15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gravering av påskeegg – gode ideer for filigran påskeegg med hullmønster

Påskeegg graverer mønster-blomster-perforering-vår

Har du lyst til å lage en kreativ dekorasjon til påsken selv, så kan du dekorere påskeeggene annerledes i år. Blåste egg kan perforeres med et populært hullmønster, og det lages en spesiell påskedekorasjon med dem. Hvordan kan du gjøre det Graver påskeegg, hvilke verktøy som er egnet for dette og mange flotte dekorasjonsideer finnes i artikkelen.

Graver påskeegg og lag en kreativ dekorasjon selv

Graver påskeegg påske dekorasjon-kreativ-påske-egg-kurv-gress

De fargerike eggene ser veldig fine ut, men spises raskt og er ganske uegnet som dekorasjon. Men hvis noen egg blåser ut, kan en fantastisk påskedekorasjon trylles frem. Perforerte påskeegg er lette og er perfekte for vakre påskeeggkurver samt kreative hengende dekorasjoner til vinduet.

Gravering av påskeegg – en tradisjon i forskjellige land

Graver påskeegg 3d-mønster-dekorere-ideer-påske dekorasjon

Perforerte egg har en lang tradisjon innen folkekunst. Denne teknikken for å dekorere påskeegg er spesielt populær i land som Tsjekkia, Ungarn og Polen. Graverte påskeegg kan også være vakkert dekorert og er perfekte som en del av en påskebukett.

Skjær egg i forskjellige farger

Gravering av påskeegg, perforering av kyllingegg-farge-hull-mønster

For gravering kan du bruke egg i forskjellige farger og former. Med hvite egg har du den største friheten når det gjelder design etter gravering. Brune egg derimot, ser mye mer naturlige ut og trenger i de fleste tilfeller ikke ytterligere dekorasjon.

Hvilke egg som skal brukes til gravering

Hvis du vil gravere påskeegg, kan du bruke både kyllingegg og gåseegg. Kyllingeggene er imidlertid mye mer følsomme og kan brytes når hullmønsteret graveres. Derfor anbefaler vi å bruke de større gåseeggene fordi de er mye mer stabile og lettere å jobbe med.

Påskeegg graverer med et komplisert mønster

påskeegg-graver-komplisert-hull-mønster-perforering-ideer

Med litt fingerferdighet og mye øvelse kan påskeeggene også perforeres med kompliserte hullmønstre. De vanskelige mønstrene består av flere små hull og danner en hel komposisjon. For nybegynnere anbefaler vi imidlertid enklere mønstre og motiver. Du finner passende ideer nedenfor.

Påskeegg perforeres med et enkelt hullmønster

påske-egg-graver-dekorere-hull-mønster-3d-farge

En enkel idé for nybegynnere er hullmønstre med større hull som er ordnet vertikalt, horisontalt eller i en sirkel. For at eggene ikke bare skal se ut som hull, bør hullene dekoreres på riktig måte etter utskjæring, for eksempel med blomster eller andre blomstermønstre.

 Før gravering – blåse ut egg

påskeegg-graver-egg-blåse-ut-første-trinn

Slik at eggene er klare til å bli perforert, bør du blåse dem ut i det første trinnet. Til dette trenger du en bolle, en stor nål og, om ønskelig, et sugerør eller en engangssprøyte. Nålen brukes til å lage to hull på hver spiss av egget. Deretter bør du blåse ut innholdet enten med munnen eller med en sprøyte eller sugerør. Forsiktig: vask eggene med varmt vann og oppvaskmiddel før du blåser dem ut!

Rekordmønster

påskeegg-graver-mønster-rekord-blyant-bor-hull

Hvis eggene er tomme, renses de i en bolle med vann og får tørke. Din neste oppgave er å velge mønsteret og tegne det på eggeskallet med en myk blyant. Du kan også lage små merker der hullene skal lages.

Hvordan gravere påskeegg

Påskeegg-graver-hull-mønster-perforering-verktøy-instruksjoner

For å frese fine mønstre på påskeeggene trenger du et passende verktøy. Et multifunksjonsverktøy med en fleksibel aksel, en borechuck, et presisjonssett og en fresekniv med diamantspiss er best egnet for dette. Du bør bruke et godt verktøy for presist arbeid og gode resultater.

