15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lavkarbo -smoothie som en del av en balansert kostholdsplan

sunne smoothies forbereder frokostoppskrifter med lavt karbohydratinnhold

Mange skuespillere, idrettsutøvere og kjendiser sverger til lavkarbo -dietten. Ernæringsplanen lover en slank figur på bare to uker. Hovedsakelig lavkarbohydratmat spises og derfor tilberedes lavkarbohydratretter. En lavkarbo -smoothie gir variasjon i kostholdet. Kostholdsfans bruker for det meste lavkarbo -smoothien mellom måltidene. Noen oppskrifter er imidlertid også egnet som en erstatning for frokost eller til middag. Vi vil gi deg en oversikt over variantene og forklare hvilke ingredienser som passer og hvordan du kan kombinere dem med hverandre. Lær mer om de grunnleggende prinsippene for sunt kosthold og lær hvordan du kan lage en balansert diettplan selv!

Lavkarbo -smoothie med høyt proteininnhold: hva gjør shaken??

lavkarbo -smoothie frokost avokado jordbær

For å forstå konseptet med et høyt proteinholdig, lavkarbo-diett, må vi undersøke de to begrepene nøye.

Low Carb Diet: Begrepet “low carb” beskriver mat og retter med lavt karbohydratinnhold. Det handler ikke om å gi helt opp karbohydrater. Tross alt fyller de en viktig funksjon som energileverandører. Imidlertid er karbohydratinntaket i de fleste tilfeller større enn karbohydratforbruket. Deretter omdanner kroppen karbohydrater til fett og lagrer dem for “dårlige tider”. Lavkarbo dietten bidrar til å holde inntaket innenfor rimelige grenser (mellom 30 g og 50 g daglig) og forsyner i stedet organismen med andre nyttige næringsstoffer. Spesielt ved risting blir det lagt ekstra vekt på et lavt fruktoseinnhold.

lavkarbo smoothie frokost blomkål bær tomater rødbeter

Proteiner, også kjent som proteiner, er byggesteinene i kroppens celler. Spesielt musklene består i stor grad av proteiner. Vanligvis varierer mengden protein i det daglige kaloriinntaket mellom 10% og 35%. For en diett med 2000 kalorier per dag er 50 g til 175 g protein per dag tilstrekkelig. Mat som kylling, egg, sjømat, bønner, tofu, brokkoli, paprika, agurk og salat må derfor konsumeres daglig..

Konklusjon: Lavkarbo -dietten med høyt proteininnhold i kombinasjon med trening kan redusere kroppsfett og bidra til å bygge muskler.

lavkarbo smoothie regnbue avokado jordbær sitron bladgrønnsaker

Men hvorfor har lavkarbo-smoothies blitt en viktig del av lavkarbo-dietten? Det er flere grunner som taler for det:

1. Hvis du vil følge dietten, må du tilberede tre retter om dagen. Eksperter anbefaler å lage en plan for neste uke i helgen og deretter handle to eller tre ganger i uken. Så du har alltid fersk mat hjemme. Men hvis du ikke har nok tid til å handle i hverdagens kjas og mas, eller er for trøtt til å lage mat om kvelden, trenger du et sunt alternativ. Smoothies med lav karbohydrat er raske å tilberede og fylle.

2. Du kan legge til variasjon på menyen med en shake. Godt gjennomtenkte oppskrifter inneholder mange sunne ingredienser og sikrer dermed et balansert kosthold.

3. Hvis du ikke har tid til å tilberede lunsj hjemme om morgenen, kan du blande smoothies å ta med. De viser seg å være et godt alternativ til kantina.

Lavkarbo -smoothie: hva er ulempene med shaken?

lavkarbo smoothie frokost grønn shake oppskrifter agurk

Lavkarbo -smoothier smaker deilig, er sunne og holder kroppen i form. Men ristingen har også ulemper. Vi gir deg en oversikt over:

1. Når du lager en diettplan, fokuserer mange mennesker bare på resultatene de ønsker. For å nå drømmevekten din raskere og deretter beholde den, må du redusere karbohydratinntaket drastisk. Det ensidige kostholdet fører raskt til mangel på viktige næringsstoffer, noe som har en negativ innvirkning på helsen.

