15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

40 ferske vårdekorasjonsideer – pynt og tinker med mose

Moss er veldig kult for å dekorere og lage fordi det ser så friskt og naturlig vakkert ut! Og siden vi vanligvis oppnår et friskt, grønt utseende på våren, er det perfekt for denne sesongdekorasjonen. Hvis du er ute etter imponerende Vårdekorasjonsideer for huset og hagen, så sjekk ut disse inspirasjonene som den grønne mosen bruker for vakre arrangementer.

Vakker Vårdekorasjonsideer med mose

Vårdekorasjonsideer-mos-lysestake-glass-bastbånd

Å dekorere med mose er enkelt fordi det har en naturlig sjarm. Selv noen myke moseboller kan skape en hyggelig atmosfære. Hvis du ikke finner noen ferdige kuler, kan du alternativt pakke inn en laget av isopor med grøntområdet og dekorere den med sommerfugler. Det er ikke nødvendig å lete etter planten i skogen; den kan kjøpes fra en barnehage. Det finnes forskjellige naturlige varianter, så vel som kunstige i forskjellige varianter og design, for eksempel myke, grønne matter, bånd, steiner og andre.

Vårdekorasjonsideer – bruk dekorativ mose smart

Vårdekorasjonsideer mose-bjellekrukke-arrangement-kake-stativ

Du kan også legge en seng av mose i boller, syltetøyglass eller lysestaker slik at den kan tjene som en base for ulike dekorative gjenstander. Ordne små kyllinger, fugler eller kaninfigurer og legg beholderen på peishyllen, vinduskarmen eller bordet. Mos i et vintage fuglebur eller terrarium, det er en annen kul idé.

Dekorer brettet om våren – 22 flotte arrangementer

Vårdekorasjoner til bordet – hvordan sette blomster i rampelyset

Borddekorasjoner til påske – 3 ideer for hvordan du kan dekorere påskebordet

Dekorer med naturlige materialer til påske

vårdekorasjon-ideer-mose-klokkeburk-fjær-egg-naturlige materialer

Mos er et vesentlig element i enhver dekorasjon med en naturlig stil. Det kan være naturlig eller kunstig for rent dekorative formål. En ekte fra hagen eller skogen kan også dyrkes hjemme, noe som selvfølgelig krever. Siden et forsøk alltid er verdt, er det i det minste verdt å prøve. Det er best å velge planter som vokser på steiner eller trestammer og forsiktig fjerne mosen med egne fingre.

Pynt med moseboller: Vårdekorasjon til bordet, vinduskarmen og peishyllen

Dekorer med moseboller om våren og ideer til påskepynt med mose og påskeegg og blomster

Med moseboller kan du sette sammen en vakker og fantasifull dekorasjon til påskebordet, vinduskarmen og peishyllen. Sammen med påskeegg, friske vårblomster og gress danner mosebollene et sjarmerende ensemble. Det ser spesielt søtt ut når du former mossekulen som et egg. “Påskeeggene” laget av mose kan effektivt settes opp i boller med naturlige materialer.

Dekorer moseboller om våren: lag Kokedama selv

Dekorer moseboller. Lag vårkokedama selv

Hvis du vil dekorere med moseboller om våren, kan du lage en kokedama selv. Kokedama kommer fra japansk og betyr “mossball”. Dette er praktisk talt blomster som er plantet i moseboller og som henger i japanske hus eller er ordnet i glass. Kokedamas er veldig lett å ta vare på og gir et friskt preg på interiøret. I utgangspunktet kan du plante nesten hvilken som helst plante i en mosekule, men japanerne velger alltid blomster som har et lavt vannbehov. Tulipaner, for eksempel, er spesielt egnet.

Lag Kokedama selv: instruksjoner

Lag din egen Kokedama av moskuler. Instruksjoner for vårdekorasjoner med friske blomster

Selvfølgelig kan du finne ferdigplantede moseboller i de fleste blomsterbutikker, men du kan også lage en Kokedama selv. Vi forklarer hvordan du gjør det. Du trenger en mosekule, blomstertråd eller snor, pottejord, sekatører, blomsten, litt vann og en bolle. Ta først en håndfull pottejord, tilsett litt vann og form den til en ball. Med pekefingeren lager du et hull i midten og setter blomsten inn i den. Dekk ballen med mosen og bind den ferdige mossekulen med garnet.