Lag perforerte påskeegg selv – instruksjoner

Påskeegg-graver-mønster-utskjæring-instruksjoner-enkelt

I det første trinnet bores de små hullene forsiktig i eggeskallet. Du kan gjøre dette med multiverktøyets fleksible aksel og diamantkutter. Små hull er det enkleste å frese i egget og danner et vakkert filigranmønster.

Graver påskeegg og bor fine linjer

påskeegg-graver-hull-mønster-forskjellige-ideer-verktøy

Når de grove hullene er ferdige, kan de finpusses med et fint bor. Bruk presisjonsboret med en maksimal diameter på en millimeter for hullene som allerede er boret i eggeskallet.

Videoopplæring: graver påskeegg

Vask perforerte påskeegg og dekorer dem til slutt

påskeegg-graver-dekorere-bånd-varmt lim

For å fjerne alle eggrester fra de perforerte påskeeggene, bør du legge eggeskallene i vannet med desinfeksjonsmiddel etter alt borearbeid. Det er best å la de graverte påskeeggene stå i løsningen over natten. Deretter kan de dekoreres med farge, buer, rhinestones og så videre etter ønske.

Graver påskeegg og design en påskeeggkurv

påskeegg-graver-dekorere-bånd-påske-egg-kurv-gress

Til slutt, hvis du graverer flere påskeegg, kan du lage en hel påskeeggkurv med utskårne egg. Du kan bruke det til å dekorere bordet påskedag eller lage en liten gave selv til venner eller familie.

Lag hvite påskeegg selv med et hullmønster

påskeegg-graver-bor-dekorere-løkke-mønster

Hvis du vil kle påskeeggene dine i en blondekjole og lage filigrandekorasjon til påsken selv, så er hvite egg med hullmønster perfekte for dette. I tillegg til hullene kan du lage andre dekorasjoner med 3D -lim og dekorere de ferdige eggene med elegante buer laget av satengbånd.

DIY hengende dekorasjon laget av perforerte egg

påske-egg-graver-henge-dekor-idé-påske

De graverte eggene er veldig lyse, og du kan bruke dem til å lage en vakker hengende dekorasjon for vinduet. Bruk hullet du laget til å blåse ut egget og trekk litt satengbånd gjennom det som en henger.

Skjær påskeegg med enkle mønstre

Påskeegg-graver-hull-mønster-hjerter-stjerner-instruksjoner-lett

Hvis du liker det enkle hullmønsteret, kan du bruke denne ideen som inspirasjon for å lage graverte påskeegg selv. Bare tegn et enkelt design på eggeskallet, for eksempel et hjerte eller en stjerne, og bor små hull langs kantene og på overflaten ved siden av det.

Mal perforerte påskeegg lyst og kreativt

påske-egg-graver-fargerik-fargestoff-dekorere-ideer-påske

Hvis du vil dekorere dine graverte påskeegg enda vakrere, kan du trylle frem et vakkert design med litt farge. Du bestemmer selv om du vil farge hele eggene eller bare male vakre motiver. For morsomme og kreative ideer, kan du be barna om hjelp.

Graver påskeegg og dekorér med blomstermotiver

påskeegg-graver-dekorere-blomster-design-vår

Filigran påskeegg med blondermønster kombinerer vakkert med forskjellige blomster og andre vårmotiver. De som ikke er så flinke til å male kan ganske enkelt bruke passende klistremerker og bruke dem til å dekorere de perforerte påskeeggene pent.

Lag Shabby Chic påskeegg selv – instruksjoner

påskeegg-gravering-instruksjoner-tegning-mønster-perforering

Når du graverer påskeegg, kan du la kreativiteten gå fri og lage vakre design selv. Påskeegg med 3D -mønstre og søte shabby chic -motiver passer perfekt til våren og kan trylles frem raskt og enkelt. Tegn først ønsket mønster, deretter graver du påskeeggene og forbereder dem til maling.

