15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kålsuppe for vekttap: Grunnprinsippene for kålsuppe diett, spiseplan og oppskrifter

Crash dietter er populære over hele verden, spesielt etter ferien. Kålsuppe for vekttap er navnet på den siste ukelange ernæringsplanen som skal gjøre oss slanke igjen på mindre enn 7 dager. Om morgenen, middag, om kvelden: bare kålsuppe spises i en uke. Og faktisk, ifølge mange rapporter, bør kålsuppe dietten holde det den lover. Men til hvilken pris? Vi ser nærmere på diettplanen og gir deg flere oppskrifter på kalorisupper med lite kalori.

Kålsuppe for vekttap: Grunnprinsippene for kålsuppe diett

Kålsuppeoppskrift for vekttap med grønnsaker som tilbehør

Lyn dietter lover raske resultater. Mens de fleste krasjdietter delvis eller helt avstår fra å spise, spiser kålsuppe dietten så mye som mulig. Grunnen: kålen er vanskelig å fordøye og behandles sakte. Vi forbrenner flere kalorier enn vi spiste med kålen. Så teoretisk sett, når en kalorifatt suppe lages med kål, blir fordøyelsen stimulert og kroppen bruker mer energi enn vanlig. Resultatet venter ikke lenge: du bør gå ned opptil syv kilo på bare en uke. Ikke bare den litt reduserte fordøyelsen burde hjelpe. Noen ernæringseksperter i USA hevder at kål også er en fettforbrenner og kan stimulere kroppens egen fettforbrenning. Imidlertid er disse påstandene ennå ikke vitenskapelig bevist.

Kålsuppe diettoppskrift og diettplan for å miste 7 kilo

De grunnleggende prinsippene for kålsuppe dietten:

 • Det er et krasjdiett der du spiser veldig ensidig. Som alle krasj dietter, bør det derfor ikke vare lenger enn en uke for å unngå farlige mangler i proteiner, karbohydrater og vitaminer.
 • Som før noen diett, bør du først søke råd fra en lege. Dette gjelder spesielt for personer med høyt blodtrykk, jernmangel, dårlig eller langsom fordøyelse og allergikere.
 • Hvis du har noen helseproblemer under eller etter kålsuppe dietten, bør du også søke råd fra fastlegen din.
 • Drikk minst 1,5 liter vann under slanking. Kålsuppen tilberedes med mye salt slik at den kan trekke vann fra kroppen. Du bør derfor drikke rikelig med vann for å unngå dehydrering. Symptomer på dehydrering inkluderer muskelkramper, kvalme og hodepine. Hvis du blir sterkt dehydrert, kan nyrene også bli skadet.
 • Denne dietten er basert på den enkle regelen: spis et kalorifattig kosthold, forbrenne mange kalorier. Så for at dietten skal være virkelig effektiv, bør du velge oppskriftene veldig nøye og virkelig sørge for at de inneholder lite kalorier.
 • Aktive idrettsutøvere bør redusere treningstiden med en tredjedel under et krasjdiett. Folk som ikke trener kan gjøre yogaøvelser eller gå en tur en halvtime før de spiser. På denne måten stimuleres sirkulasjonen.

Lyn diett med kåloppskrift og grunnleggende prinsipper

Kålsuppe dietten består av tre trinn. Vi lister dem opp nedenfor:

1. Forberedelse. Samle oppskrifter på kalorifattige kålsupper. Alternativt kan du bare lage en suppe for hele uken. Du kan deretter lage en ernæringsplan. I tillegg til kålsuppen, bør det også være kalorifattig frukt der hver dag. Så unngå kirsebær, bananer, litchi og druer. Jordbær, epler, bær og pærer er kalorifattige og kan inkluderes i menyen. Du kan også lage grønnsaker og servere dem som tilbehør. Brokkoli, fennikel og agurk inneholder lite kalorier. Du bør unngå fisk, kjøtt og nøtter for uken, men deretter sakte returnere dem til menyen. Du kan også utelate juice, smoothies og andre sunne drikker. Unngå søtsaker, brød, ris og poteter. Kålsuppe dietten er lav i karbohydrater.