Lag Kokedama selv: blomster i en dekorativ bolle laget av naturstein

Dekorer moseboller ordne vår Kokedama med blomster

Du kan henge Kokedamas, men du trenger ikke. Det ser spesielt vakkert ut når du ordner de nyplantede blomstene i en bolle av naturstein. Dekorer ensemblet med bregner og sesongens gress. Det er den perfekte, langvarige puristiske dekorasjonen som vil fremkalle en vårfølelse i dine fire egne vegger. Det ser superfint ut når du planter orkideer i moseboller, men de trenger et spesielt underlag.

Dekorer med moseboller: et naturlig preg for påskedekorasjonen 

Moseboller pynter vårfargerike påskedekorasjoner til peishyllen selv

Inspirert av de muntre vårfargene, pleier vi ofte å lage fargerike påskedekorasjoner. For at det ikke skal se kitschaktig ut, bør du sette subtile aksenter i naturlige farger. Moseboller er en dekorasjon som begrunner det fargerike ensemblet. Du kan iscenesette mosebollene hvor du vil. De er ekte allroundere og ser bra ut både som solister og i grupper med påskeegg, påskeharer og lignende. Og hvis du vil, kan du stikke friske blomster i moskulene.

Lag en påskehare av mose: Instruksjoner for vårlignende borddekorasjoner

Påskehare laget av mose på påskebordet og andre dekorasjonsideer for våren å lage selv

Ikke bare enkle kuler kan dannes av mose. Du kan dekke til og med kompliserte dyrefigurer med mose. Vi forklarer hvordan du kan lage en påskehare av mose og hvordan du deretter kan vise den dekorative figuren på påskebordet. Håndarbeidsinstruksjonene er veldig enkle og passer både for komplette nybegynnere og hobbygartnere. Du trenger følgende materialer og tilbehør:

 • Isopor påskehare
 • fersk flat mose (ett lag)
 • Patentklips for feste av mosen
 • Sekatører og blomstertråd

Lag en påskehare av mose som pynt til påskebordet

Slik fungerer det: Del først mosen i biter og legg den bit for bit på påskeharen. Fest det naturlige materialet med patentklipsene. Fortsett til du har dekket hele dyrefiguren med den. I tillegg kan du feste mosen med blomstertråd. Bare sett enden av blomstertråden inn i kaninens hode og bruk den til å pakke inn dyrfiguren. Påskeharen laget av mose er klar, nå er det bare å knytte et dekorativt bånd rundt halsen.

Lag en påskehare av mose: Slik kan du effektivt vise dekorasjonen

Vårdekorasjon med påskehare laget av mose på påskebordet

Vis frem påskeharen sammen med en bukett med sesongblomster. Blåste påskeegg, som er fargekoordinert med blomstene, passer også perfekt til det. Dette skaper et fargerikt, men subtilt ensemble i pastellfarger.

Påskeharen laget av mose er et skikkelig blikkfang på påskebordet

Borddekorasjon med en påskehare laget av mose og friske vårblomster

Påskehare laget av mose: lag en krans

Krans av påskehare laget av mose selv, instruksjoner og ideer

Du kan lage en fargerik krans av påskeharen silhuetter med betydelig mindre innsats. Vi forklarer hvordan du gjør det. Du trenger hvit papp, fersk mose, sesongblomster, ugrasblokkerende fleece og snor. For å lage kransen trenger du patentklipp, saks og et hull. Tegn først en påskeharen -silhuett på pappet. Alternativt kan du finne en mal på Internett, skrive den ut og overføre den til papp. Klipp deretter ut malen fra papp og fleece og lim de to sammen. Lag to hull i kaninørene. Legg deretter mosen på fleecen og fest også mosen med patentklipsene. På slutten kan du feste de friske blomstene. Før garnet gjennom hullene og heng kransen.

Lag din egen påskehare av mos: en vårdekorasjonside til peishyllen

Påskehare laget av mose og moseboller og vårblomster som pynt til peishyllen

Å lage en påskehare av mose: en oversikt over nødvendige materialer

Lag et påskehus av mose, klipp ut en silhuett og lim den på

Påskehare laget av mose med gulrøtter laget av silkepapir og friske blomster på bordet

Å lage en påskehare av mos Instruksjoner for kreative vårdekorasjoner

Påskehare laget av mose i en stekepanne

Lag din egen påskehare av mose

Dekorer en mosekrans: vårfølelse for inngangen til huset

Mosekranser pynter vårdekorasjoner for inngangen og inngangsdøren

Selv om du ikke har en grønn tommel, kan du lage en effektiv påske- og vårdekorasjon for inngangen til huset selv. De fleste blomsterbutikker selger ferdige mosekranser. Med litt fantasi kan du dekorere mosekransen og pynte inngangspartiet. Vi viser deg noen ideer som kan implementeres uten store anstrengelser og til og med på et stramt budsjett. La deg inspirere av forslagene og tryll frem en vårlignende, fargerik dørdekorasjon.