Andre tyr til matvarer som sies å hjelpe til med å bygge muskler. Et proteinrikt kosthold vil bare hjelpe deg med å tone musklene dine hvis det kombineres med riktig trening. Ellers blir proteinene raskt omdannet til fett.

lavkarbo shake kveld forberede mynte agurk jordbær mandelmelk

Bare et balansert kosthold i kombinasjon med trening sikrer optimale resultater.

2. Smoothies kan ikke erstatte et komplett måltid på sikt. Hvis du vil beholde drømmeskikkelsen, kan du bytte ut frokosten med en grønn smoothie to eller tre ganger i uken. For å gå ned i vekt kan en smoothie også tilberedes om kvelden i to til tre uker. Ellers er den deilige drikken mer egnet som en deilig og sunn variant for mellom måltidene.

3. En lavkarbo -smoothie har en lav metthets -effekt. Det er fordi en shake spises som en drink. Den inneholder imidlertid nok kalorier til et komplett måltid. Derimot tygges frukt og grønnsaker, noe som utløser metningssignaler i magen.

lavkarbo smoothie oppskrift avokado lime bær

4. Smoothies i butikk, som juice, kan inneholde konserveringsmidler eller fruktose. Så hvis du vil spise sunt, bør du blande shaken din selv.

5. Vekttap shakes er en smakssak. Selv fans av grønne smoothies synes lavkarbo -variantene er for ensformige. Vi har valgt flere oppskrifter med lavkarbo -frukt som smaker skikkelig søtt. Hvis du trenger en endring, har du lite valg. Dette er fordi de fleste frukter inneholder fruktose (dvs. karbohydrater).

Lavkarbo -smoothie: hvilken frukt og grønnsak er egnet?

grønne smoothie kveldsoppskrifter bær jordbær blåbær appelsiner fioler

Å velge de riktige ingrediensene spiller en avgjørende rolle i tilberedningen av lavkarbo -smoothien. Følgende frukter er tillatt for smoothies for vekttap: aprikos, avokado, alle slags bær, sitrusfrukter som appelsin og lime, fersken og vannmelon. De inneholder mindre enn 15 g karbohydrater per 100 g frukt. Så hvis du vil smake på den grønne shaken din, kan du velge mellom variantene nevnt ovenfor.

Frukt med et middels karbohydratinnhold inkluderer epler, ananas, pærer, kiwi, druer og kirsebær. De inneholder opptil 25 g karbohydrater per 100 g frukt. Det er her riktig mengde teller: Disse variantene er gode til å krydre grønne smoothies.

Forbered lavkarbo smoothie ananas sitronbær chia frø

Brokkoli, isbergsalat, endivesalat, radicchio, agurk, selleri, paprika, spinat, courgette, asparges, tomater, rødbeter, aubergine, rosenkål og løvetann inneholder mindre enn 10 g karbohydrater per 100 g grønnsaker og kan derfor spises uten nøling under en lavkarbo diett vil.

Forbereder en lavkarbo -shake: hva du skal passe på?

lavkarbo smoothie sunn matskål

En lavkarbo -shake består av flere komponenter. Ingrediensene, som kan konsumeres uten å nøle, danner det såkalte grunnlaget. En vekttapssmoothie består derfor ofte av opptil 60% grønne bladgrønnsaker og urter. Frukt, gresk yoghurt og andre sukkerholdige matvarer utgjør de resterende 40%. For eksempel erstattes meieriprodukter med mandel- eller kokosmelk.

Shaken er populær på grunn av sin tykke konsistens. Hvis du klarer deg helt uten vann, kan du til og med servere den i en bolle og spise den med en skje. I utgangspunktet gjelder følgende tommelfingerregel: jo tykkere konsistens, jo mer intens smak.

Low Carbe Smoothie Oppskrifter: Oransje vaniljeshake til frokost

lavkarbo smoothie vanilje appelsiner sitron oppskrift

Den første søte fristelsen vil gi deg den nødvendige energien. Med denne kremete, friske smaken starter du garantert dagen med godt humør! Her er ingrediensene til appelsin-vaniljeshaken:

1 porsjon

1 kopp gresk yoghurt

3 ss mandelmelk

30 g chiafrø

1 1/4 ss vaniljeekstrakt

1/2 middels oransje

1/2 ss appelsinskall

Valgfri:

4 isbiter som skal fortynnes

 3 ss tung krem ​​etter smak

Tilberedning: Ha alle ingrediensene i blenderen og purér dem fint. Server kjølt.

