15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan farge egg med mønstre – 9 ideer med instruksjoner for unike påskeegg

Hvis du ikke bare vil designe enkle, ensfargede påskeegg, kan du dekorere dem med et stort utvalg av mønstre. Det er mange teknikker for å gjøre dette, noen av dem vil vi introdusere for deg i dag. Det er opp til deg om du tegner mønstrene på frihånd på eggene eller overfører ferdige med stoff og papir direkte. For hvis du farger egg med et mønster, er alt du liker tillatt! Du kan enten farge påskeegget i spesielle farger til dette formålet, i matfarging, eller du kan bruke forskjellige typer grønnsaker som du kan farge påskeeggene naturlig med.

Farge egg med mønster – Abstrakt mønster

Farge egg med mønstre i et abstrakt og moderne utseende - enkel teknikk

Denne teknikken er kanskje kjent for mange, men vi vil likevel kort presentere deg igjen, fordi de ferdige eggene ikke bare ser vakre ut, men kan også brukes som grunnlag for en av de andre mønsterideene i denne artikkelen. Forbered fargene (f.eks. I en engangs muffinsform), ha kjøkkenpapir klart og legg et egg i hvilken som helst farge.

Hold den en stund, ta den deretter ut og tørk av den fuktige malingen med kjøkkenpapir. Sett den deretter i en annen posisjon i neste farge. Du kan gjøre dette så ofte du vil til du liker det abstrakte påskeegget. Du kan også bruke hansker for å unngå flekker i hendene når du holder dem.

Farge egg med elastikk

Farg vakre egg med mønsterstrikk eller snor

Den neste ideen er ekstremt enkel å gjøre. Du farger eggene som vanlig, bortsett fra at du knytter elastikkbånd (eller snor) rundt dem på noen måte på forhånd. Ikke bare kan du bruke bånd av forskjellig tykkelse, men du kan også vikle dem rundt egget på en rekke forskjellige måter, for eksempel bare å få strimler i midten eller over hele egget.

En annen fin idé er å først farge egget i en lys farge, og når det har tørket, bruk tannkjøttet og legg det i en annen farge. Hvis du fjerner båndene nå, kan den første fargen fortsatt sees. Selvfølgelig kan du også kombinere mer enn to farger, for eksempel ved å bruke teknikken ovenfor. Bare eksperimentere litt. Du kan aldri få nok egg i påsken.

Farging av egg – overføring av mønstre og farger fra kjøkkenpapir

Farge egg med et utvalg kjøkkenpapir - idé for barn og voksne

Du har sikkert allerede lagt merke til at de små knappene på kjøkkenpapir skaper vakre motiver og mønstre. Du kan bruke disse når du farger egg med mønstre. Du trenger:

 • kokte egg
 • Tørkepapir
 • Påskeeggfarger, matfarger eller naturlige farger
 • frysepose
 • Elastiske bånd
 • valgfrie hansker

Instruksjoner for farging av egg med mønster fra kjøkkenrulle

Forbered først fargene som vanlig, legg kjøkkenpapir i en ildfast form eller drypp forskjellige farger på den. Hvis du er fornøyd med fargeskjemaet, ta på deg hanskene, legg et egg på papiret, pakk det inn og fest alt med elastikk. Legg deretter det innpakkede egget i en frysepose, som du også kan knytte igjen med elastikk. La fargen virke i noen timer. Ikke bare fargene overføres, men også mønstrene fra papiret.