Dekorer en mosekrans: sommerfugler skaper et godt humør

Bind vårkransen selv med mose og pynt med sommerfugler

Dekorer flettkransen med mose og blåste påskeegg

Mosekrans dekorere vårideen med påskeegg i blått

Dekorer en mosekrans: Vårfølelse med friske sesongblomster

Mosekrans dekorere vårideer med stoff og naturlige materialer og blomster

Dekorer en mosekrans: heng opp fuglehuset som en aksent

Mosekrans dekorere vårideer med et fuglehus å lage selv

Dekorer en mosekrans: små dekorative figurer, påskeegg og en stor stoffbue 

Mosekrans pynter våren med påskeegg og påskehare

Påskeharen pynter mosekrans med sløyfe og friske blomster

Mosekrans dekorere våren påskeharen silhuett med ekte blomster

Mos i glasset: dekorasjonsideer for huset og hagen

Lag mose i glassdekorasjon til påske selv med påskeegg, sommerfugler og blomster

Mos kan ikke bare plantes og fantasifullt dekoreres. Du kan også bruke den til å lage effektive sesongdekorasjoner. Enten mose i en krukke, eller under en bjelkeburk, eller kanskje i en murkrukke: mulighetene er rett og slett uendelige! Og det beste av alt: mose varer lenge og holder seg frisk og grønn lenge. Den kan også kombineres med både friske og tørkede blomster og prydgress. Blåste påskeegg og sommerfugler laget av stoff eller papir kan også kombineres perfekt med mose i glasset.

Mos i et glass: lag din egen dekorasjon under en bjellekrukke

Lag håndverksideer selv med mose i glassdekorasjon med sommerfugler og naturlige materialer

En fjærlignende dekorasjon under en glassklokke kan tinkeres raskt og enkelt. Du trenger følgende materialer:

 • Klokkekrukke eller syltetøyglass
 • Grønt blomsterskum
 • Reinsdyrmos eller flere mosetyper for blomsteroppsatser
 • Grener
 • Sommerfugler laget av stoff eller papir
 • Andre dekorative figurer etter eget valg
 • Blomstertråd

Lag mose i en glassdekorasjon med sommerfugler selv instruksjoner

Slik er dekorasjonen laget: Form blomsterskummet til en halvkule eller skjær blomsterskummet i størrelse slik at det passer i lokket på syltetøyglasset eller på glassplaten. Deretter stikker du flere tregrener i den. Skjær ut flere små sommerfugler fra farget papp og legg dem på grenene. Alternativt kan du kjøpe dekorative sommerfugler fra blomsterhandelen og stikke dem inn i blomsterskummet med blomstertråd. Dekk deretter blomsterskummet med mosen.

Mos i et glass: dekorasjon med sesongblomster

Moss i glassdekorasjonsideene til påske og vår for håndverk

Moss i en glassdekorasjonside 

Lag ideer til vårdekorasjon i et glass med mose

Vårdekorasjon med mose i glass eller i lykt 

Moss i et glass dekorasjon ideer for våren med gress og sommerfugler laget av papir

En mosdekorasjon kan ikke bare trylles frem i store glass, i glassvaser eller under glassklokker. Med litt dyktighet kan du lage sjarmerende blomsteroppsatser selv i lykter. Kombiner sesongens grønne planter, forskjellige mosetyper og friske vårblomster og legg dem i blomsterskum. Siden de fleste lyktene er høye, har du mer enn nok ledig plass til omfangsrike blomsteroppsatser, og du trenger ikke å trimme stilkene på blomstene.

Mos i et glass: dekorasjon med lykter i en lykt 

Mos i glassdekorasjonsideer lykt med lykt og blomster

Mosen i glassdekorasjonen ser spesielt effektiv ut hvis du draperer en kjede av lys inni. Slik kommer mosebollene og de friske blomstene til sin rett. Det ser flott ut hvis du har en lykt med en glassramme, fordi den metalliske fargen perfekt reflekterer lyset fra lyskjeden, og skaper vakre lyseffekter.

