15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan dekorere påskebusken og holde den frisk – ideer til vase og hage

Hvis du har lyst til å pynte påskebordet og lage påskepynten til det, bør den fargerike påskebuketten ikke mangle. Påskebusken er tradisjon og pryder også leiligheten på en vakker og naturlig måte. Men den kutter også en fin figur i hagen og forvandler utendørsområdet til et lite påskeparadis – enten du som en bukett på terrassebordet eller på en hvilken som helst busk i hagen kan perfekt iscenesette dine påskeegg eller dekorasjoner!

Dekorer frokostbordet til påske med grener og rosa blomster

Vi forklarer deg hvilke grener som er passende hvis du vil kutte en påskebusk, hvilke dekorasjonsalternativer som er tilgjengelige for deg og hvordan de vakre grenene til påsken holder seg friske så lenge som mulig. Og når skal egentlig påskebusken stå på bordet? Vi har satt sammen den viktigste informasjonen for deg og avslutter artikkelen med noen få inspirerende ideer til påskebukettdekorasjonen i bilder.

Når skal du sette opp en påskebusk?

Påskebusk som borddekorasjon til påsken med hvite dekorasjoner

Tradisjonelt sett er påskebuketten satt opp i uken før påske, dvs. i Holy Week, og mer presist på skjærtorsdag. På denne måten kan du ringe i påsken fantastisk, og du trenger ikke å bekymre deg for om kvistene i vasen vil holde seg friske lenge nok (om nødvendig kan kvistene selvfølgelig byttes ut hvis du vil sette dem opp tidligere).

Struts i en bøtte dekorert med rosa og bronseegg

Du bør heller ikke forberede påskebusken for sent, slik at bladene fortsatt har nok tid til å spire før påskedag. Dette tar vanligvis to eller tre dager. Hvis du vil dekorere en busk i hagen, kan du gjøre det litt tidligere, for det er til syvende og sist ingen risiko for at blomstene og bladene på grenene visner i påsken.

Hvilke grener som skal brukes til påskebusken?

Påskebusk med en kombinasjon av kvister og hvite blomster og fjær som pynt

I prinsippet er det ingen spesielle regler for typen grener, det eneste som betyr noe er at du personlig liker dem. Selvfølgelig er giftige planter tabu. Så hvis du ikke er sikker på det, hold hendene fra dem. Unngå også blomstrende grener, som kan forårsake allergiske reaksjoner hos de i familien med allergi. Slike er for eksempel bjørk- og hasselnøttgreiner. Den vakre fitte -pilen er også under naturvern og må ikke klippes vilt. Bedre å få dem fra blomsterbutikken.

Fitte pil til påskebusken i en hvit vase med fargerike påskeegg

Her er en liste over noen mulige og populære varianter:

 • Forsythia, også kalt gullklokker
 • Willow twigs (både med og uten fitte willow)
 • Hagtorn eller hagtorn
 • Korketrekkgreiner (av selje eller hasselnøtt)
 • Kornelsk kirsebær
 • blomstrende tregreiner (f.eks. kirsebær i hvitt, fersken i rosa, eple i hvitrosa, plomme)
 • kost
 • Laburnum
 • Bjørkekvister eller andre kvister med grønne blader om du vil
 • Kvede
 • syrin
 • eldre
 • Mandeltre

Idee til en bukett til påske i en glassvase - kombinere forskjellige grener og dekorere med fjær

Tradisjonelt er kirsebær, bjørk, hasselnøtt, fittepil og forsythia valgt som grener til påskebuketten. Selvfølgelig betyr det ikke at du ikke kan bruke noen andre varianter du liker. Siden påsken faller på en annen dato hvert år, og avhengig av været, blomstrer forskjellige busker og trær i de foregående månedene, vil du mest sannsynlig måtte handle deretter. For eksempel, hvis du brukte forsythia i fjor, er det kanskje ikke i blomst i år, etc..

Dekorer kommoden pent med en påskebusk laget av korketrekker og tulipaner

En påskebuske med korketrekker pil ser også spesielt pen ut. Så hvis du vil bruke selje til påskebusken, kan du også velge denne varianten. På grunn av det utsmykkede utseendet er ikke nødvendigvis ytterligere dekorasjoner nødvendig, eller du kan bruke dem mer sparsomt. Det flotte er at du bare kan eksperimentere og legge til og fjerne dekorasjoner som du ønsker.

