – den såkalte keltiske knuten har også en spesiell kraft. I originalen består den av et endeløst band, begynnelsen og slutten som ikke lenger kan gjenkjennes. Den uendelige spiralknuten er nært knyttet til den keltiske religionen – de mente at sjelen, i motsetning til kroppen, ikke kan dø. Derfor hadde de mange begravelsesritualer: mennesker ble begravet med favoritt tingene sine som de ville fortsette å bruke i etterlivet.

Folk brukte knuten til å dekorere smykker og møbler som et symbol på lang levetid og lykke. Det kombineres ofte med andre keltiske motiver i anheng.

Det keltiske kors – en forbindelse mellom himmel og jord

keltiske symboler kryssknuteoppheng

Korset er ikke bare et symbol på kristendommen – kelterne markerte allerede gravstedene med et kors. Motivet ble senere dekorert med knuter og skulle fylle en viktig funksjon – nemlig å skape et forhold mellom himmel og jord. Kelterne mente at sjelen til de døde og de levende noen ganger møtes. Sentrum av korset markerte møtepunktet. Uendelighetens tegn betydde at selv døden ikke kan skille mennesker.

Keltiske symboler – Livets tre gir mennesker styrke

keltiske symboler happy tree meaning

Livets tre er et mytisk motiv som finnes i nesten alle kulturer. Den symboliserer verdensorden – grenene bærer himmelen, røttene når dypt ned i bakken og nå er jorden der mennesker, planter og dyr lever. Fokuset er alltid på det massive treet som et symbol på naturens kraft. Kelterne koblet grener og røtter sømløst sammen – de smelter sammen slik at jorden og himmelen er forbundet.

I dag nyter motivet til livets tre stor popularitet – som et smykke skal det gi folk styrke og mot. I tillegg regnes det som et miljøvennlig motiv som fremmer forholdet mellom menneske og natur.Det forseggjorte symbolet kan bare tatoveres med vanskeligheter, men de som stoler på det kan se frem til en unik tatovering som vil gi dem vitalitet.

keltiske tegn triskele spiral tre

De mystiske kelterne bodde i Sentral -Europa i lang tid, og påvirket gresk kultur og til og med gjorde inntrykk på romerne. Ikke mye er kjent om deres ritualer, tro og livsstil – de har ikke etterlatt seg noe skriftlig bevis på tankegangen. Deres historier, myter og sanger ble bare formelt muntlig – og har dessverre gått tapt i dag. De få utgravningene og rapportene fra andre folk taler for et høyt utviklet, velstrukturert og organisert samfunn som hedret kvinner, begravet deres døde og laget detaljerte kunstverk.

Keltiske symboler gir oss et innblikk i denne perioden, får oss til å drømme om tidligere tider og hjelper oss til å bli bedre kjent med kulturen deres. Tallet “tre” kommer først – uansett om Triquetras trekanter eller de tre spiralene i Triskele, det finnes overalt i de keltiske symbolene. For det andre er streben etter balanse – å finne balanse var en topprioritet for stammene. Videre undersøkte de forholdet mellom menneske og natur, liv og død, fortid, nåtid og fremtid. I dag liker vi å bruke symbolene med håp om at de vil gi oss lykke, kjærlighet og styrke.

Previous Post
Birkenstock -sandaler som en stilig skotrend i sommer
Next Post
De beste leggings for enhver treningssituasjon – du bør ta hensyn til dette!