2. Tilberede suppene og følge dietten. Bare suppe spises, noen dager er det frukt som dessert, på andre en veldig liten salat. Vann drikkes mellom måltidene. Om morgenen og kvelden kan du gjøre øvelser for bedre fordøyelse.

3. Etter slutten av dietten er det en overgangsfase når et stort antall matvarer gradvis blir introdusert. For å unngå jojo-effekten bør du imidlertid endre kostholdet ditt permanent. Velg en sunn spiseplan og kombiner den med trening for å bli kvitt overflødig vekt permanent.

I hvilke tilfeller er kålsuppe dietten nyttig og i hvilken den ikke er det?

Kullsuppe diett for å gå ned i vekt på en uke

Kålsuppe dietten er et lynraskt kosthold, og som sådan er det verken spesielt sunt eller kan det føre til positive resultater på lang sikt. Kortsiktig vekttap skyldes drenering av kroppen. Det betyr: Vi går ned i vekt, men kroppen brenner ikke fett i begynnelsen og angriper ikke dens “reserver”. Magen blir ikke mindre og hoftene blir ikke smalere etter en uke. Om og i hvilken grad denne vektreduksjonen kan sees, er fortsatt tvilsomt. Ytterligere argumenter taler mot kålsuppe dietten:

1. Etter en diett er det vanskelig å fortsette å gå ned i vekt eller å beholde drømmen din. Dette er fordi vi stresser kroppen under et krasjdiett. Hvis han plutselig får betydelig færre karbohydrater, forbereder han seg på en nødssituasjon. Et slikt ubalansert kosthold og et sterkt redusert kaloriinntak fører til at det bremser stoffskiftet. Dette har to konsekvenser: På den ene siden kan vi ikke gå ned i vekt raskt fordi kroppen vår veldig sakte omdanner mat til energi. På den annen side, så snart vi spiser mer mat igjen, begynner det å bygge opp reserver i form av fett.

Kålsuppe diett for raske vekttapstips

2. Kosthold gjør deg sliten og får deg i dårlig humør. Sult og et virkelig smakløst måltid kan virkelig ødelegge humøret ditt, og jojo-effekten kan til og med utløse depresjon. Et lavt karbohydrat diett har også en negativ effekt på hjernen vår. Mindre karbohydrater betyr mindre energi. Mindre energi fører til tretthet, og vi kan bare gjøre de enkleste oppgavene i et snegletempo.

3. Det er ingen energi igjen til trening. Hvis du allerede føler deg sliten, har du ikke energi til å trene. Enda mer: hvis du trener sulten, risikerer du lavt blodtrykk og svimmelhet. Men hvis du ikke trener, går du ikke ned i vekt heller.

4.. Kosthold er ikke en langsiktig løsning. Kosthold er ikke det samme som å spise sunt og gir ikke en langsiktig løsning. Hvis du vil gå ned i vekt i det lange løp, er det bedre å velge en balansert ukentlig meny, drikke mye vann og drive med sport.

5. Overgangen vanlig hverdag kan være vanskelig. Alle som følger en diett over en lengre periode, vil synes det er vanskelig å venne seg til den gamle hverdagen. Dette kan føre til fordøyelses- eller mageproblemer.

Kålsuppe for vekttap: Diettplanen

Kålsuppe diett med en diettplan for en uke

Dag 1: Spis kålsuppe til frokost, lunsj og middag. Til dessert kan du få en fruktsalat laget av kalorifattige frukter.

Dag 2: Kålsuppe som hovedrett og en liten grønnsaksalat med. Ikke spis frukt den dagen.

Dag 3: Kålsuppe som hovedrett til frokost, lunsj og middag og et hardkokt egg til lunsj. Unngå frukt, men du kan tilberede en grønnsaksalat til middag.