Bind en påskebukett fra magnolia for en elegant og moderne påskedekorasjon

Eviggrønne grener er typiske for vinter og jul, men tro ikke de kommer til å se bra ut i påsken også. Kombiner dem med tradisjonelle påskegrener, og du får et arrangement som ingen andre av dine venner og slektninger garantert vil ha.

En påskebukett laget av magnolia ser også veldig elegant og moderne ut. De er tidlige blomstrere, men hvis påsken faller tidligere, kan du ha flaks. Ellers kan du spørre i blomsterbutikken.

Hvordan dekorere påskebuketten

Original boho -påskebuske -idé - heng egg med makrame på grenene

Sannsynligvis de mest kjente og sannsynligvis mest populære påskebusksmykkene er de blåste påskeeggene, som også kan erstattes av plastegg. Bruk fargede egg til påskebusken som du vil, eller velg en kombinasjon til påskebuketten med egg i tre farger eller nyanser.

Gul påskebusk med små påskeegg av tre og gule blomster

Men tenk også på fargene på blomstene, hvis grenene dine har dem. For eksempel, hvis du vil at en gul påskebusk skal dekorere bordet eller kommoden, kan du velge forsythia og kombinere blomsterfargen med egg i samme eller lignende farger. I tillegg til påskeegg, kan du selvfølgelig bruke mange andre dekorasjoner, inkludert sløyfer, anheng med påskefigurer, pomponger, bånd, fjær, kunstige blomster og hva du ellers kan finne.

Enkel påskebusk med kvister og hvite fjær og et moderne utseende

Skal påskebusken se moderne ut? Da kan du bare la den stå med grenene og ikke legge til noen andre dekorasjoner. Buketten får også et elegant utseende hvis du designer den med bare én type dekorasjon (f.eks. Bare egg eller bare buer, etc.). Ved å bruke fargene sparsomt og for eksempel bare å bruke to eller høyst tre, ser en påskebukett elegant og moderne ut.

Ordne påskebusken med grener og blomster og pynt med påskeegg

Med vårblomster

Hvis du i tillegg til grenene også jobber med vårblomster inn i arrangementet, ser buketten enda mer fargerik ut. Tulipaner, påskeliljer, hyasinter, ranunkler og gerbera er egnet. Du bør la påskeliljer være alene i vann i 24 timer og først legge dem til påskebuketten, da de skiller ut et slim som får andre blomster og planter til å visne raskere.

Lag fjær av papir som et anheng til påskebuketten

Tinkerdekorasjon til påskebusken

I dag kan du virkelig finne alle slags forskjellige dekorasjoner til påskebuketten i butikkene, og det mangler heller ingen fargetoner. Men hvis du vil ha noe unikt, som du også har laget med egne hender, er det også mange varianter med et stort utvalg materialer. Tre og papir er bare to av mulighetene. Du kan også lage anheng til påskebuketten selv med saltdeig.

Lag din egen dekorasjon til påskebusken av papir - 3D påskeegg i lyse farger

DIY origamis er også flotte som en påskebuskdekorasjon. Det finnes alle slags origami -figurer, inkludert egg, blomster og kaniner, som du bare trenger å feste en løkke for å henge dem opp. Du kan også lage anheng til buketten av papir ved ganske enkelt å skrive ut ethvert påskemotiv og bruke det som en mal. Du slår de ferdige anhengene med et hull og knytter snoren eller båndene der for å henge.

Folding origami til påske – 10 enkle og vakre ideer med instruksjoner

Lage papirblomster: 10 DIY-instruksjoner for vårlignende dekorasjoner laget av farget og crepe-papir

Påskehåndverk med fjær – tilbring spennende påsketid med DIY -prosjekter for store og små

Påskebukett med hvite og gull påskeegg i en slank, hvit vase

Hjemmelaget påskebukett med matchende vase

Vasen har en avgjørende innflytelse på hvordan påskebuketten ser ut. For eksempel, jo større dens diameter, jo flere grener passer inn i den. Med en smal modell vil buketten bli tilsvarende mer minimalistisk. I stedet for den klassiske vasen kan du også bruke en liten bøtte eller vintage kanne til bordet. Vær kreativ og se hva slags beholdere du har hjemme.