Dekorer egg med 3D -maling

påskeegg-graver-perforert-eggeskall-dekorere-3d-maling

For å gi egget et vintage -utseende, bør du først male ethvert mønster med en mørk 3D -farge. Når malingen er tørr, måler du mønsteret med krittmaling og lar det tørke godt igjen.

DIY shabby chic påskeegg med rosemønster

påske-egg-graver-dekorere-loslitt-chic-mønster-blomster

Hvis du vil intensivere vintage -effekten, kan du nøye redigere mønsteret med sandpapir med 120 korn. Dette gjør den svarte fargen synlig igjen og skaper et elegant, slitt utseende. For å gi egget et shabby chic preg, dekorere med et matchende klistremerke med blomstermønster.

Graver påskeegg og pynt med sølvmotiver

påskeegg-graver-hvite-egg-hull-mønster-sølv-dekorasjon

Perforerte påskeegg ser enda vakrere ut hvis du skisserer de graverte motivene og mønstrene med en kontrastfarge. Det er ingen grenser for hvite egg – du kan bruke så mye som hvilken som helst farge til dekorasjonene. Med for eksempel litt sølv ser de graverte påskeeggene spesielt elegante ut.

Påskeeggdekorasjon med farger og sløyfer

påskeegg-graver-perforerte egg-dekorere-fargebånd

Du kan dekorere de hvite eggene ikke bare med farge, men også med forskjellige materialer, for eksempel buer. Men hvis du vil gravere brune påskeegg, kan du bruke hvit eller svart som fargen på dekorasjonene.

Graver påskeegg og design dem som gaver

påskeegg-graver-ros-mønster-svart-henger

Perforerte påskeegg er perfekte som en liten gave til påsken. Spesielt kvinner ville absolutt glede seg til en slik hjemmelaget gave. For å lage egget som en gave, kan du lage en passende henger og pakke påskeegget pent inn.

Farge perforerte påskeegg

påskeegg-graver-fargestoff-dekorere-ideer-påske dekorasjon

Malte egg kan også farges til påske. Først bør du gravere påskeeggene igjen og deretter fargelegge dem med din favorittmetode. Du kan enten legge eggene i en bolle med maling som vanlig, eller male dem med maling og pensel. Du kan dekorere de ferdige påskeeggene med en satengbue for en fin effekt.

Graver fargerike påskeegg

Påskeegg-graver-blå-fargestoff-maling-mønster

For å gjøre designet tydelig gjenkjennelig etter farging, kan du bruke en tynn børste til å skissere hullmønsteret i en kontrastfarge. I dette tilfellet anbefales nøytrale farger som svart eller hvitt for fargede egg.

Lag dine egne gylne påskeegg med et hullmønster

Påskeegg-graver-gull-egg-hull-mønster-lag-selv

Hvis du vil gravere påskeegg og bruke dem som en del av borddekorasjonen til påsken, bør du tilpasse fargene til dem. Perforerte egg kan males i hvilken som helst farge. For en dekorasjon i nøytrale farger eller med gylne motiver, kan du også male påskeeggene med gylden maling og dermed trylle frem en vakker påskedekorasjon.

Ideer til fargede egg med blonder

påske-egg-graver-dekorere-farge-mønster-ideer

Med litt dyktighet og fantasi kan påskeeggene graveres og dekoreres med filigranmønstre. Du kan bruke hullene fra blondermønsteret som en del av blomster, sommerfugler eller andre vårmotiver. Bruk ideene våre som inspirasjon for et kreativt design for årets påskeegg.

Graver påskeegg og pynt med barn

påske-egg-graver-fargestoffer-ideer-fargerike-egg-påske

Å lage kunsthåndverk med barn i påsken er sikkert veldig gøy, og du kan dekorere hullene med de små. Barn har alltid gode ideer for kreativ dekorasjon og vil gjerne hjelpe til med påskehåndverket.

Previous Post
Husky Malamute -blanding som oppfører seg som en katt
Next Post
Lag frimerker selv – 11 DIY -ideer med instruksjoner