Mos i glassdekorasjon: lag en magisk skogslanter i en syltetøyglass

Mos i en dekorativ lykt av glass med eventyrlys og en silhuett av papirfe

På slutten viser vi deg en idé for mose i en glassdekorasjon som er egnet for bruk i hagen. For DIY -prosjektet trenger du en syltetøyglass, en fe -silhuett som du kan klippe ut av svart papp, hyssing, jord, mose og sesongens gress. Legg litt jord i bunnen av murkrukken og lim pappfeen til bunnen med det varme limet. Pynt med mose og lim en liten LED -lampe på lokket. Dekorer lokkene med mose og andre prydgresser. Heng lykten på et tre eller vis den på terrassen.

Fin øko -borddekorasjon til påske

vårdekorasjon-ideer-mose-papir-påske-egg-papir mache-bord dekorasjon

Det anbefales å først behandle den naturlige planten med insektspray og deretter plassere den på underlaget i en blomsterpotte eller på en flat beholder. Regelmessig fukting er en del av daglig pleie slik at mosen holder seg frisk grønn lenger. Du kan også bruke en sprayflaske til dette, samt gjødsel. Holdes vekk fra direkte sollys.

Anheng til påsketreet

Vårdekorasjonsideer mose-kanin-påske-tre-tilhenger

vårdekorasjon-ideer-mose-papp-kaniner-silhuett

Vårdekorasjonsideer mos-kanin-borddekorasjon-vår-påskelilje-bøtte

Porselenkaninfigur og dekorative kuler

borddekorasjon vårdekorasjon ideer påskekaniner moss bordløper

Kombinasjon med lys og glassklokker

Vårdekorasjon ideer mose lysestake baller bell jar

som grunnlag for blomster

vårdekorasjon blomster deco mos vaser orkide bukett med roser

Mosematte og antikk Fuglbur

påske våren hus dekorasjon bordløper moss jern fuglbur

Moseboller i fugleburet

vårdekorasjon moseboller antikk fuglebur organza bånd

myk seng av grønt til lysestaken

vårdekorasjon borddekorasjon lysestake glass bordløper mose

våren dekor bord ideer moss bordløper stearinlys

Pynt dørkransen med et mosebånd

vårkrans inngangsdør tulipaner moserør

friske vårblomster

Vårdekorasjon ideer mose vase narcissus tulipaner jernramme

lage et lite fuglerede

vårdekorasjon ideer mosserrer nest fugl

naturlig og kunstig

mossball bordløper vase hvit hortensia dekorasjon vår

dekorative formål

moss baller baller dekorasjon zen hage bøtte grus

borddekorasjon ideer påske vårmose bordløper stoffservietter

borddekorasjonsideer moss bordløper grusstein vårgrønn

vårdekorasjonsbord sukkulenter bregner trekasse

vår dekorasjon krans baller dekorative naturlig

vår dekorasjon kaniner søte figurer hus hage

vårdekorasjon glass bonboniere fugler

vårdekorasjon mosdekorasjon tabell peoner bøker

vårdekorasjon bjørketre skiver jute tråd syltetøyglass

vårdekorasjon syltetøyglass rosemose

vårdekorasjon ideer mosebord ordne treskiver lysestake

vårdekorasjon ideer mos stykker brett blomster arrangere

vårdekorasjon ideer rustikk brett lysestake antikk

vårdekorasjon ideer baller lysestake selvfølgelig

vårdekorasjon ideer ball trebrett hvite tulipaner

vårdekorasjon ideer hjerter bolle rustikke lys

vårdekorasjon ideer mose hjerteform løkke hvit

vårdekorasjon ideer kanin figur tendrils kurv hånd

Vårdekorasjon ideer glassvase firkantet orkidé

vårdekorasjon hus glassball terrariumlys

vårdekorasjon hus hage støvel form

vår påske dekorasjon hjem ideer fugl figurer

vår påske dekorasjon vaktelegg hekker underlag

vår påske dekorasjon ideer krans kaninfigurer kaminhylse

vårdekorasjonsballer keramisk bolle påske

Previous Post
Skjærebrett i marmor, plast eller tre for et sunt liv
Next Post
Arbeide med barn: 14 trebearbeidingsideer og enkle instruksjoner