Gulvvase med store korketrekkgreiner og fargede egg for et frodig arrangement

En overdimensjonert påskebusk i en gulvvase er spesielt imponerende. Det spiller ingen rolle om den er laget av gjennomsiktig glass, porselen eller annet materiale. Buketten blir garantert et skikkelig blikkfang. Men for at ordningen virkelig skal fungere, bør du fordele lange grener i vasen. Dekorer dem deretter som du ville med den vanlige buketten.

Hold påskegrenene friske

Påskebuske i glassvase med pilkrans og påskeegg på pinne

Hvis du bruker kvister med fitte pilgrener til påskebuketten, har du valget: legg dem i vannet slik at de ikke bare spirer, men også kattungene begynner å blomstre, eller legger dem tørre i en vase og koser seg hele året rundt dem.

Gule tulipaner og fitte pil i en hvit mugge i stedet for en vase

Det er viktig at du kutter grenene så diagonalt som mulig for dekorasjonen. På denne måten blir kuttoverflaten som grenen absorberer vann gjennom fin og stor. Du kan også trykke på denne kuttoverflaten med en hammer. Hvis du vil være sikker på at knoppene åpner i tide til påskedag, anbefaler vi følgende triks: Legg ferske kvister til påskebusken i lunkent vann. La dem ligge der over natten. Deretter legger du dem i den siste beholderen og fyller den med ferskvann.

Påskebusk i hagen

Hagedekorasjon til påske med fargerike fjær til en busk

Du kan ikke bare dekorere en påskebusk innendørs. Du kan også legge til fargesprut i hagen og utfylle vårblomstene på denne måten. Det er best å velge en enslig busk, dvs. en som står alene, eller alternativt et lite tre. Du pynter deretter grenene med blåste og malte egg, de laget av plast og, hvis du vil, med andre påskedekorasjoner. Det er bare viktig at materialene er værbestandige eller i det minste vanntette.

Påskebukett bilder

Rosa tre blomstrer for en frodig påskebusk og melding med merkede egg

I det følgende kan du få litt inspirasjon til busken i huset, så vel som til buskdekorasjonen i hagen. Vi har oppdaget noen fantastiske arrangementer som vi vil dele med deg, slik at du også kan sette sammen et unikt eksemplar og trenger litt inspirasjon.

Rosa kvister og et arrangement av fitte selje og rosa ranunkel

Lag en påskebukett med gul, mintgrønn og rosa med papirfjær i pastellfarger

Papirspenner laget av papp i pastellfarger for en munter påskeborddekorasjon

Heng vaser laget av eggeskall eller pynt uten egg

Bruk eggeskall som vaser og bind dem til påskebuketten

Vanlige egg og hvite fjær

Kombiner enkle påskeegg til påskebusken og fjærene

Papirkaniner som anheng til buketten

Hjemmelagde påskeharer laget av papir som anheng til buketten til påske

Lag et lite piletre i hagen med påskeegg av plast

Willow tree i hagen dekorere med påskeegg

Grønne grener og pomponger

Morsom idé til påskebusken med rosa og gule minipomponer

Påskborddekorasjon med bare grener og papirblomster

Lag blomster av papir og lim dem til grenene

Lim små, fargerike pomponger til grenene

Påskebukett med fargerike pomponger og påskeharer under

Små og moderne påskebusker – rosa fjær etterligner magnoliaer og ideer om fitte selje

Påskebusk med fjær som etterligner magnolia og en kombinasjon av grønne kvister og fitte pil

Elegant påskebusk i en smal glassvase

Moderne arrangement for påskebusken laget av hvite blomster i en smal glassvase

Rosa bukett fra tulipaner og tregreiner

Påskedekorasjon i rosa med tulipaner og rosa blomstrende ferskengrener

Idee med fitte pil og hyasinter i lilla og rosa

Påskebuske laget av hyasinter og fittepil og påskeegg rundt dem på bordet

Tradisjonell hagedekorasjon til påske med påskeegg på en korketrekker pil

Lag en påskebusk i hagen med fargerike plastegg

Gjør påskebusken gul med forsythia på terrassen

Idee til en påskebukett i en bøtte med forsythia og påskeegg å feste

Previous Post
Lag med 2 år gamle barn-20 ideer med forskjellige materialer
Next Post
Ultimate HIIT -trening – øvelser for å bygge muskler og forbrenne fett