Blåste påskeegg med mønster av silkestoff

Bruke silke og farge egg med mønster - kreativ idé til påske

Et silkeskjerf, en gammel silkebluse, et slips eller rester av silke – alt er passende, forutsatt at det er 100% silke. Du kan deretter enkelt overføre stoffets mønstre og farger til eggeskallet. Dette gir påskeeggene mønstre som er virkelig unike og ser profesjonelle ut. Vi forklarer hvordan du farger egg med denne typen mønstre og hva du trenger:

 • blåste egg
 • Silke stoff
 • lett bomullsklut eller silketights
 • hvit eddik
 • Elastiske bånd eller snorer
 • gryte
 • saks

Farging av egg med mønster - instruksjoner for overføring av motiver på silke

Skjær stoffet i biter som er store nok til å pakke inn egget. Når du gjør dette, må du også ta hensyn til mønsteret, slik at du ikke ved et uhell kutter det du vil ha på egget. Ellers bør en 10 cm firkant være tilstrekkelig. Pakk nå egget og bind tøyet godt (vær forsiktig så du ikke ødelegger eggeskallet). Vikle deretter bomullsduken rundt. På denne måten presses silkestoffet bedre mot egget.

Varm opp 5 cm vann i en kjele og tilsett 60 ml eddik. Smør eggene i den i 20 til 25 minutter. Siden blåste egg flyter på overflaten, bør du enten snu dem ofte eller dekke dem med en tallerken som presser dem ned. Fjern eggene forsiktig fra vannet, la dem avkjøle og fjern stoffene.

Farge påskeegg i tre nyanser med tape

Farge rosa egg med et mønster laget av teip i tre nyanser

 • kokte eller blåste egg
 • Farger
 • Washitape
 • saks

Forbered fargene og legg det første egget i et av dem i omtrent 10 sekunder. Ta den ut og tørk den med tørkepapir. Klipp ruter ut av teipen og lim dem godt til egget (f.eks. 4 rader med 3 ruter hver som på bildet). Legg egget i samme farge igjen, denne gangen i omtrent 15 til 20 sekunder, og tørk det deretter igjen.

Fargeleggingsinstruksjoner for vakre påskeegg med Washitape

Klipp deretter hele strimler av tape og lim dem langs rutene. I tillegg til dette vikler du et annet bånd rundt egget slik at det krysser med de andre. Farg den igjen i samme farge i 30 sekunder, ta den ut, tørk den og fjern tapen. De glade eggene er klare!

 Design påskeegg med gummisement og natron

Baking soda og gummi kitt for en rask og enkel fargeteknikk til påske

Hvis du samler på teknikker for å farge påskeegg, anbefales også dette med natron og gummi kitt. Det er selvfølgelig også mulig å bare bruke gummisementen og alle farger uten natron. Men kanskje du vil prøve denne varianten. Hvis du vil farge disse eggene med et mønster, trenger du:

 • kokte egg
 • Gummi kitt
 • Bakepulver
 • Muffinsform
 • pensel
 • hansker
 • flytende matfarging
 • eddik

Gummi kittinstruksjoner for enkelt håndverk til påske i galaktiske farger

Legg eggene på en matte, dypp en pensel i gummisementen og dryss eggene med den på hvilken som helst måte du vil. Du kan også prøve å male eller duppe på prikkmønstre og andre med penselen. I små boller eller andre passende beholdere blandes 55 g bakepulver med 3 dråper farge og blandes godt sammen.

Fargerikt gummi kittmønster som en idé for barn

Legg nå et egg i hver muffinsform og bruk pensel og hansker for å spre natronfargene på eggene. Om nødvendig kan du dryppe noen dråper maling direkte på egget her og der. Rør deretter eggene gradvis med eddik med en spiseskje. Dette skaper en reaksjon med natron, noe som får alt til å skumme litt opp. Vask deretter eggene i rent vann og fjern gummisementet.

Lag et flekkete mønster med ris

Håndverk med ris og matfarging for fargerike påskeegg

Ærlig talt, ville du ha kommet på denne ideen selv? Det er en veldig enkel teknikk, og du har sannsynligvis allerede materialene hjemme. Hvis du vil farge egg med et mønster på denne måten, legg ris i en forseglelig frysepose og tilsett deretter noen dråper matfargestoff (ca. 7 til 8 dråper for 200 g ris). Forsegl posen og bland godt ved å elte for å farge risen (eller rør med en skje).