Dag 4: Hvis du føler deg svimmel og sliten, kan du ha en bakt potet med smør og hvitløk til kålsuppen. Ellers kan du spise så mye frukt du vil ha til dessert.

Dag 5: Kålsuppe, som du kan tykke med kokosmelk om du ønsker det. Server med en håndfull salat, en stor gulrot og cherrytomater.

Dag 6: Som et unntak, hvis du føler deg sliten eller svimmel, kan du spise en banan med yoghurt den dagen. Hvis ikke, spis kalorifattig frukt etter kålsuppen.

Dag 7:  Kok ris og server som tilbehør. Spis imidlertid ikke for mye ris, kålsuppen skal fylle deg.

Kålsuppe for vekttap: oppskrift

Forbered kålsuppeoppskrift med lite kalorier

I det følgende forklarer vi hvordan du kan tilberede en kålsuppe for vekttap selv. I den opprinnelige oppskriften brukes vann. Men du kan bytte ut vannet med kylling eller grønnsaksbuljong for å få suppen til å smake bedre. Selvfølgelig bør du tilberede buljongen selv og ikke bruke suppebiter. Her er ingrediensene til kålsuppen:

Forbered oppskrift på kålsuppe for vekttap

 • 1 hvitkål, fersk, ca. 400 g
 • 1/2 selleri, terninger
 • 1 stor løk, finhakket
 • 3 små gulrøtter, finhakket
 • 1 grønn pepper, terninger
 • 2-3 fedd hvitløk
 • 4 kopper grønnsaksbuljong
 • 100 g hermetiske tomater, skrelt og hakket
 • Krydderblanding av 1 ts basilikum og 1 ts oregano og 1/2 ts røde paprikaflak og 2 klyper pepper
 • 3 klyper salt (valgfritt)

Tilberedning: Rengjør grundig, vask og hakk alle ingrediensene. Ha vann eller grønnsaksbuljong i en stor gryte, kok opp og reduser deretter varmen. Tilsett alle ingrediensene unntatt salt i kjelen og la det småkoke på svak varme i 60 minutter. Salt, del og fordel i rene, tørre beholdere. La suppen avkjøles og sett porsjonene i kjøleskapet de to første dagene. Frys de andre og la dem tine i løpet av dagen.

Kålsuppe diett med et blikk prinsippene

Til grønnsaksbuljongen:

 • en liten løk, finhakket
 • 2 fedd hvitløk, presset
 • 3 gulrøtter, grovhakket
 • 1 pastinakk, grovhakket
 • Selleri, grovhakket
 • Selleri, hakket
 • 1/2 purre purre, skåret i store biter
 • Krydder som laurbærblad og pepper, salt etter smak
 • 1,5 liter vann

Kålsuppe for vekttap oppskrift enkelt og raskt i en uke

Forberedelse:

Ha alle ingrediensene i en stor kjele og hell vannet over dem. Tilsett alle krydderne unntatt salt og kok opp buljongen. Reduser varmen og kok buljongen over middels varme i omtrent en time. Legg silen i et dørslag og sil buljongen. Sørg for å avkjøle buljongen, så kan den oppbevares i omtrent 5 dager.

Selvfølgelig kan du også tilberede mindre mengder som er tilstrekkelige i 2-3 dager. I dette tilfellet trenger du ikke å porsjonere og fryse suppen.

Kålsuppe for vekttap: Kåldietten lover raske resultater og gjør det den sier på tinnet. Men fett blir ikke brent, men kroppen er drenert. Derfor er dietten bare egnet hvis den brukes i kort tid og deretter byttes til en sunn spiseplan. Ellers kan det være mangel på ernæring.

Previous Post
Kombiner belter – slik skal vi bruke motetilbehøret neste år!
Next Post
Lag dine egne hamburgerboller: 2 oppskrifter på luftige burgerboller