Serverer lavkarbo -smoothieskålen om kvelden: oppskrift med spinat, avokado og ingefær

lavkarbo smoothie kveld fersken ananas ingefær

Neste oppskrift er for alle som liker å unne seg en mettende smoothie nå og da på kvelden. Kombinasjonen av mango, avokado, ingefær og spinat gir et eksotisk preg på bordet. Siden den har en tykk konsistens, kan du også servere shaken i en bolle.

2-3 porsjoner

Ingredienser og tilberedning:

Urte-grønnsaksblanding:

200 g spinat

100 g brokkoli

1 tomat

1/4 gulrot (valgfritt),

1/2 ss matcha te,

1 ss ingefær, revet

2-3 mynteblader

1/3 lime

1/4 ss pepperrot

Frukt og melk etter smak:

1/2 mango, terninger

1 avokado, pitted, skrelt. Skjær halvparten i skiver

1 appelsin

2-3 ss kokosmelk

Tilberedning: Skyll urte-grønnsaksblandingen under rennende vann, puré fin i mikseren på høyeste nivå og sett til side. Finhakk halvparten av avokadoen sammen med appelsin og kokosmelk og ha i blandingen av urter og grønnsaker. Bland på lavt nivå. Pynt med terninger av mango og skiver av avokado og server i en bolle.

Lavkarbo -smoothieskål med ananas, havtorn og appelsin

lavkarbo smoothie gresskar nøtter bolle oppskrift

Det neste kremete forslaget smaker fruktig og er ekstremt mettende. Vitaminbomben er perfekt for mellomtiden eller for å ha med deg på kontoret, og er også egnet for veganere.

2-3 porsjoner

Ingredienser:

100 g ananas

1/4 mango

1 havtorn

1-2 ss tørket kokos

1/2 ts gurkemeie

1/2 appelsin

1 sitron

300 g spinat

200 g brokkoli

1 tomat

Valgfritt: 1 teskje chiafrø

Tilberedning: Vask grønnsaker og frukt, puré dem fint og pynt med chiafrøene og tørket kokos og server i en bolle. Smoothien smaker best når den er avkjølt. Du kan oppbevare den i kjøleskapet i 2-3 dager.

Grønn lavkarbo -smoothie med spinat og persille

grønn smoothie middag lavkarbo oppskrift pære sitron bladgrønnsaker

Spirulina og Co. spiller hovedrollen i den neste oppskriften. Den neste grønne smoothien gir deg et friskt spark om ettermiddagen og forsyner kroppen din med viktige vitaminer. Du kan også forberede den om kvelden og deretter ta den med deg til kontoret om morgenen.

Porsjoner:

Ingredienser:

1/2 middels pære

4 mellomstore grønnkålblader

2 håndfuller spinat

1 håndfull persille

1 middels sitron, skrelt

1 ss spirulina

1/2 ts vaniljeekstrakt

1/2 agurk (valgfritt, skal tynnes)

Tilberedning: Vask alle ingrediensene, ha dem i blenderen og mos dem fint. Server kjølt, oppbevar i kjøleskap i 2-3 dager.

lavkarbo smoothie sitrusfrukter pasjonsfrukt appelsin sitron jordbær bladgrønnsaker

Lavkarbo -smoothies smaker ikke bare deilig, de er også veldig sunne. Forutsatt at de er en del av et balansert kosthold. Deretter bringer de variasjon til menyen og kan erstatte frokost fra tid til annen. Siden de stort sett bare er laget av frukt og grønnsaker (noen ganger blir mandelmelk også tilsatt), er de også godt egnet for veganere. Om sommeren fortynnes de med isbiter, om vinteren foretrekkes derimot en kremaktig konsistens. De kan til og med serveres i en bolle. I USA er de såkalte bowl smoothies derfor veldig populære.

lavkarbo smoothie frokost som fyller jordbær

Previous Post
Husky Malamute -blanding som oppfører seg som en katt
Next Post
Lag frimerker selv – 11 DIY -ideer med instruksjoner