Instruksjoner for farging av egg med farget ris

Legg deretter egg i posene, forsegl dem igjen, og vri forsiktig og snu dem til de er farget. Dette skaper et ganske uregelmessig mønster. Deretter kan du gi hvert egg en annen farge for flerfargede motiver, eller du kan la det være med en farge.

Tips: I stedet for fryseposer kan du også bruke andre typer forseglbare beholdere eller plastkopper.

Fantastisk vakre blomster som mønster for påskeegg

Romantiske påskeegg i blått med grener og blader som mønstre og motiver

Hvis du ønsker å farge egg naturlig med et mønster, har vi den perfekte ideen for deg! Ikke bare design dem med naturlige farger, men gi dem også vakre blomster samtidig. I hagen vil du nå ha et stort utvalg av vakre blader og blomster. Hvis du ikke har hage, er det bare å ta en avstikker til blomsterbutikken eller til en eng i nærheten. Visst, noe kan bli funnet raskt. Du trenger:

 • Blomster og blader
 • kokte eller blåste egg
 • Grønnsaker for farging (eller alternativt enkle påskeeggfarger)
 • Rene tights
 • valgfri ledning eller ledning for å knytte
 • Tørkepapir
 • eddik

Fest blomstene til egget med silketights og fargelegg dem som vanlig

Ta et egg og legg bladet eller blomsten du vil ha hvor som helst (noen blomster fester seg bedre hvis du trekker dem i vann på forhånd). Legg deretter egget i et stykke strømpebukse og bind alt sammen med en dobbel knute eller snor / wire. Vær forsiktig så bladet / blomsten ikke sklir. Kok grønnsakene til vannet er farget (ikke bruk for mye vann).

Design dine egne påskeegg med blomster og blader

Tilsett eddik i vannet og kok eggene i det i 30 minutter. La dem deretter trekke i ytterligere 2 til 3 timer. Deretter kan du fjerne strømpebukser og planter, og du er ferdig. Hvis du vil at eggfarging skal gå raskere, kan du ganske enkelt bruke vanlige eggfarger og farge påskeeggene med plantemønstre i henhold til instruksjonene på pakken.

Farge egg med voksmønster

Lag egg med voks og spesielle instrumenter

En teknikk som sannsynligvis alle er kjent med, men ikke bør undervurderes når det gjelder å lage påskeeggmotiver og mønstre, er å male med voks før farging. Hvis du bruker voks, kan du farge eggene naturlig, samt bruke spesielle påskeegg og matfarger. Det er nå også spesielle voksblyanter som er spesielt fine og perfekte for tegning. Men et slikt verktøy som i eksempelet nedenfor er også veldig nyttig. Der settes voks i den lille metallbeholderen og varmes kort opp over en stearinlysflamme.

Vakre selvmalte mønstre med voks på blå påskeegg

Etter at du har tegnet de ønskede motivene og mønstrene, fargelegg påskeeggene som vanlig. Når malingen har tørket, kan du forsiktig skrape av overflødig voks. Det spesielle med denne teknikken er at du selv kan bestemme hvilke mønstre du skal male. Eldre barn kan også delta. Hvis du bruker et vanlig lys eller en voks blyant i stedet for slikt tilbehør, bør eggene fortsatt være varme slik at voksen kan smelte mens du tegner. Men hvis egget er for varmt, vil voksen løpe og ødelegge voksmønsteret ditt.

Farge egg med et mønster – nødvendig finjustering

Gni ferdig påskeegg med olje for glans

Uansett hvilken teknikk du velger å farge egg med et mønster, kommer mønstrene først til sin rett når du får dem til å skinne. Hvordan det fungerer? Ha litt vegetabilsk olje på en klut og gni den inn i eggene. Ikke overdriv det med oljen, ellers blir det for fettete. Tørk til slutt igjen med en ren og tørr klut, så kan du ordne dem i påskekurven eller påskekurven.

Previous Post
Lag med 2 år gamle barn-20 ideer med forskjellige materialer
Next Post
Ultimate HIIT -trening – øvelser for å bygge muskler og forbrenne fett